Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedługo miną 2 lata od kiedy powstał ten temat, a tym czasem zdobył zdecydowanie najwięcej odpowiedzi i wyświetleń (prawie 100tyś) w dziale. Wiele serwerów pojawiało się i znikało, a w tym samym czasie społeczność polaków na WoM rosła razem z ilością stron w tym wątku. Często mimo że inne tematy pustoszały, to ten jeden zawsze utrzymywał się wysoko.

Pewnie nie wszyscy wiedzą, ale obecnie to Polacy stanowią na WoM najliczniejszą grupę graczy!

To nie było by możliwe bez Was, dlatego wielkie dzięki i żeby to nie były puste słowa, postaramy się zorganizować dla Was za 2 tygodnie (2 listopada) konkurs tylko na MPC z drobnymi nagrodami - niczego nie mogę obiecać, jesteśmy na etapie dyskutowania na ten temat, ale wygląda na to że powinno się udać. Dzięki jeszcze raz.

Dla ciekawych załączam troszkę statystyk:

Marzec 2016

Październik 2016

super!

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

chciałby ktoś pomóc ze startem?

Jeżeli masz jakieś pytania, jak zacząć etc. to możesz pisać w grze do mnie.- GordOnixQ  Finansowo nie pomagam, bo nie ma to sensu. 

xD 

Opublikowano

Czy WP jest tu dużo mocniejszy od Bodego do zarabiania? Nie chcę grać WP gdyż jest dla mnie zbyt nużący ale nie chciałbym też ledwo dawać sobie rady gdy WP robi to na lajcie jak to często jest

Opublikowano

Czy WP jest tu dużo mocniejszy od Bodego do zarabiania? Nie chcę grać WP gdyż jest dla mnie zbyt nużący ale nie chciałbym też ledwo dawać sobie rady gdy WP robi to na lajcie jak to często jest

Body tylko jeżeli będziesz miał perfekcyjne eq, w innym wypadku WP radzi sobie o wiele lepiej.

Opublikowano

Jak wygląda mniej więcej, średnia ilość graczy w ciągu dnia?

Opłaca się zaczynać grę?

Na stronie masz licznik.

https://global.wom2.org/

Dam sobie ręke uciąc ze nie jest podkręcony, do tego liczy tylko IP, a nie zalogowane konta (buffy,dropki, boty(jak na pandorze)) nie są liczone. 

Dawno nie gralem na wom'ie, takze nie jestem za bardzo w temacie, ale akurat w tym czasie jest 744 graczy. Gdy gralem wcześniej bylo ciagle około 0,9-1k graczy. A no i jak podawał ktos wyżej Polacy są obecnie najliczniejszą cześcią populacji ;)

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Jak wygląda mniej więcej, średnia ilość graczy w ciągu dnia?

Opłaca się zaczynać grę?

Na stronie masz licznik.

https://global.wom2.org/

Dam sobie ręke uciąc ze nie jest podkręcony, do tego liczy tylko IP, a nie zalogowane konta (buffy,dropki, boty(jak na pandorze)) nie są liczone. 

Dawno nie gralem na wom'ie, takze nie jestem za bardzo w temacie, ale akurat w tym czasie jest 744 graczy. Gdy gralem wcześniej bylo ciagle około 0,9-1k graczy. A no i jak podawał ktos wyżej Polacy są obecnie najliczniejszą cześcią populacji ;)

Liczba graczy jest stabilna, no i wiadomo liczy tylko 1 IP, gdyby zliczało wszystkie konta jak na innych serwerach to by pewnie na liczniku z 3k było ;d Sam teraz mam odpalone 4 konta - _ - No ale i dobrze ;p Zresztą wystarczy wbić na serwer i zobaczyć ile jest graczy ;p na wyższych lv cały czas zadymy etc. 

xD 

Opublikowano

Takie pytanie mam, czas oddawania biologa tak jak na pl?

skrócony.
A jakie dokładnie są czasy jest gdzieś to opisane?

Ps. Z wody tylko ryby da się wyłowić?

Opublikowano

skrócony.

Zęby 2 godziny, Księgi 4 godziny itd. Czas zwiększa się o 2 godziny z każdym questem. 

Ryby, przedmioty do rangi które są dosyć sporo warte, symbol z 800k, lucy 300k + farby. 

xD 

Opublikowano

skrócony.

Zęby 2 godziny, Księgi 4 godziny itd. Czas zwiększa się o 2 godziny z każdym questem. 

Ryby, przedmioty do rangi które są dosyć sporo warte, symbol z 800k, lucy 300k + farby. 

Nie wspomniałeś ze szansa na małz z ryby jest znacznie większa niz na PL'u ;).

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

2 listopada zaraz po północy podam w tym temacie hasło, na przykład wom2 mpc (będzie inne) i waszym zadaniem będzie wstawienie screena z gry z widocznym tym hasłem - możecie je napisać np na chacie, ma być jednak zrobione w grze i nie może być przerabiane w żadnych programach. Zdjęcie musi mieć widoczny panel postaci z nickiem i minimapę z nazwą serwera w rogu, a w poście należy dodatkowo napisać swój nick.

Przykładowy post konkursowy:

hTXFCg9.jpg

Mój nick: BlackFoot

Każda osoba będzie mogła oczywiście napisać tylko jeden post, posty będzie można dodawać przez cały dzień, 2 listopada.

Następnie wylosujemy kilka osób i nagrodzimy darmowymi kuponami SM. (zbyt mało osób wzięło udział, więc niestety musiały zostać zmienione)

Dodatkowym warunkiem jest że postać musi mieć przynajmniej 25lvl i przegrane 3 godziny aby uniknąć nadużyć.

Zachęcamy do wzięcia udziału w konkursie ;)

sygnatura2.png

Opublikowano

2 listopada zaraz po północy podam w tym temacie hasło, na przykład wom2 mpc (będzie inne) i waszym zadaniem będzie wstawienie screena z gry z widocznym tym hasłem - możecie je napisać np na chacie, ma być jednak zrobione w grze i nie może być przerabiane w żadnych programach. Zdjęcie musi mieć widoczny panel postaci z nickiem i minimapę z nazwą serwera w rogu, a w poście należy dodatkowo napisać swój nick.

Przykładowy post konkursowy:

Mój nick: Qentinios

Każda osoba będzie mogła oczywiście napisać tylko jeden post, tylko jeden będzie brany pod uwagę. 

Posty będzie można dodawać przez cały dzień, 2 listopada, następnie wylosujemy kilka osób i nagrodzimy darmowymi kuponami SM.

Dodatkowym warunkiem jest że postać musi mieć przynajmniej 25lvl i przegrane 3 godziny aby uniknąć nadużyć.

Zachęcamy do wzięcia udziału w konkursie ;)

Na Twoim ss jest zamknięta minimapa, warto dodać że MA BYĆ OTWARTA.

Ale konkurs spoko :P Szanuje

Domyślałem się, luzik tak tylko chciałem wspomnieć :P

Opublikowano

Dokładnie,ale cóż trzeba się cieszyć że te jedno jest bynajmniej.Osoby którzy walą w Isa i sellają za yang itemy zbiorą żniwo :D

Bynajmniej =/= przynajmniej. Nie uzywaj prosze slow, ktorych znaczenia nie znasz :-)

Zapewne jest to zabieg celowy, graczy coraz mniej wiec i wpływy maleją. Za miesiąc znowu zmniejszą i będziemy mieć 1 sm co 48 h :-)

Ceny zmianek sie wywinduja...

Ironiczny

LEGACY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...