Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie odnosnie shopow offline, bo ostatnio znowu staly sie dla mnie zagadka :D

Otoz mamy na dole dwie klepsydry, po lewej i prawej. Bijac metki, expiac itp na tej po lewej zbiera sie czas, tak? I po wylogowaniu przez tyle jest otwarty sklep, czy jak to dziala? Czy aktywuje sie dopiero po uzbieraniu 8h?

Mialem ostatnio 2h 42 min, wylogowalem sie , na drugi dzien loguje - mam tyle samo. I tak ciagle to dziala, ze tego czasu mi nie ubywa... O co chodzi?

Dziwne są te sklepy, ale jak uzbierasz tą klepse po lewej to np. 3h po wylogowaniu sklep będzie jeszcze stał lub 50minut itd.  Ta po prawej to jest z IS jak sobie kupisz. Sam nie ogarniam dlaczego kilka dni czas nie spada, a potem od razu leci, czasem mi się czas dodaje jak nic nie robie, a raz spada jak jestem online :D

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No ja mam podobnie xD. Czas stoi, wyloguje się na 12h, wchodze i bez zmian. 

Jak ktos to potrafi logicznie wytłumaczyc, to chetnie posłucham. 

ps. mi sie wydaje ze to jest lekko zbugowane ;P

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Ten czas spada jak jesteście nieaktywni, a nie jak jest wystawiony sklep. Przykładowo, nie ma was 3 dni w grze to będzie powoli spadał. To na ile i jak często wystawiacie sklep nie ma znaczenia.

CdJ7h.gif

Opublikowano

Ten czas spada jak jesteście nieaktywni, a nie jak jest wystawiony sklep. Przykładowo, nie ma was 3 dni w grze to będzie powoli spadał. To na ile i jak często wystawiacie sklep nie ma znaczenia.

To dalej nie rozumiem :P Czyli po wylogowaniu sie ten sklep nie stoi taka ilosc czasu, jaka mamy tam uzbierana?

Swoja droga - czy ktos ma poradnik do polskich nazw skilli, bo niestety nie wszystkie znam? Oraz ktore ku warto zostawiac na sprzedaz, a ktore lepiej na book day?

Prosilbym o krotka rozpiske albo chociaz odnosnik do takiego tematu, jesli gdzies byl.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

To dalej nie rozumiem :P Czyli po wylogowaniu sie ten sklep nie stoi taka ilosc czasu, jaka mamy tam uzbierana?

Swoja droga - czy ktos ma poradnik do polskich nazw skilli, bo niestety nie wszystkie znam? Oraz ktore ku warto zostawiac na sprzedaz, a ktore lepiej na book day?

Prosilbym o krotka rozpiske albo chociaz odnosnik do takiego tematu, jesli gdzies byl.

http://www.mpcforum.pl/topic/130941-tutskille-metin2com/#entry859330

pomocna jest też wiki

http://wiki.metin2.co.uk/

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/130941-tutskille-metin2com/#entry859330

pomocna jest też wiki

http://wiki.metin2.co.uk/

Znalazlem juz na forum WoMa.

Te co podales sa z metina angielskiego, ale nie woma, zatem sporo skilli sie rozni nazwami od tych tutejszych: )

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Stoi, +/- 10 minut

co do wiki to jest specjalnie zrobiona dla wom2, ale nieukończona i nie chcą jej wypuścić, póki nie będzie wszystko zrobione

szkoda tylko, że ostatnia jakakolwiek zmiana tam to moja, miesiąc temu

może na 2018 będzie  :((

Opublikowano

Witam nie grałem w metina już ponad 3 lata, jak nie lepiej - jestem graczem serwerów csyt2, yt2game :) Później casualowo grałem na gladorze.

Zatęskniłem troszkę i wpadłem tutaj. Gram w czerwonych, 19lvl. Gra ktoś ze mną? 1-2h dziennie wieczorami - KewinPolak

graphic.png

Opublikowano

1-2h wieczorami dla funu to można sie pouczyć , jak grać to na pełnej , możemy pograć po 11-12h dziennie 
-powrót ze szkoły
-rzut plecakiem
-metin do 01;00-02;00 :)

pzdr dla kumatych 

Opublikowano

Nie mam już 12 lat by no lajfic ^^ pracuje i chodzę do szkoły, do tego mam życie prywatne i dziewczynę, nie mam czasu by grać więcej :)

@Shahi - zajmij się swoim działem, raku. Dobra widzę, że masz tych działów multum. Nie zmienia to faktu, że to jest forum i komunikacja z innymi użytkownikami jest normą.. 

graphic.png

Opublikowano

Skopiowane z ich forum.

