Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Crack Xenobot pod każdą wersje!

Gerpin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 829
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Opisz dokładnie krok po kroku co robisz i pod jaką Tibię to postaram się pomóc.

PS. Mój botek boci xD

@Edit Mile widziany ss z błędu.

Dzięki :)

Przerabiam wersje bota 'xenobot by gerpin' i do tego próbuję dopasować pliki z "XenoBot 10.80-81".

Po kolei:

- rozpakowuję oba pliki do osobnych folderów,

- umieszczam plik 'hosts' we właściwym miejscu w folderze 'etc' (bot się później nie aktualizuje - wyskakuje błąd, czyli jest dobrze),

- kopiuję 3 pliki 'XMLs' do folderu 'Data' w xenobocie,

- kopiuję plik "xb.0022.14.11.19.957.dll" do folderu "Versions" w xenobocie i kasuję tutaj plik "xb.0022.14.11.19.962.dll",

- kopiuję "xenosuite" do folderu xenobota... wszystko zgodnie z instrukcją, która się w tym momencie kończy.

Uruchamiam Xenobota i wyskakuje mi błąd o nieposiadaniu biblioteki "msvcp100.dll" - pobieram z internetu i wrzucam do folderu z botem. Uruchamiam go ponownie i tym razem brakuje "msvcr100.dll" - ponownie pobieram z internetu i tym razem bot się uruchamia. Nie może się zaktualizować. Uruchamiam Tibię 10.81, a bot ją przerabia na MC i multiklient działa. Przechodzę do bota i inicjuję go do klienta Tibii, po czym mam komunikat od bota:

0518e8072f7ba.png

..i stoję w miejscu.

Pobieram też z innego forum klienta xenobota pod 10.80 i postępuję analogicznie z powyższą instrukcją, aby przerobić na 10.81 i dostaję komunikat:

b9eabb35b7c4b.png

Możliwe, aby błąd tkwił w tych dwóch plikach .dll, które pobrałem z internetu?

Opublikowano

Opisz dokładnie krok po kroku co robisz i pod jaką Tibię to postaram się pomóc.

PS. Mój botek boci xD

@Edit Mile widziany ss z błędu.

Co tu dużo mówić. Wszystko robię zgodnie z poradnikiem. Krok po kroku. Odpalam XenoBota ale gdy wciskam Inject wyskakuję mi błąd. Dodam jeszcze że bota używam to OTS Hexera.net jest to OTS pod tibię 10.80. 

http://zapodaj.net/c5ca539ca1fd0.png.html<-- Zdjęcie błędu. 

Opublikowano

Próbowałem też iść zgodnie z instrukcją Gerpin'a na pierwszej stronie i oto, co się pojawiło:

a0f913eaa285f.png

Coś podajrzanie mi wygląda wpis z PATCHER'a.
Jakby ktoś wiedział co jest grane, to czekam ;)

Opublikowano

Co tu dużo mówić. Wszystko robię zgodnie z poradnikiem. Krok po kroku. Odpalam XenoBota ale gdy wciskam Inject wyskakuję mi błąd. Dodam jeszcze że bota używam to OTS Hexera.net jest to OTS pod tibię 10.80. 

http://zapodaj.net/c5ca539ca1fd0.png.html<-- Zdjęcie błędu. 

ten poradnik mi tez nie dziala ale dziala mi cos innego sciagnij to http://pandoriumx.com/Downloads/XenoBot10.80.zip i tohttp://download1326.mediafire.com/mygvyi16l1dg/g5kjtn8uzzig2sq/XenoBot+10.80-81.rar i podazaj wedlug angielskiej instrukcji w tym XenoBot 10.80-81 folderze jak go wypakujesz

Opublikowano

Dzięki :)

Przerabiam wersje bota 'xenobot by gerpin' i do tego próbuję dopasować pliki z "XenoBot 10.80-81".

Po kolei:

- rozpakowuję oba pliki do osobnych folderów,

- umieszczam plik 'hosts' we właściwym miejscu w folderze 'etc' (bot się później nie aktualizuje - wyskakuje błąd, czyli jest dobrze),

- kopiuję 3 pliki 'XMLs' do folderu 'Data' w xenobocie,

- kopiuję plik "xb.0022.14.11.19.957.dll" do folderu "Versions" w xenobocie i kasuję tutaj plik "xb.0022.14.11.19.962.dll",

- kopiuję "xenosuite" do folderu xenobota... wszystko zgodnie z instrukcją, która się w tym momencie kończy.

Uruchamiam Xenobota i wyskakuje mi błąd o nieposiadaniu biblioteki "msvcp100.dll" - pobieram z internetu i wrzucam do folderu z botem. Uruchamiam go ponownie i tym razem brakuje "msvcr100.dll" - ponownie pobieram z internetu i tym razem bot się uruchamia. Nie może się zaktualizować. Uruchamiam Tibię 10.81, a bot ją przerabia na MC i multiklient działa. Przechodzę do bota i inicjuję go do klienta Tibii, po czym mam komunikat od bota:

...

..i stoję w miejscu.

Pobieram też z innego forum klienta xenobota pod 10.80 i postępuję analogicznie z powyższą instrukcją, aby przerobić na 10.81 i dostaję komunikat:

...

Możliwe, aby błąd tkwił w tych dwóch plikach .dll, które pobrałem z internetu?

