Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybory Prezydenckie 2015r.

Immoral

Wybory Prezydenckie 2015r.  

313 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo zaglosujesz w majwoych wyborach prezydenckich?

• Grzegorz Braun
      3
    • Waldemar Deska
      1
    • Andrzej Duda
      24
    • Anna Grodzka
      8
    • Adam Jarubas
      1
    • Bronislaw Komorowski
      20
    • Janusz Korwin-Mikke
      142
    • Marian Kowalski
      1
    • Pawel Kukiz
      29
    • Nie mam ukonczych 18lat
      48
    • Nie zaglosuje
      20
    • Magdalena Ogorek
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Ghost1225

"Gimbus" to potoczne i pejoratywne określenie na ucznia gimnazjum, a nie osoby niedojrzałej, bo 30 letni facet też może być niedojrzały a nazwanie go "gimbusem" byłoby co najmniej niewłaściwe.

Dobrze, zostawmy ten temat już, bo widzę, że to było po prostu drobne porozumienie.Najlepiej okazujmy sobie wszyscy szacunek i nikogo nie obrażajmy, to będzie dobrze, mnie też miejscami poniosło.

A co do Hitlera, to Korwin zaznaczał, że nie ma większego wroga dla konserwatywnego liberała niż narodowy socjalista, a to, że powiedział o nim dobre słowo, to nie oznacza, że go popiera czy gloryfikuje.Np. ja powiem, że Hitler był całkiem niezłym mówcą, to czy to oznacza, że ja się tym człowiekiem jakoś fascynuje? Nie, po prostu stwierdzam fakty.

• Odpowiedzi 917
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Ghost1225

"Gimbus" to potoczne i pejoratywne określenie na ucznia gimnazjum, a nie osoby niedojrzałej, bo 30 letni facet też może być niedojrzały a nazwanie go "gimbusem" byłoby co najmniej niewłaściwe.

Dobrze, zostawmy ten temat już, bo widzę, że to było po prostu drobne porozumienie.Najlepiej okazujmy sobie wszyscy szacunek i nikogo nie obrażajmy, to będzie dobrze, mnie też miejscami poniosło.

A co do Hitlera, to Korwin zaznaczał, że nie ma większego wroga dla konserwatywnego liberała niż narodowy socjalista, a to, że powiedział o nim dobre słowo, to nie oznacza, że go popiera czy gloryfikuje.Np. ja powiem, że Hitler był całkiem niezłym mówcą, to czy to oznacza, że ja się tym człowiekiem jakoś fascynuje? Nie, po prostu stwierdzam fakty.

Cóż, masz rację. Nie ma co wracać do tego.

W kwestii zafascynowaniem Korwina Hitlerem, popełniłem dość duży błąd. Przyznaję się do tego i nie zaprzeczam.

Korwin wie co mówi i czym się kieruje, trzeba mu zaufać i nie drążyć tematu. Skoro Hitler osiągnął taki posłuch, to może Januszowi też się uda? W końcu korzysta z niektórych technik i myśli furhera (np: w kwestii gospodarki) A jak wszystkim powszechnie wiadomo, metody w/w pana były bardzo skuteczne w zjednywaniu sobie ludzi.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

@Jaca777

Rysunki i ich opisy adekwatne do poziomu czytelników Wyborczej.A może to celowe przedstawienie w sposób prześmiewczy wiedzy Polaków o kandydatach na prezydenta? Nie wiem czy aby na pewno jest to temat do żartów.Gazety powinny raczej pisać o programie poszczególnych kandydatów na prezydenta a nie publikować takie rysunki.

Opublikowano

Własnie potwierdziłeś moje słowa. Jesteś typowym przedstawicielem korwinizmu/gimbusiarstwa i kretynizmu w najczystszej postaci. Zaślepiony idiota, który jest  zapatrzony w swojego idola (cóż za zbieg okoliczności, zupełnie jak bojówka NSDAP) i nie potrafi pogodzić się z tym, że ktoś ma odmienne zdanie. Wliczając w to wymyślanie każdemu od lewaków, kto ośmieli się sprzeciwić jednemu słusznemu panu narodów. 

