Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co z Tiverią?

7Tech

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mobki to maja tendencje do bugowania sie wszedzie gdzie gralem :D

A mapka trolli byla najlepsza na Tiverii - jedyne miejsce gdzie podczas expa mozna bylo sie napierdzielac, a i bicie sie tam bylo lepsze niz gdziekolwiek indziej, bo tam nie wbijaly "masowki" i moby mialy pierdolniecie wiec trzeba bylo sie czasem nagimnastykowac - na zadnej mapce, na zadnym serwerze nie bilo mi sie tak dobrze jak tam (a troche tych serwerow juz zwiedzilismy)

@Redemption - do 100lvla bylo jakies 20h gry, do 105 kolejne 15h jesli mialo sie druga postac i eq, a na 105 bylo dostepne juz cale eq, biolog i mapki. Hardem bym serwa nie nazwal

No z tym masz rację, że było fajnie - bitwa o spoty itp, ale te bugi tych mobów to były serio zrąbane.. Jeszcze ludzie, którzy im pomagali i cała Tiveria nie mogła expić (w sensie ta na wyższych lvl'ach).... TY BYŁEŚ JEDNYM Z TYCH GRACZY, KTÓRZY PRZESZKADZALI. :D

• Odpowiedzi 822
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dam sobie rękę uciąć ,że ten rework nie będzie identycznym odwzorowaniem starego projektu.

Społeczeństwo teraźniejsze gna za nowościami więc myślę,że pety/tituśne wierzchowce czy też pasy będą nieuniknione. A szkoda..

PS:Może nie będę ku*wa miał ręki?  :(

Mobki to maja tendencje do bugowania sie wszedzie gdzie gralem  :D

A mapka trolli byla najlepsza na Tiverii - jedyne miejsce gdzie podczas expa mozna bylo sie napierdzielac, a i bicie sie tam bylo lepsze niz gdziekolwiek indziej, bo tam nie wbijaly "masowki" i moby mialy pierdolniecie wiec trzeba bylo sie czasem nagimnastykowac - na zadnej mapce, na zadnym serwerze nie bilo mi sie tak dobrze jak tam (a troche tych serwerow juz zwiedzilismy)

@Redemption - do 100lvla bylo jakies 20h gry, do 105 kolejne 15h jesli mialo sie druga postac i eq, a na 105 bylo dostepne juz cale eq, biolog i mapki. Hardem bym serwa nie nazwal

Za czasów gdy ja grałem na tiverii bijatyki były tylko pod dt praktycznie :P Nie było tej doliny gnolli.

@7Tech oczywiście,jestem tego samego zdania. Dobrze pamiętamy jak podchodzili do nowości Sui/Balon . Nie każdy administrator ma tyle 'cierpliwośći'.

#rein

Opublikowano

Dam sobie rękę uciąć ,że ten rework nie będzie identycznym odwzorowaniem starego projektu.

Społeczeństwo teraźniejsze gna za nowościami więc myślę,że pety/tituśne wierzchowce czy też pasy będą nieuniknione. A szkoda..

Hmm według tego co pisano na fanpage'u powinien być chyba , że w ankiecie dot. nowości gracze będą chcieli coś dodać. Może i ludzie gnają za nowościami ale na tiverie powinni powrócić gracze którzy właśnie szukają starego dobrego metina bez zbędnego syfu.

Opublikowano

jaka postać na tym serwie była najlepsza w pvp? nie grałem tam długo, miałem wp 86lvl i tyle także pytam was

konkretnie, mental vs bm? 

Opublikowano

jaka postać na tym serwie była najlepsza w pvp? nie grałem tam długo, miałem wp 86lvl i tyle także pytam was

Według mnie bm lecz powiem Ci tak. Każda postać z dobrym eq i pewną wiedzą na jej temat sprawowała się świetnie ( W tyle jedynie smok był bo z tego co pamiętam był lekko osłabiony)

Mental nie ma szans z bm'em.

