Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Fantasy World - Graficzna Gra MMORPG

Salur

Pytanie

Opublikowano

logo.png

Projekt  gry MMORPG 2D

Gra tworzona jest w oparciu o technolognie takie jak: PHP, AJAX, Javascript oraz JQUERY.

Wykorzystujemy kilka bibliotek Javascript a większość funkcji gry napisana jest przez nas. Za silnik odpowiada język PHP,

natomiast za stronę klienta gry w przeglądarce Javascript.

• System Sterowania - posiadamy w pełni działający system poruszania się strzałkami, myszką oraz klawiszami WSAD (tylko, gdy gracz posiada wyłączony czat). Wszystkie te systemy działają integralnie względem siebie. Chodza również bardzo płynnie.

• Interakcja z innymi graczami - w grze zaimplementowaliśmy kilka możliwości komunikowania się z innymi graczami. Najważniejszą z nich jest to, że widzimy ich dynamiczne na mapie, wraz z animacją ich ruchu. Możemy także handlować, rozmawiać na czacie lub prywatnie, a także zaprosić ich do walki.

• System walki PvP, PvM - posiadamy rozbudowany system walk między graczem, a potworem oraz gracz vs gracz. Każdy potwór ma inne zdolności bojowe, a więc może używać czarów, jest szybszy niż inne, czy też może Cię zatruć! Ale.... Gracz również posiada mnóstwo opcji, dzięki którym na odpowiednim poziomie i z odpowiednimi statystykami może wygrać z każdym przeciwnikiem!

• Opcje gracza - każdy gracz wyposażony jest w menu na dole ekranu gry. Może tam wyświetlić w każdym momencie opcje klanowe, rozpoczęte misje, czy też swój ekwipunek i statystyki. Zakładki te są ciągle rozwijane, aby były jak najbardziej intuicyjne i odpowiednio ułożone.

• Rozbudowa systemów - ciągle rozbudowujemy systemy, które znajdują się w grze. Posiadamy już rozmowy, handel oraz system aukcji z danym NPC. Rozbudujemy także system questów, który nie będzie polegał tylko na otworzeniu skrzynki, ale także na czymś bardziej złożonym, co napewno zaciekawi najbardziej wymagających graczy.

• Interfejs gracza - Dzięki rozbudowanemu systemowi interfejsu, gracz może dostosować interfejs gry i wszystkie okna do swoich potrzeb. Wszystkie zakładki interfejsu są w pełni ruchome i zapisują się po wyjściu z gry.

• System klanów - Gracz ma możliwość dołączenia do klanu, przez co staje się potężniejszy. Jako rodzina klanowa może walczyć oraz zdobywać cenne doświadczenie i jeszcze większą radość z rozrywki.

• Duża ilość rozrywki - Dużo wspaniałych lokacji oraz ciekawych questów. Rozwinięty system umiejętności oraz osiągnięć i wiele wiele więcej.

Nie będzie już więcej beta-testów. Niedługo startuje oficjalna wersja gry.

Gorąco zapraszamy na nasze forum w celu dyskusji na temat gry.

Przydatne linki:

http://fantasy-world.pl/
http://fantasy-world.pl/?page=forum

SCREENY:

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

• Odpowiedzi 375
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ojj k***a to co widze to przerasta moje najśmelsze oczekiwania :v

Kiedyś przez wypowiedzi Duńczyka brałem tabletki na uspokojenie.

Co do Frozen'a i reszty szajki - możecie sobie założyć osobny dział tylko dla Was ,gdzie bedziecie mieli kółko "wzajemnego adorowania się " - niektórych z tej szajki (nie używam teraz sarkazmu !) naprawdę dużo potrafią,ale nie zachowujcie sie jak dzieci.

Nie słyszeliście o czymś takim jak "Z idiotą się nie dyskutuje,bo pokona was doświadczeniem ". Autor tematu prawie wcale Wam nie odpisuje a Wy się nakręcacie na to jak łowcy smokow w Gothic'u.

Co do autora tematu - twoja gra będzie gównem,bo w php. Tak w skrócie, a jak chcesz wyjaśnień - to sobie poszukaj,nikt Ci odpowiedzi pod ryj nie podstawi.

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

@Sodema wiesz, że dyskutowaliśmy z  też innymi, i na bardzo ważne tematy.?

Mnie i Frozena nikt jeszcze nie pokonał. I nie wiem czy jest tu ktoś taki, który by dał radę.

gamedevmania.com

Opublikowano

Uuuu..Kozak. Szczerze mówiąc ,rozbawił mnie Twój post.

Jako kto się chciałeś pokazać? MPC-owy Janusz Korwin Mikke?

A Frozen to Wipler według Ciebie :v ?

Mogę wnioskować,że jedyny sposób nie dyskutowania z Tobą to lizanie Ci dupy ,jakos takie odczucia mam po tym poście :v

A tak ,żebym nie offtopował -

Kiedy beta :v ? Szykuje się na katastrofe :v

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

@Writen

Trochę zabrzmiałeś w ostatnim poście jakbyś klasyfikował siebie i Frozena jako królów MPC.

Z resztą się zgodzę, PHP to słaby wybór i autor pewnie się o tym przekona prędzej czy później. Już nawet pomijając wydajność, nie jest to najmilszy język do pisania w nim dużych projektów.

Opublikowano

Writen "krul" masakruje gimbusów.

