Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z pośród pierdyliarda zjebanych serverów końcu odkryłem Vesterisa ,który już długo stoi i nareszcie mam gdzie zagrać :)

Wielki + dla Administracji ,jednak można zrobić rework ,który nie jest skierowany pod wyssanie całej kasy z graczy.

Jeśli ktoś jeszcze nie gra tutaj to śmiało w 100% polecam.Na tą chwile nie ma lepszego serwera medium/hard lub też medium.

Stara dobra szkoła z privów 2010-2014 :)

d85312efd2f27.gif

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witajcie!

Dnia 20.08 odbędą się dwie rundy konkursu OX!

rEGlH3i.jpg

Zabawę zaczniemy o godzinie 20:00!

[Runda 1]

Runda pierwsza odbędzie się z podziałem na królestwa!

[Królestwo Jinno] Wejście na arenę otworzymy o godzinie 19:50

[Królestwo Chunjo] Wejście na arenę otworzymy o godzinie 20:40

[Królestwo Shinsoo] Wejście na arenę otworzymy o godzinie 21:20

[Runda 2]

Runda druga odbędzie się bez podziału na królestwa!

Wejście na arenę otworzymy o godzinie 22:00

Pamiętajcie, wejście na arenę OX jest dostępne od 30 poziomu postaci!

Zapraszamy do udziału! :)

Opublikowano

Cos nie dziala patcher albo nie wiem o co chodzi

Działa prawidłowo.

Serwer nadal trzyma poziom, polecam serdecznie.  :v

Opublikowano

Działa prawidłowo.

Serwer trzyma poziom, ale trochę "się przedawnił". Z tego co widzę to gra teraz opiera się tylko na bardzo wysokich poziomach (95+) i to w większości są bodziaki albo WP (z tego co słyszałem to inne postacie nie nadają się do bicia bossów na późnym etapie gry). Mało udogodnień aby przyciągnąć nowych graczy- ten standardowy metin praktycznie nie istnieje. Metków nie opłaca się bić, bo KU nie są nic warte (fajne te openingi z DT po kila tysięcy pudełek z KU), ulepki na niższe lvl mało warte (księgi klątw ponoć jakoś lepiej schodzą).

Osobnym tematem są sklepy, których jest masa, ale tak naprawdę nie ma tam nic ciekawego. Wszedłem chwilę temu, żeby sprawdzić jak to wygląda i dla przykładu- dostać jakieś fajne eq na ninję/ szamana to prawdziwe wyzwanie. We wszystkich M1 było łącznie 8 antyków +9, z czego żaden nie miał nawet średnich powyżej 35%. Podobnie sprawa ma się chociażby ze zbrojkami na ninję (oczywiście mówię o takich przedmiotach do powiedzmy ~70 poziomu). Sklepy przepełnione są za to eq dla sur i wojowników, co potwierdza chyba to co napisałem parę zdań wyżej.

Misji kompletnie nie opłaca się robić (owszem, kiedyś były fajne i nagrody były naprawdę spoko, ale teraz to tylko strata czasu).

Dlaczego o tym piszę? Chciałem pograć na jakimś medium/ hardzie i tak jak kiedyś pobić metki w m2 czy na pustyni, poexpić na BO, pobawićć się w V1- ale niestety w tym momencie to tylko "sztuka dla sztuki". Schemat serwera jest prosty i niestety omija sporo aspektów gry:

1) Wbij szybko 30 lvl (Body lub WP), idź na WO po zmianki,

2) Zarób na w miarę przyzwoite eq

3) Wbij 55 i siedź na DT aż nie zarobisz na zmiankach na eq na razadora

4) Dobij lvl, idź na dunga.

Niemniej, ogromny szacunek dla ekipy prowadzącej, bo tak stabilnego i grywalnego serwera nie było i chyba już nie będzie. To co opisałem to pewnie kwestia tego, że serwer ma już sporo czasu za sobą, niemniej uważam że akurat Wy bylibyście w stanie to naprawić. Zmiany, które wprowadzacie są pomysłowe i innowacyjne, ale skierowane głównie do "topki" serwera.

