Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uchodźcy

Gość Pelé意

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, jakie macie zdanie na ten temat? Według mnie o uchodźców z Afryki i Azji powinni się troszczyć te państwa, które miały tam kolonie i przez wieku czerpały z tego faktu korzyści. Niech teraz sami troszczą się o swoich murzynów, bo afrykańska czy azjatycka bieda to jedno z następstw epoki kolonializmu. 

• Odpowiedzi 452
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Polska nie powinna ich przyjmować, bo mogą być wśród nich terroryści.Ludzie z tych kultur bardzo słabo asymilują się ze społeczeństwem białych ludzi co widać zwłaszcza w Szwecji czy nawet w Niemczech.Nie umieją uszanować naszej kultury, obyczajów, religii, próbują zmuszać nas do przestrzegania swoich nakazów i zakazów, np. ostatnio muzułmańskie kobiety w Paryżu pobiły dziewczynę, bo się opalała.Uchodźcy wybierają państwa Europy Zachodniej, bo wiedzą, że mogą liczyć tam na sowity socjal i ogólną darmochę (czytaj na kosz białego człowieka).Dlaczego nie uciekają np. do Zjednoczonych Emiratów Arabskich? Bo tam musieliby ciężko pracować od rana do wieczora i samemu się utrzymywać, tam nie ma nic za darmo.Dlatego wolą uciekać np. do Niemiec, gdzie dostaną różne zasiłki, zapomogi, państwo im wszystko zorganizuje.Co do kolonializmu to zauważcie, że to czarni uciekają do a nie od białych.W czasach kolonializmu czarni od białych dostali robotę, religię, opanowanie powszechnie panującego w Afryce burdelu i środki czystości.Lepsze to od umierania z głodu i braku dostępu do wody pitnej.Dzisiaj kolonializmu już nie ma a sytuacja czarnych jest tragiczna.Dzisiaj wielu mówi o pomocy Murzynom, ale gdyby ktoś naprawdę chciał im pomóc, to przywróciłby kolonializm.

Opublikowano

Afrykańskie państwa i ich granice zostałby nakreślone bez większego sensu, tam będą wojny i nic się nie poradzi, to faktycznie w jakiejś części wina zachodu, no ale przecież te państwa same zaczęły ogłaszać swoją niepodległość w XX w. tworząc tzw. państwa trzeciego świata. Chociaż nas, PRLowski, drugi świat nie był już na końcu. xD

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Według mnie jeżeli już państwo pozwala aby imigranci przybywali to zamiast zasiłków powinni dostawać pracę ew. jakiś motel bądź kawalerkę. Powinni pracować na Siebie, a nie po "wpadnieciu" do danego kraju żyć sobie na koszt państwa jak gdyby nigdy nic. 

Jeżeli tak dalej będzie to incydenty choćby z Londynu będą chlebem powszednim. 

Opublikowano

polska-dla-polakow-anglia-dla-anglikow-i

Sami spierdalamy za granice a teraz wielki płacz że ktoś do nas przyjedzie... 

Jeśli większość z nich znajdzie prace i nie będzie płakał że mało zarabia tak jak większość cebuli to niech sobie tu mieszkają 

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Jeśli większość z nich znajdzie prace i nie będzie płakał że mało zarabia tak jak większość cebuli to niech sobie tu mieszkają 

Tylko, że my wyjeżdżamy za pracą a ci uchodźcy nie zamierzają pracować.Po za tym oni nie chcą się dostać do Polski - zostali do niej przydzieleni.Oni by chcieli się dostać do Niemiec, Francji, Anglii.Po za tym w przeciwieństwie do muzułmańskich imigrantów Polacy respektują zasady panujące w danym państwie .

Opublikowano

Co do terrorystów to nie. Państwo Polskie przyjmuje tylko chrześcijańskich uchodźców, a w ich szeregach nie ma terrorystów. Nie mam nic przeciwko, jeżeli chcą niech mieszkają w Polsce i tak jest mało Polaków a wsie stoją puste (znam 3 już takie) więc czemu nie? Nie jestem ksenofobem... Jestem kosmopolitą i patriotą (tak wiem to są przeciwności). To na zasadzie takiej u mnie działa: Nie uznaje żadnych granic oprócz tych z historycznymi wrogami (niemcy, ukraina, litwa, czechy, słowacja, rosja, szwecja), lecz przywiązuje się do narodowości chociaż nie uważam że w Polsce mają mieszkać tylko Polacy choć jestem przeciwny multikulti. Według mnie imigranci powinni nauczyć się naszego języka na perfekt, powinni obchodzić Polskie święta, nie wnosić do nas swojej kultury, nie namawiać na przejście na islam czy judaizm (wiem że to uchodźcy chrześcijańscy ale ostrożności nigdy za wiele), mówiąc krótko jeżeli chcą u nas mieszkać niech mieszkają ale tylko i wyłącznie na naszych warunkach. Tzn: Muszą płacić podatki tak jak my, pracować tak jak my, znać nasz język, szanować naszą kulturę, w razie wojny walczyć za Polskę. W przeciwnym wypadku jestem przeciwny temu zjawisku. 