Główne punkty aktualizacji:

To nasze urodziny!
Nie jest to powiązane bezpośrednio z aktualizacją, ale jesteśmy z tym faktem bardzo szczęśliwi i troszkę was obdarowujemy. To nie na tej zasadzie działają urodziny? Cóż, nasze tak. Zobaczcie całe ogłoszenie.

Poprawa systemu sklepów offline.
Jeśli jesteście zakupoholikami to zapewne denerwował was fakt, że aby otworzyć nowy sklep trzeba było zamknąć poprzedni. Mamy nadzieje, że możliwość wyszukiwania pożądanych KU i Opasek Zapomnienia zmniejszy wasze zapotrzebowanie na otwieranie wielu sklepów w tym samym czasie, ale i tak ulepszyliśmy tę opcje: od teraz możecie otwierać większą liczbę sklepów w tym samym czasie bez konieczności zamykania poprzednich.

Dodatkowe informacje podczas czytania ksiąg.
Jest to zapewne jedna z bardziej pożądanych przez was opcji. Następnym razem, kiedy sprawdzicie, czy możecie przeczytać książkę ujrzycie krótkie powiadomienie, które nakieruje was na to jak dużo czasu pozostało do kolejnej próby. Oznacza to, że podczas próby czytania np. KU, która będzie możliwa za 2 godziny pojawi się inna wiadomość niż przy tej, gdzie pozostały 4 godziny.
Nie publikujemy listy wiadomości oraz ich powiązania z pozostałym czasem (do was należy rozszyfrowanie tego, powinno być to proste, jeśli będziecie współpracować), ale zdradzimy, że:
- zakres obejmuje czas oczekiwania od 24 godzin+ do 15 minut,
- jest 10 różnych sentencji, które pojawiają się podczas próby czytania.
Te teksty pojawią się przy Dowodzeniu, Kamieniach Duchowy, Księgach Umiejętności, Tomach, Sekretach, Sercach/Szponach Smoka.

Ziemie gildyjne
Poprawiliśmy problemy z pozycjonowaniem budynków gildyjnych, a także umożliwiliśmy ustawianie więcej niż jednego muru. Wasze ziemie gildyjne mogą teraz wyglądać zgrabniej i bardziej zadbanie.

wk1HimV.jpg

Wyświetlanie liczby podniesionych przedmiotów.
Od teraz będziecie mogli zobaczyć jak wiele przedmiotów podnieśliście za jednym razem na linii czatu, np. Red Potion (L) x15.

Alt+Tab nie blokuje kursora.
Bug polegający na kliknięciu PPM w grze, alt tabowanie a następnie powrocie z zawieszonym kursorem jest chyba znany każdemu graczowi. Ten problem nie będzie już więcej występował.

Pełna lista zmian:

• Usprawnienia systemu sklepów offline:
  • Księgi Umiejętności i Opaski Zapomnienia mogą być teraz wyszukiwane po nazwie umiejętności.
  • Przycisk Shop Search jest teraz odpowiednio przesuwany podczas klikania PPM na sklep.
  • Możecie teraz zmienić sklep, który przeglądacie bez konieczności zamykania poprzedniego.
  • Okno wyszukiwania i autouzupełnianie zostało dopracowane.
  • [Poprawka] Naprawiono przypadki, w których wpisywanie tekstu do okna nie działało poprawnie.
  • [Poprawka] Cena wyszukiwania wyświetla się teraz poprawnie.

• Ziemie gildyjne:
  • Naprawiono problemy z pozycjonowaniem.
  • Mury mogą być teraz stawiane wielokrotnie.

• Księgi:
  • Zwiększono szanse na pomyślne przeczytanie Sekretu o 5% - wynosi ona teraz 80%.
  • Próba przeczytania książki wyświetli komunikat, który naprowadzi nas na czas oczekiwania.
  • Próba przeczytania księgi umiejętności, której nie jesteście w stanie szkolić (nie dla waszej klasy) zaowocuje pojawieniem się unikalnej wiadomości.
  • Wiele innych udoskonaleń wiadomości pojawiających się podczas czytania ksiąg.