Nie ma obecnie bardziej dopracowanego serwera. Gdyby wyszła jego druga odsłona, wraz z wszystkimi poprawkami (magazyn i naprawa szybkości bicia postaci <3)... Ale już nie raz pisaliście, że to się nie zdarzy. No nic, zostaje czekać na inny serwer, na którym zakończę przygodę z tą grą.

Vesterisa jak najbardziej polecam!

Opublikowano

Działa prawidłowo.

Serwer trzyma poziom, ale trochę "się przedawnił". Z tego co widzę to gra teraz opiera się tylko na bardzo wysokich poziomach (95+) i to w większości są bodziaki albo WP (z tego co słyszałem to inne postacie nie nadają się do bicia bossów na późnym etapie gry). Mało udogodnień aby przyciągnąć nowych graczy- ten standardowy metin praktycznie nie istnieje. Metków nie opłaca się bić, bo KU nie są nic warte (fajne te openingi z DT po kila tysięcy pudełek z KU), ulepki na niższe lvl mało warte (księgi klątw ponoć jakoś lepiej schodzą).

Osobnym tematem są sklepy, których jest masa, ale tak naprawdę nie ma tam nic ciekawego. Wszedłem chwilę temu, żeby sprawdzić jak to wygląda i dla przykładu- dostać jakieś fajne eq na ninję/ szamana to prawdziwe wyzwanie. We wszystkich M1 było łącznie 8 antyków +9, z czego żaden nie miał nawet średnich powyżej 35%. Podobnie sprawa ma się chociażby ze zbrojkami na ninję (oczywiście mówię o takich przedmiotach do powiedzmy ~70 poziomu). Sklepy przepełnione są za to eq dla sur i wojowników, co potwierdza chyba to co napisałem parę zdań wyżej.

Misji kompletnie nie opłaca się robić (owszem, kiedyś były fajne i nagrody były naprawdę spoko, ale teraz to tylko strata czasu).

Dlaczego o tym piszę? Chciałem pograć na jakimś medium/ hardzie i tak jak kiedyś pobić metki w m2 czy na pustyni, poexpić na BO, pobawićć się w V1- ale niestety w tym momencie to tylko "sztuka dla sztuki". Schemat serwera jest prosty i niestety omija sporo aspektów gry:

1) Wbij szybko 30 lvl (Body lub WP), idź na WO po zmianki,

2) Zarób na w miarę przyzwoite eq

3) Wbij 55 i siedź na DT aż nie zarobisz na zmiankach na eq na razadora

4) Dobij lvl, idź na dunga.

Niemniej, ogromny szacunek dla ekipy prowadzącej, bo tak stabilnego i grywalnego serwera nie było i chyba już nie będzie. To co opisałem to pewnie kwestia tego, że serwer ma już sporo czasu za sobą, niemniej uważam że akurat Wy bylibyście w stanie to naprawić. Zmiany, które wprowadzacie są pomysłowe i innowacyjne, ale skierowane głównie do "topki" serwera.

Nie ma obecnie bardziej dopracowanego serwera. Gdyby wyszła jego druga odsłona, wraz z wszystkimi poprawkami (magazyn i naprawa szybkości bicia postaci <3)... Ale już nie raz pisaliście, że to się nie zdarzy. No nic, zostaje czekać na inny serwer, na którym zakończę przygodę z tą grą.

Vesterisa jak najbardziej polecam!

Przecież to oczywiste, że każdą zmianę jaką by się nie wprowadziło - to w pierwszej kolejności wykorzysta to "topka" Ponieważ mają najwyższe poziomy i stać ich na dużo więcej niż gracza z poziomem 75 lub innym. Zasada jest bardzo prosta, im dłużesz grasz- tym łatwiej wszystko zdobywasz bo wypracowałeś sobie eq/lvl/yangi i stać Cię na dużo więcej niż początkujący gracze.

Opublikowano

Ile ludzi średnio online, opłaca się wbijać? Szukam serwera medium/hard lecz nic ciekawego nie wychodzi a vesteris stoi już jakiś czas jest stabilny. Mam postać 46 lvl z aurą G co radzicie zrobić żeby jakiś hajs zarobić? Myślałem nad dobiciem 55lv po czym wyexpienie jakiejś drugiej postaci 75 lvl i klepać metiny jest to opłacalny sposób czy lepiej coś innego? Co sądzicie o serwerze?

