Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uchodźcy

Gość Pelé意

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 452
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Marceli99 to otwarta dyskusja, wiec moje zdanie moge wyrazic. Niestety mam w twoim przypadku racje. Tak plytkimi i bezsensownymi argumentami sam odpychasz ludzi.

@Dokanix1 dalej myslisz, ze JEDNA JEDYNA ANGELA ma CALA WLADZE nad UE? To nie jest tak, ze ona mowi "wpuszczamy" i wszyscy wchodza. Myslisz, ze ona jest tak glupia, by nie widziec problemu?

@Edit Idzcie poczytaj niezalezna i powiedzcie mi co sie tam w swiecie dzieje, bo na biezaco nie jestem.

"Niemcy niszcza swoj kraj" - nie mow za wszystkich. Wy placzecie jak mowia, ze Polacy to zlodzieje i pijacy.

Kraj niszcza najwyzej postawieni ludzie. Zwykly obywatel ma dosc jasno postawione zdanie w temacie uchodzcow.

Tak - robi to, żeby była tania siła robocza. A niezależną czasem czytam.

Opublikowano

@Edit Idzcie poczytaj niezalezna i powiedzcie mi co sie tam w swiecie dzieje, bo na biezaco nie jestem.

Na szczęście nie zniżam się do tak niskiego poziomu i nie zaglądam na tak mało wartościowe portale.

Opublikowano

@Dokanix1

Jestes dosc zabawny. Nie znasz niemieckiego rynku pracy a stoisz uparcie, jakbys mial racje. Tania sila robocza byla zawsze(Polacy, Rosjanie, inna ludnosc z biednych krajow) Przyjrzyj sie, jak wygladala sytuacja z naplywem uchodzcow wczesniej. Nie bylo takiego problemu. Teraz nagle jest fala, ktora ciezko zatrzymac. Jesli dalej myslisz, ze jedna osoba w tym dziala, to prosze Cie. Idz na onet, tam znajdziesz ludzi swojego poziomu. Na uchodzcach sa profity rzedu setek milionow euro. Nie mysl, ze Angela jest tak glupia, zeby ktos zarobil, a ona obeszlaby sie smakiem.

@Marceli99 Klischee

Opublikowano

Nie Nie Nie i jeszcze raz Nie. Imigranci = zawsze ale to zawsze kłopoty a jeszcze jak to są muzułmanie to już w ogóle. Niemcy niech sobie przyjmują ten syf ludzki, niech terroryzują im mieszkańców, niech gwałcą kobiety, niech ciągną zasiłki ile wlezie, niech robią wszystko aby utrudnić życie rodowitym niemcom - tego im życzę. I życzą tego całej lewackiej europie niech zdechnie za wszechobecną tolerancję. Merkel niszczy własny kraj ale na czyje polecenie? Tego nie wiem i się pewnie do dowiem. Nigdy w polsce nie będzie zgody na przyjęcie niepotrzebnego nam problemu NIGDY. Pewnie za chwile jakiś lewak powie ,,ale oni uciekają przed wojną i giną ma morzy biedacy'' to ci powiem lewaku przestań oglądać durne media i przejrzyj na oczy a zobaczysz rzeczywistość. Giną na morzu? A co mnie to obchodzi? Polska narobiła bigosu na bliskim wschodzie i Afryce? NIE więc nas powinno gówno obchodzić cały ten kryzys. Modliłem się żeby wybory wygrało PiS bo tylko oni zatrzymają napływ tej zarazy do Polski.

Co to ma do jasnej cholery być? http://i.imgur.com/6jrkY0F.jpg

Cyrk.png

Opublikowano

@Arialll BRAWO! BRAWO! Jeslisz wierzysz w jakakolwiek partie polityczna w Polsce, to idz od razu na krzeselko, petelke na szyje i hop.

Mowa o islamistach, nie muzulmanach. Muzulmanin wierzy w koran. Islamista domaga sie prawa wg. koranu.

Troche przykre z twojej strony. Zyczysz gwaltow i mordow wszystkim Niemcom. Czyli tez tym, ktorzy sie sprzeciwiaja i chca normalnie zyc w swoim kraju?

O dziwo sa jeszcze tacy Niemcy. Powiedz mi, co zrobili Ci Niemcy. Ci normalni, majacy rodziny, prace, zwykle zycie takie jak my.

Ktos kto steruje Niemcami, ma sie bac PiS? Ze niby PiS to zatrzyma? Pozdrowienia z zakladu psychiatrycznego, bo tylko tam mozna trafic, czytajac wasze posty.  Uchodzcy to nie zaden wynik wojny. To konflikt interesow. Poki co omijaja Polske, bo nie ma tu nic, co by ich przyciagnelo. Jesli ktos ze chce, to ich tu zesle i z tym musicie sie pogodzic. Patrzec na wszystko chlodnym okiem, a nie brac sobie bzdurne ideologie z internetow.

