Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dlaczego wysłałem SMS, otrzymałem kod i jak wpisuje go to pisze, że kod jest nieprawidłowy, próbowałem kilka razy ? :O:(

https://ssl.homepay.pl/reklamacje/

Napisz do HomePay. Jeżeli dostajesz informację, że kod jest użyty to jest to ich wina gdyż zwracają do skryptu taki komunikat. Wypełnij odpowiednio formularz zgłoszeniowy i czekaj na odpowiedź.

Opublikowano

Żeby nie było, że rzucam puste słowa. Zmiana konta po wybraniu client się wywalił. Log z  syserr:

0909 20:22:31952 :: Unknown packet header: 211, last: 251 250

Kolejny client wywalony 

0909 21:20:27118 :: Unknown packet header: 207, last: 251 250

World of metin2: 2Hanz, Shinshoo

Opublikowano

Kolejny

0910 11:37:20464 :: Unknown packet header: 178, last: 251 250
Napisz jeszcze 100 postów z błędem o którym wiem, ktory mam nawet grając na globalnym serwerze Metina i którego powodu szukam...

Opublikowano

Spoko, jeśli za 100 postem nie będzie mnie w końcu wywalać to mogę się poświęcić.

Nie wiem jak na innych servach, ale przykładowo na womie przez ~200 godzin nie wywaliło mi clienta ani razu. 

Opublikowano

Spoko, jeśli za 100 postem nie będzie mnie w końcu wywalać to mogę się poświęcić.

Nie wiem jak na innych servach, ale przykładowo na womie przez ~200 godzin nie wywaliło mi clienta ani razu.

To idź grać na womie i nie marudź.

Jeśli wiesz jak usunąć wysyłanie nieistniejącego pakietu to daj znać.

0LsM05U.png

Opublikowano

Ja marudzę? Błąd istnieje od jakiś 2 miesięcy, utrudnia w dużym stopniu grę, ale nie to ja marudzę.

A radę w stylu zmień pracę i weź kredyt pozostawię bez komentarze. Jeśli przez tyle czasu nie rozwiązaliście problemu to może czas poradzić się kogoś kto ma większa wiedzę w tym temacie?

btw. post nr3

0910 14:25:51748 :: Unknown packet header: 223, last: 251 250

Opublikowano

Ja marudzę? Błąd istnieje od jakiś 2 miesięcy, utrudnia w dużym stopniu grę, ale nie to ja marudzę.

A radę w stylu zmień pracę i weź kredyt pozostawię bez komentarze. Jeśli przez tyle czasu nie rozwiązaliście problemu to może czas poradzić się kogoś kto ma większa wiedzę w tym temacie?

btw. post nr3

0910 14:25:51748 :: Unknown packet header: 223, last: 251 250
Jesli producent gry nawet ma z tym problem to nie wiem kogo mozna sie wiecej poradzić. Sorry za słowa, ale w*****a mnie takie zachowanie. Twoja wiedza o programowaniu jest zerowa zapewne, nie wiesz jak wyglada dokładnie ten problem a najwiecej masz do powiedzenia na ten temat. Pakiety ktore sa podane w błędzie nie istnieją, gra otrzymuje dane z którymi nie wie co zrobic, dlatego kick. Gdyby wyłączyć ten kick to mogłyby byc chore jazdy in game, a znalezienie problemu jest ciężkie ze względu na to ze te pakiety ani w game ani w bin nie istnieją.

Tyle na ten temat mam do powiedzenia, teraz mi napisz jaki to c*****y jestem.

Opublikowano

Jesli producent gry nawet ma z tym problem to nie wiem kogo mozna sie wiecej poradzić. Sorry za słowa, ale w*****a mnie takie zachowanie. Twoja wiedza o programowaniu jest zerowa zapewne, nie wiesz jak wyglada dokładnie ten problem a najwiecej masz do powiedzenia na ten temat. Pakiety ktore sa podane w błędzie nie istnieją, gra otrzymuje dane z którymi nie wie co zrobic, dlatego kick. Gdyby wyłączyć ten kick to mogłyby byc chore jazdy in game, a znalezienie problemu jest ciężkie ze względu na to ze te pakiety ani w game ani w bin nie istnieją.

