Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybory Prezydenckie 2015r.

Immoral

Wybory Prezydenckie 2015r.  

313 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo zaglosujesz w majwoych wyborach prezydenckich?

• Grzegorz Braun
      3
    • Waldemar Deska
      1
    • Andrzej Duda
      24
    • Anna Grodzka
      8
    • Adam Jarubas
      1
    • Bronislaw Komorowski
      20
    • Janusz Korwin-Mikke
      142
    • Marian Kowalski
      1
    • Pawel Kukiz
      29
    • Nie mam ukonczych 18lat
      48
    • Nie zaglosuje
      20
    • Magdalena Ogorek
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­@sekuron Przepraszam, ale w jakiej części jego kampanii widzisz jasne cele? Przecież ten człowiek chce powołać komisję, która będzie sprawowała za niego władzę. Poglądy PO, PiSu, SLD i PSL są prawie takie same.

• Odpowiedzi 917
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

­Powiem tak. Moim zdaniem on ma lepsze poglądy na przyszłość niż p.Komorowski. Nie jestem jego jakimś bezgranicznym zwolennikiem (Dudy), ale zaufałbym bardziej jemu, niż innym. Korwin lepszy jest tylko. Ale ma te swoje "fazy"

Opublikowano

­@sekuron Skoro nie lubisz Komorowskiego nie oznacza to, że masz głosować na Dudę. Jeśli już chcesz zagłosować, głosuj na kogoś z wolnościowców ; Korwin-Mikke, Braun, Kukiz, Kowalski, Wilk.

Narodowa rada rozwoju. Coś typu - wybierzcie mnie, a ja będę marionetką kilku doradców.

Opublikowano

­@sekuron Skoro nie lubisz Komorowskiego nie oznacza to, że masz głosować na Dudę. Jeśli już chcesz zagłosować, głosuj na kogoś z wolnościowców ; Korwin-Mikke, Braun, Kukiz, Kowalski, Wilk.

Problem jest taki, że wszyscy panowie, których wymieniłeś to prawicowcy. Ja nie tępię ludzi, którzy mają takie poglądy, ale sama ich nie podzielam. Do wyboru mamy zatem albo skostniały beton, który się nie sprawdził, albo reprezentantów prawego obozu. Osobiście nie wiem co mam z tym fantem zrobić. Nie, nie jestem żadnym ultralewakiem, gdyż akurat z poglądami socjalistów na funkcjonowanie państwa się nie zgadzam ani trochę. :D

#don't care

Opublikowano

Problem jest taki, że wszyscy panowie, których wymieniłeś to prawicowcy. Ja nie tępię ludzi, którzy mają takie poglądy, ale sama ich nie podzielam. Do wyboru mamy zatem albo skostniały beton, który się nie sprawdził, albo reprezentantów prawego obozu. Osobiście nie wiem co mam z tym fantem zrobić. Nie, nie jestem żadnym ultralewakiem, gdyż akurat z poglądami socjalistów na funkcjonowanie państwa się nie zgadzam ani trochę. :D

Może wybrać kogoś, kto jeszcze nie miał szansy zaistnieć na Polskiej scenie politycznej na wyższym szczeblu? Przecież w Polsce nie panuje nawet wolność słowa, nawet tutaj jest doskonały przykład :

https://www.youtube.com/watch?v=ZW-WY3uiRLc

Gdy dziennikarka pyta się prezydenta o WSI, pierwszym razem zostaje zignorowana, za drugim zaś odciągnięta przez BOR z tego co się orientuje.

Opublikowano

Mam trudny wybór bo chciałbym zagłosować albo na Mikke albo na Dudę, ale bardziej wolę obstawić na Dudę.­ Młody, pewny siebie mężczyzna, który ma jasne cele.

Dalem ci lajka tylko po to zeby po chwili odjlajkowac. Wypieprzyc to dziadostwo z sejmu i wstawic paru japoncow. Jak wygra PO, albo PIS to gowno sie zmieni, ale co tam, na Dude se zaglosuje, bo mi sie nudzi

Skrypty LUA Tibia za darmo!

Opublikowano

Chyba w końcu należy zakończyć tą utopię oferowaną przez lewicę. 

Deus vult

Opublikowano

Chyba w końcu należy zakończyć tą utopię oferowaną przez lewicę. 

U mnie problem leży w tym, że może i bym zagłosowała na prawicę przez poglądy dotyczące gospodarki, ale bardzo powstrzymuje mnie konserwatyzm społeczno-religijny. To jednak przeważa szalę. W Polsce prawica jest naprawdę mocno prawicowa. Brakuje mi poważnych głosów w centrum. Brakuje mi ludzi o rozległej wiedzy prawno-ekonomicznej i jednocześnie postępowych kulturowo.

