Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Medium Malestia.pl - Start 12 grudnia

Tharel.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 329
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Będzie jakaś beta przed startem jeszcze?? Bo ZabQ-u na filmiku mówił że miała zostać wczoraj włączona.

Opublikowano

Co do szybkości ruchu chodziło mi o to aby ograniczyć ją do takiego poziomu że postacie ze skilami zwinka bezszelestny i berserk będą szybsze od reszty a nie jak na reszcie serwerów temat olany

Opublikowano

błagam, dopracujcie wszystko i zadbajcie o start bo pokładam ogromne nadzieje w tym serwerze :) (ps z 89 na 90 bez pd itp ile mniej więcej będę wbijał?) zadbacie o to by nie było "przestojów lvlowych" na których sie expi kilka godzin na 1 lvl? moim skromnym zdaniem lepiej nieco utrudnić exp żeby nie było można jechać na 2 spoty takim archerem w średnim eq niż dać łatwe moby ale słaby exp. Oczywiście tylko pytam ;p

a jeszcze jedno pytanko, czy serwer jest bardziej trudniejszy pod względem robienia eq czy pod względem expienia? (na co trzeba poświęcić więcej czasu)

Co do szybkości ruchu chodziło mi o to aby ograniczyć ją do takiego poziomu że postacie ze skilami zwinka bezszelestny i berserk będą szybsze od reszty a nie jak na reszcie serwerów temat olany

dobra uwaga, na niektórych serwerach jest po prostu zwiększona szybkość ruchu (normalnie jest blokada do 200 a potem mimo iż masz więcej to i tak działa jak 200) a dla bodego  czy szamana / archera się to przyda.

18438724560545478762_thumb.jpg
Opublikowano

błagam, dopracujcie wszystko i zadbajcie o start bo pokładam ogromne nadzieje w tym serwerze :) (ps z 89 na 90 bez pd itp ile mniej więcej będę wbijał?) zadbacie o to by nie było "przestojów lvlowych" na których sie expi kilka godzin na 1 lvl? moim skromnym zdaniem lepiej nieco utrudnić exp żeby nie było można jechać na 2 spoty takim archerem w średnim eq niż dać łatwe moby ale słaby exp. Oczywiście tylko pytam ;p

a jeszcze jedno pytanko, czy serwer jest bardziej trudniejszy pod względem robienia eq czy pod względem expienia? (na co trzeba poświęcić więcej czasu)

dobra uwaga, na niektórych serwerach jest po prostu zwiększona szybkość ruchu (normalnie jest blokada do 200 a potem mimo iż masz więcej to i tak działa jak 200) a dla bodego  czy szamana / archera się to przyda.

Mi się wydaje ze w metinie ruch postaci (animacja czy cos) moze miec wartosc max 200. Nie wiem czy w source mozna cokolwiek zrobic z tym limitem. Spytam Tharela i napiszę ci.

e2TT2Na.png

Opublikowano

Zastanawiam sie jeszcze jak to bedzie wygladalo z dropem medalow, ku oraz k. duchowych.

Medale dropia w lochu, no dobra ale jak dropia w porownaniu do PLa i czy jest limit ich dropu? (W sensie lvla)

Ile KU bedzie mniej wiecej dropic z metina 15lv i np. metina 90lv? To samo sie tyczy kd.

Opublikowano

Na malestii szybkość ruchu jest ciutke inaczej liczona. Maksymalna wartość to 250. Z szacunkowych obliczeń wynika, że z maksymalnym odpalem (fioletowa potka, mount, buty wiatru, zwinność lub berserk) różnica powinna być zauważalna.

Pozdrawiamy i zachęcamy do propozycji, które prawdopodobnie wprowadzimy w najbliższej aktualizacji,

Zarząd Malestia.pl

Opublikowano

bardzo ładnie wykonana zapowiedź, dawno dawno.. czegoś takiego na tym forum nie widziałem,

serwer oczywiście polecam ze względu na ZabQ  ;)

Opublikowano

Zastanawiam sie jeszcze jak to bedzie wygladalo z dropem medalow, ku oraz k. duchowych.

Medale dropia w lochu, no dobra ale jak dropia w porownaniu do PLa i czy jest limit ich dropu? (W sensie lvla)

Ile KU bedzie mniej wiecej dropic z metina 15lv i np. metina 90lv? To samo sie tyczy kd.

Metiny od 1 do 30 lvla po 1KU, 35 do chyba 65 po 2 KU, reszta 3 KU.

KD lecą od metinów 40 lvl, z wzrostem lvla metina, rośnie % na drop.

Co do medali, tak, % jest lekko powiększony, na pewno nie naharujesz się w lochu na śmierć. Ograniczenie poziomowe jest takie samo jak dla każdego innego potworka (różnica 15 lvli).

Opublikowano

Mi się wydaje ze w metinie ruch postaci (animacja czy cos) moze miec wartosc max 200. Nie wiem czy w source mozna cokolwiek zrobic z tym limitem. Spytam Tharela i napiszę ci.

no, na tiverii jest mozliwosc 250

gdzies byl dif nawet na taka szybkosc

Opublikowano

Widze ze duzo nocek sie szykuje, mysle ze bedzie warto.

Martwi mnie jedna rzecz tak zwana gildia "MafiaZabQ"

Na kazdym serwie nie daja zyc;).

