Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Invoria s2 [Dedyk] [Easy/Medium]

Quarel™

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No niestety, ciężko jest zarobić. Spoty są okupowane, respy tak samo. Wydropienie ulepszaczy graniczy bardzo często z cudem. A Dungeony nie są zbyt opłacalne ( możliwe że się to zmieni za niedługo ). Więc tak naprawdę jest ciężko. A ceny lecą w dół. Pewnie się unormują za niedługo ale jak na razie jest ciężko. Pomijając fakty tych wszystkich którzy się wypowiadają o sposobach, taktykach itp - nie komentuję bo szkoda sił i nerwów na to żeby w kólko pisać jedno i to samo. Tematy są dyskutowane na forum serwera więc nie mam zamiaru kontynuować tego tutaj.

54169037467327365173.png

Opublikowano

Jak najlepiej dorobić sie na serwerze? 

Podajcie jakieś pare sposobów (najlepszych) na zarobek :)

Zależy który masz lv :) 

Opublikowano

Juz niema jak zarabiac

można zarabiać tak samo jak wcześniej :) Tylko obracacie mniejszą ilością yang (na sklepach) ale za to Wasz drop yang jest cenniejszy. 

Opublikowano

można zarabiać tak samo jak wcześniej :) Tylko obracacie mniejszą ilością yang (na sklepach) ale za to Wasz drop yang jest cenniejszy. 

Trzeba mieć ten drop yang, bo od 217 nie lecą, a od 220 lvl nawet na głupie marmury muszę shopa stawiać. 

Serwer fajny, lecz z tygodnia na tydzień coraz gorzej z zarobkiem, skończy się to tak, że trzeba będzie robić dropa na yangi :(

Opublikowano

No tak, ceny ulep poszly w dol czy broni 75, ale to, co tu najcenniejsze (specjalki, SM, pety, wierzchy etc) wcale jakos specjalnie w dol nie poszlo, wiec nie jest tak latwo... Za 2-3 miesiace rynek bedzie martwy, widac to po dotychczasowym jego ksztaltowaniu..

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Bedzie dobrze, nie przezywajcie. W tym momencie na wszystkim mozna zarobic, posiedz na byle jakich metkach nocke i masz w c**j hajsu, posiedz na dungach nocke, kolejny hajs. Dung 190 i drop pierscienia i sprzedaz za 1,8kkk ludzie...

Opublikowano

Bedzie dobrze, nie przezywajcie. W tym momencie na wszystkim mozna zarobic, posiedz na byle jakich metkach nocke i masz w c**j hajsu, posiedz na dungach nocke, kolejny hajs. Dung 190 i drop pierscienia i sprzedaz za 1,8kkk ludzie...

i taki 130 pojdzie ci dropic ten pierscien?

Opublikowano

na 130, polecam nocka na mapce 130, masz mase pereł, oczu, toreb.

tutaj trzeba dropić wszystko w masowy sposób, najłatwiej czerpać inspirację nawet z filmów Wallandera, który jakoś sobie poradził na tym 'ciężkim' rynku i eq zdobywa, ma wierzchowca, peta, kostium itp :)

Opublikowano

na 130, polecam nocka na mapce 130, masz mase pereł, oczu, toreb.

tutaj trzeba dropić wszystko w masowy sposób, najłatwiej czerpać inspirację nawet z filmów Wallandera, który jakoś sobie poradził na tym 'ciężkim' rynku i eq zdobywa, ma wierzchowca, peta, kostium itp :)

ale on te pety itp zdobył przed tym "załamaniem" jak perły stały po 15kk

Opublikowano

to polecam ci przejść się na WW, cały dungeon robisz do 10 minut, masz medalion i szkatę, na to cały czas jest popyt, bo ludzie robia specjalki i bronie v2 i v3.

medalion 25kk, szkata 90kk, słaby zarobek?

