Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ludzie z tego działu POWSTAŃCIE

selweron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obejrzałam dwa anime:

1. Koutetsujou no Kabaneri - pierwsze skojarzenie? SnK. Ogólnie nie jest złe anime, ale głos Ikomy w niektórych momentach ._.

2. Amnesia - tak bezpłciowej głównej bohaterki chyba w życiu nie widziałam.

• Odpowiedzi 877
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Obejrzałam dwa anime:

1. Koutetsujou no Kabaneri - pierwsze skojarzenie? SnK. Ogólnie nie jest złe anime, ale głos Ikomy w niektórych momentach ._.

2. Amnesia - tak bezpłciowej głównej bohaterki chyba w życiu nie widziałam.

Amnesia to jedne z najgorszych anime jakie kiedykolwiek oglądałem xD

W takim samym stylu jakby cofania się w czasie jest Amagami SS (może nie do końca, bo tam jest po prosto 6 różnych wątków z innymi dziewczynami), mnie się nawet podobało, może tobie też podejdzie.

Widzę, że Nanę oglądasz, powodzenia.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Jestem na 108 odcinku HxH i summa summarum nie jest to złe anime, ale nie aż tak wybitne, jak niektórzy mówili. Cóż jeszcze ~40 odcinków do końca, może coś się zmieni, ale na razie stawiam takie 7,5/10. Często przynudzało, o dziwo zdarzało mi się przesuwać odcinki, gdzie prawie nigdy tego nie robię. W ogóle obejrzałem prawie całe w tydzień, not bad. 

Opublikowano (edytowane)

Obejrzałam dwa anime:

Utknąłem chyba na 7 odcinku, brnąć w to dalej?

Mango jest z*******e. Chociażby z tego względu, że sceny grają pierwsze skrzypce a nie tekst. 

Swoją drogą, wie ktoś, kiedy wysyłają 2 tom w twardej oprawie?

Gdzie zamawiałeś? Również w twardej oprawie? 7 dych za tomik lekko mnie boli .-.

original.jpg?w=600&h

heh

Tej...

http://www.nyaa.se/?page=view&tid=836514

niech ktoś sprawdzi czy da się to oglądać xD

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf

Opublikowano (edytowane)

Obejrzałam dwa anime:

Jak jesteś gotowy na totalny bulls**t i dobre soundtracki to czemu nie? Niby anime takie sobie, ale warto 'zaliczyć' tę pozycję. xD

Śmieszą mnie recenzje na MALu, gdzie najlepsza ocena jaką widziałem to bodajże 3/10. Osoby odpowiedzialne za te recenzje mają na swoich listach dużo gorsze anime z ocenami 7-8. Albo anime nie spełniło ich oczekiwań, albo mają ból dupy bo ktoś odważył się zrobić nieudaną wersję tytanów. W każdym razie, ja podziwiałem widoki i ścieżkę dźwiękową, a że fabuły nie ma to da się akurat przeboleć.

// Sorry, że się tak wpieprzyłem z odpowiedzią, ale uważam że Kabaneri nie jest wcale takie złe na jakie je malują i warto zmarnować trochę czasu żeby chociaż posłuchać tej kozackiej muzyki z pociągami pełnych trupów w tle.

Tej...

Ściągnąłem z ciekawości, troszeczkę poprzewijałem i widzę całkiem zgrabną wampirzą dupkę. No i fajnie, że bez kończyn. Kappa

// Po obejrzeniu całości nie wiem nawet co to było. Trochę słabych animacji, krwi i paranoi. Weird s**t - tak bym to ujął.

// Odpowiadając na pytanie - tak, da się oglądać. Fani serii monogatari pewnie dostali orgazmu przy paru scenach.

Edytowane przez TheMadMan9512

417711489342956987022.png

Opublikowano

Kurde... właśnie opędzlowałem drugą połowę Fushigi Yuugi (trochę ponad 20 odc.) po blisko pół rocznej przerwie (a pierwszą połowę też długo męczyłem) no i cholera jasna znów na siebie zły jestem, bo taka świetna pozycja musiała kisić się w "on hold" tyle czasu.

Macie takie tytuły, które was kompletnie nie kupiły i ciężko się wam oglądało, a w pewnym momencie (czy tam odcinku) wasza opinia o tym tytule diametralnie się zmieniała? (no i nie piszcie mi o Steins Gate, bo już wiele osób pisało, że jest lepsze dopiero od drugiej połowy)

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Obejrzałam dwa anime:

Jak jesteś gotowy na totalny bulls**t i dobre soundtracki to czemu nie? Niby anime takie sobie, ale warto 'zaliczyć' tę pozycję. xD

Śmieszą mnie recenzje na MALu, gdzie najlepsza ocena jaką widziałem to bodajże 3/10. Osoby odpowiedzialne za te recenzje mają na swoich listach dużo gorsze anime z ocenami 7-8. Albo anime nie spełniło ich oczekiwań, albo mają ból dupy bo ktoś odważył się zrobić nieudaną wersję tytanów. W każdym razie, ja podziwiałem widoki i ścieżkę dźwiękową, a że fabuły nie ma to da się akurat przeboleć.

// Sorry, że się tak wpieprzyłem z odpowiedzią, ale uważam że Kabaneri nie jest wcale takie złe na jakie je malują i warto zmarnować trochę czasu żeby chociaż posłuchać tej kozackiej muzyki z pociągami pełnych trupów w tle.

Tej...

