Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybory Prezydenckie 2015r.

Immoral

Wybory Prezydenckie 2015r.  

313 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo zaglosujesz w majwoych wyborach prezydenckich?

• Grzegorz Braun
      3
    • Waldemar Deska
      1
    • Andrzej Duda
      24
    • Anna Grodzka
      8
    • Adam Jarubas
      1
    • Bronislaw Komorowski
      20
    • Janusz Korwin-Mikke
      142
    • Marian Kowalski
      1
    • Pawel Kukiz
      29
    • Nie mam ukonczych 18lat
      48
    • Nie zaglosuje
      20
    • Magdalena Ogorek
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepsze jest to, że w tym temacie najwięcej wypowiedzi jest od osób, które nie osiągnęły nawet pewnie 18 roku życia, a w tych wyborach głównie zależeć będzie to jak dalej będzie się toczyć życie w Polsce.

Gdybyśmy żyli np. w USA to owszem, te wybory miałyby spory wpływ na życie w Polsce. U nas w kraju jest to raczej odzwierciedlenie politycznych tendencji. No okej! Są do dyspozycji prerogatywy, które i tak nie mają realnego praktycznego wpływu na kształt władzy. Wybieramy pana/panią-fasadę celem zweryfikowania partyjnych sił na nadchodzące wybory parlamentarne. Face it.

#don't care

• Odpowiedzi 917
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Problem jest taki, że wszyscy panowie, których wymieniłeś to prawicowcy. Ja nie tępię ludzi, którzy mają takie poglądy, ale sama ich nie podzielam. Do wyboru mamy zatem albo skostniały beton, który się nie sprawdził, albo reprezentantów prawego obozu. Osobiście nie wiem co mam z tym fantem zrobić. Nie, nie jestem żadnym ultralewakiem, gdyż akurat z poglądami socjalistów na funkcjonowanie państwa się nie zgadzam ani trochę. :D

Głosuj na JKM :D

PS.

Tak to jest rozkaz <3

805491408806070489277.png

Opublikowano

Korwinowi jakby chodziło o kasę to siedziałby cały czas w tym parlamencie, a nie pchał się na prezydenta, cuz prezydent zarabia mniej niż poseł w europarlamencie.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngGT-R

Pan Korwin startował we wszystkich możliwych wyborach,nawet w tych samorządowych na Prezydenta Warszawy.Ilość wyborów w których wziął udział sprawia,że można powiedzieć,że jest stałym kandydatem na ''urzędnika wolnej Polski po 89 roku''.

Opublikowano

Pan Korwin startował we wszystkich możliwych wyborach,nawet w tych samorządowych na Prezydenta Warszawy.Ilość wyborów w których wziął udział sprawia,że można powiedzieć,że jest stałym kandydatem na ''urzędnika wolnej Polski po 89 roku''.

I co w związku z tym? 

Opublikowano

Z jednej strony to może wyglądać śmiesznie, ale zobacz - facet ma niesamowitą determinację :D Ile on już partii założył by dopiąć swego, a przez tyle lat jedynie raz udało mu się wjechać do sejmu.

#don't care

Opublikowano

Przeraża mnie myśl, że tyle osób głosuje na Bronka albo Dudziaka  8S

System trzeba znieść bądź zreformować, innej opcji nie ma. Każdy kandydat, który popiera idee "naprawy" obecnego systemu jest po prostu kretynem.

Nie głosuje na Korwina, bo chce zrobić z Polski drugą Amerykę (jeśli chodzi o swobody obywatelskie i gospodarkę) mimo iż tak zażarcie twierdzi, że Obama i jego świta to zło totalne. W co nie wątpię, ofc.

Tylko Kukiz.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

eI co w związku z tym? 

Nic po prostu chciałem Ci zwrócić uwagę na to,że on jednak chciał cały czas siedzieć w parlamencie,a  te wybory prezydenckie to kolejna,e-nta próba dojścia do władzy i zmiany Polski.No chyba,że chodziło Ci o europarlament to wtedy wybacz za tą uwagę.Dodatkowo napisałeś,że nie chodzi mu o pieniądze,a prawda jest taka częściowo chodziło mu o kasę,bo sam wspomniał,że idzie do Parlamentu Europejskiego po 2 rzeczy-po pieniądze i aby ''rozpieprzyć ten burdel'',ale z racji tytułu tego,iż jest zamożny bierze te pieniądze w imię zasady ''Złodziei należy okradać.''

