Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybory Prezydenckie 2015r.

Immoral

Wybory Prezydenckie 2015r.  

313 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo zaglosujesz w majwoych wyborach prezydenckich?

• Grzegorz Braun
      3
    • Waldemar Deska
      1
    • Andrzej Duda
      24
    • Anna Grodzka
      8
    • Adam Jarubas
      1
    • Bronislaw Komorowski
      20
    • Janusz Korwin-Mikke
      142
    • Marian Kowalski
      1
    • Pawel Kukiz
      29
    • Nie mam ukonczych 18lat
      48
    • Nie zaglosuje
      20
    • Magdalena Ogorek
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­W c**j mnie smieszą te sondaże ogólnie, tyle ile jestem na mieście to ani razu nie zostałem zapytany na kogo głosuje, ani nigdzie w internecie na jakieś ankiety się natknąć nie mogę, oni chyba sprawdzają te sondaże wśród rozpaczonych emerytek które i tak mają w d***e te wybory i głosują na kogo chcą bo niedługo i tak umrą. Zdziwią się troche, jak wyniki zostaną ujawnione i Bronek będzie na szarym końcu, bo nikt tak na prawdę na tego idiote (trzeźwo myślacy) nie zagłosuje, bo głosowanie na niego jak to ktoś ;) powiedział to głosowanie na wojne dla polski. Są tylko dwaj słuszni kandydaci na których warto oddać głos, nie dajcie się omamić mediom :P

• Odpowiedzi 917
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No wiadomo, że Komorowski wygra w drugiej turze i nie ma o czym dyskutować, tylko kto będzie jego rywalem? Jest cień szansy, że ludzie zmądrzeli i poprą Kukiza, może jego program jest jałowy, JOWy zabetonują wejście do parlamentu, ale przynajmniej chce coś dla Polski zrobić. 

Kiedyś, jak władza dawała dupy, to była opcja zamachu stanu, ale dziś peło wszystko kontroluje, nawet wojsko.

Opublikowano

dzieci namawiajcie rodziców żeby zagłosowali na Pawła Kukiza lub Janusza Korwina

Wtedy mamy szanse zmienić Polske.

Wasi rodzice będą więcej zarabiali, będziecie mieli większe kieszonkowe na alkohol i gry.

Jeżeli wygra Komor lub Duda lub inne gowno to jesteśmy w d***e. Będziemy mieli wojne z Rosją

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Ze względu na ciszę wyborczą zamykam tymczasowo temat.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Beka albo Duda albo Bronek.

No prosze ja Was.

Zrobcie cos z ta Polska i wybierzcie kogos kto chce cos zmienic w tym ciemnogrodzie, a nie trzymacie się tego samego... 

Idioci głosują na idiotów xD

Opublikowano

Brawa dla pana Kukiza za wynik.Myślę,iż gdyby nie błąd p.Korwina podczas debaty wyborczej w ''publicznej'' telewizji(przykład z UKIP,który był absurdalny,bo społeczeństwo brytyjskie ma inne problemy,a UKIP to słaba kadrowo partia)  i zbyt agresywny wizerunek w trakcie kampanii to byłaby realna szansa na wyeliminowanie Komorowskiego z 2 tury-wynik 8-10% był bardzo możliwy.

Opublikowano

Brawa dla pana Kukiza 

Ja pier...

Gdyby były kukizowe JOWY, to prezydentem został by Duda.

Zakładając, że były by to wybory do sejmu, to zostały by tylko 2 partie PO i PIS.

Ponieważ w każdym okręgu wyborczym wygrywało PIS, albo PO.

Kukiz, ani żaden inny nie miał większości głosów w żadnym okręgu.

JOW - wygrywa ten co ma więcej, jak byś przypadkiem nie wiedział.

Opublikowano

Kukiz osiągnął taki wynik (wiem, że to tylko sondaż) głównie dzięki popularności, którą zdobył jako muzyk. Wielu ludzi głosuje na niego bo fajnie śpiewał, sam znam takich kilku.

Ciekawe ile % miałby Popek albo peja.

Opublikowano

Ja pier...

Gdyby były kukizowe JOWY, to prezydentem został by Duda.

Zakładając, że były by to wybory do sejmu, to zostały by tylko 2 partie PO i PIS.

Ponieważ w każdym okręgu wyborczym wygrywało PIS, albo PO.

Kukiz, ani żaden inny nie miał większości głosów w żadnym okręgu.

