Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bym zaprosił do czerwonych, rodaków nie trzeba by sobie pogadać,ze szwabami i angliczkenami można taką pompę cisnac czasem :-D ja gram jakoś tydzień jutro już bojowiec i biolog z zębami skończony, 36 lvl i połowa eq 5b +9 z fms 35 śr na czele :D polecam

graphic.png

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zakupiłem wczoraj 2 zmianki w ItemShop i zmieszałem FMS na 2 sr i 8 life energy + 1 kd spalone za ile go sprzedam? oraz po ile schodzą tarcze na 21+4? 

Te fms'y dropic w m3? możecie pokazac na ktorych spotach? Dropic je z rekawica? za ile kupie rekawice? na 20 lvl najlepiej tam sie udac?

Zdalem sobie sprawe ze przez ten czas co nie gralem na tym serwerze z samych votow mialbym 240 zmianek ;c

Opublikowano

Zakupiłem wczoraj 2 zmianki w ItemShop i zmieszałem FMS na 2 sr i 8 life energy + 1 kd spalone za ile go sprzedam? oraz po ile schodzą tarcze na 21+4? 

Te fms'y dropic w m3? możecie pokazac na ktorych spotach? Dropic je z rekawica? za ile kupie rekawice? na 20 lvl najlepiej tam sie udac?

Zdalem sobie sprawe ze przez ten czas co nie gralem na tym serwerze z samych votow mialbym 240 zmianek ;c

Jeśli FMS +0 to max. 1kk. Taracze na 21 +4 nie chodzą. :D Bardzo tanie, o ile uda się je sprzedać.

Jak chcesz dropić FMS to polecam ten sposób. FMS dropią tylko z Cursed Alpha Blue Wolf.

Zrób sobie EQ na 10lv +6, jakaś zbrojka z HP. Rób za każdym razem nową postać, na 10lv jest rękawiczka na 1h, więc się opłaca. Kup rękawice z IS, jest tania, a bez tego nie ma sensu tam siedzieć.

CdJ7h.gif

Opublikowano

Jeśli FMS +0 to max. 1kk. Taracze na 21 +4 nie chodzą. :D Bardzo tanie, o ile uda się je sprzedać.

Jak chcesz dropić FMS to polecam ten sposób. FMS dropią tylko z Cursed Alpha Blue Wolf.

Zrób sobie EQ na 10lv +6, jakaś zbrojka z HP. Rób za każdym razem nową postać, na 10lv jest rękawiczka na 1h, więc się opłaca. Kup rękawice z IS, jest tania, a bez tego nie ma sensu tam siedzieć.

Jest +9, a w którym miejscu występują te Cursed Alpha Blue Wolf? 

xyz

Opublikowano

Jest +9, a w którym miejscu występują te Cursed Alpha Blue Wolf? 

Wymienię 35kk,fms+9,ebo+9,zbroje dla sury na 18 lvl+9 z 4 bonami + kd defa +3 oraz inne smieci za jakiś ekwipunek badz postac na rubinum.to

W Shinsoo jest fajny spot, pierwsza wyspa. Pamiętaj, żeby wszystko wybijać (przy okazji nadropisz trochę ścierwa typu koziki, jesionki), bo inaczej kijowo się respią.

CdJ7h.gif

Opublikowano

Jeśli ktoś szuka polskiej gildii, zapraszam do Shinso gildia PolishOnion > Pisac do kogoś z gildii kazdy może dodać.

OQqSOv4.png

Opublikowano

Mogę Coś o was pomyśleć, aczkolwiek jeśli patrzycie na lvl i ekwipunek to 2/10 bym powiedzial, z 2 miesiące to może coś większego osiągnę ;)

graphic.png

Opublikowano

Chce sobie przypomnieć czasy Pla. Ten server będzie okej do spokojnego grania?(mam czas tylko w weekendy) Powie mi ktoś jak się głosuje? Można zrobić kilka kont i z nich głosować?

Opublikowano

Czasy starego PL'a - owszem. Ludzie łowią rybki, w miescie sporo osob, rowniez nobki z eq +6, chodzą na gape na kowala w DT ^^

Jasne ze bedzie dobry do spokojnego grania, zastanawiam się czemu miałby nie byc ^^.

Pisalem o głosowaniu z 5 razy, inni tez pisali. Prosta sprawa. Zaraz poszukam pare stron wczesniej. 

Jeden głos - jedno IP. Oczywiscie mozesz glosowac raz(dziennie) z jednego konta, raz z drugiego(w kolejnym dniu), ale to mija się z celem. 

Edit: OK, opiszę to jeszcze raz (nie chce mi sie robis SS'ow). 

1. Logujesz sie na stronie
  2. Po prawej klikasz Vote 4 us
  3. Kliaksz na obrazek Vote 4 Coins (fioletowy/zielony/czerwony
  4. Na stronie na ktora Cię przekieruje zaznaczasz ze nie jestes robotem
  5. Klikasz "zagłosuj"/"Vote"/"Vote now "
  6. tyle.

