Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uchodźcy

Gość Pelé意

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pominę wątek USA, ale Europa swoimi koloniami niczym nie zawinęła. Wiesz czemu? Bo kiedy mieli kolonie rozwijali je, ale oczywiście dzikusi tak bardzo chcieli mieć własne państwo to mają, nieważne, że za czasów kolonii żyło się lepiej, najlepiej zrzucić winę na Europę, gdzie nigdzie nie zawinęła. Chyba mi nie powiesz, że UK hamowało rozwój ziem na których mieli kolonie? Rozwijali je pod każdym względem, bo to były tania siła robocza. Patrz co się dzieję z Afryką, od kiedy Europa nic tam nie może powiedzieć. Ale według takich lewaków jak ty powinniśmy im pomóc, bo tak wymaga etyka. Bzdura. Sami sobie są winni, niech umierają przez biedę, którą sami sobie zafundowali. 

aż mi się przypomniało.xD

1255900044_by_adiotk_600.jpg

Deus vult

• Odpowiedzi 452
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pominę wątek USA, ale Europa swoimi koloniami niczym nie zawinęła. Wiesz czemu? Bo kiedy mieli kolonie rozwijali je, ale oczywiście dzikusi tak bardzo chcieli mieć własne państwo to mają, nieważne, że za czasów kolonii żyło się lepiej, najlepiej zrzucić winę na Europę, gdzie nigdzie nie zawinęła. Chyba mi nie powiesz, że UK hamowało rozwój ziem na których mieli kolonie? Rozwijali je pod każdym względem, bo to były tania siła robocza. Patrz co się dzieję z Afryką, od kiedy Europa nic tam nie może powiedzieć. Ale według takich lewaków jak ty powinniśmy im pomóc, bo tak wymaga etyka. Bzdura. Sami sobie są winni, niech umierają przez biedę, którą sami sobie zafundowali. 

Biedę zafundowała im Europa! :P Kolonie to była okazja do zyskania BARDZO taniej siły roboczej. Krótko mówiąc kolonie = niewolnicy. Jedyny kraj który dał radę to RPA. Dziś stoi na podobnym poziomie co Polska. Oczywiście jest nadal bardzo mocno zacofany, ale patrząc na inne kraje afrykańskie/azjatyckie góruję.

Opublikowano

Biedę zafundowała im Europa! :P Kolonie to była okazja do zyskania BARDZO taniej siły roboczej. Krótko mówiąc kolonie = niewolnicy. Jedyny kraj który dał radę to RPA. Dziś stoi na podobnym poziomie co Polska. Oczywiście jest nadal bardzo mocno zacofany, ale patrząc na inne kraje afrykańskie/azjatyckie góruję.

Problem w tym iż kraje mające kolonie potrafiły zapewnić podstawowe potrzeby dla takiej taniej siły roboczej. Pomimo, iż byli to niewolnicy, chyba nie powiesz, że żyło im się źle tylko dlatego, że byli "niewolnikami"? Teraz ci ludzie nie potrafią sobie zapewnić wyżywienia czy wody, czy to też wina przeszłości kolonialnej państw Europy?

­

Opublikowano

Ja jestem za tym aby Polska przyjęła uchodźców. Próbuję stanąć po stronie tych ludzi i wczuć się w ich sytuację. Jeśli mieszkałbym na terenie na którym trwa wojna także bym zaczął szukać miejsca gdzie żyło by mi się najlepiej. Każdy człowiek ma prawo do bezpiecznego życia, oni sobie tego losu nie wybrali. 

Świat jest dla wszystkich, nie może być podzielony. To tacy sami ludzie jak my, tylko wywodzący się z innego obszaru tego globu. Najważniejszym punktem jest ich dobra aklimatyzacja na danym terenie.

Opublikowano

Ja jestem za tym aby Polska przyjęła uchodźców. Próbuję stanąć po stronie tych ludzi i wczuć się w ich sytuację. Jeśli mieszkałbym na terenie na którym trwa wojna także bym zaczął szukać miejsca gdzie żyło by mi się najlepiej. Każdy człowiek ma prawo do bezpiecznego życia, oni sobie tego losu nie wybrali. 

Świat jest dla wszystkich, nie może być podzielony. To tacy sami ludzie jak my, tylko wywodzący się z innego obszaru tego globu. Najważniejszym punktem jest ich dobra aklimatyzacja na danym terenie.

Tak się świetnie aklimatyzują, że sama pani prekursor pomysłu - Merkel - ich już nie chce u siebie. Kradzieże, gwałty. Łatwo było przewidzieć o co tak na prawdę chodzi. Niemcy potrzebowały taniej siły roboczej aby napędzać ich gospodarkę. Ma już wystarczającą dużą ilość niewolników, więc teraz, potocznie mówiąc, ma wyjebane jaja. 

Opublikowano

Przestań szerzyć tę propagandę przez pół tematu bo moje oczy pękają od tego. Mam swoje zdanie na ten temat i to się nie zmieni.

