Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak dostać darmowe DC i sprawdzić ceny na serwerze World of Metin2

kubatoja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, szybko i na temat. Ludzie, którzy zaczynają grę na World of Metin2 mają odwieczny problem jak dostać darmowe Dragon Coins'y(czyli takie smocze monety) oraz notoryczne pytania ile co kosztuje na serwie. Przechodząc pierw do otrzymania DC:

• Logujemy się na stronie serwera https://global.wom2.org/
  • W ustawieniach konta znajdujemy i włączamy(musi świecić się na zielono) "Wom Sentry"

fd2af7592f2052e7.jpg

Jeżeli to mamy to leci dalej :D

• W panelu gracza klikamy "Vote for us"  

7102ae9f23c99054.jpg

Ukaże się takie coś:

5cbd4a20439a054f.jpg

• Wchodzimy tylko w te dwa "Vote Coins 4" zaznaczone na czerwono(szybkim i dobrym sposobem jest otworzenie ich w nowych kartach), te 3 poniżej was nie interesują bo nic z tego nie ma.

Wyskakuje stronka dla poszczególnego "Vote'a"

de08ec219efeaea1.jpg

Zaznaczamy co trzeba i dajemy Vote! Przerzuci nas na OSTATNIĄ stronę, gdzie radze zostawić ją na około minuty inaczej możemy nie dostać darmowych DC. Jeżeli postąpi się według tego mojego "niby poradnika" dostanie się DC.

Głosowania możemy robić co 12h(dostajemy-2DC ) i co 20h(1DC). Nie radzę kombinować z głosowaniem na kilka kont bo można wyrwać perma.

Jak sprawdzić ceny przedmiotów na serwerze np. małży.

• Wbijamy na stronkę serwera, logujemy się i szukamy w panelu gracza nazwy "Price Checker"

837718bfc8d494ac.jpg

Po kliknięciu nazwy mamy to:

b68e13beddcd66dd.jpg

Nazwy wpisujemy po angielsku, jeśli ma ktoś problem z nazwami polecam wejść na stronę wiki globalnego Metina http://wiki.metin2.pl/  wybrać sobie item jaki nas interesuje i zmienić język strony na angielski otrzymując tym sposobem nazwę po ang. :P

5ab1c5a67d4247a5.jpg

Tak prezentuje się wykaz cen danego przedmiotu.

Pierwszy raz robiłem coś ala poradnik, więc może wyglądać jak gówno :) Ale może chociaż pomoże nowym na serwie. Wszystko robiłem sam jest moje i znikąd nie zaje*ałem.

~ @kubatoja

Opublikowano

Wydaje mi się, że jeśli ktoś potrafi chociaż minimalnie angielski to nie powinien mieć z tym problemu, ale komuś na 100% się przyda, sam tutorial też przejrzysty. Like.

KpcePpi.png

Opublikowano

Wydaje mi się, że jeśli ktoś potrafi chociaż minimalnie angielski to nie powinien mieć z tym problemu, ale komuś na 100% się przyda, sam tutorial też przejrzysty. Like.

Znajomość języka ang. jest obowiązkowa i obsługa google tłumacz, ale jeśli pierwszy raz tu grasz to nawet możesz nie wiedzieć, że takie coś jak darmowe DC i sprawdzanie cen istnieje bo nie występuje to na innych serwerach jakoś często, a okazyjnie(sam jak zaczynałem to dowiedziałem się od jakiegoś zagranicznego kolegi w grze :) Dlatego zrobiłem ten poradnik bo nagminnie ludzie nowi o to pytają/mają z tym problem.

Edit: @DolorMortal  ale my jesteśmy w  Polsce :) i gramy u siebie mało kto gra na zagranicznych serwerach, a zwłaszcza na innych niż anglojęzyczne. Dobra nie chce sobie spamować pod własnym tematem, więc uważam, że ta kwestia jest zakończona. :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam, sam korzystam B)

Metin2.sg                                                     Metin2.ph                                               Metin2.pl - Monastyr - s1

TaxiDriver - Body 87lv - OFF                        TaxiDriver - Sura Wp 60lv+ - OFF          Savrinn - Body 79lv - OFF

SpongeBob - Dagger 88lv - OFF                  SpongeBob - Dagger 50lv+ - OFF         SpoongeBob - Dagger 88lv+ - OFF

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...