Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Athes [Dedyk] [Medium]

Qarth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hmmm ciekawi mnie tylko kto wymyślił "symulator farmy" stwierdzenie... swoją drogą metin to zawsze polegał na dropieniu i handlu tym lub ulepszenia... PL to chyba symulator farmy poziom expert :D

Co do dropu ulepkow... Jeśli 10-20 wypraw (faktycznie teraz dropi 1 piasek ale będą dropić 2 w nocy o czym już psialiśmy) to dla Ciebie dużo aby coś ulepszyć... to co mamy na to poradzić? wrzucić może wszystkie ulepki do npc i wtedy stwierdzisz, że to nie jest symulator? :D

Serwer za ciężki dla Ciebie i tyle. Musisz grać na 4fun lub easy... i nie, że Cie obrażam czy cuś.. ale po prostu ten typ serwera do Ciebie nie pasuje. Na Vesteris gra od masy czasu w luj osób i tam jakoś nikt nie płacze że symulator farmy... a potrzebujesz więcej :D

Po co piszecie że nie chcecie sie porównywać do Vesterisa a teraz sie porównałeś? Widzisz Hool , marka marce nie równa, tam czuć jakiś klimat.. czuć klimat starego dobrego metina , u Ciebie jak na święta , 1200 osób poprzebieranych w pisanki lata po miastach.

Co do samego serwera , gra sie ok itp .. ale niestety gra tutaj to proces żmudny i nużący a sami w sobie gracze muszą siedzieć z minutnikiem w ręce i odliczać czas do respów. 

Hool w jakim Ty świecie żyjesz? Porównujesz sie do globalnego serwera? Cofnij sie proszę o 7 lat i pomyśl jak sie wtedy zarabiało. 

gdzie napisałem, że nie chce się porównywać do vesterisa? :) Podałem przykład... nie porównuje serwerów bo są zupełnie inne, więc to bezsensu. 

Ja wiem, że vesteris ma klimat starego mt2 ale my do tego nie dążymy i nie chcemy :) Po co robić 2 taki sam serwer jak vesteris z tym samym klimatem? Mamy swój serwer, i inny klimat... część osób to chwali... innym sie nie podoba... rynek stary... wszystkim nie dogodzisz... znam tez osoby, które mówią, że na vesteris jest to samo co klepali przez ostatnie 7lat w metina... i jak klepią 10x to samo to im się rzygać chce... więc sam widzisz... kwestia kto co szuka :)

Odniesienie do PL to jedynie do stwierdzenia "symulator farmy"... wiem jak było 7lat i wtedy to PL był mega symulatorem farmy gdzie broń na +6 były wyczynem... dziwi mnie jak czasem ludzie spamią, że chcą PLa starego... nie wytrzymaliby na nim tygodnia :)

pamiętam jak na 25lvl kampiło się na PLu bo nie znało się respu i tak stało 6 osób na miejscu gdzie wczesniej stał metek 30min bo każdy uważał że spadnie w tym samym miejscu a pozniej jak armia osób jeździła po całej mapie bo wiedzieli już, że respi się w losowych miejscach. 

Szerfy są na dużo wyższy lvl dungi... na mniejszym lvl tak do 100... drop części do szarf jest prawie 0. Szarfy są przeznaczone na wyższe lvl i tak były robione... coś trzeba do nich wsadzić konkretnego a nie zatrutego+9 :D

Widzisz Ty kampiłeś z bronią +6 na bestach a Kowalski z ziomeczkiem robili masowe przeżuty syfu z V2, oni robili 80kk dziennie ty robiłeś 800k dziennie bo wydropiłeś 2 riby. Nie porównuj już tego serwera do globala.

CO DO SERWERA- Jeśli chodzi o samą rozgrywkę, przyjemność z gry, przyjemność i satysfakcję z dropu to polecam. Na ten moment ten serwer jest potrzebny, nie ma nic stabilnego. Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A J**** tego serwa okradli mi konto , na początku nie działały passy a po chwili zaczeły i konto bez eq, tak wiem że mój obowiązek to pilnowanie ale może coś z bazy danych wam uciekło k***a jebać to akurat kilka godzin temu doładowałem isa ...

Opublikowano

A J**** tego serwa okradli mi konto , na początku nie działały passy a po chwili zaczeły i konto bez eq, tak wiem że mój obowiązek to pilnowanie ale może coś z bazy danych wam uciekło k***a j**** to akurat kilka godzin temu doładowałem isa ...