Opublikowano

@Arialll BRAWO! BRAWO! Jeslisz wierzysz w jakakolwiek partie polityczna w Polsce, to idz od razu na krzeselko, petelke na szyje i hop.

Mowa o islamistach, nie muzulmanach. Muzulmanin wierzy w koran. Islamista domaga sie prawa wg. koranu.

Troche przykre z twojej strony. Zyczysz gwaltow i mordow wszystkim Niemcom. Czyli tez tym, ktorzy sie sprzeciwiaja i chca normalnie zyc w swoim kraju?

O dziwo sa jeszcze tacy Niemcy. Powiedz mi, co zrobili Ci Niemcy. Ci normalni, majacy rodziny, prace, zwykle zycie takie jak my.

Ktos kto steruje Niemcami, ma sie bac PiS? Ze niby PiS to zatrzyma? Pozdrowienia z zakladu psychiatrycznego, bo tylko tam mozna trafic, czytajac wasze posty.  Uchodzcy to nie zaden wynik wojny. To konflikt interesow. Poki co omijaja Polske, bo nie ma tu nic, co by ich przyciagnelo. Jesli ktos ze chce, to ich tu zesle i z tym musicie sie pogodzic. Patrzec na wszystko chlodnym okiem, a nie brac sobie bzdurne ideologie z internetow.

Jedynie PiS było partią która miała szansę wygrać i otwarcie sprzeciwiała się przyjmowaniu syfu ludzkiego. I tak życzę im tego ponieważ nie wychodzą masowo na ulicę i nie sprzeciwiają się temu co robi Merkelowa z ich krajem. Powinni wywieźć tą idiotkę na taczce. U nas jeszcze ich nie ma a już są protesty a tam? Gwałty rozboje co chwile i co? i nic dlatego uważam ich za głupie społeczeństwo i życzę im terapii szokowej dla ich dobra może w końcu się opamiętają.

Cyrk.png

Opublikowano

@Dokanix1

Jestes dosc zabawny. Nie znasz niemieckiego rynku pracy a stoisz uparcie, jakbys mial racje. Tania sila robocza byla zawsze(Polacy, Rosjanie, inna ludnosc z biednych krajow) Przyjrzyj sie, jak wygladala sytuacja z naplywem uchodzcow wczesniej. Nie bylo takiego problemu. Teraz nagle jest fala, ktora ciezko zatrzymac. Jesli dalej myslisz, ze jedna osoba w tym dziala, to prosze Cie. Idz na onet, tam znajdziesz ludzi swojego poziomu. Na uchodzcach sa profity rzedu setek milionow euro. Nie mysl, ze Angela jest tak glupia, zeby ktos zarobil, a ona obeszlaby sie smakiem.

@Marceli99 Klischee

Przecież o tym mówię. Poza tym nigdzie nie napisałem że Merkel tylko rządzi UE.

Opublikowano

Powiedz ludziom, co chca uslyszec, a dostaniesz ich glos. Proste.

Merkelowa jest marionetka. Jesli w Polsce "ktos" powie, ze uchodzcy maja byc, to beda. I c***a zrobisz.

Skad wiesz, ze nie wychodza? Bo glownie media tego nie pokazuja?  Z rozbojami zabawne jest to, ze jak bialy kogos pobije, to od razu go znajda i dostanie wyrok. Jesli grupa ciapatych zrobi, to przy kamerach, to niestety nie uda sie ich znalezc.

Co do protestow w Polsce. Szkoda, ze Polacy tak nie walcza, nie protestuja o swoja godnosc i zycie.

@Marceli99 napisalem to wczesniej. Jak widac mojej wypowiedzi nie zrozumiales.

Teraz maja jechac po socjal, ale jak bedzie trzeba, to wielki j****y kalif powie "Panowie na Polske!Rozmnazac sie!"

Wtedy beda miec w dupie socjal. Jak im nie styknie na zycie, to beda krasc. Proste?

@hayastan plytko myslisz. 

Opublikowano

Jesli w Polsce "ktos" powie, ze uchodzcy maja byc, to beda. I c***a zrobisz.

Nie, nie będą. Oni u nas nie chcą być. U nas za mały socjal.

Opublikowano

w Polsce napewno  nie bedzie zadnych ciapatych(uchodzcow) bo poprostu jakby nawet weszli tutaj to kazdy wie jak by skonczyli. Napewno Polska by sie nie dala tak Niemcy z Pania Merkel na czele. I mowie to jako pelnoprawny Ormianin.. Bierzcie przyklad z Armenii. (Nie dla Muzulmanow)...

