Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybory Prezydenckie 2015r.

Immoral

Wybory Prezydenckie 2015r.  

313 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo zaglosujesz w majwoych wyborach prezydenckich?

• Grzegorz Braun
      3
    • Waldemar Deska
      1
    • Andrzej Duda
      24
    • Anna Grodzka
      8
    • Adam Jarubas
      1
    • Bronislaw Komorowski
      20
    • Janusz Korwin-Mikke
      142
    • Marian Kowalski
      1
    • Pawel Kukiz
      29
    • Nie mam ukonczych 18lat
      48
    • Nie zaglosuje
      20
    • Magdalena Ogorek
      16

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 917
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Swego czasu byłeś jednym z większych śmieszków tego forum, więcej jesteś ostatnią osobą, która będzie mi mówiła jak mam się zachowywać. Parę wyzwisk leci i już temat zamykają, olaboga... 

I tak wygra Komorowski lub Duda. W tym państwie są tak zjebani umysłowo ludzie, że jak nie lubią PO to głosują na PiS i odwrotnie. O Korwinie wiedzą tylko tyle co usłyszą w TVN, czy w innych mediach, a zwykle są to wypowiedzi wyciągnięte z kontekstu lub przekręcone. Temu krajowi odsiecz może przynieść tylko jakiś przewrót wojskowy, cienko to widzę.

też się z tym zgadzam.. nie widzą nic poza PiS i PO.. moja klasa też głosuje na PiS.. a mówią mi że to ja jestem tępy <beka> jak nie wygra ktoś z kandydatów antysystemowych to Polska jest skończona

Opublikowano

Sondaże przed wyborami w 2010 dawały Korwinowi 7 miejsce, a skończył na 4, teraz jest 4/3, to może skończy na 1.Trzeba być dobrej myśli i przede wszystkim przekonywać rodzinę, przyjaciół, znajomych, żeby na niego głosowali, albo niekoniecznie, żeby głosowali na Korwina, byle, żeby nie oddali głosu na reżymowców - Dudy i Komorowskiego.

Opublikowano

też się z tym zgadzam.. nie widzą nic poza PiS i PO.. moja klasa też głosuje na PiS.. a mówią mi że to ja jestem tępy <beka> jak nie wygra ktoś z kandydatów antysystemowych to Polska jest skończona

Ważniejsze będą tegoroczne wybory parlamentarne :)

805491408806070489277.png

Opublikowano

Ważniejsze będą tegoroczne wybory parlamentarne :)

Pod względem władzy - tak, ale prezydent ma możliwość manipulowania mediami, wszędzie się pojawia. Dzięki temu, że po prostu się wypowiada to typowy wyborca powie ,,o, jak on pięknie przemawia, zagłosuję na jego partię", niestety tak to działa.

Opublikowano

Na pierwszym miejscu powinna byc opcja "Nie mam prawa wyborczego", bo bez tego cala ankieta jest popsuta. Sondaz przypominajacy ten z Warszawy, gdzie zbieraja ludzi z ulicy, na wejsciu daja czekoalde "za stracony czas" i tyraja glowe przez 30 minut, aby powiedziec to czego oni oczekuja. Wybierzesz Kukiza, a oni "A dlaczego nie Komorowksi, przeciez stara sie o reelekcje" i tak caly czas az nie powiesz, ze glosujesz na Komora. Czekolada dawana jest po to, aby ankietowany czul zobowiazanie. Tak niestety w Polszy przeprowadzaja sondaze, a potem wyniki pokazuja na onecie.

Skrypty LUA Tibia za darmo!

Opublikowano

Na pierwszym miejscu powinna byc opcja "Nie mam prawa wyborczego", bo bez tego cala ankieta jest popsuta. Sondaz przypominajacy ten z Warszawy, gdzie zbieraja ludzi z ulicy, na wejsciu daja czekoalde "za stracony czas" i tyraja glowe przez 30 minut, aby powiedziec to czego oni oczekuja. Wybierzesz Kukiza, a oni "A dlaczego nie Komorowksi, przeciez stara sie o reelekcje" i tak caly czas az nie powiesz, ze glosujesz na Komora. Czekolada dawana jest po to, aby ankietowany czul zobowiazanie. Tak niestety w Polszy przeprowadzaja sondaze, a potem wyniki pokazuja na onecie.

Przecież jest w ankiecie opcja "nie mam 18 lat".

A sondaży to oni tak nie robią, przykładowo CBOS - jest on pod nadzorem premiera, a obecna pani premier jest z tej samej partii co Komorowki więc to chyba wiadome kto wygra sondaż.

Większość pozostałych sondaży też zbyt dużo prawdy nie pokazuje. Zawsze przy sondażu jest informacja, że np. "sondaż przeprowadzony na dorosłych osobach" i nie napisane jest jakie to osoby, 90% z tych osób może być emerytami którzy w większości głosują na Komorowskiego.

