Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybory Prezydenckie 2015r.

Immoral

Wybory Prezydenckie 2015r.  

313 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo zaglosujesz w majwoych wyborach prezydenckich?

• Grzegorz Braun
      3
    • Waldemar Deska
      1
    • Andrzej Duda
      24
    • Anna Grodzka
      8
    • Adam Jarubas
      1
    • Bronislaw Komorowski
      20
    • Janusz Korwin-Mikke
      142
    • Marian Kowalski
      1
    • Pawel Kukiz
      29
    • Nie mam ukonczych 18lat
      48
    • Nie zaglosuje
      20
    • Magdalena Ogorek
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ankiecie, powinna być możliwość wyboru "oddam głos rozsądku - głos nieważny", spójrzcie jak wielki jest ich odsetek podczas wszelakich wyborów ;)

I to niby jest rozsądny głos?

1372333810-U137250.jpg

• Odpowiedzi 917
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W ankiecie, powinna być możliwość wyboru "oddam głos rozsądku - głos nieważny", spójrzcie jak wielki jest ich odsetek podczas wszelakich wyborów ;)

Dokładnie to samo miałam napisać, więc podpisuję się pod Twoimi słowami.

Na chwilę obecną głos nieważny to głos, który najbardziej rozważam. Nie odpowiada mi żaden z kandydatów (ani żadna z frakcji) niestety, a brak udziału w wyborach koliduje z moim poczuciem obywatelstwa. Przykre, ale prawdziwe.

#don't care

Opublikowano

Na chwilę obecną głos nieważny to głos, który najbardziej rozważam. Nie odpowiada mi żaden z kandydatów (ani żadna z frakcji) niestety, a brak udziału w wyborach koliduje z moim poczuciem obywatelstwa. Przykre, ale prawdziwe.

Więc po co chcesz marnować papier jak i swój własny, cenny czas do udziału w wyborach, skoro i tak oddasz nieważny głos?

Może ktoś z kandydatów Ci odpowiada, ale po prostu nie jesteś wystarczająco obeznana z ich postulatami.

Opublikowano

Przykra to Ty jesteś jak i cała banda ludzi, którzy myślą podobnie. I nie obchodzi mnie to kim byłaś/jesteś na forum. Jak wy chcecie coś zmienić w tym kraju nie robiąc nic?

Co za na ród. Daliście kredyt zaufania PO (dość duży swoją drogą) to dajcie go komuś innemu, byle nie tym socjalistom... 

Opublikowano

Więc po co chcesz marnować papier jak i swój własny, cenny czas do udziału w wyborach, skoro i tak oddasz nieważny głos?

Może ktoś z kandydatów Ci odpowiada, ale po prostu nie jesteś wystarczająco obeznana z ich postulatami.

Myślę, że jednak jestem obeznana w stopniu wystarczającym, jako że nie od dziś siedzę w tej tematyce. Z resztą sztywna ocena samych postulatów nie jest w najmniejszym nawet stopniu miarodajna, a o praktycznym znaczeniu słów wypluwanych podczas wszelkiej maści kampanii wyborczych zdążyliśmy się przekonać nie raz.

O mój cenny czas martwić się nie musisz. Natomiast jeśli chodzi o marnowanie papieru, to nieważny głos jest nadal głosem, który wpływa na obraz frekwencji, czyż nie? Nie da się dobitniej wyrazić niezadowolenia z sytuacji na rodzimej scenie politycznej. No chyba że za te 10 lat sama wystartuję w wyborach, kto wie...

Przykra to Ty jesteś jak i cała banda ludzi, którzy myślą podobnie. I nie obchodzi mnie to kim byłaś/jesteś na forum. Jak wy chcecie coś zmienić w tym kraju nie robiąc nic?

Co za na ród. Daliście kredyt zaufania PO (dość duży swoją drogą) to dajcie go komuś innemu, byle nie tym socjalistom... 

Tak jak już napisałam odnosząc się do wypowiedzi autora pierwszego z cytowanych przeze mnie postów, wolę zmieniać coś aktywnie niż głosować na ludzi, których wcale nie popieram. Kim jestem/byłam na forum nie jest ważne - ważne jest kim jestem poza nim, a tego już ocenić nie jesteś w stanie z powodu braku danych ;-) Pozdrawiam.

#don't care

Opublikowano

Ktoś to dał w osobnym temacie, a ja dam to tutaj:

https://www.youtube.com/watch?v=OfKc9RIVe7U&feature=youtu.be

Nie mam pojęcia czemu nazwali ten film zakazany.. Pewnie chodzi o to, że zakazany w mediach bo Korwin.