Opublikowano

Ile ludzi średnio online, opłaca się wbijać? Szukam serwera medium/hard lecz nic ciekawego nie wychodzi a vesteris stoi już jakiś czas jest stabilny. Mam postać 46 lvl z aurą G co radzicie zrobić żeby jakiś hajs zarobić? Myślałem nad dobiciem 55lv po czym wyexpienie jakiejś drugiej postaci 75 lvl i klepać metiny jest to opłacalny sposób czy lepiej coś innego? Co sądzicie o serwerze?

Podpinam się do pytania, bo nwm czy zacząc

Opublikowano

Ludzi gra sporo i opłaca się grac.

Jeżeli chodzi o zarobek to polecam robić marmurki pająka / expic postacie do 25 lv i robić śluby w celu zdobywanie przedmiotów ślubnych( bransy potwory/wartość doś) które są w cenie 

Opublikowano

Serwera nie polecam ,wyszło kilka przekrętów (Znajomości w administracji) a gracze odchodzą :)

Pozdrawiam

Za takie głupoty powinni ręce ucinać.

Serwer stoi już trochę, ale absolutnie nie odstaje z nowościami jakie można spotkać na obecnym rynku metina.

Stabilny i pełen jakość, do niczego nie można się przyczepić, polecam.

Opublikowano

Serwera nie polecam ,wyszło kilka przekrętów (Znajomości w administracji) a gracze odchodzą :)

Pozdrawiam

Chętnie poznam te przekręty i znajomości, o których mówisz. xD

Opublikowano

Powiem tak serwer dosyć nudny ;) Czy polecam? raczej nie.

serwer nudny? w takim razie wypad na serwery easy i nie komentuj serwerów na których 30 lvl dla ciebie to problem

Opublikowano

Pod jakim względem? Nie chcę hejtować ale powód można podać czyż nie? ;d

'You are the reason for my smile, You are the reason for my success, You are the reason for my good behavior to others, You are the reason for everything good in me'

Opublikowano

Pod jakim względem? Nie chcę hejtować ale powód można podać czyż nie? ;d

serwer mu sie nie udał i teraz hejtuje vesterisa któremu sie udało xD 

Opublikowano

Przenieśliśmy patchera na nowy hosting, mniej osób powinno miec juz problem z działaniem patchera.

Przy okazji przypominam o sobotnim wydarzeniu OX! :))

Opublikowano

Ile online na serwerze?

Jak gospodarka?

Pewnie gdzieś z 1500+ 

Gospodarka ok. Gram od jakichś 2 tygodni i muszę powiedzieć, ze serwer na prawdę solidny. Polecam

Opublikowano

Przygotowałem nową opcję wyświetlania nazw w grze. Wiadomo, im mniej nazw tym lepiej dla wydajności clienta jednak nazwy przedmiotów to ważna sprawa. Dlatego od najbliższej przerwy technicznej w Opcjach Gry pojawi się dodatkowa opcja "Przedmioty", która pokazuje tylko nazwy przedmiotów leżących na ziemi.

itemy_opcje.gif

Opublikowano

Endy wiesz, że jesteś niesamowity? Aż mi się robi szkoda, że nie gram. Tutaj naprawdę wszystko jest w 100% dopracowane;o

Usuń jeszcze znaki flag królestw znad sklepików i będzie miodzio;) A potem startuj z S2;)

Opublikowano

Endy wiesz, że jesteś niesamowity? Aż mi się robi szkoda, że nie gram. Tutaj naprawdę wszystko jest w 100% dopracowane;o

Usuń jeszcze znaki flag królestw znad sklepików i będzie miodzio;) A potem startuj z S2;)

To z flagami właśnie zrobiłem, dzięki za podrzucenie pomysłu. Zrobiłem to na sklepach oraz petach. :)

Opublikowano

Ja tez załuje ze przestalem tu grać :<

Teraz wrócić do gry to juz nie to samo :/

@Endymion powinien pracować u GF'u :D

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...