No dobra, to tylko taki żart. (Frozen tutaj jest najwyższy stopniem) :)

Ale nie wiem jak wy, ja juz w tą gre grałem.

Co mogę powiedzieć? Czekam na spektakularną klape.

Ale widać, że autor trochę w to pracy włożył.

gamedevmania.com

Opublikowano

Writen "krul" masakruje gimbusów.

No dobra, to tylko taki żart. (Frozen tutaj jest najwyższy stopniem) :)

Ale nie wiem jak wy, ja juz w tą gre grałem.

Co mogę powiedzieć? Czekam na spektakularną klape.

Ale widać, że autor trochę w to pracy włożył.

Widać, że jest włożone trochę pracy, jednak jak patrzyłem odgórnie to mnie stylistyka kodu strasznie bolała i zmienne oraz funkcje po polsku. IMO tak się nie powinno programować. Jednak tak to może i w tym php coś wyjdzie, przynajmniej próbują coś robić, czy to wyjdzie czy nie jest to bardziej rozwijające zajęcie niż oglądanie kotków w internecie. Może w trakcie pisania uświadomią sobie jaką zajebistą technologią jest nodejs, a zarazem jaką łatwą do wdrożenia, ale co by nie było to życzę im powodzenia.

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

No nie powiedziałem, że kod wygląda ładnie. Ale Autor coś tam zrobił i małego tego nie jest.

Też tak kiedyś zaczynałem. Ale jak zacząłem tak szybko skończyłem.

Moją grę oddam do szerszej publiki dopiero jak ją zrobię :) Nie będzie żadnej durnej zapowiedzi. :p

Chociaż najpier planuję małe demo. A to za sprawą bardzo ciekawego wydarzenie, w którym mam zamiar wziąć udział.

gamedevmania.com

Opublikowano

Zapowiada się dobrze. Z tego co widzę, to trochę jak Margonem.

A jeśli dobrze ją zareklamujesz to na pewno będzie więcej niż 10, 20 max. osób.

Nom. Graczy może być więcej. To zależy jak jest napisany kod i ile wytrzyma serwer :D

gamedevmania.com

Opublikowano

A tak prezentuje się teraz gra

8.png

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Opublikowano

Jak już ktoś pisał, gra faktycznie przypomina Margonem, ale przyjemnie się na nią patrzy.
Poczekamy, zobaczymy. Może kiedyś zagram :)

"Przeznaczenie to nie przypadek, ale świadomy wybór."
"Wierzę tylko w te statystyki, które sam sfałszowałem." ~ Winston Churchill

Opublikowano

Graficznie   brak kreatywności  pójście na łatwiznę  na zasadzie kopiuj wklej  dlatego gra  ani trochę mi się nie podoba 

co za sens  tłuczenie po raz  N-ty  jakiejś  gry na  basicowej grafie....  z przymusowym wciskaniem że  tym razem to będzie fajna gra 

Grafika to po części  charakter i klimat gry  ty ją powtarzasz a więc  nie robisz  nic nadzwyczajnego  Zero pomysłu na  gre...

Frozen  dziwię ci się  że nadal  masz ochotę przekonywać kogoś  kto nie jest  podatny  na sugestie, ja już dawno bym olał  takie  dziecinne przepychanki i zajął się swoimi sprawami :) 

syg.png

www.epicwargame.com 

Projekt klasycznej  przeglądarka gry strategicznej  opartej o świat Rycerzy, Orków i  Barbarzyńców 

Zapraszamy do śledzenia postępów nad  grą na  naszym Fanpagu

Opublikowano

Twixt, zobacz sobie, kiedy ja tu ostatnio pisałem.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

nie spojrzałem na  date ^^  nie bij ;]  czyli    zająłeś się  pożyteczniejszy sprawami :]

syg.png

www.epicwargame.com 

Projekt klasycznej  przeglądarka gry strategicznej  opartej o świat Rycerzy, Orków i  Barbarzyńców 

Zapraszamy do śledzenia postępów nad  grą na  naszym Fanpagu

Opublikowano

Gdybyście potrzebowali grafika do np. menu itp to zapraszam do kontaktu:

PW lub gg:7779508

Słabych nie przyjmują

@topic

Gierka dobra, ale mam wątpliwości że się wybijecie :P bo troche ten konkurencji macie

Opublikowano

Napewno wygląda to lepiej od 50% gier na tym rynku ale co do ilości konkuręcji to nieźle będziecie musieli się spiąć. Powodzenia !

320X50_01_Learn_More.jpg

Opublikowano

Gra jeszcze nie umarła! :D Ostatnio pracowaliśmy nad nią dość mało czasu, ale teraz to się zmieniło. Zmieniony został system handlu gracza z npc, a także dodana została możliwość handlu gracza z innym graczem! A to obrazek handlu z NPC. Za niedługo dodamy nowe screeny! Możliwe, że pod koniec września uruchomimy otwarte testy!

4.png

Opublikowano

kiedy konto moje zostanie aktywowane?

W następnej fazie testów Twoje konto zostanie aktywowane. Obecnie dodajemy mapy, npc, potwory i fabułę gry.

Opublikowano

Ostatnio praca wre, dodany został handel gracza z innym graczem, a także szybkie sloty. Można jednak przerzucać tam tylko przedmioty, które można używać, a wygląda to tak:

QuickSlot.png

bannerMPC.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...