Polska nie powinna ich przyjmować, bo mogą być wśród nich terroryści.Ludzie z tych kultur bardzo słabo asymilują się ze społeczeństwem białych ludzi co widać zwłaszcza w Szwecji czy nawet w Niemczech.Nie umieją uszanować naszej kultury, obyczajów, religii, próbują zmuszać nas do przestrzegania swoich nakazów i zakazów, np. ostatnio muzułmańskie kobiety w Paryżu pobiły dziewczynę, bo się opalała.Uchodźcy wybierają państwa Europy Zachodniej, bo wiedzą, że mogą liczyć tam na sowity socjal i ogólną darmochę (czytaj na kosz białego człowieka).Dlaczego nie uciekają np. do Zjednoczonych Emiratów Arabskich? Bo tam musieliby ciężko pracować od rana do wieczora i samemu się utrzymywać, tam nie ma nic za darmo.Dlatego wolą uciekać np. do Niemiec, gdzie dostaną różne zasiłki, zapomogi, państwo im wszystko zorganizuje.Co do kolonializmu to zauważcie, że to czarni uciekają do a nie od białych.W czasach kolonializmu czarni od białych dostali robotę, religię, opanowanie powszechnie panującego w Afryce burdelu i środki czystości.Lepsze to od umierania z głodu i braku dostępu do wody pitnej.Dzisiaj kolonializmu już nie ma a sytuacja czarnych jest tragiczna.Dzisiaj wielu mówi o pomocy Murzynom, ale gdyby ktoś naprawdę chciał im pomóc, to przywróciłby kolonializm.

Część mojej odpowiedzi znajduje się wyżej. Do tego co napisałem dodam jeszcze że polska nie przyjmuje muzułman tylko chrześcijan a muzułmanie w Polsce zachowują się idealnie. Sam znam kilkudziesięciu, szanują naszą kulture, religię itd. Pracują tak jak każdy inny i płacą podatki na państwo, nie chcą wprowadzać szariatu, piją z nami i jedzą nawet wieprzowinę na urodzinach, ślubach itd ;) Jedyna różnica to to że na ślubie, pogrzebie (chrześcijańskim) czy komunii nie idą do kościoła czy cerkwii a jak ktoś ich zaprosi zachowują kulturę osobistą i robią to co my.

Zresztą nie rozumiem, lewackie środowiska chcą wykorzenić z Polski Chrześcijan którzy bądź co bądź na papierku mają 95% całego społeczeństwa czyli tyle musieliby wyrzucić z Polski (mowa o katolickach, prawosławnych, protestantach i jehowych), lub zateizować jak było w Czechach czy francji ale co się stało po ateizacji ? W czechach może mniej ale we francji przyszli muzułmanie (szyici) i cały misterny plan wpizdu. W Polsce taka fala dopóki są rodziny i kultura chrześcijańska nie jest groźna dlaczego? Bo na szczęście bądź nie szczęście mamy nacjonalistów którzy nie pozwolą na plagę islamu w Polsce... A islamiści muszą się u nas dostosować. 

Naprawdę bardziej przejąłbym się ukraińcami którzy już teraz roszczą sobie prawa do Częstochowy (autentyk, pewna dziewczyna która zna polski na poziomie zaawansowanym powiedziała mi co robimy na ukraińskiej ziemii (przemyśl, kraków, częstochowa itp). Zresztą ukraińcy niestety zagrażają nam terrorystycznie bardziej niż chrześcijanie z bliskiego wschodu.

Teraz taki wywód, jak powstał terroryzm? Terroryści to osoby które w życiu widziały tylko wojną zafundowaną przez NATO i ZSRR (obecnie Rosje). ISIS i ISIL pośrednio stworzyliśmy my, członkowie NATO! Jak wyglądaliby oni gdyby nie 2 tysiące lat walk o bliski wschód? Byliby normalni, tak jak my... 
Czemu 2 tysiące? Niestety muszę stwierdzić i potwierdzić fakt że krzyżowcy zapoczątkowali tę wojnę, następnie ottomani atakując europę i obecnie USA atakując bliski wschód... niestety ta wojna nigdy się nie skończy :/

