Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedz] Monstrum.eu - Beta test in progress

Presentation

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 369
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie polecam serwera bug na bugu szkoda czasu tam grać. Takie gówno jak troymt2 które też szybko padnie. Pozdrawiam. + do tego angielskie nazwy bossów nie których ciężko już to było zmienić? Na Polskie? :D 

Opublikowano

Jak widać w poprzednich postach, administracja tego serwera jest bardzo zaczepna, oraz łatwo wdaje się w sprzeczki nie przyjmując przy tym żadnej krytyki.

Osobiście nawet ciekawie wygląda ten serwer, no ale jak to nazwa mówi, jest trochę w stylu 'monstrum' a mianowicie, nasrane różnorodności które niestety średnio trzymają się kupy.

Szanuję waszą pracę i podoba mi się część rzeczy na tym serwerze, jakże i wasze niektóre pomysły, ale po analizie tego tematu i waszych inteligentnych odpowiedziach jakoś mnie nie przekonaliście.

Wszystko wyjdzie w praniu, ale życzę powodzenia. 

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Nie polecam serwera bug na bugu szkoda czasu tam grać. Takie gówno jak troymt2 które też szybko padnie. Pozdrawiam. + do tego angielskie nazwy bossów nie których ciężko już to było zmienić? Na Polskie? :D 

Wybacz ale tutaj się z Tobą nie zgodzę. Pograłeś chwilkę i już bug na bugu? Posłuchaj kolego. To jest wersja beta więc wszystkie bugi i problemu są umieszczane na oficjalnym forum serwera. 

Nie można przewidzieć czy serwer padnie czy nie. Można tylko gdybać, ale administracja na pewno będzie walczyła o to aby nie padł. Nie porównuj troy do tego serwera bo są całkiem inne. 

Ta rzecz jest najmniej istotna w tej chwili i administracja na pewno ją zmieni jeżeli została ona nadmieniona w specjalnym temacie. Od tego są właśnie beta testy. 

Osobiście gram na becie i nie mam bólu dupy o rzeczy które nie pogarszają grywalności...

Jak widać w poprzednich postach, administracja tego serwera jest bardzo zaczepna, oraz łatwo wdaje się w sprzeczki nie przyjmując przy tym żadnej krytyki.

Osobiście nawet ciekawie wygląda ten serwer, no ale jak to nazwa mówi, jest trochę w stylu 'monstrum' a mianowicie, nasrane różnorodności które niestety średnio trzymają się kupy.

Szanuję waszą pracę i podoba mi się część rzeczy na tym serwerze, jakże i wasze niektóre pomysły, ale po analizie tego tematu i waszych inteligentnych odpowiedziach jakoś mnie nie przekonaliście.

Z tego co ja zobaczyłem to administracja przyjmuje krytykę i to aż za dobrze. Jeżeli ktoś podaje syfiaste dowody i ma ogromny ból dupy za to że został zbanowany to sytuacja nabiera obrotu. 

Część z tych rzeczy które ten użytkownik napisał to są jakieś brednie.. I jeżeli zauważyłeś tylko ten użytkownik sprowokował administracje do natychmiastowej reakcji. A jaka ona jest taka jest, według mnie poprawna. Atakujących atakuje się atakiem i tutaj nie ma co się bronić. Gram na becie i osobiście powiem Ci że większych problemów nie ma. Systemy działają poprawnie i są one miłym dodatkiem do gry. Według mnie wszystko trzyma się kupy. Zobaczysz jak zostanie zrobiony panel boczny ;)

Administracja to nie 10 letnie dzieciaki jak niektórzy tutaj wymienili. Każdy może skomentować/ napisać coś gdy chowa się za ekranem. Ale aby wejść na ts i pogadać jak ludzie, o problemie i o argumentach jakie zostały użyte to już co innego. 

Wszystko ok tylko za to już nie metin  :) za dużo najeebane tych, że tak powiem ŚMIECI mam na myśli m1, nowy wygląd skili, i umiejętności te np 10% na potwory(księgi) to jest chuuujowe.

Jak z is? Będzie mozna normalnie ogarnac czy nie bardzo?

To są jakieś nowości a nie syfy. Testowałem je wszystkie i są bardzo ładnie grają ze sobą. Wiesz to wszystko wyjdzie w praktyce jeżeli nie będzie się podobało to naturalnie zostanie przez administracje usunięte? :) 

Kappa.

Opublikowano

Zapowiedź całkiem ładna, na początku nie brałem poważnie tej zapowiedzi bo taka nazwa trochę ujowa.

Ciekawe połączenie trzech typów serwera w jeden, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.