#don't care

Opublikowano

I to jest efekt manipulacji. Media nie pokazują tego co wrzucił Piotrek11104 o ile się nie mylę, a przekręcają słowa Korwina. Przy takim obrocie spraw nie wierzę w zwycięstwo prawicy, jestem realistą, a Naiko tylko popiera moje słowa. "Nie popieram rządów socjalistycznych, ale też nie podzielam prawicy, a więc c**j z tym nie zagłosuję niech się dzieje co ma się dziać" - takie nastawienie ma ogromny procent społeczeństwa Polskiego. Ludzie kiedyś zaufali PO (h3h3 jak to brzmi), a teraz boją się oddać kłos na kogoś z prawicy? 

Nie wiem jak to jest, czy jakieś obce wojska mogą ingerować w nasze sprawy państwowe (załóżmy, że ktoś w wojsku wpadł na pomysł obalenia tych rządów i zrobić zamach stanu), ale skoro prawo unii jest ponad naszym to już mnie nic nie zdziwi. 

Opublikowano

Przy takim obrocie spraw nie wierzę w zwycięstwo prawicy, jestem realistą, a Naiko tylko popiera moje słowa. "Nie popieram rządów socjalistycznych, ale też nie podzielam prawicy, a więc c**j z tym nie zagłosuję niech się dzieje co ma się dziać" - takie nastawienie ma ogromny procent społeczeństwa Polskiego. Ludzie kiedyś zaufali PO (h3h3 jak to brzmi), a teraz boją się oddać kłos na kogoś z prawicy? 

Myślę, że nie można tego tak spłycać w przypadku wszystkich obywateli, którzy są po środku. Szkopuł jest w tym, że polska lewica jest jednoznacznie kojarzona z komuchami. Nie jestem zadowolona z naszej kasty rządzącej, ale nie mogę wbrew sobie poprzeć kogoś, z kim się nie zgadzam tylko dlatego, że inny zawiódł. Sama mam dość wyklarowane poglądy na większość ważnych dla państwa kwestii i nie potrafię się podporządkować i nagiąć. Polska dwubiegunowość kształtuje się nieciekawie. Moim zdaniem, brutalnie mówiąc, odejść musi stara gwardia, która jest skażona wpływami starego systemu, a szansę należy zacząć dawać młodemu, wykształconemu pokoleniu, co niekoniecznie musi się z automatu wiązać z poglądami prawicowymi. Chodzi o zmianę mentalność i stosunku do dzierżenia władzy.

Powiesz mi, że gadam głupoty jak większość Polaków i przez takich jak ja nic się nie zmieni. Otóż myśl o aktywności politycznej kształtuje się w mojej głowie już od dawien dawna i nie wykluczam spróbowania swoich sił w przyszłości.

#don't care

Opublikowano

Głosuję na Dudę.

Jeżeli ktoś ma jakiś sprzeciw, chciałbym przypomnieć tylko co mówił świętej pamięci Lech Kaczyński w 2008 roku.

I my też wiemy świetnie, że dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze Państwa Bałtyckie, a później może i czas na mój kraj, na Polskę!

Z Gruzją - spełniło się, z Ukrainą - spełnia się, czekamy tylko na Nas :)

Jeżeli w kraju nie znajdzie się ktoś kto porwie naród do przodu, pociągnie Nas do góry, to nic się nie zmieni - to racja. Potrzebujemy kogoś innego. Inność objawia jak na razie Kukiz i właśnie Duda. Ze względu na to, że Kukiz nie ma zbyt dużej siły przebicia, zagłosuję na Dudę.

Jeżeli tak naprawdę chcecie głosować na JKM to pozdrawiam serdecznie - będzie to strzał w głowę Waszym dzieciom, itd. On jest zwolennikiem dyktatury, podziwia Władimira Władimirowicza Putina i chwali aneksję Krymu. (WHAT?)

Opublikowano

Myślę, że nie można tego tak spłycać w przypadku wszystkich obywateli, którzy są po środku. Szkopuł jest w tym, że polska lewica jest jednoznacznie kojarzona z komuchami. Nie jestem zadowolona z naszej kasty rządzącej, ale nie mogę wbrew sobie poprzeć kogoś, z kim się nie zgadzam tylko dlatego, że inny zawiódł. Polska dwubiegunowość kształtuje się nieciekawie. Moim zdaniem, brutalnie mówiąc, odejść musi stara gwardia, która jest skażona wpływami starego systemu.

