Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co z Tiverią?

7Tech

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma to jak wejść w temat i nie przeczytać 2-3 strony do tyłu i zadawać głupie pytania.

Pozostawię to bez komentarza - tylko proszę nie mów, że to Balmora/Ravia? :)

Już to wspominałem i wspominać będe. Ten serwer jest tworzony dla starych weteranów, a nie dla jakiś dzieci ( :P ) 

Sama domena Tiveria.pl to jest reklama, powiedz mi ile jest serwerów, które stały 5 lat? Moze 2 w tym Tiveria. :)

Start w dniach 24-26 jeśli dobrze pójdzie, prezka na mpc - tydzień przed

#Dodam jeszcze że serwer nie będzie na source. 

Skoro uważasz, że Tiveria jest tak świetnym serverem to czemu padła ? Poza tym co tam takiego jest twoim zdaniem interesującego ? WW? może 4 lata temu było, ale teraz ?

• Odpowiedzi 822
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Skoro uważasz, że Tiveria jest tak świetnym serverem to czemu padła ? Poza tym co tam takiego jest twoim zdaniem interesującego ? WW? może 4 lata temu było, ale teraz ?

Hmm pewnie dlatego , że Administratorzy nie mieli czasu prowadzić serwera?

Opublikowano

Hmm pewnie dlatego , że Administratorzy nie mieli czasu prowadzić serwera?

Nie mieli czasu albo nie chcieli ale raczej to 2 bo na forum wchodzili co jakiś czas i tylko pisali że już mają update i testują właśnie ( i taka zabawa trwała z 2 lata?)

Opublikowano

Nie mieli czasu albo nie chcieli ale raczej to 2 bo na forum wchodzili co jakiś czas i tylko pisali że już mają update i testują właśnie ( i taka zabawa trwała z 2 lata?)

Napisali , że zamkneli z powodu braku czasu więc o czym Ty tutaj chcesz jeszcze dyskutować?

Opublikowano

Napisali , że zamkneli z powodu braku czasu więc o czym Ty tutaj chcesz jeszcze dyskutować?

O tym że niepotrzebnie przez ponad rok robili z ludzi idiotów bo jak się nie ma czasu to się zamyka a nie wchodzi na forum co 3 miechy i pisze, że lada moment update będzie

Opublikowano

O tym że niepotrzebnie przez ponad rok robili z ludzi idiotów bo jak się nie ma czasu to się zamyka a nie wchodzi na forum co 3 miechy i pisze, że lada moment update będzie

No lecz nie o tym chyba dyskutowaliśmy ? :D

W takim razie napisz im to ,a nie mi tutaj :P

Opublikowano

Nikogo nie trzymali na siłę. Kto chciał, mógł skończyć. (Wszyscy wiedzieli, że się zbliża koniec - więc tym bardziej nie wiem czemu narzekasz). Ludzie mieli ze sobą kontakt na forum, ts'ie, w grze - było spoko, nawet w tych ostatnich miesiącach. Pomimo, że bardzo nie lubiłam tej administracji to jednak stworzyli fajny serwer na którym grała zarąbista społeczność :D

Aqualite kiedyś pisał, że naprawdę coś robili. Zresztą, to ich serwer mogli robić co chcieli. :D 

Potrzeba było czasu Administracji, aby ona nie padła. Brakło trochę nowości i konsekwencje zmienienia WW, czy innych rzeczy widać bardzo długo. Serwer jednak był najlepszy. Teraz mamy dużo, rożnych serwerów. Niektóre to aż przesadzają z unowocześnieniami, zapominając na czym ta gra polegała. Tiveria powinna być inna, żeby się wyróżniała. 