Opublikowano

Być od dawna napalonym na takiego porządnego harda, usłyszeć od znajomego, że startuje fajny rework harda, a potem dowiedzieć się, że będą tam ku u handlary,,, Boli.

Opublikowano

Być od dawna napalonym na takiego porządnego harda, usłyszeć od znajomego, że startuje fajny rework harda, a potem dowiedzieć się, że będą tam ku u handlary,,, Boli.

To nie hard.

Opublikowano

Nie życzę Ci źle, ale jedną ręką też można grać i oby tak bylo ;)
Opublikowano

Za czasów gdy ja grałem na tiverii bijatyki były tylko pod dt praktycznie :P Nie było tej doliny gnolli.

@7Tech oczywiście,jestem tego samego zdania. Dobrze pamiętamy jak podchodzili do nowości Sui/Balon . Nie każdy administrator ma tyle 'cierpliwośći'.

to jest wlasnie to o czym juz pisalem.tiveria w takiej postaci jak byla nie przyjmie sie.

dla wiekszosci bicie (zajebiscie mozolne i nudne) lvl i oddawanie biologa to za malo.skile na p masz odrazu.eq wybonowane do expa kwestia 1 dnia(nie mowie o perfektach)

event? typowe zuo i metki nikogo nie zainteresuja bo lepiej na prywatnym dt dropic kd. ten servr przyciagal ludzi kilka lat temu stabilnoscia,ogarnieta administracja,zero bugow(takich konkretnych).

dzisiaj to nie wypali.bedzie gralo ze 200 osob.

musza zmienic wbijanie skili i dodac cos co bedzie motywowalo do gry.

ale juz bez spin.sam czekam i jeste ciekawy jak bedzie to wszystko wygladalo.

Opublikowano

to jest wlasnie to o czym juz pisalem.tiveria w takiej postaci jak byla nie przyjmie sie.

dla wiekszosci bicie (zajebiscie mozolne i nudne) lvl i oddawanie biologa to za malo.skile na p masz odrazu.eq wybonowane do expa kwestia 1 dnia(nie mowie o perfektach)

event? typowe zuo i metki nikogo nie zainteresuja bo lepiej na prywatnym dt dropic kd. ten servr przyciagal ludzi kilka lat temu stabilnoscia,ogarnieta administracja,zero bugow(takich konkretnych).

dzisiaj to nie wypali.bedzie gralo ze 200 osob.

musza zmienic wbijanie skili i dodac cos co bedzie motywowalo do gry.

ale juz bez spin.sam czekam i jeste ciekawy jak bedzie to wszystko wygladalo.

A czy ktoś tu spina? Jest to dyskusja i każdy ma prawo do wypowiedzenia się , spokojnie :P

No cóż pozostaje nam czekać!

Opublikowano

mi cos ktos gadal ze ma niby byc rework-reaktywacja tiveri wie ktos cos moze na ten temat? :D

nie k***a, w tym temacie jest dyskusja o starej tiverii

Opublikowano

mi cos ktos gadal ze ma niby byc rework-reaktywacja tiveri wie ktos cos moze na ten temat? :D

Tak strona jak i forum ma się pojawić do 10 lipca. Wszystko jest napisane na fanpage'u tiverii na fb.