Ściągnąłem z ciekawości, troszeczkę poprzewijałem i widzę całkiem zgrabną wampirzą dupkę. No i fajnie, że bez kończyn. Kappa

// Po obejrzeniu całości nie wiem nawet co to było. Trochę słabych animacji, krwi i paranoi. Weird s**t - tak bym to ujął.

// Odpowiadając na pytanie - tak, da się oglądać. Fani serii monogatari pewnie dostali orgazmu przy paru scenach.

Brak fabuły w Kabaneri w cale mnie nie dziwi ani nie odrzuca - spodziewałem się tego, ale jakoś ruszyć nie mogę z tego odcinka. Założę się, że większość tych ocen to po prostu ból dupy, no bo jak to? "SnK leepsze, łeee" - Z drugiej strony SnK w cale genialne nie jest...

Dzięki, że się pofatygowałeś :D A jak z subami? Jest ok?

Na nyaa niezłe są trolle jeśli chodzi o napisy do tego xD Jakiś koleś nawet z novelki powklejał teksty na oko xD

gfgdf

Opublikowano

Mango jest z*******e. Chociażby z tego względu, że sceny grają pierwsze skrzypce a nie tekst. 

Swoją drogą, wie ktoś, kiedy wysyłają 2 tom w twardej oprawie?

Gdzie zamawiałeś? Również w twardej oprawie? 7 dych za tomik lekko mnie boli .-.[...]

mangarden. Dałem prenumeratę wcześniej, ale zapłaciłem podobnie.

Opublikowano

Macie takie tytuły, które was kompletnie nie kupiły i ciężko się wam oglądało, a w pewnym momencie (czy tam odcinku) wasza opinia o tym tytule diametralnie się zmieniała? (no i nie piszcie mi o Steins Gate, bo już wiele osób pisało, że jest lepsze dopiero od drugiej połowy)

Dla mnie to było Shinsekai Yori, chociaż pomimo tego że wyszło całkiem dobrze (też jakoś od połowy), to pierwsze zmarnowane 4 godziny odbiły na mnie takie piętno, iż więcej już czegoś takiego nie obejrzę. Może jak znowu nadejdzie desperacja bo ni ma co oglądać, ale nie wcześniej.

Dzięki, że się pofatygowałeś :D A jak z subami? Jest ok?

Na nyaa niezłe są trolle jeśli chodzi o napisy do tego xD Jakiś koleś nawet z novelki powklejał teksty na oko xD

Trudno powiedzieć, bo czasami zdania nie miały sensu, a i jakiś Khalidov się tam wdarł, ale ogólnie rzecz biorąc napisy dają radę (może dlatego, że większość się rozumie z japońskiego audio). xD

417711489342956987022.png

Opublikowano

Fushigi Yuugi, fajne anime, chyba nie obejrzałam do końca, bo nie pamiętam jak się skończyło... @indywidualistaA jak już zacząłeś, to skończ oglądać!  :ok:

Opublikowano

Fushigi Yuugi, fajne anime, chyba nie obejrzałam do końca, bo nie pamiętam jak się skończyło... @indywidualistaA jak już zacząłeś, to skończ oglądać!  :ok:

Moim zdaniem świetnie się skończyło (chociaż nie do końca tak jakbym tego oczekiwał, ale zawsze).

Opublikowano

http://i.imgur.com/2iK44HY.jpg

Ktoś wie, co to jest?

A wracając z Zakopanego 2 godziny korek xD

Taki leniuszek jesteś, że nie chce ci się grafiki w google wrzucić? xD

demon city shinjuku

Uwierz, że gdybym mógł, to nie zawracałbym wam gitary :D Dzięki!

Strasznie podoba mi się ta stara kreska

Po grafice (google) wygląda trochę jak coś zboczonego (hentai?). Ale faktycznie ciekawa kreska :p

Opublikowano

Po grafice (google) wygląda trochę jak coś zboczonego (hentai?). Ale faktycznie ciekawa kreska :p

Niestety (jakby to powiedział amumu) to tylko dość słaby horror, a sceny są dość "odważne" bo to OVA więc cenzorzy mają gówno do tego.

Opublikowano (edytowane)

Niestety (jakby to powiedział amumu) to tylko dość słaby horror, a sceny są dość "odważne" bo to OVA więc cenzorzy mają gówno do tego.

I nie ma wersji BD, także c**j - nie warto nawet się brać xD Ja tam liczę na fajne sceny ( ͡° ͜ʖ ͡°)

mHcPJE0.jpg

To mi przypomina stację metra z SH3 :P

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf

Opublikowano

elo co tam cos fajnego ogladacie

http://myanimelist.net/animelist/Pitbull01 

8e4b4480fa474324929c52c464b2f480.png

:makka:

|--------------------------|

Ma ktoś polecić jakieś w miarę krótkie i dobre mango? Taki plot na powiedzmy 3-4 godzinki czytania?  :confused:

To jest ukryta treść, proszę

Smokin' Parade

Blackout

Bloody Monday

Platinum End

Fire Brigade of Flames

tumblr_ok78drcWS41vehwx3o1_500.gif

Opublikowano

elo co tam cos fajnego ogladacie

http://myanimelist.net/animelist/Pitbull01 

8e4b4480fa474324929c52c464b2f480.png

:makka:

|--------------------------|

Ma ktoś polecić jakieś w miarę krótkie i dobre mango? Taki plot na powiedzmy 3-4 godzinki czytania?  :confused:

To jest ukryta treść, proszę

J****a spacja, jakby forum nie mogło ogarnąć, że tam nie powinno nic być...