Ciekawe jak Ty byś się zachowywał na ich miejscu. Ciesz się, z tego co masz i się tutaj urodziłeś bo zawsze mogło być gorzej.

Opublikowano

Wiesz jaki jest główny problem? 95% z nich to młodzi mężczyźni z afganistanu, iraku krótko mówiąc zaledwie 5% z nich jest w potrzebie. I NALEŻY PRZYJĄĆ TYLKO TE 5%. RESZTĘ WYRZUCIĆ NA ŚRODEK OCEANU, bo to są leniwce które chcą żyć na zasiłkach.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMarceli99 W Polsce też jest kilka milionów ludzi żyjących na zasiłkach także te kilka tysięcy które ma przyjąć Polska to pikuś.

Założę się też, że szybko znajdą należytą pracę :)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMarceli99 W Polsce też jest kilka milionów ludzi żyjących na zasiłkach także te kilka tysięcy które ma przyjąć Polska to pikuś.

Ale oni nie żyją na zasiłkach, bo są leniwi tylko ogólnie w Polsce NIE MA PRACY DLA NIKOGO bez pleców. Kilka tysięcy? Na razie w Europie jest ich ok. 150 tysięcy obliczając to w jakim tempie ich ilość się powiększa do grudnia będzie ich 700.000.

Opublikowano

Przestań szerzyć tę propagandę przez pół tematu bo moje oczy pękają od tego. Mam swoje zdanie na ten temat i to się nie zmieni.

Ciekawe jak Ty byś się zachowywał na ich miejscu. Ciesz się, z tego co masz i się tutaj urodziłeś bo zawsze mogło być gorzej.

Ja bym wziął rodzinę i jechał tam gdzie mam jechać, znalazłbym prace, ha jeszcze dzieci jakoś, by się wykształciło.

ALE ONI NIE! MUSZĄ DO NIEMIEC, BO ZASIŁEK SPORY, A NO I ŻONA Z DZIEĆMI TAM GDZIE WOJNA, BO W MAJĄ ICH GDZIEŚ!

pyhvh7E.png

Opublikowano

Ta, a Polakom później zostanie ta po 6 zł na godzinę, bo oni będą liczeni w pierwszej kolejności z powodu ulg. 

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Heh. Propagandą są filmy nagrywane przez amatorów w trakcie wydarzeń? Już chyba nic mnie nie zaskoczy. 

PS. W takim razie przygarnij chodź jedną rodzinę uchodźców, ale nie każ robić tego innym.  Polacy stracą, bo państwo musi dać uchodźcą, bo Unia tak każe. 

Opublikowano

Wiesz jaki jest główny problem? 95% z nich to młodzi mężczyźni z afganistanu, iraku krótko mówiąc zaledwie 5% z nich jest w potrzebie. I NALEŻY PRZYJĄĆ TYLKO TE 5%. RESZTĘ WYRZUCIĆ NA ŚRODEK OCEANU, bo to są leniwce które chcą żyć na zasiłkach.

Ale oni nie żyją na zasiłkach, bo są leniwi tylko ogólnie w Polsce NIE MA PRACY DLA NIKOGO bez pleców. Kilka tysięcy? Na razie w Europie jest ich ok. 150 tysięcy obliczając to w jakim tempie ich ilość się powiększa do grudnia będzie ich 700.000.

Zastanów się co Ty piszesz... :D

Aktualnie w Europie jest 500 tysięcy uchodźców i jakoś miejsca nie brakuje. Boli was tylko to, że oni otrzymują bezpośrednio skierowaną do nich pomoc.

I słusznie, bo swoje już tam przeszli. Tutaj funkcjonują odpowiednie organy prawne pracujące według jasno określonego prawa, jeśli nawet znajdzie się osoba która ma inne intencje od tych oczekiwanych to szybko zajmą się tym odpowiednie organy ścigania.

Wy, nie jesteście od oceniania ludzi. Uwierzcie, gdybyście urodzili się tam to byście zrobili tak samo. 

Opublikowano

Aktualnie w Europie jest 500 tysięcy uchodźców i jakoś miejsca nie brakuje. Boli was tylko to, że oni otrzymują bezpośrednio skierowaną do nich pomoc.

I słusznie, bo swoje już tam przeszli. Tutaj funkcjonują odpowiednie organy prawne pracujące według jasno określonego prawa, jeśli nawet znajdzie się osoba która ma inne intencje od tych oczekiwanych to szybko zajmą się tym odpowiednie organy ścigania.

Wy, nie jesteście od oceniania ludzi. Uwierzcie, gdybyście urodzili się tam to byście zrobili tak samo. 

w pierwszym cytacie chodzi o uchodźców, a w drugim o polaków ;)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Co to są w ogóle za argumenty, człowieku. Zacznijmy od tego, że Ci ludzie robią to co robią (pokazane na filmach wyżej). Wcale nie są tacy biedni jak ukazują to media.

