Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo 

Kurestwa nie wybieraj :D a królestwo to oczywiście Shinshoo :P 

Cebuli nie wiem gdzie dużo,ale buraków to dużo pewnie w kazdym królestwie :D,Raty wiadomo że niebiescy mają największę,niemal zawsze 100%,shinshoo to zalezy jak się gilida Method spisze :D ale często mamy 50 :D 

Ja jeszcze raz polecam redki :) a gilidia to Furious :) pisz PW jak cos :} 

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

jakie kurestwo wybrac do gry?

gdzie najlepsze raty po wojnie? gdzie najwiecej cebulaków a gdzie polaków?

Kiedyś nw (wojny królestw) zawsze my wygraliśmy czyli gildia Divines od Lexusa z Chunjo teraz gildie w innych królestwach się połączyły i jest większa rywalizacja ale spokojnie ;p

A co do polaków to wszędzie ich pełno. 

xD 

Opublikowano

Wiem, że w choy było takich postów, ale..jakieś Rady na start? Zarobki tak jak parę lat temu na PL, czy inaczej?

bo jak patrze na te serwery teraz co w Polsce startuja, to niedobrze mi się robi.. Grałbym tu, ale nie wiem, czy mam wystarczająco chęci, by tyle expić :D

VsxuB58.png

Opublikowano

Wiem, że w choy było takich postów, ale..jakieś Rady na start? Zarobki tak jak parę lat temu na PL, czy inaczej?

bo jak patrze na te serwery teraz co w Polsce startuja, to niedobrze mi się robi.. Grałbym tu, ale nie wiem, czy mam wystarczająco chęci, by tyle expić :D

Votowanie (głosowanie na stronie) za które dostajemy Smocze Monety i potem sprzedajemy jakieś itemy z is ja osobiście polecam zmianki 1 zmianka - 3,5kk 

Bossy z m1 (Bera, lykos etc) i otwieranie lub sprzedawanie szkatułek. 

Metiny, zbieraj wszystkie ku i potem na book day wymieniaj na tomy (taki 1 tom aury jest wart z 5-6kk) 

Alchemia od 40 lv ( najlepszy zarobek) działa tak samo jak na pl, dropisz odłamki, ulepszasz i sprzedajesz. Osobiście gram tu od roku i sam na tym cały czas zarabiam. 

Jechanka cały czas do przodu i na pewno ogarniesz, w razie pytań pisz.  Btw tez mogę Ci polecić kanał Bueny lub Blasa i zobacz sobie jak tam na samym starcie zarabiają ;p 

xD 

Opublikowano

Votowanie (głosowanie na stronie) za które dostajemy Smocze Monety i potem sprzedajemy jakieś itemy z is ja osobiście polecam zmianki 1 zmianka - 3,5kk 

Metiny, zbieraj wszystkie ku i potem na book day wymieniaj na tomy (taki 1 tom aury jest wart z 5-6kk) 

Alchemia od 40 lv ( najlepszy zarobek) działa tak samo jak na pl, dropisz odłamki, ulepszasz i sprzedajesz. Osobiście gram tu od roku i sam na tym cały czas zarabiam. 

Jechanka cały czas do przodu i na pewno ogarniesz, w razie pytań pisz.  Btw tez mogę Ci polecić kanał Bueny lub Blasa i zobacz sobie jak tam na samym starcie zarabiają ;p 

Dzięki kolego, dzięki. Akurat alchemii z pla nie znam, bo wtedy już nie grałem, ale myślę, że sobie poradzę. :D

Edit: opłaca się tutaj grać healerem? Nie wiecie ile daje zwiększenie ataku na P tutaj ? Bo właśnie myślę kim grać, czy healer czy smok na główną postać :)

VsxuB58.png

Opublikowano

Dzięki kolego, dzięki. Akurat alchemii z pla nie znam, bo wtedy już nie grałem, ale myślę, że sobie poradzę. :D

Edit: opłaca się tutaj grać healerem? Nie wiecie ile daje zwiększenie ataku na P tutaj ? Bo właśnie myślę kim grać, czy healer czy smok na główną postać :)

Jeżeli masz ochotę na healera to jak najbardziej, tutaj są wszystkie postacie zbalansowane ;p co do wartości to nie wiem ile dokładnie daje, ale było to zwiększane. 

xD 

Opublikowano

healerem spoko sie grało na womie, zwiększenie działa tak, że np na G1 daje 60 ataku, to jak bufasz kogoś to daje mu 60 ataku, a jak bufasz siebie to daje zawsze x2, czyli buffając siebie dostajesz 120 ataku, buffując kogoś dostaje 60 :)

Opublikowano

Interesuje mnie jak tu jest na end level, pvp i wojny gildii jakieś są wgle? Zadymy to wiadomo ale chodzi mi o tamto. Jakieś turnieje pvp, turnieje gildyjne? Bo zastanawiam się między SG a WOM właśnie

