Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co z Tiverią?

7Tech

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 822
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

max lvl kwestia 2 miesiecy...niech bedzie,to  i tak 8 TYGODNI.co mial z tego winchester za wbicie max lvl?gowno.

zobaczycie ze tiveria nie przyjmie sie taka jaka byla.metkow bic nie ma sensu.tylko ww(ktore mozna robic samemu)i trzymanie spacji wp.

musi byc cos co bedzie motywowalo do dalszej gry.

alchemia,pety,eq....cokolwiek.samo expienie dla lvl ludzi nie zmotywuje do gry.chyba ze mowimy o garstce graczy ktorzy grali do samego konca.dla mnie 200 osob na TAKIM serverze to troche malo.jesli ma byc graczy od groma to musi sie cos dziac.jesli skille beda tak jak byly(w 1 dzien P),jesli drop z metkow bedzie taki jaki byl(oplacalo sie tylko 7pietro dt)to co ma motywowac? zmienianie bonow? dla setki osob moze i tak.

pojebalo mnie z petami?to tylko propozycja tak jak alchemia czy skille.

jesli bedzie tak jakbylo to bedzie gralo ze 200  osob.nawet zwyklego zuo nie ma sensu robic.

nie napinajcie sie tak.poprostu szkoda marnowac taki server.

ja i tak zagram.ale nie bawi mnie gra z kilkudziesiecioma osobami.

Co Ty bredzisz o samodzielnym ww na początku serwera... 

Wątpię abyś pamiętał czasy 2010/11 kiedy truta do zdobycia była nie lada wyzwaniem, nie mówiąc o reszcie dobrego ekwipunku. 

Po starcie inflacja będzie zerowa (chociaż przez chwilę, chyba że jakiś pseudo admin zacznie odwalać trzodę) co będzie największym plusem staro-nowej Tiverii. 

Zero bryłek na allegro, zaczynasz od zera. Normalnie bajka :D. Tylko szkoda, że starych ekip na 99% nie będzie ;f. TopModelki, zOOmbiaki itd ;d.

PS. www.tiveriamt2.aq.pl 

Możecie popaczeć na stary ranking, kiedy to jeszcze Zuzia była w topce xD

Opublikowano

Stara Tiveria to Triadica , wtedy dopiero graczy się nazbierało i ekip ;)

Opublikowano

Stara Tiveria to Triadica , wtedy dopiero graczy się nazbierało i ekip ;)

Dzięki za informacje bo nikt tego nie wiedział.

Opublikowano

jesli tiveria bedzie taka jak byla to w dzisiejszych czasach nie przyjmie sie.

skile na p wbic chwila,exp rowniez do 90 kwestia kilkunastu godzin.a po 90 ww i max lvl kwestia tygodni.

musza byc jakies nowosci.jakies pety, pasy moze alchemia?

zeby bylo co robic a nie siedziec na 8p w ww i trzymac spacje na wp.

moze zmiencie system wbijania skili?moze jakas bron po syrku?bo jezeli bedzie to kopia w 100% to nie bedzie ludzi tyle co bylo na poczatku tiverii(2k+)teraz jest duza konkurencja.zmienic cos trzeba.takie jest moje zdanie

Jak chcesz gówniane pety, alchemie itp. To idź na inne serwery, od c***a tego będzie. 

Opublikowano

Nie kłóccie sie o nowości bo to bez sensu, i tak będzie ankieta i to większosć zdecyduje co ma być a czego nie :)  jednak sam wolałbym aby nie dodawac żadnych nowych setów broni, zbroi, ani petów i alchemii :P Dorzucić kilka misjii na 90+ aby zmotywować do bicia dużo wyższego levela i może pomyśleć nad tymi metinami, ale sam nie wiem czy to dobry pomysł. Ale tak jak napisałem na początku i tak zdecyduje więkoszć poprzez ankiete :P

Opublikowano

Jakieś informacje nowe?

Na dzień dzisiejszy jest informacja , że do 10 ma się pojawić strona i forum. Niestety nic więcej więc pozostaje nam czekać :D

Opublikowano

Na dzień dzisiejszy jest informacja , że do 10 ma się pojawić strona i forum. Niestety nic więcej więc pozostaje nam czekać :D

Możliwe, że forum będzie szybciej.  :D

Opublikowano

Zadnych wiadomosci od administracji, watpie ze wystartuje.

Czemu tak zakładasz? Potrzebne informacje napisali na fanpage'u lub na pw gdy zapytałeś. Co Ty chcesz więcej żeby pisali?

Opublikowano
 Mógłby ktoś podać mi jakieś dane, informacje o serwerze?

Ile czasu było potrzebne na wbicie 75 przy normalnym graniu? Jakie raty? To był czysty hard czy medium/hard? Były jakieś nowe mapy? Co było ciekawego? Ile KU do G?

