Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Medium Malestia.pl - Start 12 grudnia

Tharel.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 329
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serwer petarda. Przeglądałem forum MPC i tak czekam aż coś w koncu pojawi sie na czym mozna bedzie zagrać aż tu nagle, Malestia  :) Mam nadzieje ze wszystko bedzie pikene jak widac na prezentacji i jeszcze ważniejsza rzecz ! 

ZABEZPIECZENIA

szkoda aby tak swietny serwer sie zmarnował w kilka minut ;P zagram! :P 

Opublikowano

Cięzko będziecie mieć przy startującym serwerze na A.

Gdyby nie to że Surmistrz sponsoruje ;)

Prezentacja dośc fajna.

Powodzneia

giphy.gif

Potrzebujesz reklamy serwera Metin2?

Konkretny Youtuber zaprasza Cię do swojej oferty!

http://www.mpcforum.pl/topic/1249870-reklama-serwer%C3%B3w-metin2-youtube-8700-facebook-4100-grupa-metin2-3100/page-1
Opublikowano

No kurde prezentacja to Wam sie naprawde udala, cos mi sie wydaje ze pobijecie inne serwery na glowe. Pelno nowych, naprawde fajnie zapowiadajacych sie pomyslow ktore z pewnoscia milo umila gre jak i troche starych, przerobionych na lepsze jak i kilka pomyslow skopiowanych z innych gier mmorpg/rpg co naprawde bardzo bedzie wyrozniac serwer. Super! Na pewno zawitam na serwerze i miejmy nadzieje ze wszystko bedzie tak dobre i profesjonalne jak wlasnie ta prezentacja. :) 

Widze ze administracja sie udziela w temacie wiec kolejny plusik dla Was a korzystajac wlasnie z tego, zadam kilka pytan na ktore chcialbym uzyskac odpowiedz zanim zaczne grac.

1. Co z reklama?

2. Jakie macie zabezpieczenia? (Nie fajnie by bylo jakbyscie nie mogli dobrze wystartowac lub miec problemy przez ktore wielu graczy moze odejsc... :>)

3. Co bedzie sie znajdowalo w IS? Czy nie zepsujecie sobie serwera poprzez aspekt 'Pay2Win'?

4. Skad wziac rady i zwoje egzo? 

5. Zdobione skrzynie jak sie domyslam dropia z metinow? Im lepszy metin tym lepsza skrzynia?

6. Czy mozecie pokazac/powiedziec przykladowy drop z metina np. 30lv i porownac go z metinem np. 85lv?

7. Czy jezeli np. taki "Wilczy gaj" jest tylko dla poziomow 10-22 i w nagrode za niego jest 3% na moby to jezeli wbije 23lvl i nie zrobie tego dunga to juz nie bede w stanie zdobyc te 3% za moby? I to samo pytania sie tyczy reszty dungow/rajdow.

8. Czy wystepuje duzo misji (ktore sie oplaca robic) na serwerze?

9. Dostajemy peta na start, czym on sie rozni od tych ktore mozemy zdobyc (mam nadzieje) lub kupic (w IS) w dalszym etapie gry? I jak sie ma to do pozniejszego expietnia takiego peta? Jednemu wbije 20lv a potem dostane nowego to on tez bedzie mial 20lv? 

I to bedzie na tyle, przynajmniej na razie. :P

Jeszcze raz brawo za serwer (Oceniam po samej prezentacji) i zycze powodzenia.

Do zobaczenia na starcie. ;)

Opublikowano

Cięzko będziecie mieć przy startującym serwerze na A.

Gdyby nie to że Surmistrz sponsoruje ;)

Prezentacja dośc fajna.

Powodzneia

@`WeeZyHakeRR`

Nikt nas nie sponsoruje, nie wiem skąd takie informacje.

edit.

@MisSsieK

1. Głównie pan ZabQ, oprócz jego kanału to sporo innych rzeczy typu bannery na metin2list, czy jakieś posty na jakiś fanpage.

2. Nie podaje takich informacji, mogę jedynie powiedzieć, że wiemy co robimy.

3. Jak będzie możliwość rejestracji to i zobaczysz sobie IS, jest zwykły na normalną kieszeń, nie powiem, że nie nastawiamy się na zarobek, bo to jest chyba normalne, ale staramy się nie zepsuć tym gry.

