Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do Ognistego Króla to się nie dziwie. Raz się wybrałem na ognistą robiąc misję konną to ludzi więcej niż na otwarciu antarisa xD

Na krolowej pajakow w v1 podobnie. Ciagle stoja jakies 90+, najpierw myslalem ze po prostu beda isc do v2 czy cos... Jak zapytalem co robia to dowiedzialem sie ze dropia notatki :D. Chcialem troche pozarabiac na bossach, ale widze ze łatwo nie jest :P

Wiadomo łatwo na tych bossach nie jest, bo sporo osób na nich siedzi nie tylko ze względu na notatki, lecz drop i żeby dobrze na nich zarabiać trzeba perfekcyjnie ogarnąć godziny respu i scrole ; D 

wgl to słyszałem, że zapowiada się niezły update, także wreszcie będzie można na czymś innym pozarabiać ;> ogólnie to 90 +. 

xD 

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Zanim przejdziemy do listy zmian przedstawiamy wam limitowany, permanentny, letni kostium, który zostanie przyznany każdemu, kto wykonał 25 lub więcej zadań podczas eventu UEFA Euro 2016.

CwKWLSH.png

Lista zmian

Poprawki/Zmiany

• Możecie teraz wyświetlać tylko nazwy przedmiotów bez nazw postaci (przydatne np. w DT, gdzie potrafi to przysporzyć niemałych lagów) - można to zrobić w Game Options.
  • Poprawiono płynność gry poprzez zwiększenie tickrate.
  • Zmiany w ochronie PvP dla niskopoziomowych postaci:
    • Postaci poniżej 15lv nie będą już mogły atakować lub zostać zaatakowanym przez graczy z innych królestw podczas pobytu we własnym królestwie. Żegnajcie 1lv postaci, które atakowały innych bez możliwości zrobienia z tym czegokolwiek.
    • Ochrona PvP nie będzie już przyznawana, gdy niskopoziomowa postać będzie poza swoim królestwem.

• Liderzy gildii mają teraz możliwość wypłacania do 99.999.999 Yang na raz.
  • Teleporter w Cape Dragon's Head znajduje się teraz w strefie bezpieczeństwa.
  • Nazwa Różowa Rosa została zmieniona na Pomarańczowa Rosa.
  • Przedmiot Heaven's Teardrop jest teraz przypisywany do postaci i usuwany, jeśli nie zostanie użyty.
  • Poprawiono przemianę Enchanted Dragon Shards na Cor Draconis, tak więc nie będzie już wymagane aby je wyrzucać i podnosić z powrotem.

Poprawki

• Usunięto błąd, który umożliwiał członkom grupy zmianę wartości przyznawanego doświadczenia bez konieczności bycia jej liderem.
  • Smocze umiejętności zostały przywrócone do 10lv, co jest aktualnym maximum.
  • Obrót postaci jest teraz lepiej wyświetlany dla innych graczy.
  • Płaszcz Uciekiniera będzie teraz poprawnie aktualizował waszą rangę kiedy wygaśnie, bez konieczności wylogowywania się.
  • Naprawiono błąd, gdy event Nation War nie kończył się automatycznie.
  • Naprawiono miejsce, w którym obserwatorzy na mapie Dojang mogli być zaatakowani przez innych graczy.
  • Zmieniono nazwę strefy Yayang na Jayang.
  • Poprawiliśmy miejsca, w których blokowali się gracze i usunęliśmy latające obiekty na wszystkich mapach.
  • Kamienie metin nie będą się już spadać w zagrodzie Stajennego z Chunjo.
  • Naprawiono przypadek, w którym Domokrążca nie oferował niczego w zamian podczas oferty wymiany.
  • Dodano kilka nowych ilustracji dla polowań.
  • Zapobiegnięto znikaniu niektórych przedmiotów związanych z alchemią w różnych okolicznościach.
  • Inne mniejsze poprawki.

CdJ7h.gif

Opublikowano

Jutro pobiorę i wrócę, jednak całkowicie od początku. Nie ma widoków na dobry, polski serwer a wszystkimi easy już rzygam.

Mental daje radę w dropie czy jednak tylko WP i body? Mam ogromną ochotę zagrać właśnie tą klasą postaci, ale obawiam się, że potem mogą być problemy.

Z 1k osób jest chociaż?

Opublikowano

Jutro pobiorę i wrócę, jednak całkowicie od początku. Nie ma widoków na dobry, polski serwer a wszystkimi easy już rzygam.

Mental daje radę w dropie czy jednak tylko WP i body? Mam ogromną ochotę zagrać właśnie tą klasą postaci, ale obawiam się, że potem mogą być problemy.

Z 1k osób jest chociaż?

dziennie ok 6k graczy

w jednym momencie 800-900

mental daje rade, robilem nim doslownie wszystko

Opublikowano

Grałem na sg, przeniosłem się na woma i było tylko takie "woow, to jest idealny server" gdyby nie to że dostałem bana na ip to grałbym ciągle na womie, a tak to wracamy na stare smieci SG, chyba ze da się jakoś ominąć tego bana to prosiłbym o pomoc w tym :D

Opublikowano

Grałem na sg, przeniosłem się na woma i było tylko takie "woow, to jest idealny server" gdyby nie to że dostałem bana na ip to grałbym ciągle na womie, a tak to wracamy na stare smieci SG, chyba ze da się jakoś ominąć tego bana to prosiłbym o pomoc w tym :D

Mam zepsuty samochód, co muszę naprawić?

