Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a czy są tutaj tak samo durne zasady skucie itd jak na SG?

Opyla się przetopy robić?

Za ksucie nie ma banów.

Opłaca się. 1 - na sprzedaż (ebonit ok. 800k), 2 - na użytek własny. Do tego w aktualizacji dodali taką opcję, że czas przetopów leci tylko podczas walki.

tenor.gif

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Uzywa sie wszystkiego :D. Jest tutaj klimat starego PL'a z ciekawymi udogodnieniami.

Wbijaj stary, serwer dobry. 

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Uzywa sie wszystkiego :D. Jest tutaj klimat starego PL'a z ciekawymi udogodnieniami.

Grać to ja gram aktualnie dziś zacząłem już 30 poziom łowie sobie jestem z redów.

Pytanie opyla się otwierać małże?

Ile biała perła kosztuje?

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Chciałbym zapytać jakie ceny małż są w jinno ?

Wszystkie ceny mozesz sprawdzic tutaj. Wystarczy się zalogowac 

04181901183700984526.jpg

Wczesniej komus pisalem jak sprawdzac ceny. 

Tak czy siak ja bym nie otwierał ;)

Biała perła 3-3,5kk

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

A to jakiś jest mały wsp na wypadanie pereł z małży czy jak ;P?

Napisz mi ktoś na PW w grze to zadam kilka pytań aby spamu nie robić.
Nick w grze: HaveGoodDay (Ps kraj redów)

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Opublikowano

Grać to ja gram aktualnie dziś zacząłem już 30 poziom łowie sobie jestem z redów.

Pytanie opyla się otwierać małże?

Ile biała perła kosztuje?

Nie opłaca, czerwona nic nie kosztuje, niebieska też dupy nie urywa, a biała trafisz albo nie trafisz. Więc lepiej mieć pewny hajs z małży jak jesteś początkujący niż potem żałować i siedzieć kolejne godziny na małżach.

Opublikowano

Po update coś nie trybi.

of582v.jpg

wie ktos o co chodzi? nie działa klient po aktualizacji :((

Nwm, ale spróbuj pobrać na nowo i jeszcze raz zainstalować klienta. Też miałem czasami problemy z klientem na innych serwerach jak tylko pobierałem update.

Opublikowano

pobrałem clienta od nowa ... i okazało się że to nie błąd aktualizacji tylko najmniejszej rozdzielczości.. Facepalm po całości xD

Edit. Miał by ktos teraz czas pomoc na bojowca? jak cos w grze: retro551 w red.

Editx. Boj zrobiony odziwo sam B)i teraz sie zastanawiam nad przeniesieniem do innego królestwa (chunjo np) tylko pytanie czy macie tam jakąś gildie ?

Opublikowano

pobrałem clienta od nowa ... i okazało się że to nie błąd aktualizacji tylko najmniejszej rozdzielczości.. Facepalm po całości xD

Edit. Miał by ktos teraz czas pomoc na bojowca? jak cos w grze: retro551 w red.

Editx. Boj zrobiony odziwo sam B)i teraz sie zastanawiam nad przeniesieniem do innego królestwa (chunjo np) tylko pytanie czy macie tam jakąś gildie ?

Mogę Ci pomóc, btw jest gildia w shinso UnBeaten jak coś pisz do mnie lub Sayutsu.

xD 

Opublikowano

Mam takie pytanko czy na WOM2 respy Metinów/spotów są szybsze i jest ich więcej ? Czy standard z Globali ?

Reklama w sygnie.

Opublikowano

Mam takie pytanko czy na WOM2 respy Metinów/spotów są szybsze i jest ich więcej ? Czy standard z Globali ?

Szybszy np na snakefield metki się respią na moje oko co 5 min i jest ich w ciul ;p co do bossów to co 1h, lecz z szkat jest edytowany drop i lecą itemy z is etc np zmianki czy tam obróbka kamieni (do czyszczenia kd) 

xD 

Opublikowano

Gram trzeci dzień miło się gra :)
Już wbity 30 poziom Sura WP | 6 poziom konia jakoś leci ;p

Eq już jakieś zaczyna się robić Bojowa tarcza +9 ;d i kupiłem sobie zbroję na 18 lvl +9 4b za 3kk :)

Teraz tylko łowić i zbierać z 25kk na Fms-a :).

Jedynie można polecić serwer :P

Jest jeszcze jedna rzecz gospodarka jest super, po mimo że milion shopów ma to samo nawet w mniejszych cenach a mi i  tak schodzą rzeczy to jest to, w przeciwieństwie do PL-a tam dasz taniej i tak stoi i stoi ruski rok :).

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Opublikowano

No i pro elo pecik gotowy ;> 

IzT1LzJ.png

Polecam  i zapraszam na serwer ;> 

Po dre*konie wracam Cię dogonić :PP Gratuluję wierzchowca, bo co jak co ale takiego wierzchowca ciężko się robi :P 

Opublikowano

Jak na tym serwerze robi sie peta? I od ktorego lvlu? Prosze o jakies podstawowe informacje jak zdobyc tego zwierzaka :-)

Opublikowano

Pet kosztuje 12.5kk, nie kupujcie innego niż lwa, bo wbija się agresję x2 razy łatwiej i jest najszybszy.

Rozwijasz go, a potem ewoluujesz na mounta.

Happiness - czas online w grze

Loyality - zabijanie graczy z innych królestw

Agression - wartość ataku red_che_soul.png

Sturdiness - obrona green_che_soul.png

Perception - szansa na blok ciosublue_che_soul.png

do wbicia trzech powyższych statystyk kupuje się checheom soule, czyli te kolorowe miksturki u NPC od petów.

Peta można ewoluować od jego 50 poziomu, ale nie warto bo jest on na całą grę, więc najlepiej zrobić to na 90-100 poziomie.

Rozdać można maksymalnie 18 leveli, czyli np. 10 agresja, 8 obrona, 0 unik, albo 10 agresja, 4 obrona, 4 unik itd.

Można używać tylko 1 wartości w jednym czasie, tak jak na powyższym zdjęciu od GordOnixa, wybieracie sobie Wartość ataku, obrone, albo unik, w zależności czego w danym momencie potrzebujecie.

Wymaxowana agresja dodaje 300 wartości ataku.

Mount jest na zawsze, nie zużywa się, nie trzeba go karmić. Aby używać na nim skilli konnych, trzeba wcześniej zrobić konia militarnego. Całkowity koszt wymaxowania agresji to około 350kk.

Po ewolucji peta nie można w żaden sposób wpłynąć na jego statystyki.

Opublikowano

Panowie a jak tutaj wyglądają eventy?

Na  wielkanoc?,jest taki event jak event letni?-piłkarski?.

Bożonarodzeniowy to tak jak na polskim globalu?

Opublikowano

Panowie a jak tutaj wyglądają eventy?

Na  wielkanoc?,jest taki event jak event letni?-piłkarski?.

Bożonarodzeniowy to tak jak na polskim globalu?

Eventy na womie są codziennie, spis znajdziesz na forum ew jak włączasz grę to w patcherze jest napisane, co się odbędzie i odbywa. Jeżeli chodzi o opis eventów tu masz : 

https://global.wom2.org/guide.php?p=events

btw są też eventy z okazji wielkanocy etc. ale to jest chyba oczywiste ;p 

xD 

Opublikowano

Czy tylko ja nie mogę wyszukać sobie zwykłych książek w tej nowej wyszukiwarce w m1? np. chce znaleźć aura miecza zwykła książkę, ale tam nie ma takiej opcji tylko tome i sekrety.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...