Polecam poświęcić czas na obejrzenie filmu do końca, bo możecie się trochę zdziwić.. No i oczywiście nie mam pojęcia jak bezmózgim kretynem trzeba być, żeby głosować na Bronka, który okrada Polskę na miliardy złotych (polecam zapoznać się z tematem WSI)

graphic.png

Opublikowano

Czemu janusz Korwin mikke miał na imię podobno Ozjasz Goldberg 

tak w necie pisało

Opublikowano

Czemu janusz Korwin mikke miał na imię podobno Ozjasz Goldberg 

tak w necie pisało

czyli po prostu podpisy, i zdjęcia sfałszowane ..

A to ? 

http://tajemnice.robertbrzoza.pl/politycy/czy-korwin-mikke-jest-zydem/

"czegoś o Braunie polecam zacząć od jego rodziny:

Stryj jego ojca Kazimierza, Jerzy Braun oficjalnie niezłomny patriota. Tak naprawde agent komunistycznej SB, kryptonim "Opium". Prowadził działalność szpiegowską we Włoszech i w Watykanie. Pobierał za to duże wynagrodzenie.

Stryj Grzegorza, Juliusz Braun wieloletni poseł żydowskiej Uni Demokratycznej, najbardziej zażydzonej parti III RP. Dzisiaj dzięki koneksjom w bezpiece dyrektor TVP.

Tak jak już napisałeś Braun to kolejny typ do mieszania ludziom w głowach. Ale ma też ważniejsze zadanie. W Polsce zaczyna się robić gorąco a ludzie są coraz to bardziej wkur**ieni. Więc najlepiej będzie ludzi podzielić na kilka a może nawet kilkanaście obozów politycznych tak żeby wszyscy nawzajem się zwalczali. Korwin ma atakować PiS, Narodowcy mają takować PiS, PiS ma wszystkich przeciwników wyzywać od ruskich agentów. A tacy jak Braun, Kukiz czy inny ciołek z KNP będą stać z boku i wyławiać z tłumu swój elektorat robiąc jeszcze większe podziały. Gdyby wybory miały coś zmienić to by ich nie było. Mafia SBecko-żydowska nie boi się wyborów. Boją się jedynie masowych protestów i rewolucji. I dlatego trzeba za wczasu skłócić motłoch żeby zamiast zwalczać rząd zajął się zwalczaniem samego siebie."

http://wolna-polska.pl/wiadomosci/zyd-korwin-mikke-namawia-oddania-zydom-oswiecimia-2014-02

http://wolna-polska.pl/wiadomosci/janusz-korwin-mikke-marcowy-zyd-2012-05

wiecie co k***a p******e jednak te wybory.. nie ma na kogo głosować .. jedno wyjście obalić rząd a w kwietniu jest rewolucja podobno więc czas na nią pójść

najlepszym kandydatem będzie bronisław bo chce bezpiecznej polski i ja na niego zagłosuje wiara i nadzieja Polski jest w jego rękach

Proszę Ciebie, przestań już trollować. Chyba, że jednak nie trollujesz, a chłoniesz wszystko co jest Ci pokazane jak gąbka, wtedy to już jest poważny problem.

Z resztą, po co zadajesz pytania, na które udzieliłeś sobie "odpowiedzi" kilka stron wcześniej?

Opublikowano

Generalnie to powiem tak. Najbardziej moim poglądom skrajne prawicowym odpowiada Korwin, ale wiem ze w społeczeństwie gdzie dostęp do internetu jest ograniczony tylko dla młodzieży i mniejszej czesci ludzi wieku średniego oddanie głosu na Korwina to marnowanie go bo ludzie ślepą wierzą w to co media kreują o Korwinie. Czytat mojego dziadka "Przeciez to jest pajac, ostatnio w wiadomościach mowił ze chce zabić górników". Najlepszym wyborem MOIM ZDANIEM bedzie oddanie głosu na Pawła Kukiza i tez tak zrobie.

Opublikowano

Generalnie to powiem tak. Najbardziej moim poglądom skrajne prawicowym odpowiada Korwin, ale wiem ze w społeczeństwie gdzie dostęp do internetu jest ograniczony tylko dla młodzieży i mniejszej czesci ludzi wieku średniego oddanie głosu na Korwina to marnowanie go bo ludzie ślepą wierzą w to co media kreują o Korwinie. Czytat mojego dziadka "Przeciez to jest pajac, ostatnio w wiadomościach mowił ze chce zabić górników". Najlepszym wyborem MOIM ZDANIEM bedzie oddanie głosu na Pawła Kukiza i tez tak zrobie.

głupoty pierdolisz.. Korwin to  też dobry wybór .. na niego najwięcej ludzi głosuje z antysystemowych kandydatów wejdz na jego fejsa

Opublikowano

­

Żaden głos oddany na ludzi spoza bandy czworga nie jest głosem straconym.

Opublikowano

@piotr11104

Niby tak, ale lepiej glosować na tego antysystemowca co ma najwieksze szanse, bo głosując na tych co maja po 1/2/3/4/5% bezsensu tracisz glos który i tak c***a da.