Poza tym są tu nielegalnie. Jest ktoś ponad prawem? Dlaczego Niemcy zamykają granice z Austrią, a Austria z Węgrami? Schengen się chwieje. :)

I jedyny argument ludzi popierających imigrantów to ostatnie zdanie twojego komentarza. Żadnych faktów. 

Opublikowano

W takim razie zwracam honor. Nie mniej jednak jak ktoś ma perspektywy na przyszłość, wie co chce robić i ma jasno określony cel to pracę na pewno znajdzie :)

W takim razie zamień się z nimi i zobaczymy co Ci by bardziej pasowało. Chodzenie bez dachu nad głową i myślenie ciągle o tym czy jutro się obudzisz czy wstawanie na niedzielne obiadki do mamusi?

Opublikowano

Faktycznie trochę mało logicznie to napisałem, ale każdy powinien wiedzieć o co chodzi. W każdym razie pomocy to na razie potrzebują polacy, bo musisz wiedzieć, że 5-10% polaków żyję w nędzy, a 50% ledwie łączy koniec z końcem, ale nasz chory rząd ZAMIAST POMÓĆ POLAKOM. BUDUJĘ KOŚCIÓŁ DLA DEBILI ZA 300 MILONÓW lub WYSYŁA 100 MLN UKRAINIE, choć to drugie jestem w stanie zrozumieć to mimo wszystko wybudowanie świątyni za 300 milionów woła o pomstę do nieba.

Opublikowano

W takim razie zwracam honor. Nie mniej jednak jak ktoś ma perspektywy na przyszłość, wie co chce robić i ma jasno określony cel to pracę na pewno znajdzie :)

W takim razie zamień się z nimi i zobaczymy co Ci by bardziej pasowało. Chodzenie bez dachu nad głową i myślenie ciągle o tym czy jutro się obudzisz czy wstawanie na niedzielne obiadki do mamusi?

Zacznijmy od tego, że jestem trochę od Ciebie starszy i już od dawna nie jestem na utrzymaniu rodziców, w przeciwieństwie do Ciebie. Twoi muzułmanie chodzą z transparentami mówiącymi o tym, że Islam zawładnie światem. Wiesz o tym, że jak przy muzułmaninie obrazisz Mahometa to ma cię prawo zabić Źle to napisałem. Obraza Mahometa = kara śmierci? Bo ich księga tak nakazuje. Nie mówię, że nie należy tym ludziom pomóc, bo należy, ale nie w taki sposób. 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMarceli99 Akurat z tym się zgodzę, państwo powinno być świeckie. Hmmm... 50% ludzi żyjących w nędzy tak sobie na to zapracowało, bo nie podejmują żadnych działań które mogłyby poprawić jakość ich życia, a jest bardzo dużo sposobów... 

@Turoczek To, że nie jesteś na utrzymaniu rodziców nie oznacza, że nadal nie pomagają Ci rodzice. Są fanatycy Koranu i są wyznawcy Koranu, to są dwie różne sprawy.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMarceli99 Akurat z tym się zgodzę, państwo powinno być świeckie. Hmmm... 50% ludzi żyjących w nędzy tak sobie na to zapracowało, bo nie podejmują żadnych działań które mogłyby poprawić jakość ich życia, a jest bardzo dużo sposobów... 

@Turoczek To, że nie jesteś na utrzymaniu rodziców nie oznacza, że nadal nie pomagają Ci rodzice. Są fanatycy Koranu i są wyznawcy Koranu, to są dwie różne sprawy.

Sam siebie zmasakrowałeś odpowiedzią do @1361622928-U485574.pngMarceli99. Dziękuje.

Pozwól, że zapytam. Płacisz podatki? Nie? To szkoda. 

Opublikowano

@Turoczek Obowiązkiem każdego obywatela Polski jest płacenie podatków, więc nie rozumiem Twojej wypowiedzi :)

@elik1028 Patrząc na sygnaturę byłbym śmiesznym aby chociaż w małym stopniu oceniać Twoje posty.

Nie każdy muzułmanin jest terrorystą. To wkładanie wszystkich do jednego worka.

Opublikowano

@Turoczek Obowiązkiem każdego obywatela Polski jest płacenie podatków, więc nie rozumiem Twojej wypowiedzi :)

@elik1028 Patrząc na sygnaturę byłbym śmiesznym aby chociaż w małym stopniu oceniać Twoje posty.

Nie każdy muzułmanin jest terrorystą. To wkładanie wszystkich do jednego worka.

To spytaj się rodziców czemu podatków nie płacisz.

Co z tego? Wolę włożyć ich wszystkich do jednego worka niż stwarzać ryzyko zagrożenia w moim kraju. 

Opublikowano

No to Twoim obowiązkiem jest zaoferowanie bezpiecznego bytu dla tych osób które do "Twojego" kraju przybywają.

Problem leży po stronie konfliktu, ludzie sobie tej wojny nie zażyczyli. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...