Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako, że zbliża się termin robienia bojowca to spytam zawczasu ile trzeba zabić łuczników, 50 czy 100? Bo nie wiem czy robić samemu czy szukać kogos :) W grze nikt mi nie odpisał :D

Dasz rad samemu, tylko zrob sobie zwoj TP na wezowe pole ;)

Ogarnij gdzie respia se metki i tyle ;). (gdzies pare stron wczesniej wstawiłem mapke) 

Sam robilem na 40 lvl i zostala jeszcze chyba połowa czasu ;)

up@ Zadnym, bo sie nie da

Jak się nie da ? 150kk to nie jest aż tak dużo hajsu i da się zarobić nawet w te 1-2 dni ;p np na seedsach lub w dt ulepszając itemsy ;> 

Ulepszanie w DT to loteria, raz zarobisz 100, raz zmarnujesz cały dzień :D

Ale pytałem kolege @fleshxmetin jakim to on spsobem zarobił, bo moze ma coś lepszego ;)

Nie zarobił, bo jest kretynem i tylko posty nabija a nawet jakby zarobił to co z tego ? przecież te 100kk to nic .. gram na serwerze od roku i mogę Ci wszystkie zarobki wymienić .. 

To dawaj jakis super zarobek na 45 lvlu, bo metiny sa przecietne :v

Opisze mi ktos na szybko jak jest z tymi petami? Podobno najlepiej brac lwa, bo daje pop rzerobieniu wartosc ataku, tak? Peta sie tylko expi czy jakos inaczej nabija mu "umiejetnosci"?

Ironiczny

LEGACY

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jako, że zbliża się termin robienia bojowca to spytam zawczasu ile trzeba zabić łuczników, 50 czy 100? Bo nie wiem czy robić samemu czy szukać kogos :) W grze nikt mi nie odpisał :D

Dasz rad samemu, tylko zrob sobie zwoj TP na wezowe pole ;)

Ogarnij gdzie respia se metki i tyle ;). (gdzies pare stron wczesniej wstawiłem mapke) 

Sam robilem na 40 lvl i zostala jeszcze chyba połowa czasu ;)

Jak się nie da ? 150kk to nie jest aż tak dużo hajsu i da się zarobić nawet w te 1-2 dni ;p np na seedsach lub w dt ulepszając itemsy ;> 

Ulepszanie w DT to loteria, raz zarobisz 100, raz zmarnujesz cały dzień :D

Ale pytałem kolege @fleshxmetin jakim to on spsobem zarobił, bo moze ma coś lepszego ;)

Nie zarobił, bo jest kretynem i tylko posty nabija a nawet jakby zarobił to co z tego ? przecież te 100kk to nic .. gram na serwerze od roku i mogę Ci wszystkie zarobki wymienić .. 

To dawaj jakis super zarobek na 45 lvlu, bo metiny sa przecietne :v

Opisze mi ktos na szybko jak jest z tymi petami? Podobno najlepiej brac lwa, bo daje pop rzerobieniu wartosc ataku, tak? Peta sie tylko expi czy jakos inaczej nabija mu "umiejetnosci"?

No ja już od kilku miesięcy nie gram, ale z tego co pamiętam to każdy pisał że Lew najwięcej daje. Najlepiej wyexpić go w v2/v3 do 100lvl'a, powbijać lojalność itp.. na maxa i dopiero zrobić wierzchowca.

Na 45 lvl'u to raczej średnio z zarobkiem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dasz rad samemu, tylko zrob sobie zwoj TP na wezowe pole ;).

Sam robilem na 40 lvl i zostala jeszcze chyba połowa czasu ;).

Ulepszanie w DT to loteria, raz zarobisz 100, raz zmarnujesz cały dzień :D.

Ale pytałem kolege @fleshxmetin jakim to on spsobem zarobił, bo moze ma coś lepszego ;)

150kk da radę zrobić w 1 dzień. Sam zarabiałem 120-170 w 1 dzień na rękawiczkach złodzieja z metkow 85/90 i na bossach. 75lv WP ostrze p wierzchowiec z atakiem. Dropisz 1 rękawice 2h zakładasz +drop z is i lecisz, o 6-10 rano chyba najlepszy zarobek. + z metka 90 leci ~250k

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Krążą plotki, że ma wyjść 2 serwer woma, wie ktoś coś na ten temat ? ;)

Starter plików pod S2 mają już przygotowany. Cały wom opiera się na prefie s1_.

