Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ludzie z tego działu POWSTAŃCIE

selweron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ci co oglądali anime są już starsi, obowiązków coraz więcej, teraz mają za mało czasu, aby się udzielać, a czasami nawet oglądać anime.

A nowych nie przybywa, albo się z tym ukrywają, bo anime jest negatywnie odbierane w społeczeństwie.

TuByłaSygnatura.png

• Odpowiedzi 877
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Fajnie @Why , tylko to cośmy mieli to już napisaliśmy xD

Można to uznać za ogólny pogadankowy temat 4fun odnośnie animców. Coś takiego może być spoko ¯\_(ツ)_/¯

Opublikowano

Chyba przejada się anime. Z czasem mniejsza ochota na oglądanie tego. Brak czasu, brak ciekawych fabuł, irytujące postacie/głosy. Próbowałam oglądać miesiąc+ temu jakieś anime i ze strasznym zmuszaniem siebie... Chociaż ostatnio brat oglądał Bleacha i z sentymentu obejrzałam kilka odcinków z nim (Ulquiorra *w*). 

Opublikowano (edytowane)

Kurde, prawie nie spałem, bo  wciągnąłem się  w czytanie xD.

Nie mam za bardzo czasu ogarniać tych nowych animu, znalazłem 2-3 serie w tym sezonie, które chce obejrzeć, poleci ktoś coś, co teraz ma wyjść/wychodzi?

Spróbuj 91 Days :s

Ogarnijcie to xD

Gi7VU5L.png

Dokańczać Kiznaiver?

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf

Opublikowano (edytowane)

Dokańczać Kiznaiver?

Jasne! Kiznaiver to taka odskocznia od innych anime, mi się podobało. :D

Ps. myślałem, że to Nejimaki (..) to jakieś ecchi/harem :D

Edytowane przez LordLoginus
Opublikowano (edytowane)

Dokańczać Kiznaiver?

Jasne! Kiznaiver to taka odskocznia od innych anime, mi się podobało. :D

Ps. myślałem, że to Nejimaki (..) to jakieś ecchi/harem :D

No właśnie chyba to nie jest harem, tak mi się wydaje xD

HITORI NO SHITA: THE OUTCAST -  teraz obejrzałem. Ogólnie chodzi o zombie :P Szału również na razie nie ma, a głos MC mnie denerwuje... Wracam do czytania, bo coś brak "fanu" z oglądania xD

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf

Opublikowano

Ja w nocy wciągnąłem się w mangę Deadtube, co się tam dzieje, opisać się nie da.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Ja w nocy wciągnąłem się w mangę Deadtube, co się tam dzieje, opisać się nie da.

Możesz jeszcze spojrzeć na Kakegurui, też ciekawe, a przynajmniej tak mi się wydaje xD

Przeczytałem 4 chaptery i nudno

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@indywidualistaA

I jak się Deadtube podoba?

Fajne, fajne :D Dobrze, że przypomniałeś o tej mandze. Pitolony MC, zachciało się trupów xD Bardzo spodobał mi się wątek z tymi samobójcami, szkoda, że tak go spłycono:/ Kiedy next chapter? :s

O ile pamiętam jeszcze manga trash była całkiem krwawa. Jednak bohaterka odcięła sobie palec w ramach przeprosin xD

Kurde, muszę dziś dokończyć Psycome i wziąć się za co innego...

gfgdf

Opublikowano

@indywidualistaA

I jak się Deadtube podoba?

Fajne, fajne :D Dobrze, że przypomniałeś o tej mandze. Pitolony MC, zachciało się trupów xD Bardzo spodobał mi się wątek z tymi samobójcami, szkoda, że tak go spłycono:/ Kiedy next chapter? :s

O ile pamiętam jeszcze manga trash była całkiem krwawa. Jednak bohaterka odcięła sobie palec w ramach przeprosin xD

Kurde, muszę dziś dokończyć Psycome i wziąć się za co innego...

4f9ioQe.png

Patrząc po datach - nie prędko.

Opublikowano

Ostatnia manga jaka mnie zaskoczyła to było Kokou no Hito. Liczyłem na dobrą wspinaczkę, w sumie to ją dostałem tylko czemu towarzyszą jej paranoja i psycholstwo? :D

@edito

tęsknie za Jigoku Shoujo :(

Opublikowano

Ostatnia manga jaka mnie zaskoczyła to było Kokou no Hito. Liczyłem na dobrą wspinaczkę, w sumie to ją dostałem tylko czemu towarzyszą jej paranoja i psycholstwo? :D

@edito

tęsknie za Jigoku Shoujo :(

no fajne, ale te pranki już przejadły mi się xD

@TheMadMan9512 - Jak tam Shinsekai Yori?

gfgdf

Opublikowano

Ostatnia manga jaka mnie zaskoczyła to było Kokou no Hito. Liczyłem na dobrą wspinaczkę, w sumie to ją dostałem tylko czemu towarzyszą jej paranoja i psycholstwo? :D [...]

W pozytywnym sensie mówisz o paranoi i psychozie? Jeśli tak, to trzeba sprawdzić.