Opublikowano

Interesuje mnie jak tu jest na end level, pvp i wojny gildii jakieś są wgle? Zadymy to wiadomo ale chodzi mi o tamto. Jakieś turnieje pvp, turnieje gildyjne? Bo zastanawiam się między SG a WOM właśnie

Właśnie na tego typu serwerach jest tego najwięcej ;) + dodatkowo są eventy wojny królestw, pvp etc. Ale pamiętaj, że trzeba mieć ogarniętą gildie, a z polskimi gildiami tu kiepsko (podobnie jak z polskimi serwerami xD)  dlatego ja osobiście jestem w Divines (międzynarodowa) ale jest też 3 Polaków ;D No ale dopóki osiągniesz maksa to troszkę minie xD także wszystko może się zmienić. Jak najbardziej polecam. 

xD 

Opublikowano

Grałam na WOM od samego początku, niestety dużo ludzi jak i Moich znajomych odeszło po kilku włamach, i ujawnieniu wszystkich passów do każdej postaci.

Administracja oczywiście (wtedy kiedy grałam) była porządna! W każdej sytuacji pomagała.

Po tej sytuacji miałam bodajże roczną przerwę, a gdy wróciłam Moje konto było puściutkie. Całe eq zebrane!

Szczerze to po takiej przerwie nie chciało mi się nawet pisać do supportu, ale wtedy byłam pewna że jeśli 3x włam był, pewnie będzie kolejny i "olałam" serwer

+ jedyna Adminka z Polski odeszła z teamu, więc to już nawet sensu nie miało.

Nie wiem jak tam jest teraz, ale jeśli jest tak jak było na samiutkim początku, to naprawdę serwer polecam.

Masa eventów, od ox, boosów, tome do przeróżnych zabaw! Jak dla mnie to był najlepszy serwer na jakim grałam.

Opublikowano

Alo Alo pomocy xD 

cos mi sie zepsuło xD?że nie mam misij ze stronanmi pamiętnika u Uriela?jak to się nazywa?miałem coś z pająkami :D,macie jakies może tłumaczenia tych misij ?

Opublikowano

Niedługo miną 2 lata od kiedy powstał ten temat, a tym czasem zdobył zdecydowanie najwięcej odpowiedzi i wyświetleń (prawie 100tyś) w dziale. Wiele serwerów pojawiało się i znikało, a w tym samym czasie społeczność polaków na WoM rosła razem z ilością stron w tym wątku. Często mimo że inne tematy pustoszały, to ten jeden zawsze utrzymywał się wysoko.

Pewnie nie wszyscy wiedzą, ale obecnie to Polacy stanowią na WoM najliczniejszą grupę graczy!

To nie było by możliwe bez Was, dlatego wielkie dzięki i żeby to nie były puste słowa, postaramy się zorganizować dla Was za 2 tygodnie (2 listopada) konkurs tylko na MPC z drobnymi nagrodami - niczego nie mogę obiecać, jesteśmy na etapie dyskutowania na ten temat, ale wygląda na to że powinno się udać. Dzięki jeszcze raz.

Dla ciekawych załączam troszkę statystyk:

Marzec 2016

9YnzBPR.png

Październik 2016

0MX9Pdg.png

sygnatura2.png

Opublikowano

Niedługo miną 2 lata od kiedy powstał ten temat, a tym czasem zdobył zdecydowanie najwięcej odpowiedzi i wyświetleń (prawie 100tyś) w dziale. Wiele serwerów pojawiało się i znikało, a w tym samym czasie społeczność polaków na WoM rosła razem z ilością stron w tym wątku. Często mimo że inne tematy pustoszały, to ten jeden zawsze utrzymywał się wysoko.

Pewnie nie wszyscy wiedzą, ale obecnie to Polacy stanowią na WoM najliczniejszą grupę graczy!

To nie było by możliwe bez Was, dlatego wielkie dzięki i żeby to nie były puste słowa, postaramy się zorganizować dla Was za 2 tygodnie (2 listopada) konkurs tylko na MPC z drobnymi nagrodami - niczego nie mogę obiecać, jesteśmy na etapie dyskutowania na ten temat, ale wygląda na to że powinno się udać. Dzięki jeszcze raz.

Marzec 2016

9YnzBPR.png

Październik 2016

0MX9Pdg.png

Masakra :D  To jest nokaut B)

Opublikowano

Marzec 2016

9YnzBPR.png

Październik 2016

0MX9Pdg.png

No spoko, czyli jednak było warto inwestować w youtuberów typu Buena, Blasa i kilku innych, oby tak dalej ! A jest jakaś informacja ile Polaków siedzi na danym poziomie ? bo na wyższych aż tak tych Polskich graczy nie widać, dlatego jestem pod wielkim wrażeniem, że większość graczy woma to Polacy. 

xD 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...