Gdyby nie chodziło im o pieniadze (a na pewno czesci chodzi, jak to polityka) to złączyliby siły i wystawili jednego kandydata, który miałby kilkakrotnie wyższe szanse na wygraną niż Ci obecni.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@Flap

Właśnie wyborcy  nie będą głosować na 1 kandydata wolnościowego(a w szczególności na Korwina),bo część ma abstrakcyjne poglądy do tego stopnia ,że ludzie dojrzali-po 40 roku życia i część młodych ludzi określa ich na zbyt ''kontrowersyjnych'' do zajmowania najważniejszych stanowisk politycznych w państwie.

No właśnie coś się wyraźnie zmienia ,że  nawet  w ostatnim ''sondażu'' przedstawionym przez TVN pan Kukiz wygrywa z p.Korwinem o 4%.Jest to spowodowane głównie tym,iż część poglądów pana Janusz jest zbyt abstrakcyjna,ostra i nawet niesłuszna.To właśnie powoduje,że ma on głównie poparcie wśród ''zbuntowanej'' młodzieży i ludzi do około 40 roku życia.Dodatkowym problemem jest to,iż p. Janusz  przedstawiany jest na silnego,dominującego,nie idącego na żadne kompromisy polityka-''dyktatora'' i to skutkuje tym,że ludzie dojrzali-głównie po 40 roku życia nie chcą takiego Prezydenta,który zamiast skupić się na zmienianiu kraj będzie także darł koty z drugą stroną sceny politycznej w Polsce.Tak myślę,że to właśnie  tu jest niestety pies pogrzebany-nie każdy zagłosuje na Korwina,bo z jednej strony kreuje się na strasznego,nieustępliwego radykała,a z drugiej jest zbyt ''pro-młodzieżowy''.Ludzie chcą stonowanego człowieka,który w razie nie daj Boże sukcesu PO i PIS w wyborach parlamentarnych nakłonił ich do działania na rzecz Polski.Jest kilku takich ludzi,ale z Prezydentami pokroju pana Mikkego,który deklaruje po dojściu do władzy  w niektórych nawet wywiadach egzekucję polityków(oczywiście wyroki im się należą,ale najpierw muszą mieć mniejszą władzę zmniejszoną jedynie decyzję społeczeństwa,nie zabraną siłą przez władze)  odpowiedzialnych za stan obecnej Polski jedyne co czeka Polskę przy sytuacji kiedy PO lub PiS osiągną w wyborach do sejmu ponad 20% to ciągłe spory,burdel,pohamowanie działania na szkodę społeczeństwa,ale także zamiast odbudowy państwa stagnację dopóki takie partie jak PiS czy PO będą w znacznej mniejszości w Sejmie.Dlatego też uważam,iż m.in. Paweł Kukiz jest lepszym kandydatem,bo na niego będą głosować ludzie z prawie wszystkich kategorii wiekowych,a do tego jego poglądy są przyjazne dla większej grupy społeczeństwa.Oczywiście mogę się mylić,ale takie są moje spostrzeżenia z obserwacji mediów,sondaży  czy opinii osób,które znam.

Opublikowano

@Flap

Właśnie wyborcy  nie będą głosować na 1 kandydata wolnościowego(a w szczególności na Korwina),bo część ma abstrakcyjne poglądy do tego stopnia ,że ludzie dojrzali-po 40 roku życia i część młodych ludzi określa ich na zbyt ''kontrowersyjnych'' do zajmowania najważniejszych stanowisk politycznych w państwie.