Wydaje mi się, że pliki .dll pobrane z pandorium będą dobre i instrukcja na bank jest dobra bo mi działa na 10.81. Bota masz pod Tibie 10.80 i na tym musisz się skupić myślę. I teraz wydaję mi się, że albo pliki z pandorium albo pliki od gerpina. Bo myślę, że gerpin robi to po swojemu a oni po swojemu :) Teraz gerpin wrzucił dokładną instrukcję więc spróbuj jeszcze raz i daj znać. O 16:00 kończę pracę to będę wstanie szybciej odpisywać :)

@Edycja

innymi słowy jeśli nowa instrukcja gerpina nie pomoże to skupiłbym się na pandoriumx

Opublikowano

nie mam pojęcia, niektórym ten crack działa niektórym nie, mam paru znajomych co im normalnie wszystko działa (mi też) i paru którym nie :/

Opublikowano

ogarnalem jak zrobic pod tibie 10.80 xD 
sciagamy xeno 10,80
tego xeno 10.80-81 
i gerpina

Nastepnie updatujemy xeno 10.80 

ladujemy pliki po upie i oczywiscie wszyskich wczesniejcyh etapow z etc z xeno 10.80-81
kopiujemy xeno suite i patcher exe z gerpina 
odpalamy suite i patchera jako administrator i dziala
teraz mi siedzicie kase na hexerze nick Pakjamera xD

Opublikowano

Wydaje mi się, że Patcher.exe nie może być w folderze z Xenobotem.

Wszystko robiłem pod Tibię 10.81, na innych może nie działać

Miałem ten sam problem, co tutaj > http://scr.hu/33e1/ie8f6

Po kilkunastu próbach zadziałało, mianowicie

0. Upewnijcie się, że wasz plik hosts jest oryginalny przed rozpoczęciem działania, nie powinien zawierać ani jednej linijki bez znaku # na początku.

1. Ściągamy Xenobota z oryginalnej strony, instalujemy go i włączamy, żeby się uaktualnił, potem zamykamy.

2. Ściągamy cracka od Gerpina.

3. Usuwamy plik hosts z folderu system32/drivers/etc (czy jaka to była ścieżka)

4. Wklejamy w to miejsce hosts.ics z folderu hosts w cracku Gerpina

5. Uruchamiamy Xenobota jako administrator

6. Uruchamiamy Patcher.exe jako administrator i klikamy Patch (nie kopiujemy go do folderu z zainstalowanym Xenobotem, najlepiej wsadzić na pulpit, czy do jakiegos folderu na pulpicie)

7. Wpisujemy jakieś passy do Xeno (123123123/123123123 np.)

8. Włączamy Tibię i widzimy menu Xenobota

Może komuś też zadziała :)

Opublikowano

Pod 10.80, dokładnie pod ots hexera.net

Kurcze no powiem szczerze że gram na rl tylko ale pod Tibie 10.80 wszystko mi ładnie chodziło czyli przed updatem i teraz tez chodzi z nowym Crackiem. Ja skorzystałem z plików pandorium a Ty z gerpina tak?
Opublikowano

Z jednych i drugich korzystałem dzisiaj i nic z tego nie wyszło. Przed update wszystko śmigało jak należy

Mi osobiście Gerpina nie chodziło nie wiem jak teraz gdy poprawił. Ja zrobiłem 100% tego co pisało w poradniku pandorium i o dziwo zadziałało. Na plikach Gerpina miałem taki błąd jak Ty. Żadnego patchera nie mam. wywal wszystko w pieruny. Ściągnij bota zainstaluj zaktualizuj wyłącz wklej hosts powklejaj pliki gdzie trzeba i usuń co trzeba uruchom i sprawdź. I nie spiesz się zrób to powoli bo czasem łatwo popełnia się drobny błąd i nie chodzi.
Opublikowano

Wydaje mi się, że Patcher.exe nie może być w folderze z Xenobotem.

Wszystko robiłem pod Tibię 10.81, na innych może nie działać

Miałem ten sam problem, co tutaj > http://scr.hu/33e1/ie8f6

Po kilkunastu próbach zadziałało, mianowicie

0. Upewnijcie się, że wasz plik hosts jest oryginalny przed rozpoczęciem działania, nie powinien zawierać ani jednej linijki bez znaku # na początku.

1. Ściągamy Xenobota z oryginalnej strony, instalujemy go i włączamy, żeby się uaktualnił, potem zamykamy.

2. Ściągamy cracka od Gerpina.

3. Usuwamy plik hosts z folderu system32/drivers/etc (czy jaka to była ścieżka)

4. Wklejamy w to miejsce hosts.ics z folderu hosts w cracku Gerpina

5. Uruchamiamy Xenobota jako administrator

6. Uruchamiamy Patcher.exe jako administrator i klikamy Patch (nie kopiujemy go do folderu z zainstalowanym Xenobotem, najlepiej wsadzić na pulpit, czy do jakiegos folderu na pulpicie)

7. Wpisujemy jakieś passy do Xeno (123123123/123123123 np.)

8. Włączamy Tibię i widzimy menu Xenobota

Może komuś też zadziała :)

Dzięki wielkie :D tym sposobem działa

Opublikowano

Dzięki wielkie @nonapewno7 zrobiłem jeszcze raz powoli i wszystko teraz działa!!!!

Spoko. Polecam się na przyszłość.

Nie działa mi :( ma ktoś rozwiązanie pod tibie 10.8 , ots hexera.net

Jakich plików uzywales? Jaki błąd się pojawia? Co już próbowałeś zrobić? Proszę o więcej szczegółów.

Opublikowano

Zacznijmy od tego ,że w folderze host mam tylko to http://scr.hu/2msm/wvgvt... a błąd mi wyskakuje taki sam jak większości ...

Folder na screenie to folder z paczki z Crackiem. Wbij w neta hosts albo plik hosts. Wejdź na wiki i tam masz lokalizację pliku hosts w systemie. Potem przeczytaj instrukcje jeszcze raz i powoli zrób co trzeba. Polecam pliki pandorium bo chyba częściej się udaje. Jakbyś nie wiedział co i jak pisz pomogę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...