Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uchodźcy

Gość Pelé意

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to Twoim obowiązkiem jest zaoferowanie bezpiecznego bytu dla tych osób które do "Twojego" kraju przybywają.

Problem leży po stronie konfliktu, ludzie sobie tej wojny nie zażyczyli. 

Nie prawda. :) Widać, że mało wiesz. Poczytaj sobie czemu Japonia była przygotowana do walki do ostatniego żołnierza podczas wojny z USA. To samo jest teraz z muzułmanami - jak zwał tak zwał. Dla nich śmierć w imię Allaha jest czymś świętym i dzięki temu mają swoje miejsce tam na górze. Nie chcą tej wojny, ale też nie robią niczego aby ją zakończyć - jak sam napisałeś stronę wcześniej. :)

Może być ich nawet 500 tysięcy, ale niedługo będzie się ich liczyć w milionach. Poczytaj też co oznacza duża ilość dzieci w ich kulturze. :)

• Odpowiedzi 452
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jest tutaj tak wiele nienawiści, że aż szkoda się wypowiadać. Mam nadzieję, że kiedyś ten konflikt się zakończy. Pozostawiam was z cudownym wierszem.

Człowiek człowiekowi wilkiem
Człowiek człowiekowi strykiem
Lecz ty się nie daj zgnębić
Lecz ty się nie daj spętlić

Człowiek człowiekowi szpadą
Człowiek człowiekowi zdradą
Lecz ty się nie daj zgładzić
Lecz ty się nie daj zdradzić

Człowiek człowiekowi pumą
Człowiek człowiekowi dżumą
Lecz ty się nie daj pumie
Lecz ty się nie daj dżumie

Człowiek człowiekowi łomem
Człowiek człowiekowi gromem
Lecz ty się nie daj zgłuszyć
Lecz ty się nie daj skruszyć

Lecz ty się nie daj zwilczyć
Człowiek człowiekowi bliźnim
Z bliźnim się możesz zabliźnić

~ Edward Stachura

Opublikowano

Ale ja nie twierdzę, że nie ma ludzi którzy przyjeżdżają do Europy w celach terrorystycznych. Widać to po przykładach Turcji, czy też Francji co pokazywałeś wyżej.

Najważniejsze co można zrobić to znalezienie w sobie trochę empatii. Jeśli państwo będzie kontrolować napływających do Polski ludzi to w żaden sposób nic złego się nie stanie. Mamy różne organy ścigania, urzędy. Na granicach mogą być kontrole, w ośrodkach przyjmujących uchodźców także. To trzeba rozwiązać w taki sposób aby każda ze stron opowiadających się za "tak" i "nie" była zadowolona. W Polsce żyje kilkaset tysięcy muzułmanów i oni nic złego nam nie robią, oni szanują nas my szanujemy ich. Jeśli rząd zdecyduje się na przyjęcie uchodźców to nie wierzę, że nie podejmę żadnych kroków kontrolnych. Nikt nie powiedział "Przyjmiemy i kropka" wszystko będzie odpowiednio wyselekcjonowane w taki sposób aby nie zagrozić w żaden sposób bezpieczeństwu kraju. 

Opublikowano

Ale ja nie twierdzę, że nie ma ludzi którzy przyjeżdżają do Europy w celach terrorystycznych. Widać to po przykładach Turcji, czy też Francji co pokazywałeś wyżej.

Najważniejsze co można zrobić to znalezienie w sobie trochę empatii. Jeśli państwo będzie kontrolować napływających do Polski ludzi to w żaden sposób nic złego się nie stanie. Mamy różne organy ścigania, urzędy. Na granicach mogą być kontrole, w ośrodkach przyjmujących uchodźców także. To trzeba rozwiązać w taki sposób aby każda ze stron opowiadających się za "tak" i "nie" była zadowolona. W Polsce żyje kilkaset tysięcy muzułmanów i oni nic złego nam nie robią, oni szanują nas my szanujemy ich. Jeśli rząd zdecyduje się na przyjęcie uchodźców to nie wierzę, że nie podejmę żadnych kroków kontrolnych. Nikt nie powiedział "Przyjmiemy i kropka" wszystko będzie odpowiednio wyselekcjonowane w taki sposób aby nie zagrozić w żaden sposób bezpieczeństwu kraju.