Opublikowano

to polecam ci przejść się na WW, cały dungeon robisz do 10 minut, masz medalion i szkatę, na to cały czas jest popyt, bo ludzie robia specjalki i bronie v2 i v3.

medalion 25kk, szkata 90kk, słaby zarobek?

ten dung jest nudny lol, mogli cos zrobic "nowego", bo te pietra z wiezy to az zygac sie chce

Opublikowano

ten dung jest nudny lol, mogli cos zrobic "nowego", bo te pietra z wiezy to az zygac sie chce

ten dung jest nudny?

a co powiesz na to, że ja Yeraka zrobiłem przeszło 600 razy i jeszcze potrzebuję 4 itemków dobić do +9, a są +0?

widzę, że ty takiego napięcia nie wytrzymasz i skończysz grę przed wbiciem 216 lvl`a, mniemam.

albo chcesz zarobić, albo się bawić.. mnie też wkurwiają i nudzą już niektóre rzeczy, ale załatw sobie TS`a, gildię, rozmawiaj, puśćcie sobie bota muzycznego i jazda, wtedy takie 2h to moment zlatują, a ty sam nie będziesz wiedział skąd masz tyle hajsu :)

Opublikowano

ten dung jest nudny?

a co powiesz na to, że ja Yeraka zrobiłem przeszło 600 razy i jeszcze potrzebuję 4 itemków dobić do +9, a są +0?

widzę, że ty takiego napięcia nie wytrzymasz i skończysz grę przed wbiciem 216 lvl`a, mniemam.

albo chcesz zarobić, albo się bawić.. mnie też wkurwiają i nudzą już niektóre rzeczy, ale załatw sobie TS`a, gildię, rozmawiaj, puśćcie sobie bota muzycznego i jazda, wtedy takie 2h to moment zlatują, a ty sam nie będziesz wiedział skąd masz tyle hajsu :)

no i yerak kozacki dung bo nie napierdalasz go od 2k8 roku

Opublikowano

ale my nie rozmawiamy na temat jaki dung jest przyjemny.

ty uważasz, że na serwerze nie da się zarobić, podałem ci przykład, że od 95 lvl`a do 220 nawet możesz zarobić na WW.. może nie jest tak bardzo ciekawy, ale zarobek z niego jest, a to chyba najważniejsze, co nie?

postaram się w najbliższym czasie na forum invorii stworzyć poradnik zarobku, może trochę wam to pomoże, ale nie oczekuj czegoś spektakularnego. 

Opublikowano

ty uważasz, że na serwerze nie da się zarobić, podałem ci przykład, że od 95 lvl`a do 220 nawet możesz zarobić na WW.. może nie jest tak bardzo ciekawy, ale zarobek z niego jest, a to chyba najważniejsze, co nie?

postaram się w najbliższym czasie na forum invorii stworzyć poradnik zarobku, może trochę wam to pomoże, ale nie oczekuj czegoś spektakularnego. 

ale ja nie mam zadnego problemu xD

Opublikowano

Tworzenie poradnika jak chodzić na ww całymi dniami i nigdzie indziej jest bezsensu... I chodzić tam od 95 do 220 lvl.. proszę cię. Jest już sporo poradników na temat zarabiania ale niestety one już się nie sprawdzają. 

Dziwi mnie to jak co niektórzy są ograniczeni co do patrzenia tylko na siebie i na to że mają 200 lvl czy któryś tam. Serwer nie jest tylko dla was. Grają na nim inni i inni tak samo mają prawo do tego żeby się czegoś dorobić. Takie pisanie trochę mnie wkurza "Idź i yebaj WW przez miesiąc na okrągło to się dorobisz...". Tak samo pisanie o respach, czy nockach i siedzeniu całą noc żeby coś osiągnąć. Przykro czytać jak każdy pisze i patrzy tylko na samego siebie "BO JA ZARABIAM".

Po raz kolejny napisze - na serwerze jest przekichane , i graniczy z cudem wydropienie ulep z metinów, czy bossów. Jak ktoś jest tak chory i uzależniony od metina to bedzie sobie nocki zarywał (nie mówię o tych którzy na przykład pracują i grają tylko w nocy). Czy klepał miesiąc na okrągło WW żeby "zarobić". To nie sprawia przyjemności z grania. a WW faktycznie jest cholernie nudną i mozolną mapą, która na pewno niejednego odtrąca , tym bardziej jak się czyta "Ww od 95 do 200 lvl", i tym bardziej ze już coraz cięzej na niej zarobić.

