Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Invoria s2 [Dedyk] [Easy/Medium]

Quarel™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy byla juz odpowiedz kiedys na to pytanie więc,czy w przyszlosci bedzie dozwolony handel yangami??

ps.kiedy reszta nagród za turniej?xD

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wp - palcem ok 40k, mental - duchowe ok 45k, ninja - chmurka również ok pół hp tak jak poprzednicy, natomiast BM sferka max 20k. Faktycznie jest dobrze jak jest i balans jest zupełnie niepotrzebny. Ważne że te najbardziej oblegane postacie na tym servie (WP i mental) dalej zostają top. 

@ Edit zapomniałem również o pro bodziaku z skillami po 13k bez kryta. 

Opublikowano

Wp - palcem ok 40k, mental - duchowe ok 45k, ninja - chmurka również ok pół hp tak jak poprzednicy, natomiast BM sferka max 20k. Faktycznie jest dobrze jak jest i balans jest zupełnie niepotrzebny. Ważne że te najbardziej oblegane postacie na tym servie (WP i mental) dalej zostają top. 

@ Edit zapomniałem również o pro bodziaku z skillami po 13k bez kryta. 

ale Ty pierdolisz...^^  (nie obrazaj sie)

... jak dla mnie przesadzasz bo taki bm to chamstwo troche jest z tym ochro : P 

skoro tak bardzo denerwuje Cie ze mental bije 45k to pprosze spojrzec na to z innej strony mental w bm'a wlanie 12k -.^  ALE Z DUCHOWEGO bo reszta skili to no przepraszam , dno..  noo topka jak wejdzie kryt to siadzie ladnie ale na to jest ok.0.008% szans xD. Jak dla mnie narazie nie jest fatalnie mowiac o postaciach 220.

Przydalo by sie zrobic balans rowniez dla lvl nizszych niz 200. Mysle ze oni tez lubia robic pvp a tacy nie maja szans - mental z bm, body z wp itp. 

001ec5cb680b285a.png?1425487560063

Opublikowano

Mnie dzisiaj zastanowiło jedno .. :) WP 175 vs szaman smok 161... WP EQ full na dany lvl , IS itp - szaman go rozwalał , bez setek WP nie ogarniał :) Stałem obok i widziałem , później widziałem eq WP wodne +9 all perf, pet pvp, zbroja na 175 i broń na 175. Szaman EQ na swój lvl czyli piekło itp.. Trochę to śmiesznie wyglądało muszę przyznać.

54169037467327365173.png

Opublikowano

ale Ty pierdolisz...^^  (nie obrazaj sie)

... jak dla mnie przesadzasz bo taki bm to chamstwo troche jest z tym ochro : P 

skoro tak bardzo denerwuje Cie ze mental bije 45k to pprosze spojrzec na to z innej strony mental w bm'a wlanie 12k -.^  ALE Z DUCHOWEGO bo reszta skili to no przepraszam , dno..  noo topka jak wejdzie kryt to siadzie ladnie ale na to jest ok.0.008% szans xD. Jak dla mnie narazie nie jest fatalnie mowiac o postaciach 220.

Przydalo by sie zrobic balans rowniez dla lvl nizszych niz 200. Mysle ze oni tez lubia robic pvp a tacy nie maja szans - mental z bm, body z wp itp. 

Mental w BM 12k? chciałbym to widzieć, naprawdę ;) chyba nie mówimy o ogarniętym mentalu. Jedyne z czym się mogę zgodzić to ze brak balansu miedzy skillami. Z tymi procentami na kryta to przesadziłeś totalnie. 

Opublikowano

Mnie dzisiaj zastanowiło jedno .. :) WP 175 vs szaman smok 161... WP EQ full na dany lvl , IS itp - szaman go rozwalał , bez setek WP nie ogarniał :) Stałem obok i widziałem , później widziałem eq WP wodne +9 all perf, pet pvp, zbroja na 175 i broń na 175. Szaman EQ na swój lvl czyli piekło itp.. Trochę to śmiesznie wyglądało muszę przyznać.

Też takie akcje widziałem.Tutaj będzie ciągle przepychanka,bo przecież każdy myśli "skoro mogę mieć wpływ swoim narzekaniem to będę narzekać tyle tak,aby klasa postaci,którą gram była najlepsza".