JOW - wygrywa ten co ma więcej, jak byś przypadkiem nie wiedział.

Radzę czasami użyć samodzielnego myślenia zamiast przyjmować za pewnik to co mówi wasz autorytet.Tak jak pisałem wcześniej UKIP to absurdalny przykład,bo Farage to hipokryta,który nie jest wierny swoim poglądom-krytykuje imigrantów,a sam ich zatrudnia.Dodatkowo partia jest bardzo słaba-tam nie ma potrzebnej charyzmy i mocy przekonywania-Brytyjczycy to widzą i oceniają każdego ich polityka przy wyborach.Zresztą chciałbym,aby Polska miała takie kłopoty jak Wielka Brytania.W Polsce system już jest zabetonowany rządzą Ci sami ludzie od kilkunastu lat i to m.in.Jowy są jednym z niewielu sposobów na odsunięcie ich od władzy(koniec z Millerem,Kaczyńskim,Kopacz,Schetyną,Piechocińskim i innymi złodziejami oraz aferzystami)-kiedy liderzy przegrają w wyborach te partie się podzielą co już można powoli obserwować jak PiS,PO i SLD ulegają bardzo powolnemu rozkładowi na mniejsze jednostki.Trzeba także pamiętać,iż Brytyjczycy mają inną mentalność niż inne kraje w których są jowy.Polsce najbardziej pomógłby system australijski z drobnymi ulepszeniami.

Opublikowano

Magdalena Ogórek zrobiła z siebie tylko pośmiewisko na cały kraj xD

Ogólnie beka z ludzi głosujących na PO lub PiS

od lat prezydentem jest ktoś z PiS lub PO i historia pokazuje że to nie przynosi lepszych rezultatów tylko jest coraz gorzej z państwem.

Teraz tylko czekać aż Rosja powie że cały wschód Polski należy do nich :)

ciekawe co Szogun/Duda zrobią..

napiszą list do Obamy?

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano
@MarcosSalinasPL jaki UKIP? 

UKIP - czyli potwierdzasz, że ludzie głosują na partie polityczne, a nie na osoby. Inaczej mówiąc na wygraną może liczyć tylko i wyłącznie osoba, która jest na 1 miejscu na liście. Ktoś kto jest na X miejscu nie ma żadnych szans żeby zdobyć większość. A zwłaszcza jeżeli telewizja będzie pokazywała sondaże, że np PIS ma tyle %, PO tyle %...

Dobra a teraz właśnie samodzielne myślenie, nie patrz na UKIP, patrz na POLSKE

Załóżmy że to właśnie były wybory do sejmu, były okręgi i JOWY.

Czy w którymś okręgu Kukiz miał większość? W żadnym.

Czyli partia Kukiza dostała by 0 mandatów, Korwin dostał by 0 i cała reszta też zero 0.

Mandaty by dostali znane twarze z PO i PIS, tz jedynki...

Opublikowano

@MarcosSalinasPL jaki UKIP? 
UKIP - czyli potwierdzasz, że ludzie głosują na partie polityczne, a nie na osoby. Inaczej mówiąc na wygraną może liczyć tylko i wyłącznie osoba, która jest na 1 miejscu na liście. Ktoś kto jest na X miejscu nie ma żadnych szans żeby zdobyć większość. A zwłaszcza jeżeli telewizja będzie pokazywała sondaże, że np PIS ma tyle %, PO tyle %...
Dobra a teraz właśnie samodzielne myślenie, nie patrz na UKIP, patrz na POLSKE
Załóżmy że to właśnie były wybory do sejmu, były okręgi i JOWY.
Czy w którymś okręgu Kukiz miał większość? W żadnym.
Czyli partia Kukiza dostała by 0 mandatów, Korwin dostał by 0 i cała reszta też zero 0.
Mandaty by dostali znane twarze z PO i PIS, tz jedynki...