Kim my jesteśmy? Kimś, kto ma więcej oleju w głowie niż ludzie twojego pokroju, przez których nasz kraj chyli się ku powolnemu upadkowi. Kiedyś PO, dzisiaj Korwin. Dziwne ma upodobania gimbaza, oj dziwne.

Szkoda mi Janusza, ale cóż poradzić. Gdyby przekonał do siebie starsze osoby, (które przeszły mutację głosu) na pewno by wygrał.

Jeżeli Korwiniści to gimbusii to lewa strona jest na poziomie przedszkola. O czym my w ogóle mówimy? 

Co znaczy kiedys PO dziś Korwin? Mógłbyś rozszerzyć wypowiedź? Chyba że za dużo od Ciebie wymagam to przepraszam :(

Deus vult

Opublikowano

Co znaczy kiedys PO dziś Korwin? Mógłbyś rozszerzyć wypowiedź? Chyba że za dużo od Ciebie wymagam to przepraszam :(

Zapewne chodzi mu o to, że za czasów, gdy np. ja byłam w gimnazjum/liceum, to popularna wśród młodych ludzi była Platforma, potem jakoš na początku moich studiów Palikot, a teraz największy rozgłos wśród młodych ma Korwin (pamiętam, gdy popieranie go było naprawde wyjątkiem i sama kiedyś na niego zagłosowałam, gdy dostałam prawa wyborcze). W polityce wszystko jest płynne i jak jeden się nie sprawdzi, to szukamy gdzie indziej.

#don't care

Opublikowano

Zapewne chodzi mu o to, że za czasów, gdy np. ja byłam w gimnazjum/liceum, to popularna wśród młodych ludzi była Platforma, potem jakoš na początku moich studiów Palikot, a teraz największy rozgłos wśród młodych ma Korwin (pamiętam, gdy popieranie go było naprawde wyjątkiem i sama kiedyś na niego zagłosowałam, gdy dostałam prawa wyborcze). W polityce wszystko jest płynne i jak jeden się nie sprawdzi, to szukamy gdzie indziej.

PO już dziękujemy.

Palikot- zmiana poglądów za 3 2 1

Deus vult

Opublikowano

O! Dokładnie o to mi chodziło, chociaż jedna myśląca osoba. 

Jeżeli Korwiniści to gimbusii to lewa strona jest na poziomie przedszkola. O czym my w ogóle mówimy? 

Masz odpowiedź wyżej. Skoro tego nie zrozumiałeś, to nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz bladego pojęcia. Kończ waść, wstydu oszczędź.

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

O! Dokładnie o to mi chodziło, chociaż jedna myśląca osoba. 

Masz odpowiedź wyżej. Skoro tego nie zrozumiałeś, to nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz bladego pojęcia. Kończ waść, wstydu oszczędź.

Kończ waść, wstydu oszczędź.     

Rozjebałeś mnie koleś, beka z Ciebie. 

Na jakie tematy lemingu(inteligentny człowieku) mam się nie wypowiadać? 

Jeśli według Ciebie poprawna pisownia na bekowym forum świadcz o inteligencji, to jak ty skończyłeś podstawówke? albo po prostu próbujesz sobie wmówić że jesteś inteligentny.

Deus vult

Opublikowano

Kończ waść, wstydu oszczędź.     

Rozjebałeś mnie koleś, beka z Ciebie. 

Na jakie tematy lemingu(inteligentny człowieku) mam się nie wypowiadać? 

Jeśli według Ciebie poprawna pisownia na bekowym forum świadcz o inteligencji, to jak ty skończyłeś podstawówke? albo po prostu próbujesz sobie wmówić że jesteś inteligentny.

Najlepiej na temat polityki, bo to nie jest temat dla ludzi twojego pokroju. Nie masz bladego pojęcia, o czym mówisz. Dla ciebie i "prawaków" (nie obrażając pozostałych wyborców Janusza) istnieje tylko jedna, słuszna droga. Reszta to "k***y lewackie"

"to jak ty skończyłeś podstawówke?"

Zabawne brzmią te słowa, od kogoś, kto podstawówki nie skończył. 

Skończ się ośmieszać, didżeju/wodzireju który konsoli na oczy nie widział. 