r9wfFzB.png

Opublikowano

o do terrorystów to nie. Państwo Polskie przyjmuje tylko chrześcijańskich uchodźców, a w ich szeregach nie ma terrorystów. Nie mam nic przeciwko, jeżeli chcą niech mieszkają w Polsce i tak jest mało Polaków a wsie stoją puste (znam 3 już takie) więc czemu nie? Nie jestem ksenofobem... Jestem kosmopolitą i patriotą (tak wiem to są przeciwności). To na zasadzie takiej u mnie działa: Nie uznaje żadnych granic oprócz tych z historycznymi wrogami (niemcy, ukraina, litwa, czechy, słowacja, rosja, szwecja), lecz przywiązuje się do narodowości chociaż nie uważam że w Polsce mają mieszkać tylko Polacy choć jestem przeciwny multikulti. Według mnie imigranci powinni nauczyć się naszego języka na perfekt, powinni obchodzić Polskie święta, nie wnosić do nas swojej kultury, nie namawiać na przejście na islam czy judaizm (wiem że to uchodźcy chrześcijańscy ale ostrożności nigdy za wiele), mówiąc krótko jeżeli chcą u nas mieszkać niech mieszkają ale tylko i wyłącznie na naszych warunkach. Tzn: Muszą płacić podatki tak jak my, pracować tak jak my, znać nasz język, szanować naszą kulturę, w razie wojny walczyć za Polskę. W przeciwnym wypadku jestem przeciwny temu zjawisku. 

Napisałeś jak powinno być.Niestety jest i będzie zupełnie inaczej.

Część mojej odpowiedzi znajduje się wyżej. Do tego co napisałem dodam jeszcze że polska nie przyjmuje muzułman tylko chrześcijan a muzułmanie w Polsce zachowują się idealnie. Sam znam kilkudziesięciu, szanują naszą kulture, religię itd. Pracują tak jak każdy inny i płacą podatki na państwo, nie chcą wprowadzać szariatu, piją z nami i jedzą nawet wieprzowinę na urodzinach, ślubach itd  ;) Jedyna różnica to to że na ślubie, pogrzebie (chrześcijańskim) czy komunii nie idą do kościoła czy cerkwii a jak ktoś ich zaprosi zachowują kulturę osobistą i robią to co my.

Jako przykład obcej nacji i do tego muzułmańskiej, która szanuje nas i naszą kulturę można zaliczyć Tatarów.

Dobrze, że ci których znasz szanują naszą kulturę, religię i obyczaje, ale picie alkoholu i jedzenie wieprzowiny jest sprzeczne z Koranem, więc nie są prawdziwymi muzułmanami.

Teraz taki wywód, jak powstał terroryzm? Terroryści to osoby które w życiu widziały tylko wojną zafundowaną przez NATO i ZSRR (obecnie Rosje). ISIS i ISIL pośrednio stworzyliśmy my, członkowie NATO! Jak wyglądaliby oni gdyby nie 2 tysiące lat walk o bliski wschód? Byliby normalni, tak jak my... 

Czemu 2 tysiące? Niestety muszę stwierdzić i potwierdzić fakt że krzyżowcy zapoczątkowali tę wojnę, następnie ottomani atakując europę i obecnie USA atakując bliski wschód... niestety ta wojna nigdy się nie skończy :/

Za powstanie ISiS można obwiniać USA, które obalało dyktatorów na Bliskim Wschodzie (Kadafii, Husajn itd.)

Opublikowano

Napisałeś jak powinno być.Niestety jest i będzie zupełnie inaczej.

Jako przykład obcej nacji i do tego muzułmańskiej, która szanuje nas i naszą kulturę można zaliczyć Tatarów.

Dobrze, że ci których znasz szanują naszą kulturę, religię i obyczaje, ale picie alkoholu i jedzenie wieprzowiny jest sprzeczne z Koranem, więc nie są prawdziwymi muzułmanami.

Za powstanie ISiS można obwiniać USA, które obalało dyktatorów na Bliskim Wschodzie (Kadafii, Husajn itd.)

Zupełnie inaczej niż napisałem jest we francji. W polsce jest tak jak powinno być i dopóki są w Polsce chrześcijanie, muzułmanie nie mają nic do gadania.

W koranie nie jest dokładnie napisane że nie mogą tego jeść. Są różne wyznania muzułmańskie które także mają swoje odłamy np szyici ;)

Nie tylko. Gdyby tam nie było ropy USA nie kwapiłaby się do walki o cokolwiek, a że nie chcieli być uznani za morderców stworzyli sobie opozycje...

Szyici których znam uważają że nie utożsamiają się jak oni to powiedzieli "z chołotą walczącą o nic" Znają dobrze Polski bo mieszkają tutaj już 7 lat (to cała rodzina jest). Sami mówią że ortodoksy (sunnici) w  ogóle nie rozumieją przesłania koranu i nie rozumieją że Chrystus jest królem chrześcijan jak i muzułman i żydów...

r9wfFzB.png

Opublikowano

Tylko, że my wyjeżdżamy za pracą a ci uchodźcy nie zamierzają pracować.Po za tym oni nie chcą się dostać do Polski - zostali do niej przydzieleni.Oni by chcieli się dostać do Niemiec, Francji, Anglii.Po za tym w przeciwieństwie do muzułmańskich imigrantów Polacy respektują zasady panujące w danym państwie .