Bede na starcie a pozniej zobaczymy.

Powodzenia ! :D<3

Opublikowano

Widze ze duzo nocek sie szykuje, mysle ze bedzie warto.

Martwi mnie jedna rzecz tak zwana gildia "MafiaZabQ"

Na kazdym serwie nie daja zyc;).

Bede na starcie a pozniej zobaczymy.

Powodzenia ! :D<3

ale oco dokładnie chodzi że "nie dają żyć" ??

@topic jak wygląda system gilidi czy coś zmienione/dodane 

czy zabezpieczenia są czy olaliście?

@Edit, Polecam ze względu na loliego, evora i tharela :)

1313157092-U378900.jpg
Opublikowano

Śluby Homoseksualne

iLbQXkS.png

Zaktualizowano prezentację o kolejną nowość.................

e2TT2Na.png

Opublikowano

Ok, to już wyjaśnione ;)

A co odnośnie "typu" serwera? więcej czasu poświęcę na eq czy raczej na exp? (osobiście mam nadzieje, że na eq, przynajmniej będzie zabawa i jakaś różnorodność)

Jak z bonami (bo się nie odczytałem) wchodzą na max? (Mam nadzieję że nie ;p)

Na malestii szybkość ruchu jest ciutke inaczej liczona. Maksymalna wartość to 250. Z szacunkowych obliczeń wynika, że z maksymalnym odpalem (fioletowa potka, mount, buty wiatru, zwinność lub berserk) różnica powinna być zauważalna.

Pozdrawiamy i zachęcamy do propozycji, które prawdopodobnie wprowadzimy w najbliższej aktualizacji,

Zarząd Malestia.pl

Skoro liczycie na propozycje...

Tak jak już mówiłem, serwer zapowiada się rewelacyjnie, mam nadzieję, że się nie zawiodę i że nie popełnicie tego samego błędu co administracja Crados (mianowicie przyjemna gra do około 90 lvl, potem  każdy ma perf eq bo bony wchodzą prawie jak na easy, eq na spokojnie powkręcane na +9 i nic do roboty oprócz wbijania lvl... pomijając fakt ile czasu sie go wbijało :D) W końcu czym jest serwer bez rywalizacji? Warto utrudnić robienie bonów czy ostatniego seta eq a nie exp który jest zwykłą monotonią. ;) tym bardziej że takich serwerów brakuje ;)

Tak czy inaczej wpadne wraz z kilkoma kumplami na 100% :) 

Opublikowano

Śluby Homoseksualne

iLbQXkS.png

Zaktualizowano prezentację o kolejną nowość... ( xD)

hahha, zwała konkretna będzie na tym serwerze :D

już tak rzucając po prostu pomysły na wiatr może postaralibyście się żeby księgi misji były na serwerze i działały? :) Tylko żeby były za nie ciekawe nagrody :) Bo czytałem w komentarzach na youtube wpis zabq że ma być ogólnie na serwerze mało misji :)

OsoInternational.jpg

Opublikowano

Mnie zastanawia 1 rzecz tutaj ..

Jeżeli jest to serwer medium . To czemu fms nie ma u npc np +0 tylko trzeba dropić   i np boja robić .. To jest medium / hard  czy medium  bo  ja już sam nie kminie :D

Opublikowano

was pogrzało z tymi ślubami? co wy tym reprezentujecie wielcy Europejczycy którzy są tolerancyjni? PRECZ Z HOMOSEKSUALIZMEM, TO JEST CHOROBA, A NIE "INNA MIŁOŚĆ"

Opublikowano

Śluby Homoseksualne

iLbQXkS.png

Zaktualizowano prezentację o kolejną nowość.................

YEBAĆ PEDZIÓW xD

Dodacie możliwość zmiany czcionki na tą co jest na Pl'u ? ;)

Opublikowano

YEBAĆ PEDZIÓW xD

Dodacie możliwość zmiany czcionki na tą co jest na Pl'u ? ;)

Jest wybór czcionki standardowej oraz mniejszej. Ta mniejsza jest z PL'a :)

e2TT2Na.png

Opublikowano

Jest wybór czcionki standardowej oraz mniejszej. Ta mniejsza jest z PL'a :)

Odpowiesz mi na moje pytanie :D

Czemu więcej rzeczy tutaj podchodzi pod harda a serwer jest medium :D

fms / boj mi chodzi głównie .

Opublikowano

was pogrzało z tymi ślubami? co wy tym reprezentujecie wielcy Europejczycy którzy są tolerancyjni? PRECZ Z HOMOSEKSUALIZMEM, TO JEST CHOROBA, A NIE "INNA MIŁOŚĆ"

co do tego że jest to choroba a nie "inna miłość" to się zgodzę, ale czy naprawdę nie zauważyliście że te śluby homoseksualne są dla zwały? 4fun?

+ mógłbym liczyć na odpowiedź na moje pytanko w powyższym poście? :)

Odpowiesz mi na moje pytanie :D

Czemu więcej rzeczy tutaj podchodzi pod harda a serwer jest medium :D

fms / boj mi chodzi głównie .

żeby nie mieć wszystkiego od razu i nie latać po m2 czy na bo po 15 minutach gry :) myślę że dobrze zrobili przynajmniej z broniami na 30 lvl. :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...