Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uchodźcy

Gość Pelé意

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powinniśmy bardziej łasić się Rosji i krajom rosyjskim niż zachodowi, bo to nie on jest tu potęgą. Wschód może do najbogatszych nie należy, ale nie jest tak nieudolny jak zachód. :)

• Odpowiedzi 452
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Moim obowiązkiem jako premiera jest przede wszystkim solidarność z własnym krajem i narodem - to odpowiedź Ewy Kopacz na zarzuty opozycji o brak solidarności z pozostałymi państwami Grupy Wyszehradzkiej: Czechami, Słowacją i Węgrami w kwestii rozmieszczenia uchodźców. 

żródło: interia

gfgdf

Opublikowano

https://www.youtube.com/watch?v=FHNh-d9INiI&feature=youtu.be

Hahaha, niesamowite. Tak się zachowuję biedny Syryjczyk, który uciekł od wojny. Który żył w ruinach, pił wodę z kałuży i dzielił się ostatnim kawałkiem chleba! :)

Gdzieś trzeba się leczyć, kupować jedzenie i uczyć. Ci ludzie nie mają samochodów, którymi mogliby dojeżdżać kilkanaście kilometrów do miasta więc ich pretensje są uzasadnione.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Gdzieś trzeba się leczyć, kupować jedzenie i uczyć. Ci ludzie nie mają samochodów, którymi mogliby dojeżdżać kilkanaście kilometrów do miasta więc ich pretensje są uzasadnione.

Do sklepu ma 30 minut na nogach... no ja pierdziele.

Poza tym powiedział, że jest tam szkoła (nagrywający).

Oni uciekają z kraju WOJNY więc powinni się cieszyć, że mają dach nad głową.

hrabia jak chcesz ich już tak bronić to wymyśl coś innego, proszę.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Jestem za tym, żebyś wziął ich do siebie. Może w momencie jak będą ci łeb ucinać w końcu przejrzysz na oczy. Widać, że łykasz propagandę jak mały karp, a i twój umysł też odrobinkę nie nadąża.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Jestem za tym, żebyś wziął ich do siebie. Może w momencie jak będą ci łeb ucinać w końcu przejrzysz na oczy. Widać, że łykasz propagandę jak mały karp, a i twój umysł też odrobinkę nie nadąża.

Najśmieszniejsze jest to jak wielokrotnie już obalano mity o uchodźcach pochodzące ze strony dalekiej prawicy natomiast jedyne argumenty przeciwko ludziom popierającym ich przyjęcie to "Zobaczymy jak się będziesz czuł jak Ci utną łeb i będą gwałcić córkę".

Telewizja również pokazuje nieprawdziwy obraz tego co się dzieje, jednak to samo robi prawica, której aparat propagandowy się usamodzielnił i jest własnoręcznie prowadzony przez jej sympatyków.

Ilość jaką my przyjmiemy to 7000 imigrantów, czyli około 0,08% naszego społeczeństwa. Mamy środki na tak niewiele ludzi i o ile zostaną przyjęci z głową (np. na początku mają tylko tymczasowy azyl natomiast status uchodźcy dostają dopiero po znalezieniu pracy) to nie jest to żaden problem.

Opublikowano

Telewizja to pokazuje głównie dzieciaki i kobiety a nie pokazuje głównej siły - młodych, silnych ludzi którzy potrafią zrobić zadymę. Skoro potrafili zaatakować policjantów to równie dobrze mogą u nas w jakimś ośrodku zrobić zadymę bo zamiast zielonej herbaty dano im Sagę w torebkach.

Opublikowano

Jak dobrze, ze nie jestem patriota i mam ostro wyjebane w to czy ich tu wpuszcza czy nie ;)

Opublikowano

Jak dobrze, ze nie jestem patriota i mam ostro wyjebane w to czy ich tu wpuszcza czy nie ;)

ojj kolego poczekaj aż Arabia zamieszka obok Ciebie to wtedy będzie przeszkadzała im muzyka, Kolor Twojego domu, drzwi, Twój wygląd, to że jesteś Katolikiem i nie musisz im mówić ateizm bo za to że mordują, ostatnie słowa przed ścięciem głowy jakie usłyszysz to będzie "ten ich Bozek jest wielki"  to robią np 1700 Chrześcijan zostaje zamordowanych...

gw0r1h.jpg

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Najśmieszniejsze jest to jak wielokrotnie już obalano mity o uchodźcach pochodzące ze strony dalekiej prawicy natomiast jedyne argumenty przeciwko ludziom popierającym ich przyjęcie to "Zobaczymy jak się będziesz czuł jak Ci utną łeb i będą gwałcić córkę".