Poza tym w wypowiedzeniu "tiveria była świetnym serwerem" nie chodzi tylko o sprawy samej gry i nowości - Tiveria to też stabilność, super społeczność (bez takich bachorów jak Panodra, czy inne gówna - tak, powtarzam się) no i rewelacyjna Administracja, której jednak na końcu trochę zabrakło xD

Opublikowano

Nikogo nie trzymali na siłę. Kto chciał, mógł skończyć. (Wszyscy wiedzieli, że się zbliża koniec - więc tym bardziej nie wiem czemu narzekasz). Ludzie mieli ze sobą kontakt na forum, ts'ie, w grze - było spoko, nawet w tych ostatnich miesiącach. Pomimo, że bardzo nie lubiłam tej administracji to jednak stworzyli fajny serwer na którym grała zarąbista społeczność :D

Wydaje mi się, że nie grałaś na zbyt wielu serwerach.. Ponieważ większość 'team'ów' składa się albo z dzieciaków, albo z nieudaczników życiowych którzy otwarcie prywatnego serwera traktują jako pracę która polega na wyciągnięciu pieniędzy z portfeli (przeważnie rodziców) graczy ;f Już o navi i sprzedawaniu baryłek nie wspomnę.

Może i ich "bardzo nie lubiłaś" ale oni nie są do lubienia tylko do zapewnienia komfortowej gry. Moim zdaniem dawali radę.

Administrację tego serwera oceniłbym z*********e. Nie była to banda dzieciaków, nie zależało im zbytnio na pieniądzach ponieważ nie oszukujmy się ale serwer pod koniec był utrzymywany dla naprawdę garstki osób..  Nie dawali sobie wchodzić w dupę i nie było kolesiostwa. Moim zdaniem była to idealna administracja. Faktem jest, że mieli i głupsze pomysły: pokroju zakaz handlowania za realne pieniądze/ z czego się wycofali.

Jedyne co można im zarzucić to fakt, że ostatni 1-1,5 roku z administracji pojawiał się tylko Greg? No i to, że pod koniec odjebali z tymi nowościami "czego to nie dodadzą" a wyszło jak wyszło. Generalnie było elegancko, ale pod koniec nawet nie potrafili poinformować o zamknięciu serwera. Z tego co mi wiadomo, to chyba nawet na facebooku nie było żadnej wiadomości, że serwer został wyłączony? (Mogę się mylić..)

Jeżeli byliby tacy źli to przypuszczam, że zrestartowaliby serwer a po trzech miesiącach zamknęli go. Takie wałki też już bywały. 

No nic, jeżeli byłby to restart z taką administracją jak była z pewnością bym zagrał, a tak to mam dylemat. Jednak mimo wszystko życzę powodzenia.

Opublikowano

Wydaje mi się, że nie grałaś na zbyt wielu serwerach.. Ponieważ większość 'team'ów' składa się albo z dzieciaków, albo z nieudaczników życiowych którzy otwarcie prywatnego serwera traktują jako pracę która polega na wyciągnięciu pieniędzy z portfeli (przeważnie rodziców) graczy ;f Już o navi i sprzedawaniu baryłek nie wspomnę.

Administrację tego serwera oceniłbym z*********e. Nie była to banda dzieciaków, nie zależało im zbytnio na pieniądzach ponieważ nie oszukujmy się ale serwer pod koniec był utrzymywany dla naprawdę garstki osób..  Nie dawali sobie wchodzić w dupę i nie było kolesiostwa. Moim zdaniem była to idealna administracja. Faktem jest, że mieli i głupsze pomysły: pokroju zakaz handlowania za realne pieniądze/ z czego się wycofali.

Jedyne co można im zarzucić to fakt, że ostatni 1-1,5 roku z administracji pojawiał się tylko Greg? No i to, że pod koniec odjebali z tymi nowościami "czego to nie dodadzą" a wyszło jak wyszło. Generalnie było elegancko, ale pod koniec nawet nie potrafili poinformować o zamknięciu serwera. Z tego co mi wiadomo, to chyba nawet na facebooku nie było żadnej wiadomości, że serwer został wyłączony? (Mogę się mylić..)

Jeżeli byliby tacy źli to przypuszczam, że zrestartowaliby serwer a po trzech miesiącach zamknęli go. Takie wałki też już bywały. 

No nic, jeżeli byłby to restart z taką administracją jak była z pewnością bym zagrał, a tak to mam dylemat. Jednak mimo wszystko życzę powodzenia.

Chyba mnie nie zrozumiałeś. (Zobacz może moje dalsze wypowiedzi do innych cytatów). Nie lubiłam tej administracji, zresztą z wzajemnością. Administratorami Tiverii jednak byli zarąbistymi. I podzielam twoje zdanie o Gregu (tylko jego aktywność pod sam koniec też była malutka)- jednak totalnie nie ogarniał metina - niby tylko administrator forum, ale do skarg się pchał, a jego "werdykty" były po prostu śmieszne. 