Opublikowano

Przeraża mnie myśl, że tyle osób głosuje na Bronka albo Dudziaka   8S

System trzeba znieść bądź zreformować, innej opcji nie ma. Każdy kandydat, który popiera idee "naprawy" obecnego systemu jest po prostu kretynem.

Nie głosuje na Korwina, bo chce zrobić z Polski drugą Amerykę (jeśli chodzi o swobody obywatelskie i gospodarkę) mimo iż tak zażarcie twierdzi, że Obama i jego świta to zło totalne. W co nie wątpię, ofc.

Tylko Kukiz.

chce aby nas się bano a nie poniewierano.. dlatego głos na Korwina musimy odbudować co stracone

Opublikowano

@Ghost1225

Jeżeli już Korwin odwołuje się do Ameryki Północnej, to mówi o tej z XIX wieku - kapitalistycznej i wolnościowej, a nie o tej dzisiejszej przeżartej interwencjonizmem państwowym i co raz bardziej ograniczaniem swobody obywatelskiej.

Opublikowano

Głosuję na JKM. 

Zresztą kogo tu oszukiwać wygra Komorowski/Duda, lecz nie chcę stać obok tego obojętnie i pójdę na wybory.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Co jeśli do 2 tury przejdzie Komorowski lub PIS na kogo oddacie głos? 

Na żadnego, bo:

1. Mam 17 lat, a w związku z tym nie posiadam czynnego prawa wyborczego

2. Nie chce się przyczyniać do rozpadu tego państwa (które i tak jest wrakiem)

To państwo trzeba naprawić, a nie bardziej dobijać...

Opublikowano

Moja ciotka została ostatnio zmuszona do zawieszenia plakatu z Dudą na płocie, po ok. 2h plakat został wzbogacony o parę rysunków i dziurami po kamieniach (mieszka koło gimbazy). Szkoda, że JKM jest najbardziej popularny w takim środowisku, gdyż mało kto z nich rozumie co Pan Korwin mówi. Dlatego trzeba się w tych wyborach postarać i nie nawoływać na forach aby głosowali za Korwinem, bo w 80% są to osoby niezdolne do głosowania. Trzeba ruszyć dupe za przeproszeniem i namówić swoją rodzinę, przedstawić postulaty Pana Korwina, wejść w dyskusję i wytłumaczyć dlaczego warto na niego głosować. 

Opublikowano

Moja ciotka została ostatnio zmuszona do zawieszenia plakatu z Dudą na płocie, po ok. 2h plakat został wzbogacony o parę rysunków i dziurami po kamieniach (mieszka koło gimbazy). Szkoda, że JKM jest najbardziej popularny w takim środowisku, gdyż mało kto z nich rozumie co Pan Korwin mówi. Dlatego trzeba się w tych wyborach postarać i nie nawoływać na forach aby głosowali za Korwinem, bo w 80% są to osoby niezdolne do głosowania. Trzeba ruszyć dupe za przeproszeniem i namówić swoją rodzinę, przedstawić postulaty Pana Korwina, wejść w dyskusję i wytłumaczyć dlaczego warto na niego głosować. 

zmuszona? wtf?

Opublikowano

Na Kukiza, oczywiście. Czas zmienić tę Polskę, a jak on nie wygra, to po studiach wyjeżdżam.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Jakby jakaś kobieta miała wątpliwości co do Korwina:

Opublikowano

Jakby jakaś kobieta miała wątpliwości co do Korwina:

Mnie trochę denerwuje ta retoryka, że według Korwina to mężczyzna ma zarabiać tyle, by kobieta mogła nie pracować. A dlaczego nie powiedzieć tego neutralnie - jeden rodzic zarabia tyle, by drugi mógł zając się dzieckiem. Niekoniecznie w domu musi siedzieć kobieta. Chodzi mi tylko o równość w postrzeganiu płci na polu profesjonalnym i tu należy się zgodzić z początkowymi słowami z powyższego wywiadu - każdy ma taką pozycję jak sobie wywalczy. W moich oczach to kurczowe trzymanie się tradycjonalistycznego patriarchalizmu jest ogromnym minusem prawicowców. Gdy słucha się tego co mówi w wywiadzie pan Janusz, to wszystko jest okej. Cel jest szczytny, jednak argumentacja u podstaw nie jest odpowiednia. No ma rację! Przecież większość kobiet, łącznie ze mną, wolałaby wydawać pieniądze zarobione przez kogoś. Jednak zapomina się, że dzisiejsze społeczeństwo wygląda tak, że dziś taka pani ma męża, a jutro może go nie mieć i zostaje na lodzie - bez zabezpieczenia finansowego, bez doświadczenia zawodowego, bez wyrobionego socjala. Idąc tym tokiem myślenia, to może jeszcze powinna zostać bez wykształcenia, bo przecież jest jej niepotrzebne skoro to mąż pracuje. Poza tym, dalej obalając podstawy toku myślenia Korwina, wiele kobiet nie ma nawet męża, który na nią zarobi.

