Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybory Prezydenckie 2015r.

Immoral

Wybory Prezydenckie 2015r.  

313 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo zaglosujesz w majwoych wyborach prezydenckich?

• Grzegorz Braun
      3
    • Waldemar Deska
      1
    • Andrzej Duda
      24
    • Anna Grodzka
      8
    • Adam Jarubas
      1
    • Bronislaw Komorowski
      20
    • Janusz Korwin-Mikke
      142
    • Marian Kowalski
      1
    • Pawel Kukiz
      29
    • Nie mam ukonczych 18lat
      48
    • Nie zaglosuje
      20
    • Magdalena Ogorek
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gimby głosujo na Korwina h3h3.

Dla mnie nie ma dobrego kandydata, aczkolwiek najmniej szkodliwy byłby Paweł Kukiz, na którego zapewne oddam głos.

A wiesz, że Kukiz powiedział, że kto popiera jego popiera też Korwina? Tak właśnie wygląda wiedza przeciętnego przeciwnika JKM.

• Odpowiedzi 917
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A wiesz, że Kukiz powiedział, że kto popiera jego popiera też Korwina? Tak właśnie wygląda wiedza przeciętnego przeciwnika JKM.

No i co z tego?Powinno głosować się ze względu na poglądy polityczne,a nie na układy,poparcie i popularność.To właśnie przez takie myślenie społeczeństwa w wyborach tak naprawdę liczą się tylko 2-góra 3 partie.Zresztą ostatnio zauważyłem pewną dziwną zależność-im więcej  jest głosów poparcia na innych kandydatów,tym bardziej Ci najwięksi krzykacze z elektoratu KORWIN próbują przeciągnąć ich na swoją stronę czym po część krzywdzą swojego kandydata,bo spora ilość ludzi nie lubi wciskania czegoś na siłę.Ale cóż jaki elektorat taka opinia.Dodatkowy  problem tkwi w tym,że opinię pana Korwina psują także jego wypowiedzi,które są wypowiadane pod wpływem emocji,gdyż facet jest zbyt impulsywny i nerwowy.Najlepszy przykład to jego opinia o udziale niepełnosprawnych czy kobiet w wyborach.Najpierw pod wpływem emocji ,,zabiera'' im prawo wyborcze,bo jest monarchistą(czego zupełnie nie popieram,bo duża ilość władzy  w rękach wąskiego grona osób lub jednej persony czym prędzej czym później prowadzi do autorytaryzmu lub nawet despotyzmu co często kończy się albo rozlewem krwi albo patologiami społecznymi jak np.bezpodstawne łamanie praw obywatelskich czy rosnąca przepaść między warstwami społecznymi) i określa większość wyborców jako idiotów,ale gdy przychodzą wybory to pytany o wcześniejsze tematy omija komentarze do takich kontrowersyjnych wątków.A dlaczego?Bo część tych ,,obrzuconych przez niego błotem'' ludzi to jego potencjalni wyborcy.I takich przykładów jest wiele,które wpływają negatywnie na odbiór osoby pana Janusza.Pomijam już fakt,że oprócz postulatów takich jak np.zniesienie podatku dochodowego czy zlikwidowanie biurokracji oraz haseł pokroju rozwalenia obecnego systemu czy wsadzenia złodziei z Sejmu do więzień jeszcze nie usłyszałem konkretnych elementów planu jego działania.Ja znam cele polityki partii KORWIN problem w tym,że kompletnie nie dowiedziałem się od jej członków w jaki sposób chcą osiągnąć te założenia.Co będą robić w Rządzie/Sejmie?jakie ustawy będą opracowywane odnośnie tych postulatów?kto będzie odpowiadał za co i jakie ma do tego kompetencje?Pytań jest wiele,ale ODPOWIEDZI I KONKRETÓW PRAWIE 0.I obawiam się,że tych odpowiedzi już nie usłyszymy,bo członkowie partii KORWIN unikają ich jak ognia jakby byli pod wpływem jakieś antysystemowej propagandy.Oczywiście nie twierdzę,iż oni nie zasługują na szansę,ale mając tak radykalne i bardzo rozbudowane postulaty część społeczeństwa oczekuje przedstawienia konkretnego planu,bo istnieje uzasadniona obawa,iż zamiast bogatej Polski zobaczymy jeszcze większy burdel niż teraz,a to wszystko przez to,że dopuścimy do działania ludzi,których poglądy są bardzo daleko idące,ale brakuje im konkretnego planu i kompetencji do wprowadzenia wszystkich reform.Sam pan Mikke mówił: ,,Może nam się nie uda,ale My  będziemy przynajmniej próbować''- i tu jest pies pogrzebany,bo PRÓBA TO NIE JEST PEWNIK.Oczywiście mogę się mylić lecz trzeba być ostrożnym.Już jeden taki bardzo rozbudowany plan reform wypalił ale tylko w nieznacznym stopniu,a jego słabe strony umocniły pozycję Socjalistów,którzy kilka lat później ponownie doszli do władzy.

