Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Invoria s2 [Dedyk] [Easy/Medium]

Quarel™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze w tworzeniu klucza na wyzwanie 201-220 zmieniono ze Starej Strony na Stary Papier.

Dodatkowo możecie się spodziewać niedługo Eventu na Teamspeak - IDOLA. :)

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serwer fajny, lecz po wbiciu 220 staje się zbyt monotonny. 

Jeszcze te zmiany, którymi próbują na siłę utrudnić grę. 

Dzięki za zmianę monokli i eliksirów, teraz trzeba dropić od nowa, a te stare mogę wyjebać. Mogli przynajmniej dodać drop do yeraka, bo po choy mi chodzić na 220 lvl na thresha lub sacrica. 

Jakoś się przemęczyć trzeba, lecz jeżeli okaże się, że za tą misje dostane jakiś kiepski bon, to się zdenerwuję. 

Opublikowano

Serwer fajny, lecz po wbiciu 220 staje się zbyt monotonny. 

Jeszcze te zmiany, którymi próbują na siłę utrudnić grę. 

Dzięki za zmianę monokli i eliksirów, teraz trzeba dropić od nowa, a te stare mogę wyjebać. Mogli przynajmniej dodać drop do yeraka, bo po choy mi chodzić na 220 lvl na thresha lub sacrica. 

Jakoś się przemęczyć trzeba, lecz jeżeli okaże się, że za tą misje dostane jakiś kiepski bon, to się zdenerwuję. 

To nie utrudnienie tylko poprawa blędy który powodowało wykorzystywanie w tej misji tych samych przedmiotów.

sygna1.png

Opublikowano

To nie utrudnienie tylko poprawa blędy który powodowało wykorzystywanie w tej misji tych samych przedmiotów.

Efektem jest to, ze wiekszosc zrobila sobie bestiarza, a reszta ma utrudniona gre :)

Opublikowano

Efektem jest to, ze wiekszosc zrobila sobie bestiarza, a reszta ma utrudniona gre :)

Przynajmniej będzie czym handlować, dodatkowy zarobek zawsze się przyda.

<3

Opublikowano

Stare eliksiry bestiarza podobno nadal dają 100%, dopiero w ostatniej misji 70%, także reszta ma bez zmian. 

52287137559562145640.png

Opublikowano

Quarel misja za bestiarza #6 jest zbugowana. Nic nie daje te 120 wartości magicznego ataku. 

Opublikowano

Nie wiem czy jest taka osoba, która zdążyła zrobić tego nowego bestiarza jak po 4 dniach zostały zmienione te monokle i eliksiry. Ja zdążyłem oddać 22 szkaty.
Opublikowano

f09q3k.png

Taki tam poziom odpowiedzi jednego z administratorów na powód permbana na ts serwerowym na którym w avatarze miałem zdjęcie jego koleszki i gildijnego ulubieńca z zamazanymi oczami....A punktu z regulaminu ts do tej pory nie uzyskałem który złamałem. Lizanie dupy administracji popłaca... Polecam nowym lubiącym takie sprawy;)

ps. nie polecam wstawiania nie swoich zdjęć bo dostaniecie perma....

Opublikowano

f09q3k.png

Taki tam poziom odpowiedzi jednego z administratorów na powód permbana na ts serwerowym na którym w avatarze miałem zdjęcie jego koleszki i gildijnego ulubieńca z zamazanymi oczami....A punktu z regulaminu ts do tej pory nie uzyskałem który złamałem. Lizanie dupy administracji popłaca... Polecam nowym lubiącym takie sprawy;)

ps. nie polecam wstawiania nie swoich zdjęć bo dostaniecie perma....

Według prawa można udostępnić kogokolwiek zdjęcie w avatarze, sygniaturze, jeżeni nie obraża tej osoby (nie jest z jakimś kutasem), jeżeli te zdjęcie zostało udostępnione na publicznym forum np. facebook, bo jak by ktoś wiedział lub nie to zdjęcie udostępnione na facebook nie jest jak Wy to myślicie prywatnym tylko staje się publiczne i można je udostępniać gdzie się chce i kiedy się chce. Pozdrawiam. :)

50596142255057180250.png

Opublikowano

Według prawa można udostępnić kogokolwiek zdjęcie w avatarze, sygniaturze, jeżeni nie obraża tej osoby (nie jest z jakimś kutasem), jeżeli te zdjęcie zostało udostępnione na publicznym forum np. facebook, bo jak by ktoś wiedział lub nie to zdjęcie udostępnione na facebook nie jest jak Wy to myślicie prywatnym tylko staje się publiczne i można je udostępniać gdzie się chce i kiedy się chce. Pozdrawiam. :)

Zdjęcie pochodziło z faceboka i miało zasłonięte oczy co by nie było i napis RAPER PAWEL. M  ale wytłumacz to kolesiostwu administracji..

Taka kolejna odpowiedz na poziomie mijająca się z tym co napisał wcześniej.

Smieszny to jestes Ty, dostaliscie 2 ostrzezenia, bylo wtedy myslec o tym. Kolegow w administracji tak? Jezeli serio myslisz ze oceniam po znajomosci, to jestes zabawny.

Opublikowano

Według prawa jeśli ktoś zobaczy takowe zdjęcie, nie ważne czy to selfie czyjegoś tyłka z fb czy twarzy - administrator bądź inny zarządzający ts czy forum itp ma prawo je usunąć. Nie masz prawa, i jest to karane, udostępniać cudzych zdjęć bez zgody właściciela.