Baza danych wyciekła xD Nawet jeśli, to musiałeś mieć hasło w stylu "qwerty123", żeby je odkodowali. Pewnie jeszcze miałeś passy te same co na innych serwerach, a w tych czasach robienie takich rzeczy to idiotyzm.

tenor.gif

Uczeń
Opublikowano

A J**** tego serwa okradli mi konto , na początku nie działały passy a po chwili zaczeły i konto bez eq, tak wiem że mój obowiązek to pilnowanie ale może coś z bazy danych wam uciekło k***a j**** to akurat kilka godzin temu doładowałem isa ...

tak to jest jak ustawiasz takie same hasla :D... I masz blokowanie eq wiec mogles tego uniknac

Opublikowano

Nasze bazy nigdy nie wyciekły :) 

Opublikowano

Siedziec kilka dni i farmic to samo zeby kupic is to nie nalezy do moich ulubionych czynnosci rownie dobrze moge 20h chodzic i tluc fioletowego na te 20szkat i miec 1,2kkk ale gdzie tu przyjemnosc

Uczeń
Opublikowano

Siedziec kilka dni i farmic to samo zeby kupic is to nie nalezy do moich ulubionych czynnosci rownie dobrze moge 20h chodzic i tluc fioletowego na te 20szkat i miec 1,2kkk ale gdzie tu przyjemnosc

dt sie robi 8-10 minut  :lenny:

Opublikowano

Mi troche dluzej schodzi szamanem ale mozna i tak 60 skrzynek dziennie super zarobek w koncu o to chodzi zeby nawalac ten sam dungeon bo sie oplaca ;d

Opublikowano

Mi troche dluzej schodzi szamanem ale mozna i tak 60 skrzynek dziennie super zarobek w koncu o to chodzi zeby nawalac ten sam dungeon bo sie oplaca ;d

Zrobimy odpowiedniki kilku dungów :) będzie pojutrze lub troszkę później. 

Opublikowano

Katakumby będa troche zmienione, dwa pierwsze piętra zostaną usunięte (klucze, bramy) przez co dungeon będzie przyjemniejszy.

Opublikowano

Katakumby będa troche zmienione, dwa pierwsze piętra zostaną usunięte (klucze, bramy) przez co dungeon będzie przyjemniejszy.

A piaski będą tam dropić? Jeśli tak, to w jakiej ilości? 

☆ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 

2e6ftab.png

☆ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 

Opublikowano

@Quarth & @*****Hooltras jeśli ktoś już o to pytał to sorry za dubel; dlaczego zmniejszyliście szanse na drop Medali Konnych? W porównaniu do piątku teraz to jest autentyk masakra. Aż tak zalały rynek, że zaczął "upadać"? Popatrzcie sobie na bronie 30lv, mi to przypomina sytuację z Lanerisa S3 gdzie wszędzie w sklepach są bronie 75lv, tutaj najbardziej pożądaną bronią jest FMS w sporych porywach wiatru na drugim miejscu dałbym RIBa a na ostatnim Jesiona, no bo kto expi koń/z buta wachlarzem? Dziś chyba miałem pecha ponieważ nie znalazłem w moim królestwie ani jednego medalu, może też o złej porze szukałem.  W takiej sytuacji ludzie będą je dropić od przeczytania do przeczytania lub zaczną je chomikować, a jak już znajdą się jakieś w sklepach to za taką cenę, że tylko desperaci będą to kupować. Czyż nie mam racji?

Nigdy nie kłóć się z głupkiem,bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

Opublikowano

@Quarth & @*****Hooltras jeśli ktoś już o to pytał to sorry za dubel; dlaczego zmniejszyliście szanse na drop Medali Konnych? W porównaniu do piątku teraz to jest autentyk masakra. Aż tak zalały rynek, że zaczął "upadać"? Popatrzcie sobie na bronie 30lv, mi to przypomina sytuację z Lanerisa S3 gdzie wszędzie w sklepach są bronie 75lv, tutaj najbardziej pożądaną bronią jest FMS w sporych porywach wiatru na drugim miejscu dałbym RIBa a na ostatnim Jesiona, no bo kto expi koń/z buta wachlarzem? Dziś chyba miałem pecha ponieważ nie znalazłem w moim królestwie ani jednego medalu, może też o złej porze szukałem.  W takiej sytuacji ludzie będą je dropić od przeczytania do przeczytania lub zaczną je chomikować, a jak już znajdą się jakieś w sklepach to za taką cenę, że tylko desperaci będą to kupować. Czyż nie mam racji?

sprawdzimy i jeśli uznamy to poprawimy. 