ISIS to bogata instytucja. Nie którzy podejrzewają nawet, że mają broń masowego rażenia od Korei Płn. Ja po prostu wolę zapobiegać. 

Opublikowano

Tak, są u nas muzułmanie tyle że ci muzułmanie mieszkają tu od setek lat. Oni są tak zasymilowani że raczej wątpliwe żeby coś zaczęli bruździć przeciw własnemu krajowi. Ci nie będą podatni (raczej) na pierdololo imamów z Afganistanu, Syrii o "zgniłym" Zachodzie i o śmierci za Allaha ale ci nowi bez żadnego związku z krajem już tak.

Opublikowano

A ja mam nadzieję, że nasz rząd rozwiąże to w sposób odpowiedni dla obu stron.

Oni nie chcą tu być ani my ich tutaj nie chcemy.

Korzystnym rozwiązaniem dla obu stron będzie nie przyjmowanie ich.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Jest tutaj tak wiele nienawiści, że aż szkoda się wypowiadać. Mam nadzieję, że kiedyś ten konflikt się zakończy. Pozostawiam was z cudownym wierszem.

Człowiek człowiekowi strykiem

Lecz ty się nie daj zgnębić

Lecz ty się nie daj spętlić

Człowiek człowiekowi szpadą

Człowiek człowiekowi zdradą

Lecz ty się nie daj zgładzić

Lecz ty się nie daj zdradzić

Człowiek człowiekowi pumą

Człowiek człowiekowi dżumą

Lecz ty się nie daj pumie

Lecz ty się nie daj dżumie

Człowiek człowiekowi łomem

Człowiek człowiekowi gromem

Lecz ty się nie daj zgłuszyć

Lecz ty się nie daj skruszyć

Lecz ty się nie daj zwilczyć

Człowiek człowiekowi bliźnim

Z bliźnim się możesz zabliźnić

~ Edward Stachura

Oni nie są ludźmi, a ni żadnymi bliźnimi. 

Deus vult

Opublikowano

Moje zdanie jest takie.

Wysłać czołgi na granicę! Rozstawić obozy z żołnierzami, działka, helikoptery itd. i żadnego z nich nie wpuszczać, dlaczego?

To jest inwazja kultularna, zajmowanie terenu bez walki, teraz jest ich 500 tysięcy, za 10 lat będzie o wiele więcej, zaczną się rozmnażać i żyć na zasiłkach ( no bo dlaczego tak ciągną do Niemiec czy AustriI? ) a potem zaczną się rozruchy, rewolucje i szariat, a wtedy każdy kto mówił o ich przyjmowaniu straci głowę w imię tolerancji.

Ktoś tu mówił o selekcji, wat?

Większość tej swołoczy nie ma żadnych dokumentów, może zapomnieli zabrać? Przecież to w interesie każdego uchodźcy.

No dobra, to może się ich będziemy pytać? "Hej, czy ty byłeś w ISIS? Zamordowałeś kogoś?" - "Oczywiście że nie!"

No bo przecież bojownicy muzułmańscy przyznają się od razu do swych zamiarów.

Dlaczego 75% uchodźców to zdrowi młodzi mężczyźni? Ktoś przecież musiał zostać domu pilnować, kobiety i dzieci :0

Selekcja tej dziczy nie jest możliwa! Granice trzeba zamknąć inaczej będziemy coraz bliżej rewolty muzułmańskiej w europie, zacznie się we Francji.

Inna sprawa że za chwilę to wszystko ucichnie, zaczną się mrozy, zima i ustanie ta wędrówka ludu, będzie cisza, cisza przed burzą. Obstawiam że z taką polityką w następnym roku rozpadnie się Unia Europejska, będzie dochodzić do małych wojenek między pańśtwami a w międzyczasie muzułmanie będą robić swoje.