"Jeśli według Ciebie poprawna pisownia na bekowym forum świadcz o inteligencji"

Co ty pierdolisz idioto? Z cholerę, nie mogę pojąć twojego rozumowania. Bekowe forum = przymusowy analfabetyzm?

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Co ty pierdolisz idioto? Z cholerę, nie mogę pojąć twojego rozumowania. Bekowe forum = przymusowy analfabetyzm?

Mniej wiecej tak....

Forum o grach i cheatach = masowa dzieciarnia aka pojeby sprzed komputera, wiec poziom pisowni może być różny.

Skończcie z tymi kłótniami, czas wracać do tematu.

Ciekawe dlaczego Komoruski nie bedzie na debacie w TVP ;>

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Potraficie w cywilizowany sposob przedstawiac swoje argumenty ?
Bo jak narazie to widze powtarzanie w kolko slow "leming lewak plankton zjeb debil idiota itd" . Gdybym zebral cytaty ze wszystkich stron to wyszlaby jedna wielka sciana wyzwisk i obrazania.
Zamiast spokojnie wyjasnic to lepiej zwyzywac od lemingow lewakow i planktonow ? Jak to o was swiadczy ? W jaki sposob obrazaniem kazdego chcecie sobie zjednac ludzi ?
Jak ktos wchodzi i widzi obrazanie każdego kto nie popiera X to jak ma sie do niego przekonac gdy widzi ze latarnia intelektu jego wyborcow nie swieci zbyt jasno

Jedynie piotr ten mentor potrafi normalnie cos napisac a reszta tylko obraza i lajkuje sobie posty

Opublikowano

Mniej wiecej tak....

Forum o grach i cheatach = masowa dzieciarnia aka pojeby sprzed komputera, wiec poziom pisowni może być różny.

Skończcie z tymi kłótniami, czas wracać do tematu.

Ciekawe dlaczego Komoruski nie bedzie na debacie w TVP ;>

Pewnie boi się, że pozostali kandydaci (poza Dudą, który jest taki sam) rozjadą go na równi.

Śmiech na sali, Komor jest przekonany że wygra i unika debat. Jak ktoś taki może być prezydentem?!

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Najlepiej na temat polityki, bo to nie jest temat dla ludzi twojego pokroju. Nie masz bladego pojęcia, o czym mówisz. Dla ciebie i "prawaków" (nie obrażając pozostałych wyborców Janusza) istnieje tylko jedna, słuszna droga. Reszta to "k***y lewackie"

"to jak ty skończyłeś podstawówke?"

Zabawne brzmią te słowa, od kogoś, kto podstawówki nie skończył. 

Skończ się ośmieszać, didżeju/wodzireju który konsoli na oczy nie widział. 

Czemu wypowiadasz się nt. grupy do której nawet nie należysz? (ludzie głosujący na JKM).Prezydent jest jeden, tak samo jak i głos więc każdy musi odnaleźć swojego jednego kandydata("słuszna droga"). Pięć dni do wyborów i na razie jestem za JKM a nikogo nie wyzywam od lewaków itp.

Co do poprawnej pisowni to są programy które poprawiają słowa/wstawiają przecinki itp itd, więc pisownia na forum nie świadczy o niczym.

Btw. wiesz czym jest analfabetyzm?

Potraficie w cywilizowany sposob przedstawiac swoje argumenty ?

Bo jak narazie to widze powtarzanie w kolko slow "leming lewak plankton zjeb debil idiota itd" . Gdybym zebral cytaty ze wszystkich stron to wyszlaby jedna wielka sciana wyzwisk i obrazania.

Zamiast spokojnie wyjasnic to lepiej zwyzywac od lemingow lewakow i planktonow ? Jak to o was swiadczy ? W jaki sposob obrazaniem kazdego chcecie sobie zjednac ludzi ?

Jak ktos wchodzi i widzi obrazanie każdego kto nie popiera X to jak ma sie do niego przekonac gdy widzi ze latarnia intelektu jego wyborcow nie swieci zbyt jasno

Jedynie piotr ten mentor potrafi normalnie cos napisac a reszta tylko obraza i lajkuje sobie posty

Lajkowanie sobie postów, cóż za dziecinada..