Opublikowano

No i co z tego?Powinno głosować się ze względu na poglądy polityczne,a nie na układy,poparcie i popularność.To właśnie przez takie myślenie społeczeństwa w wyborach tak naprawdę liczą się tylko 2-góra 3 partie.Zresztą ostatnio zauważyłem pewną dziwną zależność-im więcej  jest głosów poparcia na innych kandydatów,tym bardziej Ci najwięksi krzykacze z elektoratu KORWIN próbują przeciągnąć ich na swoją stronę czym po część krzywdzą swojego kandydata,bo spora ilość ludzi nie lubi wciskania czegoś na siłę.Ale cóż jaki elektorat taka opinia.Dodatkowy  problem tkwi w tym,że opinię pana Korwina psują także jego wypowiedzi,które są wypowiadane pod wpływem emocji,gdyż facet jest zbyt impulsywny i nerwowy.Najlepszy przykład to jego opinia o udziale niepełnosprawnych czy kobiet w wyborach.Najpierw pod wpływem emocji ,,zabiera'' im prawo wyborcze,bo jest monarchistą(czego zupełnie nie popieram,bo duża ilość władzy  w rękach wąskiego grona osób lub jednej persony czym prędzej czym później prowadzi do autorytaryzmu lub nawet despotyzmu co często kończy się albo rozlewem krwi albo patologiami społecznymi jak np.bezpodstawne łamanie praw obywatelskich czy rosnąca przepaść między warstwami społecznymi) i określa większość wyborców jako idiotów,ale gdy przychodzą wybory to pytany o wcześniejsze tematy omija komentarze do takich kontrowersyjnych wątków.A dlaczego?Bo część tych ,,obrzuconych przez niego błotem'' ludzi to jego potencjalni wyborcy.I takich przykładów jest wiele,które wpływają negatywnie na odbiór osoby pana Janusza.Pomijam już fakt,że oprócz postulatów takich jak np.zniesienie podatku dochodowego czy zlikwidowanie biurokracji oraz haseł pokroju rozwalenia obecnego systemu czy wsadzenia złodziei z Sejmu do więzień jeszcze nie usłyszałem konkretnych elementów planu jego działania.Ja znam cele polityki partii KORWIN problem w tym,że kompletnie nie dowiedziałem się od jej członków w jaki sposób chcą osiągnąć te założenia.Co będą robić w Rządzie/Sejmie?jakie ustawy będą opracowywane odnośnie tych postulatów?kto będzie odpowiadał za co i jakie ma do tego kompetencje?Pytań jest wiele,ale ODPOWIEDZI I KONKRETÓW PRAWIE 0.I obawiam się,że tych odpowiedzi już nie usłyszymy,bo członkowie partii KORWIN unikają ich jak ognia jakby byli pod wpływem jakieś antysystemowej propagandy.Oczywiście nie twierdzę,iż oni nie zasługują na szansę,ale mając tak radykalne i bardzo rozbudowane postulaty część społeczeństwa oczekuje przedstawienia konkretnego planu,bo istnieje uzasadniona obawa,iż zamiast bogatej Polski zobaczymy jeszcze większy burdel niż teraz,a to wszystko przez to,że dopuścimy do działania ludzi,których poglądy są bardzo daleko idące,ale brakuje im konkretnego planu i kompetencji do wprowadzenia wszystkich reform.Sam pan Mikke mówił: ,,Może nam się nie uda,ale My  będziemy przynajmniej próbować''- i tu jest pies pogrzebany,bo PRÓBA TO NIE JEST PEWNIK.Oczywiście mogę się mylić lecz trzeba być ostrożnym.Już jeden taki bardzo rozbudowany plan reform wypalił ale tylko w nieznacznym stopniu,a jego słabe strony umocniły pozycję Socjalistów,którzy kilka lat później ponownie doszli do władzy.