Tak jak na innych serwerach , tak i na Invorii powinno być to dostępne dla każdego, a nie tylko dla tego kto będzie szybszy, mocniejszy czy będzie siedział nocami. Te wszystkie wasze pseudo taktyki, bzdurne gadanie i beczenie że nie powinno być zmian bo serwer stoi 2 miesiące przyprawia o bol głowy. Godzina 7 rano - metinów na mapach brak, spoty okupowane przez jednych i tych samych, złapać bossa - nie do ogarnięcia. I tak cały dzień.

Ale wy widzicie tylko czubek własnego nosa , nic więcej. Zresztą to teraz widać - sklepy stoją całymi dniami, ceny lecą w dół, coraz bardziej ( już nawet za speciala na sure dawali mi wczoraj 3kkk... ) szkaty śmierci skupują po 60-70, a medaliony stoją całymi dniami i po 25 ciężko schodzą a wy i tak twierdzicie że wszystko jest super i OK.

Już się - wybacz Exile - czasami was czytać nie da , i odechciewa czegokolwiek. Przykro patrzeć jak co niektórzy są ograniczeni w sposobie myślenia i postrzegania. Za chwile pewnie znowu dzieciarnia się wysypie z komentami i tekstami typu "nie znasz, się , nic nie wiesz, naucz się czegoś" ale to tylko potwierdza ograniczenie takich ludzi.

P.S dodam jeszcze że nie każdy będzie siedział , szukał na siłe gildii żeby się czegoś dorobić. Jest masa ludzi którzy wolą grac samemu. To też musicie wziąć pod uwagę.

54169037467327365173.png

Opublikowano

Orbit nikt nie zrobi specjalnie serva pod Ciebie, żeby Ci się podobał idealnie. Masz racje ciężko złapać bossa czy metka bo są ubijane na bieżąco dlatego aby to zrobić musisz sobie ogarnąć o której jest resp i wtedy na pewno coś znajdziesz. Na servie gra 3k osób wiec jakim cudem chcesz żeby metek stal pól dnia ? Jeśli szukasz takiego serva to musisz iść na jakiś na którym gra 200 osób. Exile dal przykład zarobku, oczywiście możesz robić coś innego, skoro ww nie pasuje to na 150 zacznij chodzić na lusterka :) ewentualnie na 140 masz smoka z którego lecą brochy, ubicie go zajmuje max 2min a 5 broch masz, zatem w 4 min masz 40kk :) dodatkowo lecą też książki i inne ulepszacze. Na 170 masz następnego dunga na którym lecą i lusterka i dodatkowo gwiazdy, a no i pierścień aniołów. Niestety ale jeśli się na jakimś servie coś osiągnąć to jednak trzeba poświecić trochę czasu. Jeśli czytałeś chociaż trochę komentarzy na temat Invori, powinieneś się domyślić że nie jest to server 4fun ani easy. 

Opublikowano

TI3STO

Na Serwerze mam 3 postacie, 2 mają już 215, jedna 200 i jedna 145 :) Więc wiem co gdzie i jak ;) Ale nie rozumiem jednego - dlaczego każdy z was który się tu wypowiada i hejtuje, daje wyraźnie do zrozumienia że nie obchodzi go nic po za sobą :) Ja patrzę szerszym kątem na to wszystko. Ale widze ze choćby napisali  wam tutaj że dostaniecie sanie z reniferami zamiast konia będziecie i tak to hejtować i mieć pretensje :)Po za tym dyskusja na temat zmiany dropu na dungach itp jest w trakcie z tego co czytałem i widziałem na forum, i zapewne zostanie to poprawione. Serwer jest młody, na niektórych nie raz po roku zmieniają drop itp. A im młodszy, tym lepiej myśleć o jego przyszłości - ja właśnie tak myślę.