Inne zmiany: 

• Jeśli gracz straci clay w zadaniu od Pung-Ho "The War of Spider Dungeon" będzie miał możliwość ponownej próby (wiąże się to z niższą nagrodą).
  • Nie będzie możliwości wejścia w interakcje ze Stajennym podczas wykonywania misji na konia bojowego/militarnego.

Poprawki:

• Zapobieganie możliwości alt-tabowanie podczas trzymania PPM.
  • Naprawiono problem z Legendarnymi Smoczymi Kamieniami podczas przesuwania ich w ekwipunku.
  • Naprawiono problemy z handlem Smoczymi Kamieniami.
  • Poprawiono problemy z zamykaniem sklepów.
  • Nadano poprawną nazwę jednemu z przedmiotów questowych (claw_spider_web).
  • Powtarzalne zadanie od Yang-Shina może być teraz zawsze anulowane.
  • Uniemożliwiono kamieniom metin szanse na spawn w niedostępnym miejscu na Wężowym Polu.
  • Usunięto bezpieczną strefę pośrodku niczego w drugim mieście Shinsoo.
  • Inne mniejsze poprawki.

Bawcie się dobrze!

CdJ7h.gif

Opublikowano

Siema siema ;).

A pochwale się FMS'em

48490013669519857985.jpg

i dodam ze wyniosło mnie to około 100kk :P.

Teraz pytanie za ile pójdzie moj stary mieczyk ? Bedzie 80 ? Stówe xD ?

28161840734611144003.jpg

14.08.2010 - rejestracja

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

@UP 

sam robiles? Ze wynioslo Cie 100kk? Calkiem tanio, wart pewnie z dobre 200 teraz.

A ten stary nie pojdzie Ci za 100, za 80 tez watpie. 38sr kd+4 2 omdlenie 5 bonow kupilem za 70, ten Twoj mysle ze 50-60kk moze byc wart, no max 70 przy szczesciu.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

@UP 

sam robiles? Ze wynioslo Cie 100kk? Calkiem tanio, wart pewnie z dobre 200 teraz.

A ten stary nie pojdzie Ci za 100, za 80 tez watpie. 38sr kd+4 2 omdlenie 5 bonow kupilem za 70, ten Twoj mysle ze 50-60kk moze byc wart, no max 70 przy szczesciu.

Yep :D. Sam wydropiłem, sam ulepszałem i wsadzałem kd. Gdyby nie to KD to wyszłoby jeszcze taniej. Bodzi pare tez mialem ^^.

Koles nieco goreszego (32sr) za 70 chce sprzedac xD. Ok dzieki za info, bede szukał jelenia, moze pojdzie za 70-75 :D

14.08.2010 - rejestracja

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Mam pytanie odnoscnie wezowego pola.
Jakie lvle metkow tam wystepuja? Na calej mapie czy tylko na poczatku, tam gdzie sa przeklete? No ogolnie - jak to tutaj wyglada, szczegolowy opis jakby ktos byl na tyle mily.. ;)
Na razie mam 42 lvl i klepie sobie metki w dolinie, ale ze lvl powoli idzie do gory to wolalbym wiedziec jak mam zarabiac niedlugo :D

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Wiec tak:

Tam gdzie są przeklęte (juz ich w sumie nie ma) respią się te same metki co w dolinie (cienia). Respią się ciągle w tych samych miejscach (+/- 5m) co 10 min. Ludzi jest tam zawsze w cholere :D

Dalej (na tej pustyni) respią się w losowych miejsach metki na (60lvl) ale jakies nieco inne, sporo silniejsze. Widzialem jak biją je WP'ki z ogarniętym EQ, odjeżdzając i wracając bo moby są wolne. Drop z tego co zauwazylem byl zwykly, tj KU poty jakis syf.

Zarobek na metkach cienia moze dobry, ale oklepany i trzeba liczyc się z tym ze ciągle trzeba użerac się z plebsem xD.

