Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CradosMt2.pl [Dedyk] [Medium]

Sh4ke

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie tak :)

Również przyłączam się do pytania.

Jak to kiedy? Od tygodnia pisze, że w ciągu godziny i tego się trzymajmy xD

Co z tymi misja mi jest? Kamień dusz #4 dropilem 2 godziny i nie dropl. Nie wiem jaką Wy szanse dajecie na drop ale każdą misje trzeba robić z godzinę albo ponad. To trochę głupie xD

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wiecie co jest śmieszne? Jest tu jeden tak poważny bug, że, gdyby wszyscy go poznali to z serwera "hard" zrobiłby się FUN :)

gdyby wszyscy go poznali to zostalby naprawiony :) milo ze piszesz takie rzeczy ale jak juz, to dostarcz przynajmniej jakies dowody

//twoj nick jest w sumie adekwatny do tresci postow 

Opublikowano

gdyby wszyscy go poznali to zostalby naprawiony :) milo ze piszesz takie rzeczy ale jak juz, to dostarcz przynajmniej jakies dowody

Co z tego, że zostałby naprawiony, jeżeli by skutki tego byłyby nie odwracalne. Rano opiszę go w dziale do tego odpowiednim, także szykować się co zdążycie sobie skorzystać i ułatwić sobie rozgrywkę.

Opublikowano

Co z tego, że zostałby naprawiony, jeżeli by skutki tego byłyby nie odwracalne. Rano opiszę go w dziale do tego odpowiednim, także szykować się co zdążycie sobie skorzystać i ułatwić sobie rozgrywkę.

no spoko spoko, ja po prostu podchodze do tego z dystansem gdyz juz wielu ludzi probowalo tak zniechecic grania na jakims serwerze, a potem sie okazywalo ze to zwykle bzdury :)

dlatego jak nie masz dowodow to zamilcz i tyle

Opublikowano

no spoko spoko, ja po prostu podchodze do tego z dystansem gdyz juz wielu ludzi probowalo tak zniechecic grania na jakims serwerze, a potem sie okazywalo ze to zwykle bzdury :)

dlatego jak nie masz dowodow to zamilcz i tyle

Po pierwsze nikogo nie zniechęcam, bo serwer jest naprawdę fajny i przyjemnie się gra. Sam gram. Co do buga, jutro go napiszę w dziale Hacki, boty, bugi

Opublikowano

Polecam zwiększyć drop itemków do misji m.in biologa i tych wszystkich innych bo to jest jedna wielka masakra, każdego questa robię po parę godzin a nagroda jest z dupy. 

xD 

Opublikowano

Z powodu licznych zgłoszeń o kradzieżach kont, przedmiotów  postanowiliśmy przybliżyć wam jak uchronić się przed straceniem konta.
Poświęćcie te 5 minut aby zapoznać się z tymi podstawowymi zasadami bezpieczeństwa.

Pierwsza sprawa to system, jeśli korzystacie z Windowsa XP koniecznie musicie zainstalować wszystkie aktualizacje systemowe, Service Pack 3 jest wymagany. Co prawda Windows XP nie jest już wspieranym systemem i jest zalecana jego aktualizacja choćby do Windowsa 7.

Druga sprawa to legalność systemu, odradzamy stosowania "aktywatorów systemu" ponieważ taki aktywator korzysta z dziury systemowej, jeżeli on może to i również napastnik może wykorzystać tą dziurę.

Trzecia sprawa, żaden atywirus, firewall ani system nie ochroni was jeżeli popełnicie parę błędów. Najczęstsze to:
- Zapisywanie loginów i haseł w plikach na pulpicie lub dysku tak że dowolny użytkownik komputera ma dostęp do tych wrażliwych danych. Również jeżeli macie jakiegoś wirusa który będzie wysyłał napastnikowi zawartość plików hasla.txt
- Zapisywanie loginów w przeglądarce/grze. Jeżeli boicie się i macie podstawy sądzić że do komputera ma dostęp nie tylko wasza osoba, nie zapisujcie tych loginów i haseł ponieważ w takim Firefoxie można bez problemu podejrzeć hasło.
- HA/GM nigdy nie prosi o hasło. Nigdy, wszelkie takie próby proszę zgłaszać na support. GM nie może również wyświetlić waszych haseł do kont w panelu administratora. Hasła w bazie są Hashowane, dodatkowo dodawana jest sól do haseł tak aby ich odszyfrowanie było jeszcze trudniejsze.
- Nie wysyłajcie nikomu klienta, żaden GM również nie będzie prosił o to.
- Twórzcie inne hasła niż na poprzednich serwerach ! Nie odpowiadamy przed wyciekami baz danych z innych serwerów, ktoś może pobrać taką baze i spróbować odgadnąć takie hasło.
- Nie udostępniajcie znajomym konta. Nawet jeśli to wasz przyjaciel, nigdy nie macie pewności że właśnie przez jego komputer stracicie hasło.

Czwarta sprawa to antywirusy, jeśli myślicie że jeśli zakupiliście wersje Eseta lub macie Avasta to jesteście w pełni bezpieczni to jesteście w błędzie. Budowa systemu operacyjnego Windowsa jak i antywirusów sprawia że antywirusy chronią przed tym co znają. Jeżeli będzie jakieś nowe oprogramowanie to antywirus może sobie z nim nie poradzić. Dodatkowo jeżeli używacie antywirusu z torrentów a aktywatora z chomikuj to znów narażacie swoje bezpieczeństwo ponieważ taki aktywator musi oszukać antywirusa czyli wykorzystać jego dziurę a jeżeli ktoś inne zechce wykorzystać to?