Opublikowano

Według mnie to powinni dodać coś   w postaci ulepszaczy do sklepików zeby yangi dropione z mobów znikały z serwera oczywiście byłyby one dosyć drogie  . Tiveria upadła bo ludzie gromadzili bryły lub je sprzedawali po coraz niższych cenach, podwyższali ceny przedmiotów do absurdalnych cen co za tym szło zaczynająca gre osoba nie mogła liczyć na item z lepszymi bonami  :angry: a jeśli chodzi o nowosci to bardzo chętnie zobaczyłbym kostuche ^_^

Opublikowano

Według mnie to powinni dodać coś   w postaci ulepszaczy do sklepików zeby yangi dropione z mobów znikały z serwera oczywiście byłyby one dosyć drogie  . Tiveria upadła bo ludzie gromadzili bryły lub je sprzedawali po coraz niższych cenach, podwyższali ceny przedmiotów do absurdalnych cen co za tym szło zaczynająca gre osoba nie mogła liczyć na item z lepszymi bonami  :angry: a jeśli chodzi o nowosci to bardzo chętnie zobaczyłbym kostuche ^_^

Czyli Twoim zdaniem handel na serwerze powinien kręcić się według płatności w formie ulepszaczy? Słabo to widzę.

Tiveria upadła przez brak zainteresowania ze strony administracji. Nie przez to,że w obiegu było dużo yang.

#rein

Opublikowano

Gra ktos chwilowo gdzie inndziej? :D

No właśnie szukałem wczoraj jakiegoś easy żeby pograć do czasu wyjścia tiverii i nawet pobralem jakiś divineworld lecz nie ma chęci ;<
Opublikowano

No właśnie szukałem wczoraj jakiegoś easy żeby pograć do czasu wyjścia tiverii i nawet pobralem jakiś divineworld lecz nie ma chęci ;<

Odpuść sobie to g*wno. Szkoda Twoje czasu.

#rein

Opublikowano

Odpuść sobie to g*wno. Szkoda Twoje czasu.

Wiesz co planowałem tak tylko pograć do czasu wyjścia ale i tak mi się nawet nie chce xD

Opublikowano

Nie ma sensu nigdzie indziej teraz grać niedługo startuje Tiveria ten czas lepiej wykorzystać na realne życie a nie gry komputerowe żeby z czystym sumieniem  wbić na start tiverii i noł lajfić :D 

Opublikowano

Ktoś wie czy chcą w ogóle coś zmienić czy tylko uruchomić server i zostawić go ...?

Opublikowano

Ktoś wie czy chcą w ogóle coś zmienić czy tylko uruchomić server i zostawić go ...?

To nie czytałeś informacji na stronie tiveria na fb? Tam już odpowiadali na takie pytania i wiele innych. Zapoznaj się z tym i dopiero pytaj tutaj.

Opublikowano

To nie czytałeś informacji na stronie tiveria na fb? Tam już odpowiadali na takie pytania i wiele innych. Zapoznaj się z tym i dopiero pytaj tutaj.

Z tego co doczytałem ma to być stara tiveria z nowym teamem (nic nie wiedziałem o jakichkolwiek nowościach ), jak dla mnie to nie wypali niestety czasy się zmieniły zresztą ilość graczy mówiła sama za siebie . Tak szczerze to na tym serverze nic nie było prócz npc który zmieniał bony i to go wyróżniało  natomiast jeżeli chodzi o rozrywke, drop itp to nuda straszna . Po 75 lvlu nie było już nic do roboty jedynie WW od 90 bodajże . Ten server był bardziej zacofany niż PL 

Opublikowano

Z tego co doczytałem ma to być stara tiveria z nowym teamem (nic nie wiedziałem o jakichkolwiek nowościach ), jak dla mnie to nie wypali niestety czasy się zmieniły zresztą ilość graczy mówiła sama za siebie . Tak szczerze to na tym serverze nic nie było prócz npc który zmieniał bony i to go wyróżniało  natomiast jeżeli chodzi o rozrywke, drop itp to nuda straszna . Po 75 lvlu nie było już nic do roboty jedynie WW od 90 bodajże . Ten server był bardziej zacofany niż PL 

Kolego właśnie nowości zepsuły pl'a ,a co do tiverii ( BOŻE CZY WY MOŻECIE CZYTAĆ TO CO ONI PISZĄ?) ma być temat z propozycjami gdzie gracze będą pisać co chcą by wprowadzono.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...