I nie traktujcie każdego jak upośledzonego, czy nic nie wiedzącego bo niestety ale tak to odbieram. Kazdy jest mądrzejszy, każdy wie wszystko lepiej, ale jeśli ktoś podsunie pomysł zmiany, żeby ludzie się nie zniechęcali startując na serwerze to już jest złe i be, bo uderza to w was. I jak już pisałem, mało kto myśli przyszłościowo, ile takie zmiany mogły by mieć pozytywnego wpływu na przyszłość serwera. Bo to że "TERAZ" nie oznacza że "KIEDYŚ". Jeśli serwer ma utrzymywać stałą liczbę graczy a nie być rozrywką na miesiąc - no właśnie ;) Pomyśl. Bo ja mam taki tok myślenia w tym wypadku i w wielu innych :)

Serwer i tak polecam. Nie ma lepszego na chwilę obecną..

P.S TI3STO

Nie atakuję ciebie w tym poście, nie odbieraj tego przypadkiem w ten sposób.

54169037467327365173.png

Opublikowano

Tworzenie poradnika jak chodzić na ww całymi dniami i nigdzie indziej jest bezsensu... I chodzić tam od 95 do 220 lvl.. proszę cię. Jest już sporo poradników na temat zarabiania ale niestety one już się nie sprawdzają. 

Dziwi mnie to jak co niektórzy są ograniczeni co do patrzenia tylko na siebie i na to że mają 200 lvl czy któryś tam. Serwer nie jest tylko dla was. Grają na nim inni i inni tak samo mają prawo do tego żeby się czegoś dorobić. Takie pisanie trochę mnie wkurza "Idź i yebaj WW przez miesiąc na okrągło to się dorobisz...". Tak samo pisanie o respach, czy nockach i siedzeniu całą noc żeby coś osiągnąć. Przykro czytać jak każdy pisze i patrzy tylko na samego siebie "BO JA ZARABIAM".

Po raz kolejny napisze - na serwerze jest przekichane , i graniczy z cudem wydropienie ulep z metinów, czy bossów. Jak ktoś jest tak chory i uzależniony od metina to bedzie sobie nocki zarywał (nie mówię o tych którzy na przykład pracują i grają tylko w nocy). Czy klepał miesiąc na okrągło WW żeby "zarobić". To nie sprawia przyjemności z grania. a WW faktycznie jest cholernie nudną i mozolną mapą, która na pewno niejednego odtrąca , tym bardziej jak się czyta "Ww od 95 do 200 lvl", i tym bardziej ze już coraz cięzej na niej zarobić.

Tak jak na innych serwerach , tak i na Invorii powinno być to dostępne dla każdego, a nie tylko dla tego kto będzie szybszy, mocniejszy czy będzie siedział nocami. Te wszystkie wasze pseudo taktyki, bzdurne gadanie i beczenie że nie powinno być zmian bo serwer stoi 2 miesiące przyprawia o bol głowy. Godzina 7 rano - metinów na mapach brak, spoty okupowane przez jednych i tych samych, złapać bossa - nie do ogarnięcia. I tak cały dzień.

Ale wy widzicie tylko czubek własnego nosa , nic więcej. Zresztą to teraz widać - sklepy stoją całymi dniami, ceny lecą w dół, coraz bardziej ( już nawet za speciala na sure dawali mi wczoraj 3kkk... ) szkaty śmierci skupują po 60-70, a medaliony stoją całymi dniami i po 25 ciężko schodzą a wy i tak twierdzicie że wszystko jest super i OK.

Już się - wybacz Exile - czasami was czytać nie da , i odechciewa czegokolwiek. Przykro patrzeć jak co niektórzy są ograniczeni w sposobie myślenia i postrzegania. Za chwile pewnie znowu dzieciarnia się wysypie z komentami i tekstami typu "nie znasz, się , nic nie wiesz, naucz się czegoś" ale to tylko potwierdza ograniczenie takich ludzi.

P.S dodam jeszcze że nie każdy będzie siedział , szukał na siłe gildii żeby się czegoś dorobić. Jest masa ludzi którzy wolą grac samemu. To też musicie wziąć pod uwagę.