Opublikowano

Spokojna * xD

ja rozumiem że pustki pustkami, ale  co potem będziecie dodawać ? Nie uważasz że lepiej wszystko stopniowo ? Co jest z forum bo nie da się zarejestrować? 

veimiK pozdrowienia dla Twojego tępego mózgu człowieczku. jak leżysz na podłodze to współczuje że nie masz łóżeczka, czytanie ze zrozumieniem się kłania

Na forum została wyłączona rejestracja nowych kont . Wznowimy rejestracje zaraz po zakończeniu BETY.

Mega soczysta prezentacja, to mi się podoba! Doceniam pracę i z chęcią zawitam :)

Dziękujemy i zapraszamy na start :)

Na serwerze nie ma żadnych poważnych bugów ,a nazywanie bugami drobnych błędów ,które są już poprawiane raczej nie dotyczy definicji bug . Jeżeli nie wiesz na czym polegają Beta Testy to nie powinieneś brać w nich żadnego udziału :)

Mimo to zapraszamy na oficjalny start serwera sam sprawdzisz co w trawie piszczy . Wypowiedzi  osób ,które zostały zbanowane za naganne zachowanie podczas Bety dla nas nie mają żadnego znaczenia i wartości . Takich aroganckich osób nie potrzebujemy na nasz serwer jak i na BETĘ ,która przebiega pomyślnie z dnia na dzień .

Zapowiedź całkiem ładna, na początku nie brałem poważnie tej zapowiedzi bo taka nazwa trochę ujowa.

Ciekawe połączenie trzech typów serwera w jeden, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.

Serdecznie zapraszamy na start :)

kiedy ma być oficjalny start?

Jeszcze do końca nie wiemy jak już wspominane było w komentarzach może być lekki poślizg.  Ale to tylko dlatego ,że chcemy dopracować serwer do końca nie puścimy niegotowego serwera :)

Opublikowano

Jak widzę tych naiwnych ludzi którzy jarają się serwer to aż mnie w sercu ściska :D Jeśli ktoś piszę że serwer z*******y a nie był na becie to współczuję bo na starcie się ostro przejedziecie o ile wgl. wystartuje w co wątpię ;) Jedyną osobą która coś robi na tym serwie to Cocaine, jedyną pracą beastora jaką zauważyłem to pisanie durnych poradników na forum oraz spamowanie na sb, jeden z graczy chcący dostać lvl pisał do niego na co ten mu odp. że nawet nie ma do tego prawa więc pozdrawiam jeśli serw jest stawiany przez jedną osobę.

Teraz kilka argumentów przeciwko serwerowi :

-Prezentacja wyjęta z dupy jednorożca ( grafika, treść... ) 

-Sto tysięcy zjeba*** systemów, które są zbugowane a administracja nawet ich nie tknie bo to nie ich robota lecz sklejka z mpc i epvp

-Pliki gotowiec, przynajmniej tak wyglądają. Jedno jest pewne nie zrobiła ich administracja.

-Strona zerznięta lub darmowa nie wiem dokładnie ( taka sama jest na metin-legend* )

-Serwer jest oparty na jednym wielkim bugu... Wraz z paroma kumplami śmialiśmy się z tego że nic tu praktycznie nie działa. Nawet po dedzie serw musi nas kicknąć i pewnie do tego czasu nie zostało to naprawione.

-Rozgrywka na serwerze jest po prostu słaba.. Do 90 nie powiem fajnie się gra ale zrobienie jakiegokolwiek eq graniczy z cudem potrzeba po pizdyliard ulepków na każdy item.

-Bossy i metki są za mocne i tak samo zbugowane z metka na mapie 100+ respią się małpy i generały z av2? 

-Serwer nastawiony na full is wszystko tam znajdziecie a co najlepsze bez niego nie zrobicie tutaj KOMPLETNI NIC.

-Olewanie graczy i błedów serwa jeden z cytatów na temat zbugowanej szybkości mounta "trzeba umiejętnie jeździć parę kroków do przodu stop parę kroków i tak dalej.." ~Beastor 

-Zbanowali wczoraj pół forum w tym beta testerów i z ok. 30 graczy zostało może z 2? Nawet nie wiem ;)

Podsumowując 

Administracja poszła po prościźnie nawet żal wam było wydać parę stów na stronę i grafikę do prezki a ciekawe jaką tam maszynę macie pewnie za 5 dych ;) To samo tyczy się braku licencji na ts, myślicie że tego nie widać? 

Ja to widzę tak dwóch idiotów wpadło na pomysł aby postawić serwer ( nie wiem czy można to nazwać stawianiem serwa, lepiej brzmi wypuścili gówno ) aby zarobić na marnych graczach. 