Nie, nie jestem walczącą feministką, która nienawidzi faktu, że jest kobietą (bo tak mógłby twierdzić nasz kandydat na prezydenta). Jestem racjonalnym człowiekiem, który zna swoją wartość na rynku pracy i myśli o swojej bezpiecznej i niezależnej od nikogo przyszłości, a płeć traci tu znaczenie. IMO w ogóle podejmowanie tematu równości płci już świadczy o tym, że w społeczeństwo nadal jest tą nierównością napiętnowane. Feministki niech się zamkną, nie szczekają, tylko robią swoje w życiu. Kobiety muszą przejść na porządku dziennym do faktu, że są równie dobre jak faceci i po prostu wymagać od świata. That's all I have to say on this subject.

#don't care

Opublikowano

@Naiko

A dlaczego denerwuje cię, że ktoś ma inne zdanie? Korwin preferuje taki układ: mężczyzna zarabia, kobieta zajmuje się domem i dziećmi.Tobie może odpowiadać taki, że kobieta pracuje, a facet siedzi w domu, a jeszcze komuś innemu, że oboje rodziców pracują, a dzieckiem zajmuje się babcia albo przedszkole.W czym problem? Korwin jest konserwatystą, tym samym tradycjonalistą i zwolennikiem patriarchatu, ale też jest liberałem, to znaczy - nikogo nie zmusza do swojego patrzenia na społeczeństwo, zgodnie z zasadą: "Żyj i daj żyć innym".

Opublikowano

@Kelar Nie denerwuje mnie, że ktoś ma inne zdanie. Niech sobie ma jakie chce, bo ja tego słuchać nie muszę i głosować na niego też nie muszę. Co mi odpowiada? Mi odpowiada wolność wyboru. I tyle na temat. Niech się polityka nie miesza w model rodziny, tylko zajmie kondycją ekonomiczną państwa, bo to wymaga natychmiastowych działań. Chcemy żyć w kapitalistycznym i liberalnym gospodarczo państwie, to zajmijmy się tworzeniem odpowiednich warunków dla wszystkich obywateli, bez względu na ich płeć.

Problem w tym, że gdy ja wyrażam swoje zdanie, to jestem atakowana ze strony konserwatystów i niejednokrotnie już tutaj na forum nazywana "pie.. feministką" i "lewacką ku...". Nie wiem co ma piernik do wiatraka :D Zasada, którą przytoczyłeś działa w obie strony i tak się składa, że również identyfikuję siebie jako liberała.

#don't care

Opublikowano

@Naiko

No to własnie Korwin daje każdemu wolność wyboru, nie wtrąca się w życie rodzin, a to, że ma jakieś tam poglądy na tę rodzinę, to normalna sprawa, z resztą tak jak każdy, więc nadal nie wiem w czym problem, a to, że ktoś cię zwyzywał, to świadczy o tym, że środowisko konserwatystów i wolnościowców skupia wielu ludzi o różnych charakterach - niektórzy są wybuchowi i bardzo wyczuleni na różne rzeczy, niektórzy dopiero zaczynają się tym dopiero interesować i popełniają różne błędy, jeszcze inni są na tyle radykalni, że jakikolwiek odstęp od doktryny traktują jako zbrodnie, z resztą praktycznie w każdym środowisku tak jest, więc nie można na podstawie kilku wypadków osądzać wszystkich.

Opublikowano

@Kelar Zatem i ja mam prawo do krytyki cudzego zdania i prawo do bycia wybuchową :D Jednak pragnę zauważyć, że ja, wyrażając moje poglądy, podaję własne argumenty na ich poparcie i nie atakuję nikogo ad personam. W kwestiach społecznych nigdy nie dojdziemy do pełnego porozumienia, bo to jest po prostu niemożliwe. Dlatego między innymi mamy na arenie politycznej wybór między różnymi ugrupowaniami i w tym przypadku wybór między kandydatami na prezydenta (acz wybór ten jest ekhm... bez komentarza). Jedyne czego wymagam ja to zachowanie podstawowych zasad dyskusji, która pomimo różnic w poglądach może być wartościowa dla obu stron. Każdy uczy się od każdego. Odbiegamy od wątku głównego, zatem EOT! Pozdrawiam i ściskam:)

#don't care

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...