W jowach nie ma czegoś takiego jak ''jedynki'' to po pierwsze.Po drugie:Nie,ludzie nie głosowali na partię UKIP,a na polityków partii UKIP to jest bardzo duża różnic.Inaczej mówiąc w jednym okręgu wygrała bardzo bardzo rzetelna 20letnia działaczka wygrała z wieloletnim wysoko postawionym politykiem Labour.Ten przykład ukazuje,że nierozliczanie się z obietnic będzie powodowało eliminację z polityki tych najbardziej zepsutych.Poza tym w Polsce jest inna mentalność zorientowany Polak głosuje na tego,kto mu coś załatwił,a z badań CBOS wynika,że Polacy nie ufają parlamentowi i tu wytwarza się szansa dla lokalnych działaczy dzięki którym przeciętny Kowalski wiele zawdzięcza.Tu nie chodzi o promowanie małych ugrupowań(zresztą te też będą wchodzić do parlamentu,jeżeli będą prowadzić odpowiednią politykę regionalną),a o wymianę rządzących na bardziej kompetentnych i rzetelniejszych-jak wyjdzie na jaw kolejna afera-to w następnych wyborach na 90% większość osób uwikłanych w nią wyleci z sejmu.I pamiętaj,że nie można teraz patrzeć na ten postulat przez pryzmat obecnej zabetonowanej sceny politycznej w Polsce,bo po jego wprowadzeniu sposób działalności politycznej nieco się zmieni.Ja nie piszę,że ten system jest idealny,ale przy drobnych korektach jakie wprowadzili np.Australijczycy jest w stanie oczyścić Polskę ze zgniłych elementów.Jak się już tą Polskę ''wyczyści'' to o przyszłości jowów najlepiej niech zadecyduje narmód w referendum  

Kończąc tą jałową dyskusję (jałowa,bo twoje argumenty opierają się na czystych przypuszczeniach np.bez oficjalnych statystyk już zakładasz,że Kukiz ani Korwin nie wygrają w żadnym rejonie np.województwie)podkreślę pewien fakt-w wyborach UK w ok.100 okręgach zostali wybrani przedstawiciele mniejszych partii czyli sukcesu nie było,ale porażką też bym tego nie nazwał.

Admin Cienia
Opublikowano

Mi to bez różnicy kto wygra, nie wierzę że i tak będzie lepiej, nie byłem głosować, jakbym miał iść to pewnie wybrałbym dudolca, dlaczego wylane? Zarobki i praca są jakie są, liczy się że mnie do tej "średniej krajowej" niewiele brakuje. ;D

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Mi to bez różnicy kto wygra, nie wierzę że i tak będzie lepiej, nie byłem głosować, jakbym miał iść to pewnie wybrałbym dudolca, dlaczego wylane? Zarobki i praca są jakie są, liczy się że mnie do tej "średniej krajowej" niewiele brakuje. ;D

Powiedziałbym Ci coś ale za 2 minuty bym zerwał bana.

Takie gałgany jak ty sprawiają że demokracja mnie w*****a.

C**j nas to boli ile ci brakuje do średniej krajowej którą mógłbyś mieć większą. (Gdyby wygrał rozsądny kandydat)

Ciężko, by było lepiej szczególnie dla człowieka któremu ciężko ruszyć się i iść wypełnić kartkę krzyżykiem i wrzucić do urny.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

JKM ma duże poparcie wśród społeczności MPC widzę. :D A tak serio - ludzie narzekają na Komora, a i tak na niego głosują. Nie rozumiem dlaczego nasi kochani obywatele nie chcą zaryzykować i w końcu postawić na kogoś innego, bo podejrzewam, że i tak gorzej nie będzie. Aczkolwiek wygrana Dudy w 1 turze zaskoczyła. Mam nadzieję, że taki stan rzeczy się utrzyma, a przynajmniej, że Komor nie wleci znowu na pierwsze miejsce.

Opublikowano

JKM ma duże poparcie wśród społeczności MPC widzę. :D A tak serio - ludzie narzekają na Komora, a i tak na niego głosują. Nie rozumiem dlaczego nasi kochani obywatele nie chcą zaryzykować i w końcu postawić na kogoś innego, bo podejrzewam, że i tak gorzej nie będzie. Aczkolwiek wygrana Dudy w 1 turze zaskoczyła. Mam nadzieję, że taki stan rzeczy się utrzyma, a przynajmniej, że Komor nie wleci znowu na pierwsze miejsce.

Posłuchaj sondaży od starych osób  '' a  bo taki bezpieczny i stabilny ''

Opublikowano

W jowach nie ma czegoś takiego jak ''jedynki'' to po pierwsze

Dawno takich głupot nie słyszałem.

A więc w sejmie nie ma partii, więc nie będzie list partyjnych?

Będą listy partyjne, będą jedynki.

twoje argumenty opierają się na czystych przypuszczeniach np.bez oficjalnych statystyk  ...[w UK]...

No ja j.k.j.mac. Jakie znów UK?