Dobra, może patrzę tylko na siebie, ale ja przechodziłem przez wszystko to co będzie każdy przechodził, bo zostało mi do dokończenia tylko eq na 220 do +9 i wsio, wiec wyrazić opinię mogę.

Jak na każdym serwerze wiadomo, czym masz większy lvl, tym masz lepszy zarobek, gdzie masz lepsze eq tam więcej ubijesz, dasz radę ubić cięższego bossa, z które może coś ciekawego dropić, ale nie...

Wybaczcie mi, ale jeśli szukacie serwera na tydzień lub dwa, to jest to zły adres, bo Invoria nim nie jest. Tutaj trzeba trochę posiedzieć, poexpić, podropić. Ktoś się pyta jak zarobić? Odpowiadam przecież, jednym ze sposobów jest WW, ale od razu wyskakuje hejt, że jak można je robić 24/7 i miesiącami, no dobra... Nie podoba ci się WW są inne zarobki, ja podałem w tej chwili chyba najbardziej opłacalny tak do 200 lvl`a.

Na 200 lvl`u można już bić metiny i bossy na mapie 200 i dorabiać się naprawdę dobrego eq, bo tam lecą dobre ulepszacze, które są w cenie i je ludzie kupują w przeciągu godziny na sklepie. 

Zawsze ktoś będzie poszkodowany, tym że ktoś wybił się szybciej i zarabiał kiedy ulepy były w cenie, no co poradzisz. Taki jest los rynku, więcej osób bije to, wiec każdy próbuje to sprzedać, ceny lecą na łeb na szyję, aby tylko to zeszło i mieć yang w portfelu. Jeśli przeszkadza ci to, że o 7 rano metiny są ubite to co ja ci poradzę, trzeba zacząć szukać serwera gdzie gra 200-300 ludzi, wtedy będą czyste mapy dla was. Za mało ludzi - źle, za dużo - też niedobrze, nie rozumiem was.. Ja ci powiem tak, ograniczony to możesz być ty (bez obelgi), że nie potrafisz znaleźć sobie sposobu na zarobek. Na invorii jest masa, masa, masa, ale co by było łatwe- nie powiem wam. 

Wbiłeś tyle lvl`i, tyle postaci, ojejku a teraz co? Dupa, bo nie potrafisz sobie poradzić. 

Podając przykład gildii, muzyki, czy whatever miałem na myśli 'czasoumilacz', natomiast ty ograniczony umysłowo zrozumiałeś to, że na siłę trzeba szukać, żeby zarobić (?) co do czego, idk..

Ja polecam wam serdecznie Invorię. Jeśli ktoś ma jakieś jeszcze pytania dotyczące serwera, chętnie pomogę. Co do nadchodzących zmian, które pisałem kilka stron wcześniej zbliżają się szybciej niż sądzicie. Dungeon niedługo będzie gotowy i będziemy mieli kolejną nowość i zajawkę na serwer.

Pozdrawiam, Exile & Mashu.

Opublikowano
Exíle

Ja osobiście zarabiam i to bardzo dobrze. Ale mam też na uwadze innych graczy w porównaniu do tego co można wywnioskować czytając co piszesz. Potrafię też patrzyć na pewne sprawy inaczej niż ty, pokazałeś niestety twoje ograniczenia w tym temacie. Skoro tak bardzo wytykasz wszystko co napisałem. Ale widzę ze dyskusja z wami, nawet spokojna nie ma sensu, bo niestety jesteście właśnie zbyt ograniczeni tylko i wyłącznie Metinem. I nikt nie zabrania ci wyrazić swojego zdania. I tak samo bez obrazy. Ale jak dla mnie  to iż TY się meczyłeś, przechodziłeś - jak sam napisałeś - przez wszystko co każdy, nie znaczy że tak ma gra wyglądać dla każdego. Mimo że to serwer easy / medium to można zrobić wiele żeby był jeszcze przyjemniejszy i przyjazny graczom. Co do eq - ja skończyłem 3ci komplet eq na max - woj, sura, szaman postacie wymaxowane z eq i levelami, oddaje tylko bestiarze. Teraz zostało mi zrobienie ninjy i eq dla niej na max. A gram od startu serwera. I meczę się tak samo jak WY. Więc też nie uważaj się za najmądrzejszego i wszystko wiedzącego. Bo właśnie takie podejście jakie prezentujesz skutkuje później w bardzo zły sposób... A jak ja, tak TY nie chcemy żeby S2 podzieliła los S1.. I zacznijcie postrzegać to wszystko z innej perspektywy a nie , gdzie spotykam się z tym na kolejnym serwerze - bo ja miałem tak , to inni nie mogą mieć łatwiej czy coś nie może być przyjemniejsze.

