Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ludzie z tego działu POWSTAŃCIE

selweron

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 877
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Arcymistrz
Opublikowano

Też trochę mi się nie podobał, jednak tak pod koniec patrząc na całość uznałem, że był dobry. Nie podobał mi się koniec walki

Netero przeciwko Meruemowi

, bo pomimo tego, że była świetna, to rzucenie całości w celu przedstawienia

wspólnej śmierci jego i Komugi

nie wydawało mi się dobrym wyjściem, ale sama scena(?) również była dobra. 

Opublikowano

Imo chimery były kreatywnym arcem z dobrym pomysłem, niestety trochę za bardzo się to ciągnęło. Cieszy mnie też fakt, że koniec końców

Gon nie był w stanie go pokonać, a to przecież shounen

QtiV6xY.gif

Opublikowano

@KlauS.

To, że to shounen nie oznacza, że każdy tak jak Ichigo z Wybielacza w ostatniej chwili wyciągnie power upa z dupy i wygra. Na dobrą sprawę znalazłoby się kilka shounenów, gdzie protagonista dostaje po dupie od na prawdę silnego przeciwnika, z którym nie ma co się mierzyć

chociażby Luffy z One Piece od Akainu w arcu Marineford

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@KlauS.

To, że to shounen nie oznacza, że każdy tak jak Ichigo z Wybielacza w ostatniej chwili wyciągnie power upa z dupy i wygra. Na dobrą sprawę znalazłoby się kilka shounenów, gdzie protagonista dostaje po dupie od na prawdę silnego przeciwnika, z którym nie ma co się mierzyć

chociażby Luffy z One Piece od Akainu w arcu Marineford

One Piece jest tak długie, że dziwne by to było, jakby MC umiał każdego pokonać. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

@indywidualistaA

Boś jedynie jednego tasiemca widział (i to takiego, którego poziom można spokojnie do równi pochyłej przyrównać) to nie zrozumiesz tego fenomenu.  24/5/6 odc. serie nigdy Ci tego nie dadzą (przynajmniej nie w takiej dawce).  Nie będę się w amumu bawił i daruje sobie rozpisywania się w tej gestii - to po prostu trzeba przeżyć na własnej skórze

Opublikowano

Czytając wasze komentarze tutaj czy na innych stronach, na temat tasiemców, odnoszę wrażenie, że to powoduje więcej cierpienia niż przyjemności xD

Tak jest w większości przypadków. Np. taki blicz. Tylko i wyłącznie do końca arcu z Aizenem nadaje się do oglądania/czytania. Później to równia pochyła w stronę gówna. :D

Opublikowano (edytowane)

Yo, natrafiłem dzisiaj na zwiastun filmu pt. "Blame!", grafika wygląda kozacko, oprawa dźwiękowa (mam nadzieję, że to nie tylko na potrzeby zapowiedzi) też jest niczego sobie. Jeśli całość będzie osadzona na podstawie mangi (średnia ocen na MAL wynosi 8.4) to chyba jest powód żeby zacierać rączki, co?  ;)

Chciałbym usłyszeć opinię kogoś obeznanego z mangą, jest tu w ogóle ktoś taki..?  :pls:

EDIT

Zapomniałem dodać, seiyu którego tam słychać (Killy) to prawdopodobnie Takahiro Sakurai. Oczywiście na plus. Edytowane przez TheMadMan9512

417711489342956987022.png

Opublikowano

Ktoś może mi powiedzieć parę zdań o Skip Beat! oraz SKET Dance?