Opublikowano

ja myślę że to zagrywka rosjan z tą falą emigrantów nagle znikąd pojawiło się tylko i wszystko do europy a Rosja się cieszy bo to oddziela europ powoli,a po drugie patrzcie co Rosja robi w Syrji co chce bombarduje równo,nie patrzy czy tam mieszkają nie wini mieszkańcy czy Islamiści i  dodatku używają zabronionych bomb kasetowych

Opublikowano

ja myślę że to zagrywka rosjan z tą falą emigrantów nagle znikąd pojawiło się tylko i wszystko do europy a Rosja się cieszy bo to oddziela europ powoli,a po drugie patrzcie co Rosja robi w Syrji co chce bombarduje równo,nie patrzy czy tam mieszkają nie wini mieszkańcy czy Islamiści i  dodatku używają zabronionych bomb kasetowych

No i co z tego? Przeciez zyjemy w wolnym swiecie. Dlaczego ktos ma Rosji zakazywac bomb kasetowych. Chca, to niech uzywaja.

Takie zagranie Rosji jest bardzo dobre.Moze Polacy zobacza, ze to z Rosja powinnismy sie trzymac, nie z Europa i USA.*

*Komentarz sponsorowany przez Federacje Rosyjska

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

DEPORTOWAĆ TAM SKĄD PRZYSZLI!!!!!!!!!!!

To kwestia wewnętrznego bezpieczeństwa kraju, jak już Ci muzułmanie (Arabusy) z Syrii do nas przydają, to będzie za późno. Nauczcie sie mowić jak jest, 70% mieszkańców Syrii to Arabowie!!

Wojna domowa? To nie jest nasz problem. Zamykamy granice i deportujemy ich.

Kopacz chciała ich przyjąć tylko po to by ratować Tuska, jej polityka została doceniona przez 20% Polaków.

Podczas kiedy Beatka musi tłumaczyć spory o trybunał konstytucyjny, przykedziaja do nas te stworzenia nie boskie i gwałcą, demolują.....

0 uchodźców z Syrii!

Możemy przyjąć za to naszych sąsiadów - Ukrainę, mamy obowiązek im pomoc :)

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Odpowiedź jest jednoznaczna - https://www.youtube.com/watch?v=hSzr4ekFbsw

Naprawdę żałosne. Nawijają o pokoju. Nazywają się chrześcijanami. Później grożą, że będą zabijać. Typowe polactwo.

Jeszcze te urywki w filmiku. Większość z nich, to nie materiały o uchodźcach. Sklejki z zadym. Uchodźcy niby k***a tęczę podpalili? Uchodźcy wyrywali kostkę brukową?

Opublikowano

Zabijajmy siebie nawzajem aż wreszcie wyginie ludzkość.

Prawda jest taka, że uchodźcy gdzieś muszą się schować więc każde państwo mogłoby ich przygarniać w podobnej ilości by każdy kraj odczuwał to w jak najmniejszym stopniu.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Prawda jest taka, że uchodźcy gdzieś muszą się schować więc każde państwo mogłoby ich przygarniać w podobnej ilości by każdy kraj odczuwał to w jak najmniejszym stopniu.

Mogą się schować u siebie w państwie i walczyć tam o wolność, lub mogą się schować w bogatych państwach arabskich. Jak myślisz, czemu ich nie przyjmują? Pomyśl troche.

Zmieniłbyś zdanie gdybyś widział to co dzieje się w niemczech i szwecji. 

https://www.facebook.com/HusariaDumaPolski/videos/vb.1417441835174834/1665681283684220/?type=2&theater

proszę bardzo, miłego seansu

Opublikowano

Mogą się schować u siebie w państwie i walczyć tam o wolność, lub mogą się schować w bogatych państwach arabskich. Jak myślisz, czemu ich nie przyjmują? Pomyśl troche.

Zmieniłbyś zdanie gdybyś widział to co dzieje się w niemczech i szwecji. 

https://www.facebook.com/HusariaDumaPolski/videos/vb.1417441835174834/1665681283684220/?type=2&theater

proszę bardzo, miłego seansu

Wiem co się tam dzieje ale zobacz jak wygląda rzeczywistość. Znajda się kraje które będą przyjmować uchodźców i nie mamy na to wpływu. Jeśli jedni się zadeklarowali to lepiej rozłożyć te większe grupki na więcej mniejszych i trzymać ich blisko. Oni i tak będą uciekać i trzeba znaleźć najlepsze na to rozwiązanie.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...