4. Rad nie będzie na serwerze z powodu 10 KU i krótkiego czasu czytania. Egzo z wysokopoziomowych dungeonów.

5. Tak.

6. Może ZabQ kiedyś pokaże drop z metinów na swoim kanale, nie wiem.

7. Nagrody za poziomowe dungeony są inne od tych jak idziesz pierwszy raz, a ktorys tam z rzedu.

8. To zależy, staraliśmy się jakoś dobrze te nagrody ustawić, ale raczej będzie dało się dobrze zarobić na nich.

9. Ten na start trwa tylko 3 dni (zwykłe są na zawsze) oraz jest nieexpiony, daje tylko bonusy.

edit2.

W razie jakichkolwiek wątpliwości, każdy pet ma swój osobny poziom.

edit3.

można dołączyć do bety? bo na forum coś widziałem.

Jeżeli odpalimy bete to z pewnością będzie to open-beta.

Opublikowano

Czytałem prezentację z zapartym tchem, już się nie mogę doczekać.

Pomogłem Ci? Napisałem fajny post? Kliknij Lubie To.
lew4.png

Opublikowano

1. Głównie pan ZabQ, oprócz jego kanału to sporo innych rzeczy typu bannery na metin2list, czy jakieś posty na jakiś fanpage.  Ok rozumiem, spoko. 

2. Nie podaje takich informacji, mogę jedynie powiedzieć, że wiemy co robimy.  Wlasnie o tego typu informacje mi chodzilo. :)

3. Jak będzie możliwość rejestracji to i zobaczysz sobie IS, jest zwykły na normalną kieszeń, nie powiem, że nie nastawiamy się na zarobek, bo to jest chyba normalne, ale staramy się nie zepsuć tym gry.  Przynajmniej jestes/jestescie szczerzy i to mi sie podoba takze nie pozostalo mi nic innego jak trzymac Cie/Was za slowo z tymi staranami zeby nie zepsuc. :)

4. Rad nie będzie na serwerze z powodu 10 KU i krótkiego czasu czytania. Egzo z wysokopoziomowych dungeonów. W sumie to moze i lepiej. :)

5. Tak.

6. Może ZabQ kiedyś pokaże drop z metinów na swoim kanale, nie wiem.  Ok.

7. Nagrody za poziomowe dungeony są inne od tych jak idziesz pierwszy raz, a ktorys tam z rzedu.  Ok ale chyba sie nie do konca zrozumielismy. Dalej jako przykladu uzyje Wilczego Gaju. Jezeli mam 30lv i chce zrobic dungeon "Wilczy Gaj" to czy bede mogl go wykonac czy tez nie bo wyswietli mi sie info ze mam za wysoki lv? Mam nadzieje ze teraz sie zrozumiemy. 

8. To zależy, staraliśmy się jakoś dobrze te nagrody ustawić, ale raczej będzie dało się dobrze zarobić na nich.  Milo mi to slyszec, nie wiele teraz startuje serwerow gdzie oplaca sie robic misje, a zwlaszcza serwerow ktore maja wlasne, autorskie misje jak to jest u Was.

9. Ten na start trwa tylko 3 dni (zwykłe są na zawsze) oraz jest nieexpiony, daje tylko bonusy.  Ok rozumiem lecz czy w takim razie mozesz powiedziec skad mozna zdobyc peta? Misja na wyzszy poziom czy moze tylko IS+eventy?:>

Dzieki za wszystkie odpowiedzi i po Twoich wypowiedziach moge z pewnoscia stwierdzic ze profesjonalni to Wy na pewno jestescie, co mnie naprawde cieszy. 

//

Zapomnialem jeszcze spytac bo nigdzie nie widze tabelki z bonusami. (Mozliwe ze ominalem.) 

Co z ich wartosciami i jak bedzie traktowac bsa na tym serwerze?:>

Opublikowano

Przepraszam, że nie do końca zrozumiałem twojego pytania. Tak będziemy mogli, przy wbiciu danego poziomu otrzymamy list powiadamiający nas o poziomowym dungeonie. Dopóki nie wykorzystamy darmowych prób wykonania tego dungeona, nie podlegamy sprawdzaniu przedziału poziomowego. Tak więc exp sobie spokojnie, bonusy i nagrody Cię nie ominą.

Pety można zdobyć z przede wszystkim IS, eventów oraz sklepu PO.

Wartości bonusów są bardzo podobne do standardowych, z niewielką różnicą przy szansie na wejście jakiegoś bonusu.