Piąta sprawa to legalność oprogramowania, zalecał bym sprawdzić co i skąd ściągacie ponieważ czasem może się okazać że WatchDogs.iso może być z domieszką trojanów i innego syfu.
Szósta sprawa to hasła. Zmieniajcie jak najczęściej hasła! Hasła nie muszą być nie wiadomo jak trudne i długie, twórzcie kombinacje słów przykładowo tyskieZimne3 ponieważ mimo ataku słownikowego to hasło dłużej przetrwa niż qwerty1 lub 12345. Dodawajcie do hasła znak lub cyfrę, dodatkowo dodając dużą literę liczba kombinacja wzrasta parokrotnie!

Podsumowując  nie odpowiadamy za Wasze proste błędy, które wymieniliśmy wyżej i liczymy na to, że zastosujecie się do naszych porad.

Opublikowano

Ktoś w ogóle od was się zajmuje Supportem ? bo widzę, że nie tylko mi nie odpisujecie ale innym to samo, 4 dni czekać i nic, troszkę pozdro 600. Poza tym ogarnijcie te misje, bo wydropić coś to masakra, zęby 5h robiłem, szkatułkę do kolekcjonera dropię już czwartą godzinę. Zmiana kanału w grze też nie działa. 

xD 

Opublikowano

Ktoś w ogóle od was się zajmuje Supportem ? bo widzę, że nie tylko mi nie odpisujecie ale innym to samo, 4 dni czekać i nic, troszkę pozdro 600. Poza tym ogarnijcie te misje, bo wydropić coś to masakra, zęby 5h robiłem, szkatułkę do kolekcjonera dropię już czwartą godzinę. Zmiana kanału w grze też nie działa. 

Dzisiaj ponad 45 zgłoszeń zrobiliśmy. Masz po prostu pecha inni dropną w 25 minut i tyle - zwiększaliśmy już raz drop przedmiotów. Zmiana kanału normalnie działa.

Opublikowano

Dzisiaj ponad 45 zgłoszeń zrobiliśmy. Masz po prostu pecha inni dropną w 25 minut i tyle - zwiększaliśmy już raz drop przedmiotów. Zmiana kanału normalnie działa.

Zmiana kanału raczej nie działa, bo przy zmianie laguje i wywala do logowania. 

xD 

Opublikowano

Zmiana kanału raczej nie działa, bo przy zmianie laguje i wywala do logowania. 

dokładnie. ta zmiana kanalu raz działa,a raz nie. co do itemów do biologa, ja 15 zębó dropiłem chyba okołu 2 godzin. drop jest słaby dosyć. ale biolog to pryszcz, do mniektórych misji jedną rzecz dropię ze 2 godziny. ja sobie dałem spokój i pousuwałem większość misji.

Opublikowano

Sh4ke mam 2 pytania:

- kiedy bedzie arena wspaniałych czy jakoś tak

- od ktorego lvla jest 3 poziom wysp władców i skąd do cholery mam wziąć przepsutke... dodam że mam 76 i dropią mi cały czas na poziom 2. Te pierścienie. Mam ich około 50 -.- kiedy wyciągnę je z eq to one dalej dropią wiec ta opcja odpada

Opublikowano

Zmiana kanału raz działa, raz nie. Próbowałem sprawdzić od czego to zależy, ale to raczej jakiś błąd wewnętrzny, bo czy stoje, czy biegnę, czy siedzę na koniu nic się nie zmienia. Losowo czasem działa, a czasem nie.

To samo było na innych serwerach, które miały zmianę channelu. Myślę, że coś w kodzie jest zepuste. Dodatkowo jest mały bug związany z tą zmianą, ale nie będę tu o tym pisał bo jeszcze ktoś wykorzysta do niecnych celów :)

Opublikowano

Gra się przyjemnie, ale jest jeden minus bo coraz częściej wywala z gry i padają chanele.

Czemu nie można pisać z ludźmi z innego królestwa, wydaje mi się, że wcześniej można było. 

1374492926-U975782.jpg

Opublikowano

Ogarnijcie sobie jakąś porządną reklamę, bo na serwie na pewno tak to nie będzie tłumów. Mogę się założyć, że graczy nie przybywa, bo nie ma reklamy. Samo MPC da tyle co i nic. Powinniście szukać reklamy u dużych you-tube`rów, bo z czasem gracz będzie w końcu coraz mniej i mniej...

Opublikowano

Ogarnijcie sobie jakąś porządną reklamę, bo na serwie na pewno tak to nie będzie tłumów. Mogę się założyć, że graczy nie przybywa, bo nie ma reklamy. Samo MPC da tyle co i nic. Powinniście szukać reklamy u dużych you-tube`rów, bo z czasem gracz będzie w końcu coraz mniej i mniej...

nie ma reklamy? okolo 10 moze i wiecej ludzi nagrywa z serwera, m1 jest przepełnione i nie ma gdzie expic

TqL

6dIB3s_s2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...