W PL też im będzie dobrze, bo dostaną zasiłki porównywalne z tymi na zachodzie.

Opublikowano

A niech przyjeżdżają byle by pracowali na siebie.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

W PL też im będzie dobrze, bo dostaną zasiłki porównywalne z tymi na zachodzie.

Pewnie że dostaną a co przecież jesteśmy bogaci? Ale na emerytury nie ma/ 

Deus vult

Opublikowano

Pewnie że dostaną a co przecież jesteśmy bogaci? Ale na emerytury nie ma/ 

Jest +300 baniek na Muzeum Historii Żydów Polskich nawet, a nie ma na emerytury jak napisałeś i pomoc Polskim rodziną, które nie dają sobie rady z utrzymaniem swoich dzieci, a jeszcze muszą pracować na nierobów. Co robi POlska? Wysyła miliony na Ukrainę. 

Opublikowano

ale polak przyjedzie do roboty, a taki uchodźca jednego dnia przyjedzie, a drugiego się wysadzi. 

Z resztą co to za porównanie, Polacy wyjeżdzają bo w tym kraju nie ma dla nich pracy albo ich pensja nie wystarcza na utrzymanie rodziny. Jest to bardzo smutne ;) 

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Jak dla mnie to trochę kpina, nasz kraj najłagodniej mówiąc nie ma środków na "goszczenie" imigrantów, płacenie im zasiłków, których brakuje dla normalnych obywateli, oraz fundowanie mieszkań. Także jak dla mnie to co najmniej okazanie braku szacunku do Polaków, ale czego można się spodziewać po naszym rządzie i wspaniałych pomysłach UE ;)

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

Kto nadal uważa że mamy Polską władze niech bierze tego co bierze mniej.

Polska już 26 lat jest sprzedana, nic na to nie poradzimy. 26 lat wolności? Od '39 przechodzimy od jednego okupanta do drugiego tylko stalin zrobił dobrze amerykanom ogłupiając naród. Wolne państwo? W snach. Wolne to są Węgry, Argentyna czy Brazylia, nie Polska. Polska Polską po rozbiorach była tylko od 1918 do 1963 (w 1963 zginął ostatni wolny Polak) później już nie byliśmy wolnym narodem. Kiedy to się skończy? Kiedy zaczniemy wkońcu walczyć o swoje! Ale jak? Normalnie! Protestami możemy obalić każdą władzę! Ale zaraz, moment... Jest ustawa 1066 i cały misterny plan wpizdu... Bo my zrobimy ruszenie a te przydupasy z po, pis, palikociarnia, sld i reszta zdrajców którzy de facto powinni już teraz wisieć na stryczkach za zdradę ojczyzny, wezwią sobie na pomoc swoich mocodawców (szwabów) i co? I nic. Pozamiatane...

r9wfFzB.png

Opublikowano

Według mnie nasz kraj powinien zająć się pierw swoimi sprawami i swoimi problemami, a nie mieszać się w czyjeś bagna. Nie widzę powodu, aby ich przyjmować.

To że obywatel nie widzi powodu, to nie znaczy że wielka wspaniałomyślna 4 rzesza niemiecka nie widzi xD

Opublikowano

Według mnie jeżeli już państwo pozwala aby imigranci przybywali to zamiast zasiłków powinni dostawać pracę ew. jakiś motel bądź kawalerkę. Powinni pracować na Siebie, a nie po "wpadnieciu" do danego kraju żyć sobie na koszt państwa jak gdyby nigdy nic. 

Jeżeli tak dalej będzie to incydenty choćby z Londynu będą chlebem powszednim. 

za co jakieś bambusy mają dostawać pracę albo mieszkanie? nie no serio, bo nie rozumiem, mi nikt nic nie dał, sam znalazłem pracę, sam zarobiłem, z ogromną pomocą własnych rodziców, a nie obcych ludzi, a tym bardziej obcego rządu

x

Opublikowano

Cóż, jak dla mnie to są to nie uchodźcy a ludzie w potrzebie, nie afrykanie, nie syryjczycy tylko po prostu ludzie. I naturalnym ludzkim odruchem powinna być pomoc drugiemu, nawet jeśli będzie musiał sam z tego powodu gorzej żyć.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Mamy tak dużo własnych problemów, że przynajmniej teraz nie powinniśmy się w to zbytnio mieszać. Nasi rodacy nie mają często mieszkań, pracy, środków na utrzymanie. Tym trzeba się zająć, a dopiero potem możemy myśleć o innych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...