Ale nawet gdyby sondaże były w 100% prawdziwe to i tak na pierwszych dwóch miejscach byliby Komorowski i Duda.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Zawsze przy sondażu jest informacja, że np. "sondaż przeprowadzony na dorosłych osobach" i nie napisane jest jakie to osoby, 90% z tych osób może być emerytami którzy w większości głosują na Komorowskiego.

Nie, przy sondażach wyborczych brane są pod uwagę wszystkie grupy wiekowe, które są uprawnione do oddania głosu (ich przedstawiciele).

To samo tyczy się przedstawicieli danego poziomu edukacji, miejsc pracy etc. :P

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Nie, przy sondażach wyborczych brane są pod uwagę wszystkie grupy wiekowe, które są uprawnione do oddania głosu (ich przedstawiciele).

To samo tyczy się przedstawicieli danego poziomu edukacji, miejsc pracy etc. :P

Sondaż przeprowadzono w dniach 16-22 kwietnia 2015 r. na liczącej 1027 osób reprezentatywnej próbie losowej dorosłych mieszkańców Polski

Sondaż TNS z 11-16 kwietnia 2015 r., reprezentatywna próba ogólnopolska 963 dorosłych Polaków

Ja jestem i tak przekonany, że te sondaże są robione na zamówienie przez wybraną partię polityczną tzn. TVN24 "Millward Brown" --> PO

TVP "TNS Polska" ---> PiS

TNS Polska

805491408806070489277.png

Opublikowano

Straszne napinacze. :P Oprócz "precz z komuną" (?) i "stań na krześle" nic nie mówią co by miało jakiś sens i czemu ma to służyć? :P

co czemu ma to służyć?

Deus vult

Opublikowano

Współczuje ludziom, którzy głosują na komora. Trzeba mieć wyprany mózg, albo w ogóle go nie posiadać. 

Opublikowano

Widze ze jak zawsze dyskusja na poziomie xD

Kazdy kto nie popiera korwina to idiota,lewak,leming,zjeb,ma wyprany mozg,nie ma mozgu.

Tego ze sami maja wyprane mozgi przez korwina i slepo wierza we wszsytko co gada to juz nie zauwazaja

Tylko korwin jest naszom jedynom szansom. OMG mam 16 lat i nie moge glosowac, ale korwin krul, a kto sie nie zgadza kurwom jest. Kto popiera daje lajka xD

kurwin-srakke nigdy nie wygra wyborow xD

Opublikowano

Współczuje ludziom, którzy głosują na komora. Trzeba mieć wyprany mózg, albo w ogóle go nie posiadać. 

Niekoniecznie, wystarczy non stop oglądać telewizję tak jak większość ludzi w Polsce.

Opublikowano

Kazdy kto nie popiera korwina to idiota,lewak,leming,zjeb,ma wyprany mozg,nie ma mozgu.

Tego ze sami maja wyprane mozgi przez korwina i slepo wierza we wszsytko co gada to juz nie zauwazaja

Tylko korwin jest naszom jedynom szansom. OMG mam 16 lat i nie moge glosowac, ale korwin krul, a kto sie nie zgadza kurwom jest. Kto popiera daje lajka xD

Właśnie to potwierdziłeś. Auto masakra poziom hard

Deus vult

Opublikowano

Właśnie to potwierdziłeś. Auto masakra poziom hard

masakry uzyles ale zapomniales napisac zydzie,komunisto,ateisto,hitlerowcu i co tam jeszcze macie w swoim ograniczonym slowniku xD

Opublikowano

Niekoniecznie, wystarczy non stop oglądać telewizję tak jak większość ludzi w Polsce.

Wiara we wszystko co puszczają w telewizji świadczy o braku umiejętności samodzielnego myślenia, więc wychodzi na to samo.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

masakry uzyles ale zapomniales napisac zydzie,komunisto,ateisto,hitlerowcu i co tam jeszcze macie w swoim ograniczonym slowniku xD

Nie dyskutuje z planktonem. 

Deus vult

Opublikowano

Większość wyborców Korwina popiera także innych kandydatów (m.in. p. Pawła Kukiza oraz p. Mariana Kowalskiego). Swoją wypowiedzią jak i profilem pokazujesz, na ile mocne są Twoje argumenty.

Opublikowano

Straszne napinacze. :P Oprócz "precz z komuną" (?) i "stań na krześle" nic nie mówią co by miało jakiś sens i czemu ma to służyć? :P

To zwyczajna forma protestu. Dziwią Cię takie słowa na proteście, w którym ludzie chcą wyrazić niezadowolenie z obecnej prezydentury? Mnie nie. Są jak najbardziej adekwatne do całej kadencji Komorowskiego.

Opublikowano

W ankiecie, powinna być możliwość wyboru "oddam głos rozsądku - głos nieważny", spójrzcie jak wielki jest ich odsetek podczas wszelakich wyborów ;)

Człowiek boi się inności..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...