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale Korwinowi nie zależy na władzy, to nam powinno zależeć żeby wrócić do normalności. 

Nie wiem czy wiesz ale to osoby niepełnosprawne zbierały dla Korwina podpisy.

Co masz na myśli że jego postulaty są radykalne? On chcę wrócić do cywilizacji europejskiej( nie myl z unią) gdzie tu widzisz radykalizm? 

W społeczeństwie świrów każdy normalny jest uważany za świra- Korwin

Deus vult

Opublikowano

@MarcosSalinasPL

Gdybyś uważnie śledził wypowiedzi Korwina, to byś wiedział, że niczego nie mówi pod wpływem emocji.To czyste zabiegi retoryczne.Co do tych innych kandydatów antysystemowych - Kowalski, Braun, Wilk, Kukiz, to dobrze byłoby, gdyby zrezygnowali z kandydatury i poparli Korwina, bo reprezentuje mniej więcej te same poglądy i jest najbardziej znany.Ile jest będzie wałkowany temat niepełnosprawnych? Korwin założył w 2007 roku Instytucje Indywidualnego Kształcenia, która pomaga się kształcić osobą niepełnosprawnym.Korwin powiedział, że może się zrzec czynnego prawa wyborczego, bo mu nie jest potrzebne, więc żadna kobieta nie powinna się o to bulwersować.Korwin jest za monarchią konstytucyjną tzn, że m.in prawa i obowiązki króla są ściśle określone przez konstytucje, więc nie będzie trzeba obawiać się jakiegoś despotyzmu.Będą też niezawisłe sądy.Jeżeli jest jeden tyran, to trzeba obalić jednego tyrana, a jeżeli 80% społeczeństwa jest głupia, to co wtedy? Jak pokonać tą większość? Może być demokracja a nie musi być wolności - tak jak jest dzisiaj.A może nie być demokracji, ale będzie wolność - za Korwina, aczkolwiek Korwin jest za samorządnością na niskim szczeblu.

Zniesienie podatku dochodowego, przywrócenie kary śmierci, ułaskawianie ludzi za drobne i absurdalne przestępstwa, napisane nowej konstytucji, to nie są konkretny? Owszem, to są konkretne działania.Prezydent ma prawo napisać ustawę i skierować ją do parlamentu i tak właśnie będzie robić Korwin.A u innych kandydatów, Duda powiedział, że utworzy jakąś Radę Rozwoju Gospodarczego czy jakoś tak, czyli coś rodem z PRL-u a jak wiadomo, jak ktoś nie zamierza nic robić, to po prostu tworzy sobie jakąś radę, która udaje, że pracuje, a tak naprawdę nic nie robi.