Opublikowano

Ja chce poruszyc temat tego calego systemu wyzwan, czy ja kto sie tam zwie.

Czy zostalo to juz wprowadzone?

Wg opisu z facebooka mozna wywniskowac, ze jesli wybiore sie na takie wyzwanie np na mapie 95, to na zadnej na wyzszy lvl juz nie bede mogl. Czy faktycznie tak to dziala? Tylko jedna przez cala gre mozemy wybrac? Czy tez zle zrozumialem opis z fb?

Porsilbym o wyjasnienie :)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Wg opisu z facebooka mozna wywniskowac, ze jesli wybiore sie na takie wyzwanie np na mapie 95, to na zadnej na wyzszy lvl juz nie bede mogl. Czy faktycznie tak to dziala? Tylko jedna przez cala gre mozemy wybrac? Czy tez zle zrozumialem opis z fb?

Wiesz było by to totalnie idiotyczne gdyby np jak piszesz wybierając mapę 95 nie można by było korzystać z innych... Pytałem o to w grze i na forum ale cisza... jak zwykle. Myślę że bardziej chodzi tu o to ze jak wchodzisz na mapę to tak jakbyś wchodził na dunga czyli tylko dla ciebie ( przynajmniej mam nadzieję ze tak to będzie wygładało...) Bo przydział na postać tylko jednego rodzaju mapy jak też napisałeś  byłą  by porażką ...

54169037467327365173.png

Opublikowano

Wiesz było by to totalnie idiotyczne gdyby np jak piszesz wybierając mapę 95 nie można by było korzystać z innych... Pytałem o to w grze i na forum ale cisza... jak zwykle. Myślę że bardziej chodzi tu o to ze jak wchodzisz na mapę to tak jakbyś wchodził na dunga czyli tylko dla ciebie ( przynajmniej mam nadzieję ze tak to będzie wygładało...) Bo przydział na postać tylko jednego rodzaju mapy jak też napisałeś  byłą  by porażką ...

Dokladnie tak samo mysle, ale tak by wynikalo z opisu, dlatego wole sie dopytac, zeby np nie zmarnowac takiej szansy na haimera podczas gdy na wyzej-levelowych mapach jest ciezej o bossa. Moze uda sie nam uzyskac JAKAKOLWIEK odpowiedz :P

BTW - to juz weszlo czy wchodzi dzis w nocy?

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

na danym przedziale masz dostęp tylko do jednej mapy, ale jak przekroczysz go to juz masz inną. 

95-115

116-130

131-145

146-180

181-200

201-220

a bedzie wprowadzone dziś.

sygna1.png

Opublikowano

na danym przedziale masz dostęp tylko do jednej mapy, ale jak przekroczysz go to juz masz inną. 

95-115

116-130

131-145

146-180

181-200

201-220

O czyli wszystko super jasne :)

MoHa15

Wchodzi dzisiaj :)

54169037467327365173.png

Opublikowano

95-115

116-130

131-145

146-180

181-200

201-220

a bedzie wprowadzone dziś.

A widzisz, w ten sposob. No to pieknie :)

A jeszcze piekniej by bylo, jakbyscie zrobili jakies gui albo questa mowiacego ile nam zostalo czasu ^_^

Czekamy na aktualizacje zatem.

Polecam!

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Spokojnie, dajcie szansę. Dopiero od niedawna zaczyna się coś robić w kierunku zbalansowania klas, nie ma co pisać, że mental za słaby, body za dobry, a bm to w ogóle kosmos. Wszystko jest stabilizowane. 

Aktualnie powiem, że jest dobrze, choć nie wiem jak wygląda sprawa ze smokiem, healerem no i po części bodym. Jakieś oceny macie nt. tych profesji?

Oczywiście chciałbym usłyszeć to od ludzi 200 - 220 lvl :)

A co k***a ludzie z 170 to plebs, ktory nie ma nic do wniesienia i dodania?

Na dzień dzisiejszy wszystko jest dobrze.

Kto gra ten wie, że od poczatku serwa nie potraficie nic zrobić z balansem, na poczatku szaman koks, teraz na 220 juz ledwo zipie w porownaniu z innymi.