Nawet nie napisałeś za co dostałeś.

tenor.gif

Opublikowano

https://www.youtube.com/channel/UCuc3AH66_9_vt-JsI3G2geg

Zapraszam do subskrypcji, nowe filmy w drodze

Polecam tego youtubera, niczym drugi fubu. 

na supporcie się odwołaj. 

xD 

Opublikowano

Kurcze, tyle teraz polskiego gowna wyszlo, czlowiek dlugo nie gral, az ma sie chec wrocic na WOMa ^_^
Pozmienialo sie cos?
Gdzie teraz najlepiej zarabiac majac 45 lvl (ostrze strach m8, bojowiec, eq wystarczajace)?

Z ISa teraz lepiej na spyl kupić vouchery czy bawic sie w zmianki, autopoty itd?

Ceny sie ostro pozmienialy, glownie mam na mysli ku typu ostrze, aura, ulepy? Dodam, ze ostatnio gralem tu mniej wiecej w - ja wiem - kwietniu / maju.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Kurcze, tyle teraz polskiego gowna wyszlo, czlowiek dlugo nie gral, az ma sie chec wrocic na WOMa ^_^

Pozmienialo sie cos?

Gdzie teraz najlepiej zarabiac majac 45 lvl (ostrze strach m8, bojowiec, eq wystarczajace)?

Z ISa teraz lepiej na spyl kupić vouchery czy bawic sie w zmianki, autopoty itd?

Ceny sie ostro pozmienialy, glownie mam na mysli ku typu ostrze, aura, ulepy? Dodam, ze ostatnio gralem tu mniej wiecej w - ja wiem - kwietniu / maju.

- Najlepszy zarobek to alchemia, nawet na 105 lv Robisz kilka postaci z 40 lv i dropisz a potem sprzedajesz ;) Rare 10kk, antique 25-35kk. Ludzie dropią ją w v2 ja osobiście wolę w lesie bo przy okazji lecą mi nasiona które są warte 10kk. 

- Kupony znacznie podrożały i spokojnie sprzedasz za 70kk 

- Ceny są podobne wręcz takie same, zresztą na stronie możesz sobie sprawdzić. 

Zresztą nie wiem po co Ci odpisuje, jak i tak tu grać nie będziesz, chyba z rok się udzielasz w tym temacie a masz 45 lv ;> ale powodzenia. 

xD 

Opublikowano

Pozmienialo sie cos?

- Najlepszy zarobek to alchemia, nawet na 105 lv Robisz kilka postaci z 40 lv i dropisz a potem sprzedajesz ;) Rare 10kk, antique 25-35kk. Ludzie dropią ją w v2 ja osobiście wolę w lesie bo przy okazji lecą mi nasiona które są warte 10kk. 

Zresztą nie wiem po co Ci odpisuje, jak i tak tu grać nie będziesz, chyba z rok się udzielasz w tym temacie a masz 45 lv ;> ale powodzenia. 

Bo ja tu gram z przerwami :D

Grałem troszke, potem tylko voty robilem, znowu pogralem dluzej, porobilem skille eq itd, przestalem, a teraz mam ochote wrocic, bo zaden polski priv mnie nie zadawala a WoM to pewna marka.

Zatem jesli jednak by Ci sie chcialo jeszcze odpowiedziec - na jakiej zasadzie dziaala alchamia, to bylbym wdzieczny

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Pozmienialo sie cos?

Bo ja tu gram z przerwami :D

Grałem troszke, potem tylko voty robilem, znowu pogralem dluzej, porobilem skille eq itd, przestalem, a teraz mam ochote wrocic, bo zaden polski priv mnie nie zadawala a WoM to pewna marka.

Zatem jesli jednak by Ci sie chcialo jeszcze odpowiedziec - na jakiej zasadzie dziaala alchamia, to bylbym wdzieczny

No to jest ta alchemia z pl, dropisz 10 odłamków które przerabiają się na Cor draconis i ulepszasz to do legendarnego poziomu u alchemika, ale jeśli chcesz na tym zarabiać to najlepiej przerabiać do rare lub antique. bo na legendarny poziom jest mała szansa. Na jednej postaci można wydropić 5 corów co 12h dlatego potrzebujesz te postacie z 40 lv. Minus jest taki, że przekładając odłamki na inne postacie, często się buguje i nie przerabia corów, dlatego najlepiej na tych 40-42 lv mieć EQ by jakoś spota w v2 ogarnąć. 

xD 

Opublikowano

Rozpocząłem grę na tym serwerze (w końcu) i bardzo przypadł mi do gustu. Czy jest jakiś sposób na oddawanie expa bez gildii? Jeżeli nie to jest tutaj jakaś gildia, która przyjmie dropa, którym w przyszłości będę dropił i oddawał expa?

Opublikowano

Rozpocząłem grę na tym serwerze (w końcu) i bardzo przypadł mi do gustu. Czy jest jakiś sposób na oddawanie expa bez gildii? Jeżeli nie to jest tutaj jakaś gildia, która przyjmie dropa, którym w przyszłości będę dropił i oddawał expa?

U handlarki masz taką lalkę, która blokuje expa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Ma ktoś jakiś zarobek dla woja bodego 55lv ? aura P dosyć dobre eq all +9 z KD i wgl. Coś poza metkami. :)

dt

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Witam. Ma ktoś jakiś zarobek dla woja bodego 55lv ? aura P dosyć dobre eq all +9 z KD i wgl. Coś poza metkami. :)

Alchemia to najlepszy zarobek na każdym poziomie, nawet 105 na tym zarabiają. Robisz kilka postaci z 40 lv i dropisz odłamki, przerabiasz i sprzedajesz. Polecam v2 lub ew na pniakach w red lesie gdzie dodatkowo lecą seedsy które są warte 10kk. 

xD 

Opublikowano

Panowie wytłumaczy mi ktoś za co są bany za DCMY? Jak np będę grał w 5 osób i jeden buff na którym nie będą robione vote to poleca bany?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...