Tyle na ten temat mam do powiedzenia, teraz mi napisz jaki to c*****y jestem.

ale jesteś c***** XDD

Warto wrócić kolego, graczy jest troche. Najlepiej wejść do gry i sie przekonać! :)

ano, dość sporo graczy  :yay:

Opublikowano

Przy serwerze WoM2 pracuje 20 osobowa ekipa, mogą sobie pozwolić na eliminowanie takich błędów, o ile w ogóle są wyeliminowane. Mogą poświęcić na to czas.

Lecz chciałbym Ci przypomnieć, że rok temu na WoM2 grało w godzinach szczytu 70 osób, bo dostawali takie ataki, że nie mogli sobie poradzić.

Więc co jest gorsze, raz wywalenie klienta na jakiś czas czy brak możliwości zalogowania się do gry?

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

Przy serwerze WoM2 pracuje 20 osobowa ekipa, mogą sobie pozwolić na eliminowanie takich błędów, o ile w ogóle są wyeliminowane. Mogą poświęcić na to czas.

Lecz chciałbym Ci przypomnieć, że rok temu na WoM2 grało w godzinach szczytu 70 osób, bo dostawali takie ataki, że nie mogli sobie poradzić.

Więc co jest gorsze, raz wywalenie klienta na jakiś czas czy brak możliwości zalogowania się do gry?

Na vesterisie też nie mogli sobie poradzić z atakami, m.in. dlatego zdecydowali się na rework.

Srij9JT.png

Opublikowano

Na vesterisie też nie mogli sobie poradzić z atakami, m.in. dlatego zdecydowali się na rework.

dobrze to ująłeś ''nie mogli''  :lenny:

aw: trudno teraz zarobić, np na zatruty miecz, grając od zera?

Opublikowano

Nowa metoda ataku, na którą OVH miało wyjebane :yay:

Opublikowano

Mogą poświęcić na to czas.

Na vesterisie ten bug nie istnieje od wczoraj, a jak dla mnie to powinien być priorytet.

Na vesterisie przez około tydzień(?) w m1 były takie lagi, że nie dało się nic zrobić.

Twoja wiedza o programowaniu jest zerowa zapewne, nie wiesz jak wyglada dokładnie ten problem a najwiecej masz do powiedzenia na ten temat.

Dlaczego za każdym razem twoim głównym argumentem jest "nie masz pojęcia o programowaniu". Mam najwięcej do powiedzenia? W którym momencie niby? Po prostu użytkowników na forum olewacie, wygląda tak jakby problemu nie było. Przy okazji nie wiem czy się ośmielę zgłosić kolejny bug, Pan Technik pewnie już o nim wie, ale jeśli podczas przeglądania sklepów w chwili, gdy mam otwarty sklep i ktoś mnie zabije to potem nie mogę otworzyć innych sklepów. Relog rozwiązuje problem. Problem z relogiem jest wywalanie clienta. Ew. to mogą być moje urojenia (jak zawsze).

Opublikowano

Przyjaciele, hejterzy i Endymionie.

Jak przedstawia się sytuacja z graczami? Aktualnie nie mogę sobie pozwolić na pobranie klienta gry by zobaczyć w grze co i jak.

Moglibyście mi napisać czy opłaca się robić jakieś questy?

Trudno jest na początku? Każda postać wysoluje wszystko? :)

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Opublikowano

Jak przedstawia się sytuacja z graczami? Aktualnie nie mogę sobie pozwolić na pobranie klienta gry by zobaczyć w grze co i jak.

Witaj kumplu.

Grac raczej warto, ludzi calkiem niemalo :) Questy warto robic chyba wszystkie, nagrody nie sa takie zle. Na poczatku latwo, zarabic mozna nawet w m1 bijac metki (zmianki, ku) wiec probemow raczej nie ma. Na ostatnie pytanie Ci nie odpowiem, nie gralem kazda postacia, gram WPkiem i jest lajtowo.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Nóbku graczy sporo, na spokojnie 1k +. 

Rób wszystkie, ja robię wszystkie i nie żałuje. Dostajesz exp, yangi czasem eq. 

Hmm, gram daggerem i daję radę, chodź i tak częściej siedzę na bodziaku 35lvl'u. 

☆ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 

2e6ftab.png

☆ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...