Opublikowano

Zgadzam się w 100% z Vomar'em. Nie kojarzę w ogóle tego HASKI'ego ze 'sceny' metina. To jakiś noname. Nie wiem czego się po nim spodziewać. Szkoda mi jednak czasu na to by wejść na serwer gdzie po miesiącu wszystko się roz*ierdoli przez brak doświadczenia administratorów.

PS: Koniec lipca powiadacie? Ten cały @haski już powinien odpalić forum/bete by ogarnąć na czas wszystkie propozycje/naprawę bugów,nie sądzicie?

#rein

Opublikowano

Zgadzam się w 100% z Vomar'em. Nie kojarzę w ogóle tego HASKI'ego ze 'sceny' metina. To jakiś noname. Nie wiem czego się po nim spodziewać. Szkoda mi jednak czasu na to by wejść na serwer gdzie po miesiącu wszystko się roz*ierdoli przez brak doświadczenia administratorów.

PS: Koniec lipca powiadacie? Ten cały @haski już powinien odpalić forum/bete by ogarnąć na czas wszystkie propozycje/naprawę bugów,nie sądzicie?

Do 10 lipca ma forum/ts się pojawić, a o Haskim słyszałam tylko negatywne opinie. 

Opublikowano

Jeśli serio tak uważasz, że serwer będzie tylko dla weteranów to się grubo mylisz, bo na starcie byłoby 200 osób, miesiąc i serwera już by nie było znowu. Przykłady serwerów które stały 5 lat? Pandora, prawie Dragon, teraz Elite jeszcze ciągnie, Avalon i Yitian(wczesniej Xlast) czy tez nawet Virtual, więc to nie tylko Tiveria.

­

Masz tu wymienione dokładnie 6 serwerów, z czego 3 to jeden wielki syf.. pomyśl o tym inaczej. Ile serwerów powstaje/powstawało i nie przeżyło nawet 1roku? (setki, jak nie tysiace) :)

Tiveria.pl 

Start : 04.08.15 - GODZINA 18-20

Oczekujemy :)

Opublikowano

Człowieku, Ty chyba nie grałeś na serwerze dla którego głównie wchodziłeś dla ludzi tam grających :) To jest cały sens!

Starasz się strasznie opluć ten serwer ale Ci to nie wychodzi, ponieważ są tacy tutaj na forum, którzy znają ten serwer od każdego aspektu gry (od administracjii do samej gry oraz społeczności - chodzi o @7Tech oraz @Magdula2, to są gracze z ogromnym doświadczeniem z tym serwerem. A Ty który grałes 3 miechy sie wypowiadasz!

Może i ich "bardzo nie lubiłaś" ale oni nie są do lubienia tylko do zapewnienia komfortowej gry. Moim zdaniem dawali radę.

Dokładnie, na Tiverii nie było noobstwa z Administratorami, którzy wystawiali pliki na mpc za free! 

Dokładnie!

Ogólnie masz + u mnie za znanie się na temacie! :)

Tiveria.pl 

Start : 04.08.15 - GODZINA 18-20

Oczekujemy :)

Opublikowano

Nie ma to jak wejść w temat i nie przeczytać 2-3 strony do tyłu i zadawać głupie pytania.

Pozostawię to bez komentarza - tylko proszę nie mów, że to Balmora/Ravia? :)

Już to wspominałem i wspominać będe. Ten serwer jest tworzony dla starych weteranów, a nie dla jakiś dzieci ( :P )

Sama domena Tiveria.pl to jest reklama, powiedz mi ile jest serwerów, które stały 5 lat? Moze 2 w tym Tiveria. :)

Start w dniach 24-26 jeśli dobrze pójdzie, prezka na mpc - tydzień przed

#Dodam jeszcze że serwer nie będzie na source.

Taki kot z tego haskiego I server nie bedzie na source?

Ktos pisal ze to server dla graczy a nie hajsu.juz to widze jak wylozyl pare tysi na pliki I nie bedzie chcial zarobic.

Opublikowano

No musisz się go zapytać :D

Taki kot z tego haskiego I server nie bedzie na source?