No właśnie coś się wyraźnie zmienia ,że  nawet  w ostatnim ''sondażu'' przedstawionym przez TVN pan Kukiz wygrywa z p.Korwinem o 4%.Jest to spowodowane głównie tym,iż część poglądów pana Janusz jest zbyt abstrakcyjna,ostra i nawet niesłuszna.To właśnie powoduje,że ma on głównie poparcie wśród ''zbuntowanej'' młodzieży i ludzi do około 40 roku życia.Dodatkowym problemem jest to,iż p. Janusz  przedstawiany jest na silnego,dominującego,nie idącego na żadne kompromisy polityka-''dyktatora'' i to skutkuje tym,że ludzie dojrzali-głównie po 40 roku życia nie chcą takiego Prezydenta,który zamiast skupić się na zmienianiu kraj będzie także darł koty z drugą stroną sceny politycznej w Polsce.Tak myślę,że to właśnie  tu jest niestety pies pogrzebany-nie każdy zagłosuje na Korwina,bo z jednej strony kreuje się na strasznego,nieustępliwego radykała,a z drugiej jest zbyt ''pro-młodzieżowy''.Ludzie chcą stonowanego człowieka,który w razie nie daj Boże sukcesu PO i PIS w wyborach parlamentarnych nakłonił ich do działania na rzecz Polski.Jest kilku takich ludzi,ale z Prezydentami pokroju pana Mikkego,który deklaruje po dojściu do władzy  w niektórych nawet wywiadach egzekucję polityków(oczywiście wyroki im się należą,ale najpierw muszą mieć mniejszą władzę zmniejszoną jedynie decyzję społeczeństwa,nie zabraną siłą przez władze)  odpowiedzialnych za stan obecnej Polski jedyne co czeka Polskę przy sytuacji kiedy PO lub PiS osiągną w wyborach do sejmu ponad 20% to ciągłe spory,burdel,pohamowanie działania na szkodę społeczeństwa,ale także zamiast odbudowy państwa stagnację dopóki takie partie jak PiS czy PO będą w znacznej mniejszości w Sejmie.Dlatego też uważam,iż m.in. Paweł Kukiz jest lepszym kandydatem,bo na niego będą głosować ludzie z prawie wszystkich kategorii wiekowych,a do tego jego poglądy są przyjazne dla większej grupy społeczeństwa.Oczywiście mogę się mylić,ale takie są moje spostrzeżenia z obserwacji mediów,sondaży  czy opinii osób,które znam.

Jeszcze ktoś bierze na serio sondaże? Korwin ma dużo większe poparcie niż Kukiz. 

Deus vult

Opublikowano

Jeszcze ktoś bierze na serio sondaże? Korwin ma dużo większe poparcie niż Kukiz. 

A po czym tak twierdzisz?Po ilości ludzi na spotkaniach czy po głosach wśród internautów?Polska to nie tylko młodzi internauci,a oni będą jedynie stanowić około 5-8 % głosujących z wiadomych przyczyn-część jest nieupoważniona do głosowania,a jeszcze inna część jest tylko tak aktywna i głośna przed monitorem.Ilość ludzi na spotkaniach może nie świadczyć o wielkości poparcia,ale o zaangażowaniu wyborców KORWIN,co zresztą widać na jednym spocie wyborczym p. Korwina-Kiedy on się pytał ''Kto z państwa był na poprzednich spotkaniach'',wtedy mnóstwo osób podniosło rękę do góry.

Opublikowano

@Zenek97

Kwestia najważniejsza o wynikach zdecydowali internauci i czytelnicy co oznacza,że sondaże są mało adekwatne do rzeczywistości,bo głosują tylko ci,którzy o tym wiedzą lub są najbardziej zagorzałymi zwolennikami kandydatów i przez to specjalnie tam oddają głosy czym lekko zaburzają wyniki.Realia są niestety trochę inne.

Opublikowano

W Polsce jest niż demograficzny, znaczną część społeczeństwa, jak nie większość stanowią starsi ludzi i to do nich Korwin, Kukiz i inni antysystemowi kandydaci powinni dotrzeć, tylko to już jest większy problem.

Opublikowano

wypowiem się będę głosowała na Korwina z tego względu, że jest jedyną osobą szczerą i nie jest oszustem jak ci wszyscy w naszym Państwie, skończą się kradzieże, kłamstwa ... ludzie będą mieli spokój, starszy ludzie nie będą mieli emerytury po 600-800zł bo to jest śmiech na sali ... jak starszy Pan mówi na końcu Polska jest już sprzedana u nas liczy się tylko "Pieniądz" już się nie liczą ludzie itp w zasadzie to i może jeszcze trochę i Rosja będzie ... niech Borek grzecznie mówiąc spieprza z Polski. Skoro tak zarabiają ci Prezydent i ci z całego sejmu, mogli by zasrane 5-10% swoich zarobków podarować dla dzieci z domu dziecka, jakimś starcom czy z tą emeryturą. Do czego to do chodzi, że starszy Pan musi płakać na filmiku, bo Polska to g*wno już ... żal i tyle. Niech głosują debile na Bronka, bo czemu nie ? On tyle nam obiecał i to spełniał że ohohoho :)

Powiem tyle, jeżeli Korwin nie wygra teraz, to ok ale jak zajmie 2-3 miejsce, będzie miał większe poparcie później.

Opublikowano

Pieniądz rządzi całym światem. Korwin w tym roku nie wygra, nawet się nie łudzę, ale myślę, że za 5 lat o ile nie umrze będzie moim zdaniem faworytem. 

Opublikowano

Nie no lepiej mieć dalej bandę tych cymbałów w rządzie, którzy nas okradają i nie tylko nas :), a i zasadniczo "gówno robią" . :)

Opublikowano

Mam trudny wybór bo chciałbym zagłosować albo na Mikke albo na Dudę, ale bardziej wolę obstawić na Dudę.­ Młody, pewny siebie mężczyzna, który ma jasne cele.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...