Telewizja również pokazuje nieprawdziwy obraz tego co się dzieje, jednak to samo robi prawica, której aparat propagandowy się usamodzielnił i jest własnoręcznie prowadzony przez jej sympatyków.

Ilość jaką my przyjmiemy to 7000 imigrantów, czyli około 0,08% naszego społeczeństwa. Mamy środki na tak niewiele ludzi i o ile zostaną przyjęci z głową (np. na początku mają tylko tymczasowy azyl natomiast status uchodźcy dostają dopiero po znalezieniu pracy) to nie jest to żaden problem.

Tylko wielu rzeczy nie bierzesz pod uwagę. To co nam serwują media to propaganda. Prawda wygląda inaczej. A jeśli ktoś piszę jak jest, to kończy się to często tak:

http://niezalezna.pl/70727-polak-napisal-prawde-o-uchodzcach-teraz-dostaje-pogrozki-facebook-blokuje-mu-konto

Około 75-80% imigrantów to silni faceci, a nie kobiety z dziećmi, jak nam próbuje telewizja wcisnąć. Często brakuje im sporo do cywilizacji.

Te 7000 tysięcy sprowadzi tu swoje rodziny, więc należy tą liczbę pomnożyć. Kolejna rzecz - to nie jest ostateczna liczba. To co zostało teraz przez unię ustalone, to jest jakby "klucz" i według niego w przyszłości będą dalsze przydziały - na 7tys się nie skończy!

Popatrz co się dzieje w Szwecji.

http://pl.gatestoneinstitute.org/6381/szwecja-zachodnia-stolica-gwaltu

http://www.euroislam.pl/index.php/2015/08/szwecja-zmierza-ku-autodestrukcji/

http://www.euroislam.pl/index.php/2013/09/szwecja-koniec-wolnosci-slowa/

http://www.euroislam.pl/index.php/2014/11/55-rejonow-szwecji-pod-kontrola-muzulmanskich-gangow/

http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/gwalt-szwecji (bardziej obszerny)

Czy obawy nie są uzasadnione ? Szwecja też zaczynała od paru tysięcy i przemiana była powolna. Dzisiaj to już kraj wynarodowiony, na imigranta nie możesz nic powiedzieć, bo jesteś rasistą i nazistą, a kochani imigranci sieją chaos.

Ci ludzie nie chcą się asymilować, oni chcą wprowadzać swoje warunki. To jest forma dżihadu pologająca na zasiedlaniu wrogich państw.

No i oczywiście kwestia weryfikacji tych imigrantów, kim są itp. jest bardzo trudna, a w wielu wypadkach niemożliwa. Swoją drogą, czy ludzie uczciwi o czystych zamiarach niszczą i wyrzucają swoje dokumenty, żeby ukryć tożsamość ?

"np. na początku mają tylko tymczasowy azyl natomiast status uchodźcy dostają dopiero po znalezieniu pracy" - gdyby tak było...ale nie będzie.

A ci naprawdę biedni i uciśnieni są jeszcze w Syrii, bo po prostu - nie stać ich na podróż.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Uzasadnione? To nie jest człowiek, który ucieka od wojny i tak jak pisałem "dzielił się ostatnim kawałkiem chleba i pił wodę z kałuży" tylko zwykły Syryjczyk. I nie wykluczone, a nawet logiczne jest, że przyjechał tylko po socjal :)

Podajesz im dłoń a biorą całą rękę. 

Opublikowano

ojj kolego poczekaj aż Arabia zamieszka obok Ciebie to wtedy będzie przeszkadzała im muzyka, Kolor Twojego domu, drzwi, Twój wygląd, to że jesteś Katolikiem i nie musisz im mówić ateizm bo za to że mordują, ostatnie słowa przed ścięciem głowy jakie usłyszysz to będzie "ten ich Bozek jest wielki"  to robią np 1700 Chrześcijan zostaje zamordowanych...

gw0r1h.jpg

wpuszcza ich 7 tysiecy na cala Polske i to tylko do tych wielkich miast.