Prezka jest, ale bez zdj, wiec dla mnie juzles

Opublikowano

Ile czasu było potrzebne na wbicie 75 przy normalnym graniu? Jakie raty? To był czysty hard czy medium/hard? Były jakieś nowe mapy? Co było ciekawego? Ile KU do G?

Ogólnie to jeden dzień, ale od zera bez IS'u to może z 2-3 jak mało grasz. Ja bym tego serwera hardem nie nazwał. KU i kamienie u handlarza, bonusy tak samo. Ale jeśli chodzi o jakieś ulepszenia czy coś, to z metinów nie leciały magiczne metale, także aby coś poulepszać trzeba się było najebać. Co do nowości, to było pare innowacji, ale bez szału. Reasumując jest to taki old-school'owy medium ;f

https://www.youtube.com/watch?v=Fil-DMUT5Wc

http://www.mpcforum.pl/topic/372974-tiveria-dedyk-hard/

Opublikowano

Jeśli pytasz o max lvl i raty do teraz nie wiadomo więc to swego rodzaju niewiadoma :D

75 dało się wbić i w jeden dzień , a od zera jak kolega wyżej. Serwer był medium/hard, a co do mapek była autorska dolina trolli. Co ciekawego? Arena walk, stare dobre sety, brak zbędnego syfu, raporty wojenne, pierdoły typu podgląd eq na stronie.Co do skilli jak up.

Czemu napisałem medium/hard? Chociażby ze względu na robienie eq , ciężki exp. Na pewno nie jest to typowy medium ^^

Opublikowano

Serwer był medium/hard, a co do mapek była autorska dolina trolli. Co ciekawego? Arena walk, stare dobre sety, brak zbędnego syfu, raporty wojenne, pierdoły typu podgląd eq na stronie.Co do skilli jak up.

Czemu napisałem medium/hard? Chociażby ze względu na robienie eq , ciężki exp. Na pewno nie jest to typowy medium ^^

Dolina trolli - jedno z największych porażek, mapa tak cholernie zbugowana na której trzeba było siedzieć naprawdę długo, żeby wbić jakieś %. Nie dość, że moby się same bugowały to jeszcze inni gracze im pomagali :D.

Arena Walk - nie było źle, ale potrzebne było trochę poprawek, gdyż tutaj wygrywały gildie i znajomi. 

Ciężki exp... Nie był on ciężki, bo gdzie by nie patrzeć to spokojnie się dawało radę, jednak coś było nie tak - za wolno on leciał lub był zbyt nudny. Expić spokojnie było można w pojedynkę. 

Opublikowano

Dolina trolli - jedno z największych porażek, mapa tak cholernie zbugowana na której trzeba było siedzieć naprawdę długo, żeby wbić jakieś %. Nie dość, że moby się same bugowały to jeszcze inni gracze im pomagali :D.

Arena Walk - nie było źle, ale potrzebne było trochę poprawek, gdyż tutaj wygrywały gildie i znajomi. 

Ciężki exp... Nie był on ciężki, bo gdzie by nie patrzeć to spokojnie się dawało radę, jednak coś było nie tak - za wolno on leciał lub był zbyt nudny. Expić spokojnie było można w pojedynkę. 

Nie miałem na myśli problemu z padaniem na mobkach lecz właśnie czas expienia. Na innych serwerach po jakimś czasie robiło się pełno maksymalnych lvli , a u nas jednak to było wyzwanie by dobić ten 120? W końcu nie wiadomo jaki był max xD

Opublikowano

Mobki to maja tendencje do bugowania sie wszedzie gdzie gralem :D

A mapka trolli byla najlepsza na Tiverii - jedyne miejsce gdzie podczas expa mozna bylo sie napierdzielac, a i bicie sie tam bylo lepsze niz gdziekolwiek indziej, bo tam nie wbijaly "masowki" i moby mialy pierdolniecie wiec trzeba bylo sie czasem nagimnastykowac - na zadnej mapce, na zadnym serwerze nie bilo mi sie tak dobrze jak tam (a troche tych serwerow juz zwiedzilismy)

@Redemption - do 100lvla bylo jakies 20h gry, do 105 kolejne 15h jesli mialo sie druga postac i eq, a na 105 bylo dostepne juz cale eq, biolog i mapki. Hardem bym serwa nie nazwal

uowtJmL.png

Opublikowano

W sumie fajnie by było pograc sobie na takim oldschoolowym serwie, jednak moze to byc nudne. Drobne zmiany, typu sensowny drop z metków, czy jakis nowy dungeon - cokolwiek i mysle ze bedzie git, bo polowe gry dropic kd na mapkach w dt to troche przypal xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...