Jak serwe wystartowal i masa ludu byla na okolo 90lv to pierdoliliscie, ze na 130lv wszystko jest ok.

Wiara wbila 130 to pierdolenie ze na 170lv wszystko jest wyrownane.

Wszyscy teraz powbijali 200-220 i dalej twierdzicie ze jest ok. WY SIE PO PROSTU LUDZIOM W TWARZ SMIEJECIE.

Oczywiscie smiech na sali bo ludzie na "malych lv" (czyt. 175-199lv) to jest gowno ktorym nie warto sie interesowac.

Nie rozumiem tez stwierdzenia ze pvp jest wyrownane na 220lv, przy pelnej alchemii i zrobionych misjach. I is, NIE ZAPOMINAJMY O ISIE.

Dla mnie wbicie max lv razem z misjami i dodatkami = koniec gry. Waszym zdaniem to = poczatek gry bo wkoncu mozna pvp wziac, zeby bylo rowno :D

Oczywiscie teraz wyrownane jest pvp, bo wystarczy zalapac duchowe od mentala i po pvp.

WP jebnie palca i dobije Cie hitem ;]

Co z tego ze bm bije po 15k ze skilla xD przeciez to JEST WYROWNANE.

Opublikowano

Mental w BM 12k? chciałbym to widzieć, naprawdę ;) chyba nie mówimy o ogarniętym mentalu. Jedyne z czym się mogę zgodzić to ze brak balansu miedzy skillami. Z tymi procentami na kryta to przesadziłeś totalnie. 

przyklad sam mam woja 175lvl full is, full misje, alchemia zrobiona bije bm'a i jak wejdzie duchowe to max 18k z szyciem. Powiedz mi co to jest ? 

Wiadomo ze "kazdy chce dla swojej postaci jak najlepiej" ale ja nie mowie o tylko swojej mam kumpli co graja inny,mi postaciami i jakos sobie z bmem do cholery poradzic nie moga dlaczego ? 3 skile atakujace bije z nich po 20k i do tego OCHRONKA 

001ec5cb680b285a.png?1425487560063

Opublikowano

Bo masz 175lv. Na wyższym lv będziesz więcej bil z duchowego i jebniesz w tego BM o wiele więcej. 

@Edit BM ma 4 skille atakujące tak samo jak mental. 

Opublikowano

Przerwa przesunięta na 2:30.

Przypominam;

System wyzywań 
- Nowy system zielarstwa 
- Wprowadzenie limitu lv na kolejną mape - tym razem czerwony las
- Zwój powrotu zwierzaka - cofa punkty zwierzaka i pozwala rozdać jeszcze raz
- Zwój resetu zwierzaka - resetuje zwierzaka do 1 poziomu co pozwoli wybrać ponownie umiejętności
- Powiekszenie spotu w ww na piętrze z kluczami
- Handel eliksirem bestiarza
- Osłabienie Berana-Setaou
- Dodanie opisów do każdej przepustki (do jakiego dungeonu służy)
- Dodanie czasu ile pozostało do użycia następnego monokla
- Dodanie autopotek do przenośnego sklepu

- Poprawienie duchowego (Bedzie troche slabsze niz wczesniej ale nie az tak) oraz poprawa sfery o BM.
- Nowy bestiarz na 215 "Skrzynie Sapreya"

Opublikowano

Przerwa przesunięta na 2:30.

Przypominam;

System wyzywań 

- Nowy system zielarstwa 

- Wprowadzenie limitu lv na kolejną mape - tym razem czerwony las

- Zwój powrotu zwierzaka - cofa punkty zwierzaka i pozwala rozdać jeszcze raz

- Zwój resetu zwierzaka - resetuje zwierzaka do 1 poziomu co pozwoli wybrać ponownie umiejętności

- Powiekszenie spotu w ww na piętrze z kluczami

- Handel eliksirem bestiarza

- Osłabienie Berana-Setaou

- Dodanie opisów do każdej przepustki (do jakiego dungeonu służy)

- Dodanie czasu ile pozostało do użycia następnego monokla

- Dodanie autopotek do przenośnego sklepu

- Poprawienie duchowego (Bedzie troche slabsze niz wczesniej ale nie az tak) oraz poprawa sfery o BM.