Opublikowano

Aaach tam..Najważniejsze jest to by dać im NA RAZIE [do momentu dalszego działania] dach nad głową,niech się coś dowiedzą o Polsce, i dać im jakąś normalną robotę,żeby przynajmniej pracowali na połowę swojego zasiłku.Śmieszy mnie to jak ktoś mówi że oni tu mają niby kogoś Wymordować,na razie jest  mówione w Tysiącach ilu się ich przyjmie [w Polsce] ,a nawet jak nas zaatakują to co ? Idzie 10-tysięczna armia Uchodźców z bronią,nikt nic nie zrobi,prawie 40mln ludzi będzie siedziało za firanką w domach i będą patrzeli czy któryś kogoś nie zaatakuje :D  ? Mówienie o tym że kogoś z Nas mają tu niby wybić-według mnie to jest aż Wstyd.A ten kto jest przeciwko uchodźcom [jestem po neutralnej stronie] niech pomyśli co on by zrobił ? I teraz sam by miał problem,gdzie pójść ? Czy znam ten język ? Czy w innym kraju mam jakieś wykształcenie ? Jak wyżywię rodzinę ? Czy ktoś mnie zechce ? Mam iść na wojnę do Swojego kraju ? Ale czy ktoś mi da broń jak są przeciwko mnie ?

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Troche to przykre, że my jako zwykli obywatele nie mamy prawie nic do powiedzenia w bardzo ważnych kwestiach w państwie. Jako obywatel wchodzący w dorosłość jestem troszkę zaniepokojony tym faktem. Wszystko zostaje postanowione odgórnie bez wcześniejszych konsultacji z nami, a w końcu Ci niby nasi wybrańcy w sejmie są naszymi reprezentantami. Co chwile tylko widzimy licytacje "weźmiemy 2.000, weźmiemy 12.000, wzięliśmy 80.000 Czeczeńców". To jest jedna wielka paranoja i mam nadzieje bardzo wielką nadzieje, że tym razem ludzie rzeczywiście spojrzą na oczy i na pisaniu komentarzy na Facebooku czy innych portalach sie nie skończy, bo w takowy sposób nic sie nie zdziała ;)

Opublikowano

Demokracja-democratia    Podstawowe rozróżnienie dotyczy formy, w jakiej obywatele wykonują swoją wolę. W demokracji bezpośredniej obywatele bezpośrednio i aktywnie uczestniczą w podejmowaniu decyzji politycznych 

no cóż jak widać My nie mamy państwa demokratycznego ! :) tak jak kolega wyżej napisał 

12038550_1602338210022314_36645679683840

za wysoka sygnatura

Opublikowano

pisałem wcześniej o tym że 30 km od miejscowości w której mieszkam są te jebane dzikusy

2 dni temu była taka sytuacje że dzikusy w ponad dziesięcioosobowej grupie wbili do marketu, nabrali towaru i gdy ochroniarz próbował ich zatrzymać oni powiedzieli ''państwo za nas zapłaci'' (tak po polsku) chyba nauczyli się podstawowych słów z j. polskiego

od początku mówiłem że trzeba ich zawrócić i niech wracają na Syrie bo tam ich miejsce

Opublikowano

Aaach tam..Najważniejsze jest to by dać im NA RAZIE [do momentu dalszego działania] dach nad głową,niech się coś dowiedzą o Polsce, i dać im jakąś normalną robotę,

A Polacy z WYŻSZYM wykształceniem mają nadal być bezrobotni i głodować, bo nie stać ich na chleb?

Opublikowano

pisałem wcześniej o tym że 30 km od miejscowości w której mieszkam są te jebane dzikusy

2 dni temu była taka sytuacje że dzikusy w ponad dziesięcioosobowej grupie wbili do marketu, nabrali towaru i gdy ochroniarz próbował ich zatrzymać oni powiedzieli ''państwo za nas zapłaci'' (tak po polsku) chyba nauczyli się podstawowych słów z j. polskiego

od początku mówiłem że trzeba ich zawrócić i niech wracają na Syrie bo tam ich miejsce

Z pewnością...

Opublikowano

O wy, którzy wierzycie! Nie bierzcie sobie za przyjaciół żydów i chrześcijan; oni są przyjaciółmi jedni dla drugich. A kto z was bierze ich sobie za przyjaciół, to sam jest spośród nich. Zaprawdę, Bóg nie prowadzi drogą prostą ludu niesprawiedliwych!

Ponadto polski rząd powinien pomóc Polakom, którzy żyją w nędzy, ale jak wiadomo partia PO #antypolska

805491408806070489277.png

Opublikowano

Teraz 7k za 50 lat będzie ich 70 mln, podczłowieku zdajesz sobie sprawę czym to grozi? 

Deus vult

Opublikowano

Teraz 7k za 50 lat będzie ich 70 mln, podczłowieku zdajesz sobie sprawę czym to grozi? 

No słyszałem ze mają dostać 1,7k i chate, czyli nawet więcej od naszych emerytów, albo nawet od osób pracujących którzy wyciągają po 1200zł.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...