FMS i rib jest najbardziej pożądaną, ponieważ gra najwięcej osób na tym poziomie. Kiedyś to tłumaczyłem na inv... możesz poszukać temat "zasady rynku".. tam wyjaśniłem to dokładnie. 

http://forum.invoria.pl/index.php?/topic/29122-zasady-rynku-wyja%C5%9Bnienie-rynku-serwerowego/
Opublikowano

Kolega co proponował losowy resp z losowym czasem chyba jest lekko niepoważny:d jakby to było wprowadzone to ludzie całkiem by już stali i kampili na wszystko :)

@ co do medali to racja, godzina dropu 2 medale oczywiście spalone, szkoda gadać :p

Opublikowano

Ja medali szukam juz 2 dzien -.- jak zawsze bylo ich mega sporo rynek zawalony tak teraz ich nie ma wcale xD myslalem ze to jakis pech ale widze ze jednak cos nie gra; o

Opublikowano

Zmiany w DT by się przydały dodać m.in 100% na drop z 1moba / metka klucza i mapy zin i na 3 pietrze dodac zamiast wybic calego spota i bossa dodac zabicie samego bossa i zwiekszyc np jego hp ....

Opublikowano

Mógłbyś zmienić też żeby na 2 piętrze w DT po zabiciu króla padały też mooby jak na piętrze z kowalami? Ludzie byli by Ci wdzięczni bardzo ;)

Opublikowano

Ja medali szukam juz 2 dzien -.- jak zawsze bylo ich mega sporo rynek zawalony tak teraz ich nie ma wcale xD myslalem ze to jakis pech ale widze ze jednak cos nie gra; o

Ponieważ bardzo dużo medali leci na tym dungu weekendowym :) 

Opublikowano

sprawdzimy i jeśli uznamy to poprawimy. 

FMS i rib jest najbardziej pożądaną, ponieważ gra najwięcej osób na tym poziomie. Kiedyś to tłumaczyłem na inv... możesz poszukać temat "zasady rynku".. tam wyjaśniłem to dokładnie. 

http://forum.invoria.pl/index.php?/topic/29122-zasady-rynku-wyja%C5%9Bnienie-rynku-serwerowego/

Fajnie by było gdyby te medale dropiły odrobinkę lepiej niż teraz, nie mówię, że z każdego spota po kilka sztuk bo wtedy wiadomo co działoby się na rynku, ale żeby sprzedaż ruszyła, żeby ludzie nie chomikowali lub od przeczytania do przeczytania.

Co do "zasad rynku", doskonale wiem o co chodzi i zdaję sobie sprawę co będzie za kilka tygodni/miesięcy, chodzi mi o to co teraz się dzieje, że ludzie wiedzą to co ja i wykorzystują sytuację według mnie w dość niekorzystny sposób, nie wiem jak inni ale według mnie 'kolejny raz' dla przeciętnego Kowalskiego który będzie grać Surą/Ninją i dopiero zapoznaje się z serwerem te 15-30kk na FMSa to spory wydatek, Wojownik może używać też RIBa a jego idzie znaleźć nawet i za 1kk, stąd też bierze się 'kampienie' na metki w m2 i inne, bo wielu się wydaje, że mają większą szansę go wydropić niżeli na niego zarobić.

Ponieważ bardzo dużo medali leci na tym dungu weekendowym :)

Wiesz, to był dopiero pierwszy weekend serwera, więc nie wiem jak dużo osób wyczaiło Wyspę Małp, ja akurat nie bardzo mogłem grać ale w przyszły oblukam ją sobie, może inni też to zrobią.

Nigdy nie kłóć się z głupkiem,bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Myślicie że szaman healer pvp ma tutaj szanse? :D

Podobno jest balans klas a więc każdy ma szanse :D oczywiście o ile zdołasz przerobić chociaż połowę eq na poziom 80/90 :D

Opublikowano

Podobno jest balans klas a więc każdy ma szanse :D oczywiście o ile zdołasz przerobić chociaż połowę eq na poziom 80/90 :D

Ja Ci powiem jaki jest balans. Jak Ci mental jeb.. z duchowego to nawet sam Pan Bóg Ci nie pomoże. A tak to reszta jest okej ;)

Opublikowano

Ja Ci powiem jaki jest balans. Jak Ci mental jeb.. z duchowego to nawet sam Pan Bóg Ci nie pomoże. A tak to reszta jest okej ;)

Nie ma co tak wcześnie balansu oceniać, niech wszyscy zrobią eq/misje itd. wtedy będzie można dyskutować na ten temat :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...