Taki ciekawy wywód ale ten temat nie jest o moralności użytkowników tylko o wyborach.

btw.Sam się tu wypowiadam i nikogo nie wyzywam.

Pewnie boi się, że pozostali kandydaci (poza Dudą, który jest taki sam) rozjadą go na równi.

Śmiech na sali, Komor jest przekonany że wygra i unika debat. Jak ktoś taki może być prezydentem?!

Unika debat bo ma spore poparcie a złym zagraniem na debacie mógłby się osłabić. 

Szczwany lis. 

Jakby ktoś nie wiedział dziś o 20.25 debata prezydencka oczywiście bez szoguna

Szansa dla prawicy na otwarcie oczu starszym ludziom.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

­Plus dla TVP za zorganizowanie tej debaty, do tego w godzinach, w których ludzie masowo są przed telewizorami. Szkoda jedynie, że aktualny prezydent się nie zjawi. Widocznie boi się tego, że zostanie przysłowiowo rozjechany przez kandydatów.

Tak przy okazji, znajdzie mi ktoś jakąkolwiek wypowiedź Komorowskiego bez pustych haseł głoszonych w kółko "zgoda i bezpieczeństwo"?

Opublikowano

Wydaje mi się, że Korwin albo Kukiz powinien zostać ^^

... zresztą nieważne kto zostanie. Niech chociaż trochę się poprawi :)­

Opublikowano

Ciekawe dlaczego Kukiz jest tak promowany przez media :)

Raczej nie zagłosuję w pierwszej turze, w drugiej głosuje przeciwko platformie

x

Opublikowano

Mam nadzieję, że wreszcie w wyborach wygra jakikolwiek przedstawiciel prawicy. Mam nadzieję, że dzisiejsza debata chociaż w jakimś stopniu uświadomi Polaków, na kogo warto zagłosować i skupią się na sensie wypowiedzi, a nie na tym, w jaki sposób został on przedstawiony.

sygnatura_1.png

Opublikowano

Właśnie się dowiedziałem, że ludzie wpłacili ponad 600 tyś. złotych na kampanię Korwina, dla porównania u Dudy i Komorowskiego jest to okrągłe 0 zł.Następny dowód na to kogo tam naprawdę popierają ludzie, a kogo media i telewizja.

Opublikowano

Zamach na Komorowskiego i związek Mokswy? Hah xD Polska to kropla w morzu dla Rosji. Oni mają gdzieś naszych "śmieszków". W ogóle te wszystkie kampanie wyborcze w telewizji są tak żałosne... gorzej... śmieszne. xD Nie, że są złe, są zabawne. :D

Ale czuję, że jeśli wygra Komorowski "coś się stanie".

Opublikowano

­

Właśnie się dowiedziałem, że ludzie wpłacili ponad 600 tyś. złotych na kampanię Korwina, dla porównania u Dudy i Komorowskiego jest to okrągłe 0 zł.Następny dowód na to kogo tam naprawdę popierają ludzie, a kogo media i telewizja.

Teoretycznie nawet Ty płaciłeś na kampanię Komorowskiego, ponieważ jest ona finansowana z "budżetu państwa"... Ehh :(

Ciekawe dlaczego Kukiz jest tak promowany przez media :)

Raczej nie zagłosuję w pierwszej turze, w drugiej głosuje przeciwko platformie

Skoro chcesz zagłosować w drugiej turze przeciwko platformie, to zagłosuj już w pierwszej przeciwko niej. Przypominam, że PO, PiS to praktycznie te same poglądy, do tego dochodzi PSL i SLD które różnią się od nich minimalnie.

Opublikowano

Co do debaty to jak dla mnie zdecydowanie JKM i Marian Kowalski spisali się najlepiej. Nie mogłem słuchać, patrzeć to co gada Duda, Jarubas, Tanajno czy Palikot. Zawiodłem się bardzo na Pawle Kukizie, miałem wrażenie, że przed programem zapalił sobie jointa, a później dopadło go gastro. Duda to taki cukiereczek potrafi się uśmiechać i mówić to co narzuci mu Jarosław Kaczyński. Nie daj Boże takiego prezydenta..

805491408806070489277.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...