Chbya nagram o tym poradnik Video, bo kazdy o to pyta ^^

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Jak się nauczycie czytać prezentacje do końca to nie będzie tych głupich pytań i wszystko stanie się prostsze. @ZagajQ no jak chcesz bo obecnie każdy chce wszystko na tacy z lenistwa albo jest na serio niedokołysany, ale i tak pewnie pod video-poradnikiem były by pytania co i jak-_- @KJBK http://www.mpcforum.pl/topic/1518089-jak-dosta%C4%87-darmowe-dc-i-sprawdzi%C4%87-ceny-na-serwerze-world-of-metin2/

Opublikowano

­Jak ktoś gra w Chunjo bądź po prostu ma ochotę tam zacząć grę, zapraszam do gildii DestinyPL - reaktywacji pierwszej polskiej gildii [byłej top1] na serwerze. Zgłaszać można się do JarajToYT oraz DonAnger.

Dodatkowo zapraszam do tematu ze zbiorem filmów z serwera, czasem coś mądrego powiem to może pomoże. (właśnie wrzucam 2 film z paroma tipami)

https://global.wom2.org/board/threads/poland-let-s-play-world-of-metin2-my-video-collection.16034/

Pozdrawiam i popieram post Pana wyżej.

Opublikowano

Sura 20 lvl powiadasz ? WP chociaz ? :P. 

35kk to nie tak malo, zwłaszcza ze masz juz jakies podstawowe itemki. 

Jasne ze się oplaca, zobacz ile ludzi gra ;) Najlepszy serwer moim zdaniem. 

Sposoby zarobku (ciagle ludzie o to pytają) ...

• Mini bosy w m1
  • Drop FMS
  • Drop KU (bicie metinow) - drogie sprzedajemy, słabe zostawiamy na BookDay (Event raz w miesiacu, wymieniamy ku na losową instrukcje)
  • Glosowanie i sprzedawanie zmianek
  • Wbij pare kont 30 lvl i czekaj az ktos zrobi DT, ulepszaj jakies itemki z łez, ebo itp. 

DT tutaj od 30lvla?

Opublikowano

DT tutaj od 30lvla?

Normalnie od 40. Musialem się "poślizgnąć" :D

14.08.2010 - rejestracja

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Medale ? Niektorzy tego nie podnoszą xD

14.08.2010 - rejestracja

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Sam chyba spróbuję swoich sił mentalem :) opłaca się dropić medale i sprzedawać czy raczej tanio chodzą i w tym czasie mogę gdzieś więcej kasy wyskrobać? :)

Jak mental to powiem Ci tak..

Medal = 80k

Silne = 400k

Rib 35sr kd+4 = 70kk

Sam oblicz, czy sie oplaca :D Przy czym np. zielone zmianki ktore mozesz wydropic juz na 10 lvlu = 2kk, ku ktore mozesz dropic roznie, ale aura 3kk, ostrze 1,5kk.

Zatem medale niezbyt sie oplacaja. A tak jak @up pisal, w trudnym lochu malp ludzie tego nawet nie zbieraja...

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

To chyba jednak bodziakiem pośmigam, bo metki lepiej będzie mi się farmiło, a na te bossy w m1 zrobie sobie dropka pewnie :)

Ale zwróc uwage na cene KU aury a silnego ^^. Do tego berek 500k... 

Pomyśl o WP. 

Sam zastanawiam się nad WP do farmienia (ale tak 70-75lvl). 

14.08.2010 - rejestracja

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Nie lubie wpka :( znaczy gra się przyjemnie na wyższych lvlach, ale w pvp tak średnio, a nie chce mi się potem tworzyć kolejnej czysto do pvp, expić ją i robić jej misje, więc chciałbym mieć coś do tego i tego :P

@Edit: Przy okazji, mam taki problem z Vote for Us na stronce, pierwszy raz zrobiłem wszystkie 3 linki, ale dostałem tylko 2 DC, teraz po 24h zrobiłem znowu 3 linki i znowu dostałem 2 DC. Taki bug, czy tylko ja tak mam?

Opublikowano

Nie lubie wpka :( znaczy gra się przyjemnie na wyższych lvlach, ale w pvp tak średnio, a nie chce mi się potem tworzyć kolejnej czysto do pvp, expić ją i robić jej misje, więc chciałbym mieć coś do tego i tego :P

@Edit: Przy okazji, mam taki problem z Vote for Us na stronce, pierwszy raz zrobiłem wszystkie 3 linki, ale dostałem tylko 2 DC, teraz po 24h zrobiłem znowu 3 linki i znowu dostałem 2 DC. Taki bug, czy tylko ja tak mam?

Ja też mam zawsze 2

­

Opublikowano

Pamietajcie ze jedno głosowanie jest co 20h. 

Mimo wszystko mi sie czasem tez to buguje, raz zagłosowalem a nie dostalem nic ^^

14.08.2010 - rejestracja

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Ja też mam zawsze 2

­

To srodkowe co jest co 20h warto wykonac ze 2-3 razy. Czasem przychodzi po kilku minutach a czasem wcale, wlasnie wowczas robcie drugi raz :) Pierwsze i trzecie zawsze sa od razu.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Ja też mam zawsze 2

­

To srodkowe co jest co 20h warto wykonac ze 2-3 razy. Czasem przychodzi po kilku minutach a czasem wcale, wlasnie wowczas robcie drugi raz :) Pierwsze i trzecie zawsze sa od razu.

zawsze dochodzi za 1 razem, tylko nie zawsze od razu :P

Opublikowano

Ja też mam zawsze 2

­

zawsze dochodzi za 1 razem, tylko nie zawsze od razu :P

Zdarzylo mi sie ze nawet po kilku min nie bylo, po zrobieniu jej drugi raz dochodzila w ciagu kilkunastu sekund.. ;-) Ciezko zatem okreslic.

Ironiczny

LEGACY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...