Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ludzie z tego działu POWSTAŃCIE

selweron

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 877
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

ja raczej standardowo w tym sezonie

To jest ukryta treść, proszę

nie wiem czy nie dotkne tego

i chyba otre się o te produkcje

no i resztki z tamtego sezonu

Edytowane przez HarryPotter:*xD

ae1d1005fe.png

Opublikowano

To chyba będzie mój pierwszy sezon gdzie nic nie obejrzę. Mega nieciekawe tytuły, już nawet nie chodzi o to jak dobre są dla przeciętnego widza. Ja w żadnym z nich nie widzę iskierki mogącej zapłonąć w mojej chęci oglądania tego..

W jesiennym za to już coś się znajdzie: All Out, Drifters, Natsume Yuujinchou Go 5th season, Soul Buster, nawet durnie prezentujące się Shuumatsu no Izetta ma coś w sobie.

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngVereX.

Wziąłem się z ciekawości za Baby Steps, bo napisałeś, że tam chłopak (chyba) też zaczynał od zera i bez umiejętności - nie jest to do końca prawdą, ale ogląda się w miarę przyjemnie. 

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngVereX.

Wziąłem się z ciekawości za Baby Steps, bo napisałeś, że tam chłopak (chyba) też zaczynał od zera i bez umiejętności - nie jest to do końca prawdą.

No jak nie, zaczyna od zera, nigdy nie mial stycznosci z tenisem, ani nie ma umiejetnosci, nie jest to gracz intuicyjny. Gra prosty tenis, ale tak wycwiczyl pamiec miesniowa ze mu to jakos idzie. No chyba, że chodzi o oczy, ale jakies z*******e tez nie sa.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Może dlatego, że nie mamy jego GG?

Kurde nie spodziewałem się, że aż 4 serię będę oglądał z tego sezonu

- 91 DAYS

- DAYS

- Shokugeki

- Arslan (k***a czemu tylko 8 odcinków?!)

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Może dlatego, że nie mamy jego GG?

Kurde nie spodziewałem się, że aż 4 serię będę oglądał z tego sezonu

- 91 DAYS

- DAYS

- Shokugeki

- Arslan (k***a czemu tylko 8 odcinków?!)

Jeszcze Orange sobie do tej listy dodaj. To coś więcej niż mętny szkolno-dramato-romans, polecam.

JA9NSJC.png

Stało się xD

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@Zeciarz

Z Orange powiedziałem sobie, że poczekam jak cały sezon wyjdzie i dopiero obejrzę, k***a... tak samo było z Shokugeki i Arslanem... uj - idę oglądać xD

To znaczy - nie wiem jak jest z anime, bo obejrzałem tylko 1 odc i czekam na pozostałe 12, ale manga ma naprawdę wysoki poziom (dla mnie). Bądź co bądź nie przeczytałem jej dużo (bo zaledwie 9 chapterów  xD(czyli 1/3 całej mangi)), ale i tak mogę polecić.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@Zeciarz

Z Orange powiedziałem sobie, że poczekam jak cały sezon wyjdzie i dopiero obejrzę, k***a... tak samo było z Shokugeki i Arslanem... uj - idę oglądać xD

Daj szansę Najimaki oraz Danganronpie :P

A tego, ktoś oglądał filmy Madocki? Warto? Bo kiedyś obejrzałem pierwsze 30min i to były sceny z anime...xD

gfgdf

Opublikowano

Kiedy 2 sezon Shokugekii zaczynają emitować?

Zaczęli 3 tygodnie temu xD

Opublikowano

Kiedy 2 sezon Shokugekii zaczynają emitować?

Zaczęli 3 tygodnie temu xD

Jezus ale ja jestem do tyłu, trzeba nadrobić xDD

swoją drogą skończyłem teraz ReLIFE, bardzo polecam, obejrzałem w jedną noc :p

Opublikowano

Z reLIFE zauważyłem, że albo ktoś mówi, że jest dobre, albo c*****e. I teraz dylemat, lecieć z tematem, czy nie. xD Jeszcze 50 napisów do Eureki Seven czeka do pobrania. :')

Opublikowano

Planuję obejrzeć kaiji, orientuje się ktoś może jak wypada z zakończeniem? Czy jest to reklama mangi, pozostawia duży głód? Na pewno nie jest to pelna ekranizacja mangi, bo ta dalej jest robiona... Ale ponoć seria warta uwagi..

Co do gg silvera to wam dam: 51374290

Opublikowano

Z reLIFE zauważyłem, że albo ktoś mówi, że jest dobre, albo c*****e. I teraz dylemat, lecieć z tematem, czy nie. xD Jeszcze 50 napisów do Eureki Seven czeka do pobrania. :')

Z ReLIFE jest ten problem, że jednym zakończenie się spodoba, a innych odrzuci (przykładowo mnie, jestem fanem happy endów).

d6eef71914ef4617853c5a8f444cb284.png

Dodatkowo w gatunkach zamiast dramatu są okruchy życia, za ch*j nie wiem czym to się różni, ale męczyłem się przy kilku epach niemożebnie, myślałem nawet o dropie. Na szczęście w 13 odcinkowej serii nie ma zbyt długiego przeciągania i dzięki temu udało mi się dokończyć to "niby" romansidło. Podobnie jak Shinsekai Yori, więcej czegoś takiego bym już nie tknął, jest to zbyt ciężkie i momentami nudne/irytujące show jak na moje wymagania, oczywiście każdy ma inny gust i tolerancję, stąd się biorą zbieżne opinie.

// Wczoraj miałem właśnie pobierać Eureka Seven, ale nie mogłem znaleźć torrentów z przystępną ilością seedów. Szlag by to. :v

417711489342956987022.png

Opublikowano

Planuję obejrzeć kaiji, orientuje się ktoś może jak wypada z zakończeniem? Czy jest to reklama mangi, pozostawia duży głód? Na pewno nie jest to pelna ekranizacja mangi, bo ta dalej jest robiona... Ale ponoć seria warta uwagi..

Co do gg silvera to wam dam: 51374290

Seria jest jakby to ująć.. kreska jest dość szpicowata, przez co wg. mnie postacie wtapiają się za bardzo w tło (nie tylko to rysunkowe za nimi). Seria kładzie ostry nacisk na wątek psychologiczny. Doświadczenie samo w sobie jest dobre, jedynie Akagi jest w tym specyficznym sposobie podobne do Kaiji, z tym że Kaiji to 'gejmingowy' survival gdzie bohater nie ma jakiegoś ostrego rozumu (zawsze na początku daje się wy ru chać zanim coś wykombinuje), 1szy sezon z dużą ilością moba, 2gi to z tego co pamiętam tylko więzienie, wyjście z więzienia i próba ojebania naj-hazardowej maszyny ever (która ma sixtrion zabezpieczeń i przekrętów), a Akagi z kolei jest o takim pewnym siebie bohaterze który nie dość że ma łeb do giery to jeszcze potrafi zdominować/zmanipulować każdego przeciwnika który chciałby mu "podskoczyć" po,przed,między rozgrywką xD

Mnie zdecydowanie bardziej podobał się Akagi, chociaż obie te historie nie zamykają zbyt wiele, jak już wspomniałem wyróżnia je specyficzna kreska, specyficzny klimat i prawdopodobnie kreatywność tu i ówdzie.

Opublikowano

Upadli w koncu powstaja

trudno nie przyznac, ze 2 sezon shokugeki to sztoss

niby za szybko sie wszystko dzieje, lecz musisz sie zmiescic w odcinkach xD