Tak czytam te wasze hejterskie wypociny to aż mi się żygać chce . Po waszych wypowiedziach widać ,że nie jesteście za dobrymi Beta Testerami i chyba to wy macie zlewkę na wszystko. Przyszliście z innego serwera i staracie się skrytykować serwer jak tylko potraficie byle zniechęcić innych do gry. Skacze wam tylko gul i żal dupę ściska , zazdrość aż się w was gotuje . Krytykujcie serwer żadnymi niepopartymi argumentami . Wkurzają mnie tacy ludzie jak wy , zapewne to wy zostaliście zbanowani i dlatego wylewacie tutaj wanny płaczu . Dział Bety na szczęście ma wolny podgląd na forum serwera i nawet Gość może sprawdzić ,że wasze słowa tutaj nic nie znaczą . W komentarzach,tematach i postach użytkowników widać ,że administracja poprawia wszelkie błędy ,które normalni Beta Testerzy zgłosili . W osobnym temacie zaś widać ,że błędy które zostały wymienione przez Testujących zostały już wprowadzone w życie. Tym samym tematy,komentarze oraz posty na forum mówią znacznie co innego niż głupoty które wy tutaj wypisujecie . Wracajcie skąd przyszliście i przestańcie kłamać bo takimi ludźmi jak wy ja się naprawdę brzydzę . 

Administracji życzę powodzenia na starcie  wierze ,że podołacie - serwer ma potencjał i warto to wykorzystać .

Graczom którzy naprawdę szukają jakiegoś dobrego serwera to ten właśnie taki będzie mówię to wam .

Nie oceniajcie serwera tylko po wypowiedziach tych dobrych a nawet tych ,które tylko próbują działać na niekorzyść serwera .

Nie pozwólmy na to aby hejterzy decydowali o tym czy serwer jest zarąbisty czy też nie  . Trzeba wejść i samemu to sprawdzić :)

Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na start :)

Z góry przepraszam za to ,że się uniosłem ale jak widzę takie płaczki to aż się we mnie gotuje w dodatku na taki z*******y serwer . Elo

Opublikowano

@Bombel93 rozumiemy Twoje zdenerwowanie ale nie warto uwierz mi . Nie poradzisz nic na takie osoby :)

Tak czy inaczej na serwerze kolejnie drobne poprawki ,aby je zaktualizować niezbędny jest  patch dostępny do pobrania na naszym forum dział Bety w temacie Poprawki naniesione na serwer

Poniżej lista dotychczasowych poprawek podczas trwania bety :

Naprawiono znikanie itemow w IS, lecz w nowym IS ktorego podepne dzis pod strone

Naprawiono nie zamykanie sie mapki teleportu, teraz zamyka sie odrazu

Naprawiono VIP shopka , od teraz odpala sie od strzala za pierwszym razem smile.png

Poprawiono tombole (kolo losu)

Poprawiono literaki maly blad w quescie
3 dni pierscien expa
3 dni rekawica zlodzieja
3 dni moneta
Na atlantydzie podniesiony exp za mooba o 100%
Skille od teraz po odebraniu profesji mozemy odebrac od razu na P u mistrza walki
Usuniete buty wiatru ze sklepu
Szybkosc ruchu po zalogowaniu sie pierwszym + 30 na 365 dni
Bronie na 65 level ustawione tak samo jak na globalu
Bronie na 75 ustawione tak samo jak na globalu
Bronie na 80 ustawione tak samo jak na globalu
Czerwona roska cena poprawiona - widoczne od nastepnego restartu serwerka
O pelerynke jesli chodzi to zobaczcie kochani : pc . give_item2 ("70038") powinno dawac jedna ale problem siedzie gdzies glebiej raczej,
bedziemy jeszcze dogladac tu pelerynki, ale czy serio tak ciezko wam rozlaczyc pelerynki i zostawic sobie jedna?
Jezyki Jinno i Chunjo dodane do handlarki roznosci
Okienko kupowanie przedmiotow - Nie jest zbugowane, pozwolcie ze wam wyjasnie jak to dziala. Jesli w sklepie mamy
np 200 szt czerwonych potek i w okienku wpiszemy np 5 to dosteniemy 5 pakietow po 200 szt potek.
Runy juz sa opisane od ktorego levelka sa
Wisiorki juz opisane od ktorego levelka sa

Loganie z gry podczas smierci zostalo naprawione

Dropienie itemka z ekwipunku podczas smierci zostalo naprawione

Exp na mapie +100 zostal ustalony
Pelerynka zostala odbugowana
Poprawka u cesarza odnosnie wbijania skili zostala naniesiona
Okno peta na chwile obecna zostalo wycofane ale tylko chwilowo
Zwiekszona szansa na wejscie NNO w tarczy
Lizak pokazuje od ktorego levela mozna go uzyc
Fasolki mozna juz laczyc
Itemki od handlarki FMS zostaly przeniesione do handlarza zbroja

Handlarka FMS zostala usunieta z M1
Srebrny miecz zostal usuniety z poczatkowego ekwipunku
Mnisia zbrojka zostala usunieta od handlarza
Sila +10 w bonach

Int   +10 w bonach

Zre  +10 w bonach

Wit  +10 w bonach

Cena roski juz jest poprawiona
Drop smieci jest poprawiony na tych mniejszych mapkach

Opublikowano

podobny do Ardanisa :) i pewnie ta sama Administracja :) jak tak polecam z uwagi na Adminów :) Na Ardanisie nie było mowy aby ktoś się nudził.