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

oby nie startował s2 :v

Chyba, ze bedzie to kolejny WoM na zasadzie "RO" tylko dla innego panstwa jeszcze :v Lub zupelnie inny typ rozgrywki. Inaczej to wiadomo - jak wypuszcza taki sam server s1 podupadnie, a wtedy lipa...

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

dodanie nowego servera nawet w stylu ro zmniejszyło by ilość graczy na s1 :v Mogli nie robić w ogóle nawet tego ro to by na s1 w godzinach szczytu było 1,5k+ ludzi zamiast 1k 

graphic.png

Opublikowano

dodanie nowego servera nawet w stylu ro zmniejszyło by ilość graczy na s1 :v Mogli nie robić w ogóle nawet tego ro to by na s1 w godzinach szczytu było 1,5k+ ludzi zamiast 1k 

i w czym by to pomogło? i tak już się ludzie biją o każdego metina

jedyny problem to brak graczy +90lvl, ale to przez to że rozgrywka jest po prostu z*****a i wymaga przerobienia od podstaw (eq, mapy, drop, dungeony - wszystko spartolone po calosci)

Opublikowano

Chodzi o słaby drop wartiościowych rzeczy na h lvl i to że najlepszy możliwy zarobek ze wszystkich jest na ~55lvl ? xD

graphic.png

Opublikowano

Chodzi o słaby drop wartiościowych rzeczy na h lvl i to że najlepszy możliwy zarobek ze wszystkich jest na ~55lvl ? xD

między innymi

https://global.wom2.org/board/threads/lets-talk-about-the-server-srly.12025/

https://global.wom2.org/board/threads/lets-talk-about-90-drops-once-again.14409/

https://global.wom2.org/board/threads/90-rework.15428/

Nie czytalem calych tematow, przegladnalem kilka.

Znasz moze stanowisko administracji w tej kwestii? Zamierzaja "cos" zrobic?

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

między innymi

https://global.wom2.org/board/threads/lets-talk-about-the-server-srly.12025/

https://global.wom2.org/board/threads/lets-talk-about-90-drops-once-again.14409/

https://global.wom2.org/board/threads/90-rework.15428/

Nie czytalem calych tematow, przegladnalem kilka.

Znasz moze stanowisko administracji w tej kwestii? Zamierzaja "cos" zrobic?

już robią

tylko znając ich tempo pracy to pewnie za rok to wprowadzą w życie

Opublikowano

lexus tylko czy zmienianie sposobów zarobku nie zniszczy  gospodarki po takim czasie :v?

już jest zniszczona, gorzej nie będzie

to nie jest normalne żeby na 54 poziomie zarabiało się łatwiej niż na 104

Opublikowano

Można zostać na 94 :v ludzie narzekają ze 50kk/h wyciągają :v ( rozumiem ze dużo większe koszty eq, etc. Lecz gdyby oni mieli jakąs fortunę powiedzmy 100kk/h to już pieniądz traci wartość i ceny idą w górę, norma.)

graphic.png

Opublikowano

Przypomni mi ktoś jak tu zdobyć wierzchowca? Poza tym co się robi z peta jest jakąś inna opcja?

W m1 jest NPC od petow. Juz nawet nie pamietam jak się znazywał. Na 40 lvl masz istrukcje co i jak w formie questa. 

A powiedzcie mi kto tu najlepiej sobie w pvp radzi? Bm, archer? wgl sa wojny gildi i ludzie bija się w m1?

Nie wiem jak z wojnami. Ale jest raz w tygodniu wojna krolestw i takie walki na arenie (1vs1). BM mnie akurat zawsze rozpierdalał, ale to pewnie dlatego ze grałem bodziakiem 0 abs ^^

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

A powiedzcie mi kto tu najlepiej sobie w pvp radzi? Bm, archer? wgl sa wojny gildi i ludzie bija się w m1?

są, ale rzadko

tak naprawdę każda klasa sobie dobrze radzi, z wyjątkiem bodego i WP

ja szczególnie polecam mentala i smoka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...