Teraz bardzo ważne pytanie, czy jesteście gotowi na wojnę? Zna ktoś tutaj podstawy przetrwania? Obsługi broni? Samoobrony chociaż?

Tak myślałem :) Europejczycy są rozzbrojeni, natomiast ISIS nie, teraz przemyca swoich ludzi do nas a my ich przyjmujemy i dajemy kasę. Arabia Saudyjska chce zafundować 200 meczetów w Niemczech, inna sprawa że to już robią od dawna.

No tak że ten tego, siedźcie sobie dalej przed komputerami, plujcie na klawiaturę, grajcie, pracujcie i udawajcie że wszystko jest OK, a za jakiś czas...

Opublikowano

Moje zdanie jest takie.

Wysłać czołgi na granicę! Rozstawić obozy z żołnierzami, działka, helikoptery itd. i żadnego z nich nie wpuszczać, dlaczego?

To jest inwazja kultularna, zajmowanie terenu bez walki, teraz jest ich 500 tysięcy, za 10 lat będzie o wiele więcej, zaczną się rozmnażać i żyć na zasiłkach ( no bo dlaczego tak ciągną do Niemiec czy AustriI? ) a potem zaczną się rozruchy, rewolucje i szariat, a wtedy każdy kto mówił o ich przyjmowaniu straci głowę w imię tolerancji.

Ktoś tu mówił o selekcji, wat?

Większość tej swołoczy nie ma żadnych dokumentów, może zapomnieli zabrać? Przecież to w interesie każdego uchodźcy.

No dobra, to może się ich będziemy pytać? "Hej, czy ty byłeś w ISIS? Zamordowałeś kogoś?" - "Oczywiście że nie!"

No bo przecież bojownicy muzułmańscy przyznają się od razu do swych zamiarów.

Dlaczego 75% uchodźców to zdrowi młodzi mężczyźni? Ktoś przecież musiał zostać domu pilnować, kobiety i dzieci :0

Selekcja tej dziczy nie jest możliwa! Granice trzeba zamknąć inaczej będziemy coraz bliżej rewolty muzułmańskiej w europie, zacznie się we Francji.

Inna sprawa że za chwilę to wszystko ucichnie, zaczną się mrozy, zima i ustanie ta wędrówka ludu, będzie cisza, cisza przed burzą. Obstawiam że z taką polityką w następnym roku rozpadnie się Unia Europejska, będzie dochodzić do małych wojenek między pańśtwami a w międzyczasie muzułmanie będą robić swoje.

Teraz bardzo ważne pytanie, czy jesteście gotowi na wojnę? Zna ktoś tutaj podstawy przetrwania? Obsługi broni? Samoobrony chociaż?

Tak myślałem :) Europejczycy są rozzbrojeni, natomiast ISIS nie, teraz przemyca swoich ludzi do nas a my ich przyjmujemy i dajemy kasę. Arabia Saudyjska chce zafundować 200 meczetów w Niemczech, inna sprawa że to już robią od dawna.

No tak że ten tego, siedźcie sobie dalej przed komputerami, plujcie na klawiaturę, grajcie, pracujcie i udawajcie że wszystko jest OK, a za jakiś czas...

hrabia a całkowicie inne poglądy jak inny @hrabia14

w całkowicie się zgadzam z tobą, właśnie oddajemy Europę bez wojny. 

Deus vult

Opublikowano

Oni nie są ludźmi, a ni żadnymi bliźnimi. 

I ja wszystkim proponuję, żeby w tym momencie zakończyć tą dyskusję bo ta wypowiedź przedstawia w 100% skrzywioną psychikę nacjonalistów (nazistów), najgłośniej sprzeciwiających się całej sytuacji.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

I ja wszystkim proponuję, żeby w tym momencie zakończyć tą dyskusję bo ta wypowiedź przedstawia w 100% skrzywioną psychikę nacjonalistów (nazistów), najgłośniej sprzeciwiających się całej sytuacji.