Nie przypomina w niczym Ardanisa :). Jesli bykaby to administracja Ardanisa to mrgazik bylby w teamie xD

Opublikowano

podobny do Ardanisa :) i pewnie ta sama Administracja :) jak tak polecam z uwagi na Adminów :) Na Ardanisie nie było mowy aby ktoś się nudził.

Nie jest to serwer ,który wymieniłeś nie porównujemy się do żadnego z obecnych serwerów . A co do serwera u nas też nie będzie czasu na nudę :)

Opublikowano

ściągnę w razie czego jak się bd nudził jutro to sobie pogram :D a jak się spodoba to zawitam na dłużej jak wypali jutro :)

Zapraszamy serdecznie co do startu to chcemy wszystko dopiąć ,aby wszystko grało jak należy :)

Czyli juz jest pewne, ze w niedziele startnie o 20 :)

Wszystko jest możliwe ,aczkolwiek nie będziemy też startowali na łeb na szyje bo szkoda by było naszej pracy ,a w szczególności nie chcemy zawieść graczy . :)

Opublikowano

ściągnę w razie czego jak się bd nudził jutro to sobie pogram :D a jak się spodoba to zawitam na dłużej jak wypali jutro :)

Serwer nie może się nie podobać :D Mi od razu przypadł i od samego początku kiedy prezka zawitała to już wiedziałem ,że to jest to czego szukałem :)

Tych standardów na serwerach mam dosyć a tutaj widać ,że będzie co robić . Powodzonka i widzimy się na starcie :)

A jeszcze takie pytanko . Jaki ewent przewidujecie na sam start serwera tak z ciekawości pytam :)

Opublikowano

Serwer nie może się nie podobać :D Mi od razu przypadł i od samego początku kiedy prezka zawitała to już wiedziałem ,że to jest to czego szukałem :)

Tych standardów na serwerach mam dosyć a tutaj widać ,że będzie co robić . Powodzonka i widzimy się na starcie :)

A jeszcze takie pytanko . Jaki ewent przewidujecie na sam start serwera tak z ciekawości pytam :)

Chwalisz serwer ktory nie wystartowal. Prezentacja spoko ale rozgrywka na becie to masakra byla. W grze to etetyka nie jest taka dobra.

Ewent? A co to takiego? Chyba ze chodzili Ci o event. Wiesz jaki event dostaniesz? Ban staly na konto. Po tym pisaniu cos czuje ze masz 13lat. Event zrobic na start serwera to jak strzelic sobie w kolano.

Moze zawitam jak m1 zostana zamienione bo w grze okropne

Opublikowano

Chwalisz serwer ktory nie wystartowal. Prezentacja spoko ale rozgrywka na becie to masakra byla. W grze to etetyka nie jest taka dobra.

Ewent? A co to takiego? Chyba ze chodzili Ci o event. Wiesz jaki event dostaniesz? Ban staly na konto. Po tym pisaniu cos czuje ze masz 13lat. Event zrobic na start serwera to jak strzelic sobie w kolano.

Opinie są różne. Gram na becie i jestem bardzo zadowolony, codziennie testujemy coś nowego i codziennie są rzeczy naprawiane. Nikt nie dostanie żadnych banów. M1 zostanie poddane pod głosowanie aby więcej graczy mogło zdecydować czy będą stare m1 czy zostaną nowe. Nie uważam że miasta pierwsze są okropne, w końcu to coś innego niż standard. 

Ale chciałbym zobaczyć nawet Ciebie na serwerze, mimo tego że miasta mogą nie ulec zmianie ;) 

Kappa.

Opublikowano

Rozgrywka na becie jest bardzo przyjemna zostali sami najlepsi testerzy ,którzy nawet w nocy testują z nami dungeony i inne rzeczy na serwerze . Rozumiemy ,że zniechęcił Cię wygląd miast aczkolwiek nie sądzę żeby był taki straszny . Wyglądają po prostu inaczej niż te wszystkie standardowe miasta . Osoby ,które zostały na becie praktycznie już się przyzwyczaiły do nowych miast i poruszają się po nich jak gdyby grali na nich dobre 2 msc . Tak jak zapowiedzieliśmy wcześniej przeprowadzimy ankietę co do zmiany miast . Zapraszamy na start :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...