Opublikowano

@TheMadMan9512 - Jak tam Shinsekai Yori?

Nudny wstęp (pierwsze 10-12 odcinków), całkiem spoko rozwinięcie fabuły i w miarę znośne zakończenie.

Ogólnie nie moje klimaty (przegadane anime, dlatego w sumie byłem wdzięczny za akcję pod koniec).

fcedeb9912334d7589755cbd56d38ddc.png

Ten horror w gatunkach to pic na wodę, no chyba że od dzisiaj nazywa się nim ludzi zdewastowanych psychicznie.

Jeszcze muszę tylko dodać, że czasem postacie umierały w taki sposób jakby fabuła była naprawdę mocno poganiana, czasem nawet z epa na ep myślałem (o, pewnie dałem 2 odcinki do przodu), a tu taki wał. Nie narzekam ani nic, po prostu nie chciałbym drugiego takiego anime oglądać (4h zmarnować na nic nie znaczące pie*dolenie i smutki bohaterów).

417711489342956987022.png

Opublikowano

Ostatnia manga jaka mnie zaskoczyła to było Kokou no Hito. Liczyłem na dobrą wspinaczkę, w sumie to ją dostałem tylko czemu towarzyszą jej paranoja i psycholstwo? :D [...]

W pozytywnym sensie mówisz o paranoi i psychozie? Jeśli tak, to trzeba sprawdzić.

No ja miałem nadzieje na dobre sportowe + trochę paniki bo psychologiczne w tagach było, ale bohater później ma takie omamy, zwidy o różnych osobach że to aż chore xD

Opublikowano

No ja nie wiem co z tym Nisekoiem. Było tak ładnie w 225 chapterze

Onodera wyznała swoje filingsy, a ten cwel ją teraz w 226 odrzucił.. no K***A

Dajcie mi kontakt do autora, zażalenie muszę napisać.

Opublikowano

Coś oglądacie z tego sezonu? Bo szczerze powiedziawszy nie miałem zamiaru nic tykać (poczekam sobie te 3 miesiące jak cały Shokugeki no Souma wyjdzie), ale zauważyłem, że Days zekranizowali, pomijając fakt, iż ojebali cały początek mangi to myślę, że to w końcu pierwsze anime sportowe jakie oglądałem, gdzie główny bohater serio nie ma żadnych predyspozycji (od urodzenia czy jakiegoś nieświadomego daru o którym nie wie) co do dyscypliny, która oprawia - nic tylko ciężki trening od samych podstaw. Obejrzałem 2 odcinki i nawet fajne.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Coś oglądacie z tego sezonu? Bo szczerze powiedziawszy nie miałem zamiaru nic tykać (poczekam sobie te 3 miesiące jak cały Shokugeki no Souma wyjdzie), ale zauważyłem, że Days zekranizowali, pomijając fakt, iż ojebali cały początek mangi to myślę, że to w końcu pierwsze anime sportowe jakie oglądałem, gdzie główny bohater serio nie ma żadnych predyspozycji (od urodzenia czy jakiegoś nieświadomego daru o którym nie wie) co do dyscypliny, która oprawia - nic tylko ciężki trening od samych podstaw. Obejrzałem 2 odcinki i nawet fajne.

Baby Steps też miało bohatera co zaczynał od podstaw.

Co do tego sezonu: Orange, Arslan Senki, Tales of Zestria, ReLife(obejrzane), Nejimaki Seirei Senki, Shokugeki no Souma, Sousei no Onmyouji, Re:Zero kara... Jeśli o wszystkim pamiętałem to tyle.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Jeżeli ktoś, kiedykolwiek, natknie się na 5 lub 6 tom Psycho love comedy, niech da znać :D Byłbym rad! Tak wiem, novelka została zlicencjonowana :s Kij w oko Yenpress... A wiedziałem, by zapisać, to nie xD

W sumie... 

Orange wygląda ciekawie, Najimeki dam szansę bo Madhouse, Love live bo tak, 91 Days wygląda ciekawie, Amanchu z ciekawości (pojebana kreska....), Danganronpa chyba więcej mówić nie muszę, Hitori no Shita pewnie drop po 3 odcinku, Taboo Tattoo kij wie... Z wiosny dokończyłem 2 tytuły, a reszta na drop/on-hold. Zawsze tak jest, zaczynasz z X liczbą tytułów z myślą "obejrzę je wszystkie" a tu taki uj :D

Oddajcie moje miejsce na dysku :s 

gfgdf

Opublikowano

Baby Steps też miało bohatera co zaczynał od podstaw.

Co do tego sezonu: Orange, Arslan Senki, Tales of Zestria, ReLife(obejrzane), Nejimaki Seirei Senki, Shokugeki no Souma, Sousei no Onmyouji, Re:Zero kara... Jeśli o wszystkim pamiętałem to tyle.

Tak? Nawet nie wiedziałem. Jakoś do tenisa mnie Prince of Tennis zniechęcił więc się na Baby Steps nawet nie brałem, a z ciekawości spojrzę.

106071453484304291456.jpeg