Bo wybacz, ale sądząc troszkę po sposobie w jaki się wypowiadasz i piszesz można by odnieść wrażenie ze to ty decydujesz co i jak będzie na S2 wyglądało. A tak nie jest ...

I po raz kolejny żeby spamu nie było- serwer polecam jak najbardziej.

54169037467327365173.png

Opublikowano

Jeśli ty uważasz, że w którymś z postów cie uraziłem to pozdrawiam. Napisałeś:

Ale jak dla mnie  to iż TY się meczyłeś, przechodziłeś - jak sam napisałeś - przez wszystko co każdy, nie znaczy że tak ma gra wyglądać dla każdego

To, że ja się męczyłem, przechodziłem przez to wszystko to świadczy o mnie, że dałem radę. Nie uważasz, że powiedzmy liczba stu graczy przechodziła też dość ciężko przez to i ma być to teraz wszystko jak to mówisz ułatwione i przyjemniejsze. Myślisz, że nie nudzi mnie WW, DT, Narias, Yerak, Mrok itp? Nudzi, jeśli robię te dungeony po 200-600+ razy to mi się też to nudzi i denerwuje mnie to, ale ja daje radę i nie poddaje się. Najlepiej zwalić winę na to, że jest za monotonne, zwłaszcza że 3/4 tego co jest na serwerze jest ciekawe, tylko wiadomo, nie zrobisz eq jeśli pójdziesz po razie na każdą mape i po razie na każdy dungeon. Jedynym problemem na tym serwerze jest tylko to, że trzeba za dużo razy biegać na dunga 215, reszta to jest pikuś - nawet pan pikuś. Dobry gracz - zarobi, słaby - będzie płakał, że jest za ciężko, choć na każdej mapie, dungeonie praktycznie wystarczy umieć sterować myszką i dobrze klikać spację...

Co do eq - ja skończyłem 3ci komplet eq na max - woj, sura, szaman postacie wymaxowane z eq i levelami, oddaje tylko bestiarze. Teraz zostało mi zrobienie ninjy i eq dla niej na max.

Na maks. lvl przyjmuję 220 +9 tak? Zrobienie eq na 200 to ja w tym momencie wyposażę ci w jeden dzień kilka postaci z eq na 200, nie jest naprawdę czym się chwalić, bo to jest nic. Itemy warte do 1,5kkk. :)

Mniemam, że starasz i wydajesz się być mądry, ale ci to nie wychodzi, przykro mi. Wmawiasz mi, że jestem ograniczony, a tak naprawdę mam 21 lat, pracuję i studiuję, ale jestem ograniczony.

Bo wybacz, ale sądząc troszkę po sposobie w jaki się wypowiadasz i piszesz można by odnieść wrażenie ze to ty decydujesz co i jak będzie na S2 wyglądało. A tak nie jest ...

To skomentuję tylko tak. Osiągnąłem maksymalny lvl, osiągnąłem alchemię na maksymalny poziom, zaopatrzyłem swój itemshop na kilka miesięcy spokojnej gry, ekwipunek zadbałem najbardziej jak mogłem, zostało mi do wbicia 4 itemy na +9 na 220. Wykonałem wszystkie misję, więc wypowiedzieć się mogę, jak przechodziłem przez to, czy było trudno, czy było warto i mogę stwierdzić, że tutaj nie potrzeba żadnej zmiany na serwerze, wszystko jest zrobione na maksymalnym poziomie i nie trzeba tego zmieniać. Administracja o to zadbała.

Pozdrawiam ciepło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...