Ostatnią wzmiankę w twojej wypowiedzi pisałem już x czasu temu na tym forum i jest to prawda, brutalna prawda. Ja nie oglądam telewizji prawie w cale (chyba, że jakiś superhit leci) i potrafię myśleć racjonalnie. Również nie zgadzam się w 100% z Korwinem, ale aby głosować cały czas na tych samych narzekając jak w tym państwie jest źle no to chyba jest coś nie halo, prawda? I niech mi ktoś (hrabia) powie, że te media nie ogłupiają społeczeństwa. Pokazują tylko zalety lewicy, np. idiota Kraśko, który był niszczony wielokrotnie przez pana Cejrowskiego. W jego opinii aż 87% Polaków jest zadowolona z przynależności do unii. Oczywiście jest to nie prawdą, wymyślił tą statystykę na poczekaniu, każdy idiota by się kapnął, że skłamał. Przekręcają wypowiedzi Korwina, dlaczego tak mało słychać o innych poza Ogórek, Dudą i Komorowskim? Przecież 1/3 społeczeństwa starszego (młodzi też się zdarzają) myśli, że PiS to prawica i głosują na nich tylko dlatego, że nie lubią PO. 

Głosuję na Dudę.

Jeżeli ktoś ma jakiś sprzeciw, chciałbym przypomnieć tylko co mówił świętej pamięci Lech Kaczyński w 2008 roku.

Jeżeli w kraju nie znajdzie się ktoś kto porwie naród do przodu, pociągnie Nas do góry, to nic się nie zmieni - to racja. Potrzebujemy kogoś innego. Inność objawia jak na razie Kukiz i właśnie Duda. Ze względu na to, że Kukiz nie ma zbyt dużej siły przebicia, zagłosuję na Dudę.

Jeżeli tak naprawdę chcecie głosować na JKM to pozdrawiam serdecznie - będzie to strzał w głowę Waszym dzieciom, itd. On jest zwolennikiem dyktatury, podziwia Władimira Władimirowicza Putina i chwali aneksję Krymu. (WHAT?)

Krym był od początku Rosyjski, a referendum tylko to potwierdziło. Na Krymie zginęła tylko 1 osoba. Zagłosuj na Dude, a na pewno będzie wojna z Rosją. Już Macierewicz o to zadba :) W niektórych wypadkach dyktatura jest dobra, na przykład dyktatura Augusto Pinocheta w Chile. Poza tym Korwin nie chce wojny z Rosją, chce zachować neutralność. Widzisz @Naiko. Temu krajowi może pomóc tylko interwencja wojska. 

Opublikowano

Krym był od początku Rosyjski, a referendum tylko to potwierdziło. Na Krymie zginęła tylko 1 osoba. Zagłosuj na Dude, a na pewno będzie wojna z Rosją. Już Macierewicz o to zadba :) W niektórych wypadkach dyktatura jest dobra, na przykład dyktatura Augusto Pinocheta w Chile. Poza tym Korwin nie chce wojny z Rosją, chce zachować neutralność. 

No i co z tego,że Krym był rosyjski?Polska też kiedyś leżała od morza do morza,a wielu naszych rodaków mieszkało i nadal mieszka na terytoriach dzisiejszej  Litwy czy Białorusi.I co teraz Polska miałaby zabrać siłą część terenów tamtych państw łamiąc prawo,bo mieszka tam dużo Polaków?No proszę Cię to nie te czasy i nie to prawo.W wielu przypadkach można zrozumieć działania Rosji,ale akurat bezprawnej aneksji Krymu nie można popierać,bo to jest równoznaczne z poparciem zapędów imperialnych niektórych potęg.Oczywiście nie można też popadać w drugą stronę i przeciwstawiać się siłą takim działaniom,ale wydać jasny krytyczny stosunek dla tego rodzaju działań Rosji.Przypomnę jeszcze,że Rosja dokonując ''przejęcia'' Krymu złamała kilka traktatów i umów,które podpisała,a jak to mówi pewien pan podziwiający Putina jako polityka ''Umów należy dotrzymywać''.Zresztą znam kilku Rosjan i wiem,że mimo tego,iż to są bardzo mili ludzie jako naród mają mentalność zdobywcy i agresora,więc nie wiadomo jak to może się potoczyć-Dziś Krym,a za 20 lat np.Warmia i Mazury...