Dopóki BS jest w panelu bocznym w grze, nie mamy żadnych zastrzeżeń.

Opublikowano

Czyli np. nie robiac w ogole dungeonow np. dajmy na to,ze od 1 do 75 expimy a pozniej robimy sobie questy/biologii i bedziemy mogli wbic na kazdy dungeon na maly lv?

nie reklamujemy kanałów yt.

Opublikowano

Wszystko pięknie fajnie tylko te pety.... Będzie trzeba kupić w IS 3 pety.... 1 do exp i 2 do pvp -.- 

Nie moglibyście zamiast bonów silny na woj i sura u peta dać odrazu silny na ludzi ? Wyeliminuje to potrzebę kupna kolejnego peta, oraz bezsensownego zmieniania peta co chwile np. wojnach.

''Chcesz zmienić świat na lepsze?... Może od siebie zacznij!''

Opublikowano

@ Ambrozjak

O ile mi wiadomo do G1 potrzeba 10 ku zaliczonych, mozna co 2h.

Natomiast do P potrzeba mieć w eq 10 Kamieni Duchowych i 10 KU danego skilla, i wtedy czyta się KU i zabiera nam jedną książkę i jedno KD. Jest jeszcze chyba druga opcja że wymienia się 40x Kamien Duchowy na tęczowy kamień i wtedy masz na 100% skill odrazu na P.

''Chcesz zmienić świat na lepsze?... Może od siebie zacznij!''

Opublikowano

Mam kilka pytań :

- Jak z expem do 75?

- Jak ze skilami do G1/P ?

Exp do 75 nie bedzie zbyt ciężki (staraliśmy sie to ułatwić) 

Ku można czytać co 2/4 h w zależności czy księga została pomyślnie czy niepomyślnie przeczytana (10 do G1). Od poziomu G1 czytamy KU + KD (czas jak przy KU) lub wymieniamy 40 kamieni duchowych na tęczaka.

Opublikowano

Fajny serwer, czekam na start :3

Skąd dropią kamole, bo chyba nic o tym nie było?

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

* Update

- Dodano system ulepszania dla Sura, Szaman, Ninja. 

(Dziś pojawi się jeszcze biżuteria :D)

e2TT2Na.png

Opublikowano

Wreszcie jakis porządny server od ludzi którzy nie zwiną interesu :D
10/10 widzimy sie 12 grudnia :D 
Kto wie może będe "Jedyna"? :))

Opublikowano

Przepraszam, że nie do końca zrozumiałem twojego pytania. Tak będziemy mogli, przy wbiciu danego poziomu otrzymamy list powiadamiający nas o poziomowym dungeonie. Dopóki nie wykorzystamy darmowych prób wykonania tego dungeona, nie podlegamy sprawdzaniu przedziału poziomowego. Tak więc exp sobie spokojnie, bonusy i nagrody Cię nie ominą.

Pety można zdobyć z przede wszystkim IS, eventów oraz sklepu PO.

Wartości bonusów są bardzo podobne do standardowych, z niewielką różnicą przy szansie na wejście jakiegoś bonusu.
Dopóki BS jest w panelu bocznym w grze, nie mamy żadnych zastrzeżeń.

Nie ma za co przepraszac, wszyscy jestesmy ludzmi. Dziekuje za odpowiedzi ktorych mi juz udzieliles i tak teraz sie na pewno juz zrozumielismy. ;)

Jeszcze nawiazujac do tych bonusow to masz na mysli takie cos gdzie np. abs na miecze wchodzi rzadziej/czesciej niz abs na wiatr czy jak mam to rozumiec? + rozumiem takze ze bony nie sa maxymalne? Zgaduje ze sa 3 opcje na wejscie danego bonusu?

Pozdrawiam. 

@pozytywnyy

Tak. :)

//Widzialem jeszcze jakas wzmianke co do teczowych kamieni. Czy na ich pomyslne przeczytanie jest 100%? I co macie na mysli poprzez KU+KD zeby wbic skilla na P?

Opublikowano

A jak jest z koniem bo nie wyczytałem ? Dostajemy odrazu bojowca ?

Nie, czytamy medale co sekundę. Nie ma misji na konia tylko czytamy po prostu cały czas medale. :)

e2TT2Na.png

Opublikowano

Kurde serwer miazga na takie cos czekalem. I teraz mam dylemat na jakim serwerze grac. Ale jest pewne ze bede na starcie jezeli mi sie spodoba to zostane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...