Ja tak nie sądzę, a temat jest ciekawy, więc czemu mamy przerywać dyskusję?

Opublikowano

Hitler nie o taką Europę walczył. 

Ja tak nie sądzę, a temat jest ciekawy, więc czemu mamy przerywać dyskusję?

Bo spierdoliny lewackie chcą zamknąć wszystkim usta. 

Deus vult

Opublikowano

Bo spierdoliny lewackie chcą zamknąć wszystkim usta. 

Czy ja coś powiedziałem na ten temat? Nie, więc nie pisz o wszystkich osobach wyznających lewicowe poglądy. 

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Jeśli wśród 1000 osób jest chociażby 1 terrorysta, a pozostała część to zwykłe osoby i nie potrafimy ocenić, który z nich to terrrorysta to nie możemy zaryzykować.

Jeśli jest pożar budynku, a w środku są ludzie to strażak może, ale nie musi im pomóc, zależy to od jego sumienia. Jeśli nie chce stracić życia ratując inne osoby to tego nie robi. Tak samo w tym przypadku - jeśli wiemy, że wśród tych osób są bardzo niebezpieczni ludzie to nie powinniśmy ryzykować, bo potem obudzimy się z ręką w nocniku.

Przykro mi, ale lewicowa logika zawodzi, ona kieruje się sercem, a nie rozumem.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

@Damian

Jezeli chcesz, przyjmuj ich pod swój dach, ja nie zamierzam pracować 24/7 na siebie i to, abym miał co do garnka włożyć a te "brudasy" za przeproszeniem dostana wszystko za nic, za nic dodajac to, że miesięcznie będa mieli większa sume niż polska rodzina.

Opublikowano

Czy ja coś powiedziałem na ten temat? Nie, więc nie pisz o wszystkich osobach wyznających lewicowe poglądy. 

A czy ja odnosiłem się do Ciebie? 

Deus vult

Opublikowano

Hitler nie o taką Europę walczył. 

Wyluzuj. Wspominanie o hitlerze w tym temacie jest co najmniej nie na miejscu.

Opublikowano

Uwielbiam ten temat  xD

Zacznijmy od tego, że w krajach w stanie wojny, cywile mają prawo przejść przez granicę do NAJBLIŻSZEGO bezpiecznego państwa. W świetle prawa mamy do czynienia przestępcami, których powinno się odsyłać skąd przybyli. 

gfgdf

Opublikowano

Wszystkie moje demoty, tutaj nie ma  już co kłamać.. niestety drodzy koledzy     niedługo będziemy mieli sąsiadów islamistów 

1442826007_x67d2a_600.jpg

1442777004_9zolq7_600.jpg

1442776193_1f6i4z_600.jpg

1442772698_4przhr_600.jpg

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Jeśli wśród 1000 osób jest chociażby 1 terrorysta, a pozostała część to zwykłe osoby i nie potrafimy ocenić, który z nich to terrrorysta to nie możemy zaryzykować.

Jeśli jest pożar budynku, a w środku są ludzie to strażak może, ale nie musi im pomóc, zależy to od jego sumienia. Jeśli nie chce stracić życia ratując inne osoby to tego nie robi. Tak samo w tym przypadku - jeśli wiemy, że wśród tych osób są bardzo niebezpieczni ludzie to nie powinniśmy ryzykować, bo potem obudzimy się z ręką w nocniku.

Przykro mi, ale lewicowa logika zawodzi, ona kieruje się sercem, a nie rozumem.

Tylko że oni nie zaakceptują że tu jest inna wiara... Będzie tak samo jak we Włoszech...

Opublikowano

To jeszcze masz wstyd i uważać się za lewaka? Pomijając fakt że lewaki powinni być jako pierwsi przeciwni tym brudasom, bo zasady jakie lewaki uznają mogą nie spodobać się islamistą. 

Deus vult

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...