- Nowy bestiarz na 215 "Skrzynie Sapreya"

Gdzie wchodzi sie na mini-dungi z systemu wyzwan?

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Wbilem po miesiecznej przerwie i widze, ze gra o 30-40% mniej graczy, dziwne bo reklamy jeszcze trwaja, jak tak dalej pojdzie za 2 miesiace na s1 wiecej osob.

Opublikowano

Wbilem po miesiecznej przerwie i widze, ze gra o 30-40% mniej graczy, dziwne bo reklamy jeszcze trwaja, jak tak dalej pojdzie za 2 miesiace na s1 wiecej osob.

A dlaczego z góry zakładasz, że przez te 2 miesiące ilość graczy będzie nadal malała i to w takim samym tempie? Poszli Ci, którzy nie potrafią poświecić na grę więcej niż stanie w M1 albo płakanie na forum. Po reklamach pójdą Ci, którzy grali tu dlatego "Bo mój super pro walander tu gra to ja też muszę! No jak żeby inaczej!". Takich graczy tu nie chcemy. O pójdą jeszcze Ci co mają ból dupy, bo on gra 4h dziennie i ma eq w miesiąc, a jakiś "gimbus" (oczywiście on go tak zawsze nazwie) co "nie ma życia" i gra 15h dziennie i 6h w nocy ma to eq w 3 dni. 

Ale to chyba logiczne, że jeśli ktoś zapierdziela 6 razy więcej to ma eq szybciej, i lepsze. No ale niestety niektórzy tego nie rozumieją i mają o to pretensje.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

A dlaczego z góry zakładasz, że przez te 2 miesiące ilość graczy będzie nadal malała i to w takim samym tempie? Poszli Ci, którzy nie potrafią poświecić na grę więcej niż stanie w M1 albo płakanie na forum. Po reklamach pójdą Ci, którzy grali tu dlatego "Bo mój super pro walander tu gra to ja też muszę! No jak żeby inaczej!". Takich graczy tu nie chcemy. O pójdą jeszcze Ci co mają ból dupy, bo on gra 4h dziennie i ma eq w miesiąc, a jakiś "gimbus" (oczywiście on go tak zawsze nazwie) co "nie ma życia" i gra 15h dziennie i 6h w nocy ma to eq w 3 dni.

Ale to chyba logiczne, że jeśli ktoś zapierdziela 6 razy więcej to ma eq szybciej, i lepsze. No ale niestety niektórzy tego nie rozumieją i mają o to pretensje.

Przeciez tutaj wszyscy graja dla youtuberow a nie serwera, zobaczysz co bedzie sie dzialo gdy Tream i Wallander skoncza gre.

Invoria s2 jest sztucznie napompowana, ludzie spier***a przy pierwszej lepszej okazji. Na s2 przez jakis czas gralo 2k osob a jak jest teraz sam wiesz xD

Opublikowano

Przeciez tutaj wszyscy graja dla youtuberow a nie serwera, zobaczysz co bedzie sie dzialo gdy Tream i Wallander skoncza gre.

Invoria s2 jest sztucznie napompowana, ludzie spier***a przy pierwszej lepszej okazji. Na s2 przez jakis czas gralo 2k osob a jak jest teraz sam wiesz xD

Hahaha śmieszne :D Przynajmniej nie reklamują się na jakichś dziecinnych radiach internetowych jak co nie które serwery :) Ludzi jest dość, jak ktoś napisał - kto odejdzie to odejdzie, zostaną ci którym zależy na grze a nie na szpanie :)  Ludzi dalej jest masa, dzieciarnia odchodzi bo ja ( powtórzę się ) ktoś już powiedział Nie chce im się męczyć i myślą ze zrobią all w 3 dni :D A to ze youtuberzy odchodzą - bez znaczenia :) I tak będzie więcej ludzi niż gdzie indziej :)

Invoria przeżyje wszystkie te pseudo - serwery z radiami.

54169037467327365173.png

Opublikowano

Jak to jest z tym bonem na odbicie? Bonuje tarcze i cały czas mi wchodzi 10% szansy na odbicie ciosu i 15% na blok ciosu. W prezentacji jest że max po 15 jednak taki bon nie wchodzi nawet.

2sbu2dv.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...