Ktos pisal ze to server dla graczy a nie hajsu.juz to widze jak wylozyl pare tysi na pliki I nie bedzie chcial zarobic.

Tak ja pisałem , że serwer będzie dla graczy. Po czym to stwierdzam? Osoba , która chce zbić kase raczej nie kupuje w tych czasach harda i to upadłego harda w ogóle go nie zmieniając. Co tam i tak 7Tech pierniczy głupoty ^.^

Opublikowano

Wydal kase na pliki,strone itd dla nas?nie rozsmieszaj mnie. Moze niech Sam odpowie? I ciekawe jak bedzie wygladal is

Opublikowano

Ja nie rozumiem... Wbijają motłochy które grały kilka miesięcy i wypowiadają się na temat serwera negatywnie, a to był naprawdę jeden z nielicznych serwerów, dla którego po kilku latach nadal chciało się wracać na stare śmieci... A nie tak jak teraz, zrobią harda który ma potężną reklamę i gra kilka tys osób a po max 2 miesiącach nie ma nawet 400 osób ( "Sami o tym bardzo dobrze wiecie". A na tiverii grało 1149 osób max o ile pamiętam i przez 5 k***a lat ( PIĘĆ LAT!!! ) grało nadal 200 osób niekiedy nawet ponad, co na niektórych "Bardzo sławnych i niby zajebistych serwerach to była już wysoka norma po paru tygodniach no.... niekiedy miesiącach ich istnienia....

Tiveria to serwer stabilności koniec kropka. A patałachy które grały parę miesięcy na tiverii, niech lepiej się nie wypowiadają... Bo aż żal mi c***a ściska jak czytam wasze głupoty.

9218_loveaudi.jpg

Opublikowano

Wydal kase na pliki,strone itd dla nas?nie rozsmieszaj mnie. Moze niech Sam odpowie? I ciekawe jak bedzie wygladal is

Zapytaj go ,a nie bawisz się w proroka. Chcesz o tym dyskutować napisz coś potwierdzającego Twoją tezę  ,a nie zakładasz , że każdy jest chytry tylko na pieniądze.

Chciałbym Was pochwalić ładna dyskusja wywiązała się w temacie i już mamy 21 stron :P

Opublikowano

Tak ja pisałem , że serwer będzie dla graczy. Po czym to stwierdzam? Osoba , która chce zbić kase raczej nie kupuje w tych czasach harda i to upadłego harda w ogóle go nie zmieniając. Co tam i tak 7Tech pierniczy głupoty ^.^

Moim zdaniem się mylisz. W tych czasach chyba żaden idiota nie postawi servera metin2 (na którego wydał wcześniej kasę) dla rozrywki graczy lub samego hobby. :p

Opublikowano

Moim zdaniem się mylisz. W tych czasach chyba żaden idiota nie postawi servera metin2 (na którego wydał wcześniej kasę) dla rozrywki graczy lub samego hobby. :P

No cóż jak widzisz mimo wszystko stara Tiveria myślę działała na tej zasadzie. Przynajmniej tak pisał Tomasz/Balon , że robią to dla sprawdzenia się :D

Opublikowano

No cóż jak widzisz mimo wszystko stara Tiveria myślę działała na tej zasadzie. Przynajmniej tak pisał Tomasz/Balon , że robią to dla sprawdzenia się :D

Oni może i tak, chociaż TU trochę inaczej to opisali + to nie Tomasz i Balon tylko "HASKI".  :huh:

Opublikowano

Oni może i tak, chociaż TU trochę inaczej to opisali + to nie Tomasz i Balon tylko "HASKI".  :huh:

Nie chodziło mi o wypowiedź w tym temacie. Na starym forum w jakimś temacie któryś z nich się wypowiedział , że jest to dla nich sprawdzenie się.

Opublikowano

Nie chodziło mi o wypowiedź w tym temacie. Na starym forum w jakimś temacie któryś z nich się wypowiedział , że jest to dla nich sprawdzenie się.

Wiem wiem, tylko tu trochę sprawę inaczej przedstawili. :)

Opublikowano

Wiem wiem, tylko tu trochę sprawę inaczej przedstawili. :)

I tak zachowali się żałośnie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...