Art. 78. 1.

Twórca, którego autorskie prawa osobiste zostały zagrożone cudzym działaniem, może żądać zaniechania tego działania. W razie dokonanego naruszenia może także żądać, aby osoba, która dopuściła się naruszenia, dopełniła czynności potrzebnych do usunięcia jego skutków, w szczególności aby złożyła publiczne oświadczenie o odpowiedniej treści i formie. Jeżeli naruszenie było zawinione, sąd może przyznać twórcy odpowiednią sumę pieniężną tytułem zadośćuczynienia za doznaną krzywdę albo - na żądanie twórcy - zobowiązać sprawcę, aby uiścił odpowiednią sumę pieniężną na wskazany przez twórcę cel społeczny.

Tak więc w wielkim skrócie - skoro admin ts stwierdził że zdjęcie było naruszeniem czyichś praw, wstawione bez zgody itp miął prawo dać bana. Za takie postępowanie jak wyżej grozi nawet do 5 lat pozbawienia wolności. Inaczej sprawa ma się w przypadku ssa - na sygnaturze Shevy ma zdjęcie udostepnione jako przedmiot marketingowy - reklamowy. I nie ma ono nic wspólnego z zayebaniem czyjegoś zdjęcia z fb i wklejeniem sobie jako avek.

P.S prawo już to reguluje, więc nie jet tak jak mówisz ze skoro zdjęcie jest na FB można z nim robić co się chce :) FB to dalej strefa czyjejś prywatności i naruszenie jej  udostępnianie, itp jest karalne.

54169037467327365173.png

Opublikowano

@up, Czytałem już kiedyś na ten temat i polskie prawo jeszcze coś próbuje, jak Tusk z ACTA, ale taka prawda jest, że osoba, która już wrzuca Twoje zdjęcie z zagranicznego łącza ma w "d***e" polskie prawo, nie podlega jemu i może spokojnie wykorzystywać Twoje zdjęcie w internecie. Chroni go tzw. "łańcuszek", ale to mniejsza o to, nie mam zamiaru się kłócić. Tylko informuję..

50596142255057180250.png

Opublikowano

@up, Czytałem już kiedyś na ten temat i polskie prawo jeszcze coś próbuje, jak Tusk z ACTA, ale taka prawda jest, że osoba, która już wrzuca Twoje zdjęcie z zagranicznego łącza ma w "d***e" polskie prawo, nie podlega jemu i może spokojnie wykorzystywać Twoje zdjęcie w internecie.

DO momentu kiedy jego autor się nie upomni.. A co do Acta to niestety - działa, i nawet nie zdajemy sobie s tego sprawy :)  :) CO do tego co mówisz - niestety , prawo jest już bardziej określone w takich sprawach, wyraziste i jasne i każdy może za coś takiego zostać ukarany. Jedyny minus "polskiego" prawa w tej kwestii jest taki, iż takie działanie, (jak upublicznianie czyich zdjęć bez jego wiedzy) może zostać uznane za działanie na czyjąś szkodę i jednocześnie może zostać podpięte pod coś co coraz ostrzej jest w naszym kraju ścigane - stalking. Mimo ze to dwie różne rzeczy to spotkałem się już z wyrokami sądu które właśnie pod stalking takie działania podpinały.

54169037467327365173.png

Opublikowano

DO momentu kiedy jego autor się nie upomni.. A co do Acta to niestety - działa, i nawet nie zdajemy sobie s tego sprawy :)  :) CO do tego co mówisz - niestety , prawo jest już bardziej określone w takich sprawach, wyraziste i jasne i każdy może za coś takiego zostać ukarany. Jedyny minus "polskiego" prawa w tej kwestii jest taki, iż takie działanie, (jak upublicznianie czyich zdjęć bez jego wiedzy) może zostać uznane za działanie na czyjąś szkodę i jednocześnie może zostać podpięte pod coś co coraz ostrzej jest w naszym kraju ścigane - stalking. Mimo ze to dwie różne rzeczy to spotkałem się już z wyrokami sądu które właśnie pod stalking takie działania podpinały.

Też masz rację, tutaj wygra ten kto opłaci droższego (nie zawsze lepszego) prawnika. :)

50596142255057180250.png

Opublikowano

A co do mojej sprawy to znając życie jakby to było pierwsze lepsze zdjęcie z google to by sprawy nie było ale że to było lizodup administracji która go broni to wyszło jak wyszło

Shevy

Napisano dziś, 19:41

To miales pecha. 

Opublikowano

Jesli chodzi GM,adminów TS,nie administracje Quarela badz Hooltrasa to patolka ;) ale jak to mówia k***a kurwie łba nie urwie.

Opublikowano

Co było robione podczas przerwy dziś w nocy ??

54169037467327365173.png

Opublikowano

Co było robione podczas przerwy dziś w nocy ??

Nie bylo zadnej przerwy a jeśli coś przez chwile nie działało to musiało to być z winy hostingu.

sygna1.png

Opublikowano

Quarel misja za bestiarza #6 jest zbugowana. Nic nie daje te 120 wartości magicznego ataku. 

Ponawiam ;) 

Opublikowano

nagroda bedzie na inna zmieniona.

Nie będzie się bugować tym co już skończyli ta misje? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...