Napiszę grubymi literami, żebyś zauważył.

POLSKA

Jak jest wybierany senat w Polsce?

No, no, słucham? http://pl.wikipedia.org/wiki/Senat_Rzeczypospolitej_Polskiej

PO (61)

PSL (2)

Opozycja

PiS (32)

ZP (1)

niezależni (4)

Opublikowano

Komorowski ma stały elektorat to ponad grubo 500tys. urzędników, dodaj sobie jeszcze ich rodziny i znajomych :)

Miejmy nadzieję, ze Kukiz z JKM pójdą razem na jesienne wybory.

805491408806070489277.png

Opublikowano

Dawno takich głupot nie słyszałem.

A więc w sejmie nie ma partii, więc nie będzie list partyjnych?

Będą listy partyjne, będą jedynki.

No ja j.k.j.mac. Jakie znów UK?

Napiszę grubymi literami, żebyś zauważył.

POLSKA

Jak jest wybierany senat w Polsce?

No, no, słucham? http://pl.wikipedia.org/wiki/Senat_Rzeczypospolitej_Polskiej

PO (61)

PSL (2)

Opozycja

PiS (32)

ZP (1)

niezależni (4)

Po 1.W jowach nie głosuje się na listy partyjne,a na poszczególnych polityków.Prosta zasada,która nie jest przestrzegana we wszystkich krajach z tym systemem-Każdy komitet wyborczy może wystawić tylko jednego kandydata w danym okręgu

Po 2. Przykład Wyborów do Senatu w Polsce jest tak samo absurdalny jak przykład wyniku UKIP w UK.Najważniejsze jest to,iż głosowanie na Senatorów nie jest tak powszechne i tu najłatwiej manipulować wyborcami,bo jest ich zwyczajnie mniej.Wybory do Senatu są w tym systemie prowadzone w sposób bardzo zły(szczególnie korzystny dla Platformy ''Partyjnej'')-złamana jest ta zasada z jednym kandydatem-zamiast jednego kandydata są listy kandydatów czyli listy partyjne.Poza tym okręgi wyborcze są za duże i nieproporcjonalne.Trzeba także pamiętać o tym,że PO nie zrobiło nic w kierunku doinformowania ludzi o tym jak działa ten system.Społeczeństwo poszło do urn nieuświadomione mimo,że zmiana weszła 5 stycznia 2011 roku,a wybory były około 9 miesięcy później.Przez ten czas rządzący ani inne partie nie zrobiły zupełnie nic,aby nagłośnić na czym to polega.

Po 3.W razie kolejnych wątpliwości polecam jedną z wielu lektur na ten temat: http://www.ioz.pwr.wroc.pl/Pracownicy/mercik/zbiory/Decyzje%20grupowe%20seminarium/decyzje%20grupowe.pdf Jeżeli to nie pomoże to raczej nic nie zmieni twojego poglądu na tą sprawę,a sam padłeś ofiarą manipulacji lub ''nieporozumienia''. 

Opublikowano

@MarcosSalinasPL

Brak mi słów. Pokazałem ci przykład jowów w Polsce.

ad 1 i 2. Sam przyznałeś, że wybory do senatu są partyjne, wygrała jedna partia,  PO 61, PIS 32, cała reszta ma razem 7 mandatów.

ad 2 Dalej pierniczysz o UKIP i robisz k z logiki.

ad 3 w twoim przypadku nawet św. Tomasz nie pomoże.

Dalsza dyskusja nie ma sensu

Opublikowano

I co ? Widzę, że z głosowania wyniki są na Korwina, a tu dupka :)

Korwin 4%, a szczyt 67%. Oczywiście to pierwsza tura, dobrze by było jakby Bronek odpadł w drugiej turze. Ale według mnie przez kolejne 5 lat będzie płacz Polaków, może w końcu po tych 5 latach, rozum sam przyjdzie (Choć wątpię).

Opublikowano

I co ? Widzę, że z głosowania wyniki są na Korwina, a tu dupka :)

Korwin 4%, a szczyt 67%. Oczywiście to pierwsza tura, dobrze by było jakby Bronek odpadł w drugiej turze. Ale według mnie przez kolejne 5 lat będzie płacz Polaków, może w końcu po tych 5 latach, rozum sam przyjdzie (Choć wątpię).

To, że Bronek przegra to już jest pewne, wybory parlamentarne zapowiadają się bardzo ciekawie :D

805491408806070489277.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...