O Skip Beat ci nic nie powiem, bo nie oglądałem. Zaś co się tyczy SKET Dance - bardzo przyjemna komedia, taka trochę kalka odnośnie Gintamy odnośnie zamysłu (tu i tu mamy coś "klub pomocy potrzebującym" tylko że w Gintamie robią to za kasę zaś w SD jest to klub szkolny), ale humor o wiele wiele lepszy i bardziej przystępny. Każda główna postać ma swoje odcinki odnośnie swojej przeszłości - ogólnie dobry dramat z tego wychodzi chociaż z lekka naciągany. Oglądało mi się bardzo przyjemnie z tego co pamiętam, bo łyknąłem w 3 dni (a był wtedy u mnie okres suchoty, że prawie nic mi nie podchodziło)

Opublikowano

Odjeżdżając od tematu, polecacie może Toaru no Railgun S? Nie wiem czy się brać za to.

Ale widziałeś poprzedni sezon albo chociaż no Index? 

@indywidualistaA

To się zgodze, że no Railgun byl lepszy od no Index, kwestia taka, że Kodzi sie pyta czy warto oglądać Railgun S - a to jest drugi sezon no Railgun.

Osobiście najpierw widziałem no Index, a dopiero potem wziąłem się za no Railgun i bardzo podobały mi się te wszystkie smaczki (no bo w końcu no Railgun dzieje się wtedy kiedy no Index tylko mamy perspektywę Misaki i jej problemy), które nawiązywały, albo były wręcz żywcem wyciete z no index.

Kurde... no kolejny sezon, albo od razu cały arc z III wojną światową.

Opublikowano

Odjeżdżając od tematu, polecacie może Toaru no Railgun S? Nie wiem czy się brać za to.

Ale widziałeś poprzedni sezon albo chociaż no Index? 

tak szczerze, to Railgun był lepszy od Indexa - chyba nawet nie trzeba specjalnie znać Index, aby zabrać się za to drugie.

gfgdf

Opublikowano

Yo, natrafiłem dzisiaj na zwiastun filmu pt. "Blame!", grafika wygląda kozacko, oprawa dźwiękowa (mam nadzieję, że to nie tylko na potrzeby zapowiedzi) też jest niczego sobie. Jeśli całość będzie osadzona na podstawie mangi (średnia ocen na MAL wynosi 8.4) to chyba jest powód żeby zacierać rączki, co?  ;)

Chciałbym usłyszeć opinię kogoś obeznanego z mangą, jest tu w ogóle ktoś taki..?  :pls:

EDIT

Zapomniałem dodać, seiyu którego tam słychać (Killy) to prawdopodobnie Takahiro Sakurai. Oczywiście na plus.

Miałem ostatnio okazję nabyć BLAME - bardzo dziwna manga. Mało tekstu (przynajmniej w tomie pierwszym) i niewyraźne detale w scenach (których jest tam dużo), rozbudowane i jednocześnie pokręcone uniwersum wcale nie pomaga - ogólnie muszę to chyba 3-4 razy jeszcze przeczytać i zwracać uwagę na wszystko, bo łatwa to ona nie jest :v Fajnie, że film wychodzi, dobry cyberpunk. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Mango jest z*******e. Chociażby z tego względu, że sceny grają pierwsze skrzypce a nie tekst. 

Swoją drogą, wie ktoś, kiedy wysyłają 2 tom w twardej oprawie?

Opublikowano

Nie powiem, Blame wygląda dobrze. Nowy Berserk powinien się od nich uczyć (taa wiem, nie ten budżet)  :v

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

Opublikowano

halo, a new game! ktoś kontestuje? jak bede miał chwile to chce nadrobić love live, a nową gre też chciałem ale nie wiem czy tykać bo może być gówno i strace czas :|

ae1d1005fe.png

Opublikowano
To jest ukryta treść, proszę

Ale się jaram 

Yui <333333333333

Jak dla mnie słabe, lecz kwestia gustu. Nie lubie jak amerykańce chcą zekranizować jakieś anime bo zwykle lipa z tego wychodzi i postacie wyglądają kapiato i wszystko jest w pewnym sensie inne. Po co przekładać anime na coś prawdziwego? Jak dla mnie tylko psuje efekt...

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif