Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uchodźcy

Gość Pelé意

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wam się coś pojebało. Twierdzicie, że nigdy Araba nie widzieliśmy to sami go zobaczcie tacy wielcy tolerancyjni, a gówno wiedzą i w dupie byli.

Co z tego, że część z tego jest pokojowa jak przeważa bydło.

Teraz mylisz fanatyków i wyznawców. Muzułmanin nie zabija.

Niezłe macie pomysły... SYRYJCZYCY NIE CHCĄ ŻADNEJ WOJNY TYLKO POKOJU!

Drogi Pablo są trzy odmiany muzułmanów i jeden z nich zabija tz. ,, dżihadżyści '' więc gadanie, że muzułmanin nie zabija jest bzdurą. Nie wiem co chciałeś osiągnąć, porównać dzisiejszych chrześcijan do tych muzułmanów? Problem jest w tym, że Biblia zabrania zabijać i kłania się dekalog, a muzułmanie cóż:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Dżihad

Koranie i muzułmańskiej tradycji dżihad oznacza wszelkie starania podejmowane w imię szerzenia i umacniania islamu: zarówno poprzez walkę zbrojną, nawracanie niewiernych, pokojowe propagowanie islamu, jak i wewnętrzne zmagania wyznawcy.

pyhvh7E.png

• Odpowiedzi 452
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wyobraź sobie, że niejednokrotnie jak była wojna Polacy właśnie walczyli, a nie uciekali.

Gdyby to była wojna państwa z państwem to okej, ale to wojna państwa z terrorystami, którzy NIECOFNĄ SIĘ PRZED NICZYM. To jest jedyny powód ich ucieczki. Ci terroryści są gorsi od kamikadze. Wojsko ma z nimi małe szanse.  :s

Napiszę to jeszcze raz. Powinniśmy przyjąć tylko tych którzy uciekają przed wojną, a nie tych którzy mają zamiar żyć na na zasiłkach (imigranci ekonomiczni), choć to samo tyczy się tych pierwszych -> celowe przedłużanie zasiłków = deportacja albo jakaś kara. Żeby każdy zrozumiał podzielę to jeszcze raz na dwie grupy:

- Imigranci z Syrii (potrzebujący) -> Przyjąć dać pracę, ale nie pozwolić żyć na zasiłkach ew. gdyby mieli problemy

- Imigranci z Afganistanu (ekonimiczni) -> Nie przyjmować/deportować albo całkowity brak zasiłków.

Podobno Niemcy już zamknęli granicę z Austrią, a to dopiero początek.

Opublikowano

Gdyby to była wojna państwa z państwem to okej, ale to wojna państwa z terrorystami, którzy NIECOFNĄ SIĘ PRZED NICZYM. To jest jedyny powód ich ucieczki. Ci terroryści są gorsi od kamikadze. Wojsko ma z nimi małe szanse.  :s

Napiszę to jeszcze raz. Powinniśmy przyjąć tylko tych którzy uciekają przed wojną, a nie tych którzy mają zamiar żyć na na zasiłkach (imigranci ekonomiczni), choć to samo tyczy się tych pierwszych -> celowe przedłużanie zasiłków = deportacja albo jakaś kara. Żeby każdy zrozumiał podzielę to jeszcze raz na dwie grupy:

- Imigranci z Syrii (potrzebujący) -> Przyjąć dać pracę, ale nie pozwolić żyć na zasiłkach ew. gdyby mieli problemy

- Imigranci z Afganistanu (ekonimiczni) -> Nie przyjmować/deportować albo całkowity brak zasiłków.

Podobno Niemcy już zamknęli granicę z Austrią, a to dopiero początek.

Ale oni nie chcą pracować rozumiesz to?

Deus vult

Opublikowano

Ale oni nie chcą pracować rozumiesz to?

Takich to trzeba deportować od razu. Myślę, że ci którzy uciekają z Syrii przed wojną podejmą się pracy, bo przecież na codzień normalnie funkcjonowali. Powinniśmy ogólnie przyznać im MAKSYMALNIE JEDEN MIESIĄC ŻYCIA NA ZASIŁKU I KONIEC KROPKA. Przecież mają tyle możliwości... większość z nich ma dobre wykształcenie także z pracą nie mieliby problemu. Przynajmniej ci którzym zależy na dobrym życiu. Oczywiście młodych mężczyzn z Afganistanu tzn. 60-70% całej gromadki uchodźców deportować od razu.

Opublikowano

Trzeba spierdalać do Australii bo tam nie ma aż tylu muzłumanów jak w ogóle są i nie będzie ich przez najblizsze 50 lat.

Słyszałeś o krokodylach/płaszczkach/meduzach/wężach/pająkach/kangurach-samobójcach ??? W Australii wszystko chcę cię zabić prócz ludzi. Nie ma na Ziemi bezpiecznego miejsca. xD

Opublikowano

Takich to trzeba deportować od razu. Myślę, że ci którzy uciekają z Syrii przed wojną podejmą się pracy, bo przecież na codzień normalnie funkcjonowali. Powinniśmy ogólnie przyznać im MAKSYMALNIE JEDEN MIESIĄC ŻYCIA NA ZASIŁKU I KONIEC KROPKA. Przecież mają tyle możliwości... większość z nich ma dobre wykształcenie także z pracą nie mieliby problemu. Przynajmniej ci którzym zależy na dobrym życiu. Oczywiście młodych mężczyzn z Afganistanu tzn. 60-70% całej gromadki uchodźców deportować od razu.

Spoko loko, ale pełna asymilacja, dostosowanie się do naszych tradycji obyczajów. Pomijając fakt że nawet polscy muzułmanie nie chcą uchodźców. 

Deus vult

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMarceli99 powiedź mi łaskawie jak odróżnisz terrorystę od zwykłego uchodźca - oczywiście pomijając to, że wiadomo już będzie po sprawie.

Jak cię zastrzeli w tramwaju to będę wiedział. Terroryści to akurat najmniejszy problem. Ty myślisz, że ISIS będzie z takim potocznie mówiąc dla nich "plebsem" podróżować? Oni mają takie pieniądze, że przedostanie się do europy to żaden problem... ;) Uchodźcy uciekają przed ISIS, bo ci chcą ich zabić (jak zresztą każdego), a ty mi mówisz, że nagle się pogodzą i będą z nimi podróżowali? xD

Opublikowano

Jak cię zastrzeli w tramwaju to będę wiedział. Terroryści to akurat najmniejszy problem. Ty myślisz, że ISIS będzie z takim potocznie mówiąc dla nich "plebsem" podróżować? Oni mają takie pieniądze, że przedostanie się do europy to żaden problem... ;) Uchodźcy uciekają przed ISIS, bo ci chcą ich zabić (jak zresztą każdego), a ty mi mówisz, że nagle się pogodzą i będą z nimi podróżowali? xD

Przecież przywódcy organizacji terrorystycznych wypowiedzili się, że razem z uchodźcami będą przemycani terroryści.

Deus vult

Opublikowano

Przecież przywódcy organizacji terrorystycznych wypowiedzili się, że razem z uchodźcami będą przemycani terroryści.

To chyba byli po grubej imprezie. Na codzień ich mordują, a teraz nagle friends4ever ?  :((

Opublikowano

"Istnieje groźba, że wraz z falą imigrantów do Europy mogą przeniknąć także grupy terrorystyczne" - powiedział w rozmowie z portugalskim radiem papież Franciszek. Podkreślił, że również Rzym nie jest wolny od zagrożenia ze strony terrorystów."

Jeszcze tydzień temu mówił by przyjmować wszystkich jak leci. Szybko się chłopak obudził. U Merkel też nie lepiej.

gfgdf

Opublikowano

Zdecydowanie taniej opłaca się pójść z uchodźcami niż za pieniądze.

To chyba byli po grubej imprezie. Na codzień ich mordują, a teraz nagle friends4ever ?  :((

Nie pomyślałeś, że mogą być zmuszani?

pyhvh7E.png

Opublikowano

Zdecydowanie taniej opłaca się pójść z uchodźcami niż za pieniądze.

Nie pomyślałeś, że mogą być zmuszani?

Jak niby? ISIS ma ogromne pieniądze i stać ich na transport całej swojej "ekipy" do europy, a to nastąpi prędzej czy póżniej. Teraz w tych falach uchodźców też znajdzie się parę "lewych" tzn. bandytów/złodziei itp. ale wydaję mi się, że nie mamy co się bać. Przynajmniej jeśli mówimy o uchodźcach. Dobra... to dzikusy, ale to wszystko. Uciekają przed wojną, więc ciężko żeby byli szczęśliwi. Terroryści to temat na inny wątek. Przyjadą prędzej czy później do nas i wymordują pół europy... bądźmy realistami... UE zareaguję dopiero wtedy gdy wysadzą angele.

Opublikowano

Jak niby? ISIS ma ogromne pieniądze i stać ich na transport całej swojej "ekipy" do europy, a to nastąpi prędzej czy póżniej. Teraz w tych falach uchodźców też znajdzie się parę "lewych" tzn. bandytów/złodziei itp. ale wydaję mi się, że nie mamy co się bać. Przynajmniej jeśli mówimy o uchodźcach. Dobra... to dzikusy, ale to wszystko. Uciekają przed wojną, więc ciężko żeby byli szczęśliwi. Terroryści to temat na inny wątek. Przyjadą prędzej czy później do nas i wymordują pół europy... bądźmy realistami... UE zareaguję dopiero wtedy gdy wysadzą angele.

To powiedź mi łaskawie czemu nie mogą pójść do swoich sąsiadów lub bynajmniej najbliżej tam gdzie nie ma wojny? Po co ich pchać tutaj?

pyhvh7E.png

Opublikowano

To powiedź mi łaskawie czemu nie mogą pójść do swoich sąsiadów lub bynajmniej najbliżej tam gdzie nie ma wojny? Po co ich pchać tutaj?

To byłoby dobre rozwiązanie. ;) Ale tłumaczyłem to już komuś wyżej. Powód jest prosty. Sąsiedzi są przepełnieni uchodźcami. W samym ZEA są setki tysięcy filipińczyków o reszcie krajów już nie wspomnę. Po prostu limit imigrantów u sąsiadów się wyczerpał. ;) Takie są skutki kolonializmu. :)

Opublikowano

To byłoby dobre rozwiązanie. ;) Ale tłumaczyłem to już komuś wyżej. Powód jest prosty. Sąsiedzi są przepełnieni uchodźcami. W samym ZEA są setki tysięcy filipińczyków o reszcie krajów już nie wspomnę. Po prostu limit imigrantów u sąsiadów się wyczerpał. ;) Takie są skutki kolonializmu. :)

Właśnie jak sobie nawarzyli piwa to niech je wypiją.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Właśnie jak sobie nawarzyli piwa to niech je wypiją.

Nie wiem czy wiesz, ale za skutki kolonializmu odpowiada w głównej mierzę, tfu w 100% europa.

Opublikowano

Powinni ich rozstrzelać jeszcze przed przekroczeniem granicy, o swoich nie dbają. J****y rząd powinni ich wyjebać w kosmos, może wtedy by coś się zmieniło.

Opublikowano

Niektórzy się wypowiadają, co kompletnie nic nie wiedzą o ich religi, o tym co robią, jak się zachowują.
Zresztą, Ci, co mogą głosować niech idą w październiku i oddadzą głoś na coś bardziej "lepszego", niż te śmiecie.

Uciekanie z kraju i tak wam nic nie da, jak będą w Polsce, to i niedługo będą na całym świecie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...