Edit: Zrobiłem Ci mini mapke. 39232036462065005946.jpg

Czerwone pola - resp metinow 45

Niebieski obszar - metki 60

Zielone kropki (te 3 na gorze) - teleporter, handlarka i depozyt ;)

14.08.2010 - rejestracja

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Wiec tak:

Tam gdzie są przeklęte (juz ich w sumie nie ma) respią się te same metki co w dolinie (cienia). Respią się ciągle w tych samych miejscach (+/- 5m) co 10 min. Ludzi jest tam zawsze w cholere :D

Dalej (na tej pustyni) respią się w losowych miejsach metki na (60lvl) ale jakies nieco inne, sporo silniejsze. Widzialem jak biją je WP'ki z ogarniętym EQ, odjeżdzając i wracając bo moby są wolne. Drop z tego co zauwazylem byl zwykly, tj KU poty jakis syf.

Zarobek na metkach cienia moze dobry, ale oklepany i trzeba liczyc się z tym ze ciągle trzeba użerac się z plebsem xD.

Edit: Zrobiłem Ci mini mapke. 39232036462065005946.jpg

Czerwone pola - resp metinow 45

Niebieski obszar - metki 60

Zielone kropki (te 3 na gorze) - teleporter, handlarka i depozyt ;)

Przy okazji i ja skorzystam z mapki. :D

Opublikowano

Takie pytanko. Zastanawiam się czy zagrać czy nie. Czy przedmiotami z IS typu dodania, zmianki, marmury itp. można handlować? Jeżeli tak, to czy ceny są kosmicznie duże czy raczej nie?

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Bardzo proszę o podpięcie mojego nicku do postu albo cytatu. ;)

19.jpg

Opublikowano

Takie pytanko. Zastanawiam się czy zagrać czy nie. Czy przedmiotami z IS typu dodania, zmianki, marmury itp. można handlować? Jeżeli tak, to czy ceny są kosmicznie duże czy raczej nie?

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Bardzo proszę o podpięcie mojego nicku do postu albo cytatu. ;)

Tak da się handlować i ceny są w miarę niskie, ale w końcu sm zdobywamy za darmo ; ) 

xD 

Opublikowano

Dwa lata temu grałem przez chwile na tym serwerze.Teraz wróciłem na serwer i sprawdziłem czy coś mam. Mam Sure 20 lvl,35kk,FMS+9 sr14, ebo+9 oraz zbroje na 18lvl +9 4 bony z kd. Teraz pytanie do was opłaca się wrócic na serwer? w jaki sposob moglbym zarobic na tym lvlu? 

Opublikowano

Sura 20 lvl powiadasz ? WP chociaz ? :P. 

35kk to nie tak malo, zwłaszcza ze masz juz jakies podstawowe itemki. 

Jasne ze się oplaca, zobacz ile ludzi gra ;) Najlepszy serwer moim zdaniem. 

Sposoby zarobku (ciagle ludzie o to pytają) ...

• Mini bosy w m1
  • Drop FMS
  • Drop KU (bicie metinow) - drogie sprzedajemy, słabe zostawiamy na BookDay (Event raz w miesiacu, wymieniamy ku na losową instrukcje)
  • Glosowanie i sprzedawanie zmianek
  • Wbij pare kont 30 lvl i czekaj az ktos zrobi DT, ulepszaj jakies itemki z łez, ebo itp. 

14.08.2010 - rejestracja

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Dwa lata temu grałem przez chwile na tym serwerze.Teraz wróciłem na serwer i sprawdziłem czy coś mam. Mam Sure 20 lvl,35kk,FMS+9 sr14, ebo+9 oraz zbroje na 18lvl +9 4 bony z kd. Teraz pytanie do was opłaca się wrócic na serwer? w jaki sposob moglbym zarobic na tym lvlu? 

Sporo masz, wiec sprobowalbym zarobkow podsunietych przez kolege wyzej oraz sprzedal obecnego fmsa i kupil jakiegos lepszego, tak 35sr+ kd+4 (koszt ~70-90kk), a wtedy juz z gorki :)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Nikt nie każe czytać Ci 76 stron, ale chociaz z 5 ostatnich ;)

Albo moze 3 ... prosze was ;) 

Najwiecej graczy jest w Jinno, potem Chunjo a na końcu w Shinsoo. Na stronie pod licznikiem masz dokladne liczby. 

A jeśli pytasz gdzie jest najwięcej rodaków, to ciezko mi powiedziec, poniewaz gram tylko w Jinno. W każdym krolestwie widzialem pare polskich gildii ;)

14.08.2010 - rejestracja

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...