Opublikowano

No i co z tego,że Krym był rosyjski?Polska też kiedyś leżała od morza do morza,a wielu naszych rodaków mieszkało i nadal mieszka na terytoriach dzisiejszej  Litwy czy Białorusi.I co teraz Polska miałaby zabrać siłą część terenów tamtych łamiąc prawo,bo mieszka tam dużo Polaków?No proszę Cię to nie te czasy i nie to prawo.W wielu przypadkach można zrozumieć działania Rosji,ale akurat bezprawnej aneksji Krymu nie można popierać,bo to jest równoznaczne z poparciem zapędów imperialnych niektórych potęg.Oczywiście nie można też popadać w drugą stronę i przeciwstawiać się siłą takim działaniom,ale wydać jasny krytyczny stosunek dla tego rodzaju działań Rosji.Przypomnę jeszcze,że Rosja dokonując ''przejęcia'' Krymu złamała kilka traktatów i umów,które podpisała,a jak to mówi pewien pan podziwiający Putina jako polityka ''Umów należy dotrzymywać''.Zresztą znam kilku Rosjan i wiem,że mimo tego,iż to są bardzo mili ludzie jako naród mają mentalność zdobywcy i agresora,więc nie wiadomo jak to może się potoczyć-Dziś Krym,a za 20 lat np.Warmia i Mazury...

Też podziwiam Putina, takiego polityka Polsce trzeba. Dzięki niemu Rosja trzyma w szachu pół świata. Na Krymie zostało przeprowadzone referendum, masz z tym problem? Nie nasz cyrk, nie nasze małpy, po co my chcemy mieć coś w tym wspólnego. Polska już była w roli samarytanina i jak na tym wyszła? Dokładnie! Za 20 lat możemy być następni, więc musimy coś zrobić prawda? Obecnie jesteśmy tylko pionkami na arenie międzynarodowej, nic nie znaczymy. Trzeba inwestować w wojsko i policję, a kto chce to zrobić? No kto? Ja nie zgadzam się ze wszystkimi poglądami Korwina, ale chce mu dać szanse. Jak masz z tym problem to nie moja wina. Chcesz żyć w tym... czymś? Polska nie jest nawet państwem suwerennym, o czym my rozmawiamy?

Opublikowano

@MarcosSalinasPL

Tylko, że dzisiaj Warmia i Mazury nie mają statusu autonomicznego terytorium jaki miał Krym.Druga sprawa to to, że Krym sam ogłosił swoją niepodległość od Ukrainy.Na Krymie 80% ludności to Rosjanie.

Opublikowano

@Kelar

Tu nie chodzi o to,iż mieszkańcy Krymu to głównie Rosjanie,tu chodzi o łamanie prawa. Z tą autonomią  to problem w tym,że Krym powoływał się na przypadek Kosowa,a za to Kosowo przy ogłaszaniu autonomii powoływało się na prawo narodów do samostanowienia-Narodu Kosowarów,który nie miał swojego państwa.Autonomia Krymu miała prawo do odwoływania się na prawo Rosjan do samoistnienia?Państwo narodu rosyjskiego już istnieje,a narodu krymskiego nie ma,więc gdzie tu jest podobieństwo przypadków?

Powtarzam jeszcze raz-trzeba tępić każde tego typu łamanie prawa w szczególności przez takie potęgi militarne jak Rosja,które mają wciąż mentalność wielkiego imperium z polityką podbojów,bo popieranie takich działań w obecnych czasach przy tym rozwoju technologii militarnej może doprowadzić do opłakanych skutków.

Opublikowano

Mam nadzieje, ze kiedys bedziemy mieli prezydenta na wzór Adolfa Hitlera. 

przygłup z ciebie 

Opublikowano

przygłup z ciebie 

Możesz tylko powiedzieć: Uważam, że jestes głupi. 

Za co dostałem warna, to nie był troll.

Opublikowano

Też podziwiam Putina, takiego polityka Polsce trzeba. Dzięki niemu Rosja trzyma w szachu pół świata. Na Krymie zostało przeprowadzone referendum, masz z tym problem? Nie nasz cyrk, nie nasze małpy, po co my chcemy mieć coś w tym wspólnego. Polska już była w roli samarytanina i jak na tym wyszła? Dokładnie! Za 20 lat możemy być następni, więc musimy coś zrobić prawda? Obecnie jesteśmy tylko pionkami na arenie międzynarodowej, nic nie znaczymy. Trzeba inwestować w wojsko i policję, a kto chce to zrobić? No kto? Ja nie zgadzam się ze wszystkimi poglądami Korwina, ale chce mu dać szanse. Jak masz z tym problem to nie moja wina. Chcesz żyć w tym... czymś? Polska nie jest nawet państwem suwerennym, o czym my rozmawiamy?