Opublikowano

Dawać euro buraki.Jak bym miał 18 lat głosowałbym na Komorowskiego, albo kaczyńskiego.

następny przykład co robią reżimowe media z ludźmi, a idź głosuj debilu, jedynie co robisz przez takie działanie to wzmacniasz obecny system, i strzelasz swoim wnukom kulkę w łeb

Opublikowano

następny przykład co robią reżimowe media z ludźmi, a idź głosuj debilu, jedynie co robisz przez takie działanie to wzmacniasz obecny system, i strzelasz swoim wnukom kulkę w łeb

493.jpg

A kuce i tak łapią każde prowo jak ryba haczyk xD

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

@hrabia14

Laureat nagrody Nobla z 1976 roku Milton Friedman twórca całym sercem popierał Korwina:

friedman3.jpg

I co? Zmarszczyłeś się zasrany lewusie? Możesz już śmiało wypierdalać ;]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odświeżamy i bez żadnych kłótni mi tu ; d

Dobrze prosze pana.

To ja teraz wywolam pana @hrabia14

Na kogo glosujesz po tym jak magdalena ogorek okazala sie przyjacielem kosciola katolickiego, ktorego tak szczerze nienawidzisz?

Tylko bez wyzwisk prosze :D

Opublikowano

Czy to prawda, że akcyza na alkohol ma wzrosnąć?

Nie chodzi tu o akcyzę tylko o to, że Polska popiera unijne propozycje i chce wprowadzenia minimalnej ceny alkoholu. Opowiada się także za zakazem reklamy piwa i ograniczeniem liczby sklepów monopolowych. Zgodnie z nowym pomysłem (raczej wymysłem) 10 gramów czystego alkoholu kosztowałoby ok. 2 zł. W efekcie cena półlitrowej butelki najtańszego piwa wynosiłaby ok. 4 zł, a najtańszej 40-procentowej wódki – 32 zł. Dziś taka sama butelka najtańszego piwa kosztuje poniżej dwóch złotych, a wódki poniżej 20 zł.

Brak słów. Dalej wybierajcie ''zgodę i bezpieczeństwo''.

Opublikowano

Dobrze prosze pana.

To ja teraz wywolam pana @hrabia14

Na kogo glosujesz po tym jak magdalena ogorek okazala sie przyjacielem kosciola katolickiego, ktorego tak szczerze nienawidzisz?

Tylko bez wyzwisk prosze :D

Do czego doszło że @hrabia14 nie ma na kogo głosować. xdd

Deus vult

Opublikowano

Wasza dyskusja przerodziła się w wielką kłótnię. Zamykam w celu uniknięcia dalszych wyzwisk, spamu itd itp. 

Widzę, że ten temat faktycznie już dyskusji nie służy, więc zostanie znów zamknięty, dla statystki pozostawiam otwartą ankietę.

@Immoral nie nadużywaj swoich uprawnień i nie otwieraj wątku ponownie.

Ostatnia szansa, bez offtopiców i ciągłego prowo proszę.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Widzę, że ten temat faktycznie już dyskusji nie służy, więc zostanie znów zamknięty, dla statystki pozostawiam otwartą ankietę.

@Immoral nie nadużywaj swoich uprawnień i nie otwieraj wątku ponownie.

Ostatnia szansa, bez offtopiców i ciągłego prowo proszę.

Swego czasu byłeś jednym z większych śmieszków tego forum, więcej jesteś ostatnią osobą, która będzie mi mówiła jak mam się zachowywać. Parę wyzwisk leci i już temat zamykają, olaboga... 

I tak wygra Komorowski lub Duda. W tym państwie są tak zjebani umysłowo ludzie, że jak nie lubią PO to głosują na PiS i odwrotnie. O Korwinie wiedzą tylko tyle co usłyszą w TVN, czy w innych mediach, a zwykle są to wypowiedzi wyciągnięte z kontekstu lub przekręcone. Temu krajowi odsiecz może przynieść tylko jakiś przewrót wojskowy, cienko to widzę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...