Co do tego prawdziwego wojska zawodowego i policji to każdy wolnościowy kandydat jest za tą ideą.Główną wadą pana Korwina jest to,iż przez część jego poglądów Polska po pewnym czasie polepszenia może wrócić do sytuacji jaka ma miejsce dzisiaj.To nie jest tak,że on nie zasługuje na szansę tylko po prostu część jego pomysłów jest radykalna i bardzo ryzykowna i przez to skutki ich mogą być różne-Polska może zmienić się w ''krainę mlekiem i miodem płynącą'',ale także może spowodować podobny burdel do tego co jest teraz.Jego pomysły są też niekompletne,bo np.w ogóle nie uwzględnia tego,że aby znieść zupełnie podatek dochodowy trzeba najpierw zreformować prawo pracy,które obecnie jest ''pełne dziur'' i w pewnych przypadkach pozwala np. na okradanie pracownika przez pracodawcę,to samo jest np. z imigrantami,jeżeli wprowadzony będzie pełny kapitalizm,a nie będzie reformy prawa pracy to możliwe,że przybysze na polskim rynku pracy spowodują utratę pracy  części polskich,dobrych pracowników,bo będą np.oferować pracę za pół zwykłej stawki tak jak jest np.w Wielkiej Brytanii,gdzie część Anglików jest bez pracy przez właśnie takich ludzi.Trzeba też dodać,iż Korwin potrafi być nieobliczalny co widać w tym,iż np.w jednym z programów około rok-dwa lata temu stwierdził,iż będzie dążył do celu bez względu na cenę czyli jest gotowy nawet na współpracę z socjalistami tylko po to,aby wprowadzić zmiany.Teraz zaś mówi już,że każdym socjalistą brzydzi się i o żadnym wspólnym działaniu nie ma mowy.Tak samo jest z panem Kukizem-najpierw na konferencji chwali go i mówi o współpracy,aby w innym jeszcze wywiadzie krytykować jego poglądy.To jest właśnie problem z wyborem pana Janusza.On zasługuje na szansę,ale najpierw jego przydatność i efektywność powinna zweryfikować działalność w Sejmie zamiast rzucać go na głęboką wodę,gdzie może utonąć przez swój styl polityki i charakter.Jest kilku lepszych kandydatów na chwilę obecną-bardziej wyważonych,mniej ekspresywnych i z takimi samymi poglądami jak te pana JKM z wyjątkiem tych najbardziej absurdalnych i potencjalnie ''destrukcyjnych'' dla odbudowy Polski.

Opublikowano

Dla mnie to przecież obojętne kto wygra, ale aby nie był to nikt z bandy czworga. Wiem jedno, że w tych wyborach i tak to się nie stanie, a jeżeli sytuacja będzie taka sama to coraz więcej ludzi będzie wyjeżdżać. Korwin nie zmienia swoich poglądów od bardzo długiego czasu, a nie jak twierdzi jedna z zielono górzanek, według której Bronek zasłużył, bo siedział w pierdlu. :v Ja chce mu dać szanse, bo mówi o tym co jest dla mnie najważniejsze na ten moment, czyli: neutralność w konflikcie ukraińsko-rosyjskim i wystąpienie z Unii Europejskiej, wprowadzenie kary śmierci, przywrócenie normalnego wieku emerytalnego.

Opublikowano

Głosuję na Dudę.

Nie myl jednego kaczora z drugim bo to sa 2 rozne osoby, chodz byli blizniakami.

Strzal w leb? co ty bredziss? Glosujac na pis wlasnie taki strzal sobie sprawiasz.

Deus vult

Opublikowano

Najlepsze jest to, że w tym temacie najwięcej wypowiedzi jest od osób, które nie osiągnęły nawet pewnie 18 roku życia, a w tych wyborach głównie zależeć będzie to jak dalej będzie się toczyć życie w Polsce. A kolega, któryś pytał czemu Zakazany - To jest tylko napisane, aby więcej osób go oglądało (Pomyśleć trochę). Nie mniej jednak nie zmienię zdania i dalej będę głosowała na Korwina, jest dużo bardziej osobą przekonującą i w dodatku nie kłamię/ nie kradnie jak większości tych błaznów w sejmie. Mogę wymieniać dużo więcej, bo on głównie chce coś zrobić z tą Polską, aby lepiej się żyło, a nie taki Bromek który obiecywał nam tylee, że ohohoh i nic nie zrobił, tylko czerpie korzyści którymi jest "Kasa" ... żenada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...