Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Fantasy World - Graficzna Gra MMORPG

Salur

Pytanie

Opublikowano

logo.png

Projekt  gry MMORPG 2D

Gra tworzona jest w oparciu o technolognie takie jak: PHP, AJAX, Javascript oraz JQUERY.

Wykorzystujemy kilka bibliotek Javascript a większość funkcji gry napisana jest przez nas. Za silnik odpowiada język PHP,

natomiast za stronę klienta gry w przeglądarce Javascript.

• System Sterowania - posiadamy w pełni działający system poruszania się strzałkami, myszką oraz klawiszami WSAD (tylko, gdy gracz posiada wyłączony czat). Wszystkie te systemy działają integralnie względem siebie. Chodza również bardzo płynnie.

• Interakcja z innymi graczami - w grze zaimplementowaliśmy kilka możliwości komunikowania się z innymi graczami. Najważniejszą z nich jest to, że widzimy ich dynamiczne na mapie, wraz z animacją ich ruchu. Możemy także handlować, rozmawiać na czacie lub prywatnie, a także zaprosić ich do walki.

• System walki PvP, PvM - posiadamy rozbudowany system walk między graczem, a potworem oraz gracz vs gracz. Każdy potwór ma inne zdolności bojowe, a więc może używać czarów, jest szybszy niż inne, czy też może Cię zatruć! Ale.... Gracz również posiada mnóstwo opcji, dzięki którym na odpowiednim poziomie i z odpowiednimi statystykami może wygrać z każdym przeciwnikiem!

• Opcje gracza - każdy gracz wyposażony jest w menu na dole ekranu gry. Może tam wyświetlić w każdym momencie opcje klanowe, rozpoczęte misje, czy też swój ekwipunek i statystyki. Zakładki te są ciągle rozwijane, aby były jak najbardziej intuicyjne i odpowiednio ułożone.

• Rozbudowa systemów - ciągle rozbudowujemy systemy, które znajdują się w grze. Posiadamy już rozmowy, handel oraz system aukcji z danym NPC. Rozbudujemy także system questów, który nie będzie polegał tylko na otworzeniu skrzynki, ale także na czymś bardziej złożonym, co napewno zaciekawi najbardziej wymagających graczy.

• Interfejs gracza - Dzięki rozbudowanemu systemowi interfejsu, gracz może dostosować interfejs gry i wszystkie okna do swoich potrzeb. Wszystkie zakładki interfejsu są w pełni ruchome i zapisują się po wyjściu z gry.

• System klanów - Gracz ma możliwość dołączenia do klanu, przez co staje się potężniejszy. Jako rodzina klanowa może walczyć oraz zdobywać cenne doświadczenie i jeszcze większą radość z rozrywki.

• Duża ilość rozrywki - Dużo wspaniałych lokacji oraz ciekawych questów. Rozwinięty system umiejętności oraz osiągnięć i wiele wiele więcej.

Nie będzie już więcej beta-testów. Niedługo startuje oficjalna wersja gry.

Gorąco zapraszamy na nasze forum w celu dyskusji na temat gry.

Przydatne linki:

http://fantasy-world.pl/
http://fantasy-world.pl/?page=forum

SCREENY:

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

• Odpowiedzi 375
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

E tam poco był serwer beta testów? Ci który tam grali mieli w parę dni 60 lvl wiem bo sam grałem ale szkoda strzępić ryja na tą grę miałbyć start w godzinach wieczornych i wystartowali od północy xD A ja czekałem od 17 Ale sama w sobie gra nie jest najgorsza ale z góry mówię że jak do czerwca następnego roku nic grubszego nie poprawicie to nawet za hosting wam się nie zwróci bo nikt nie będzie w to grał bo mało ludiz  gra w takie gry znaczy nawet dużo ale nie w "podróbę" margonem  i to bardzo kiepską to wygląda gorzej niż margonem retro tak szczerze niedopracowana i wgl wszystko spoko ale margonem jest o niebo lepsze i ma mniej wymagań tam jest 6 godzin wyczerpania i więcej się nie odnawia a tu jest 300 walk i się odnawiają według mnie te 6h było by lepsze niby było by łatwiej ale nie za łatwo każdy wbił by szybko lvl ale już od 60/70 było by bardzo trudno wbić i graczy robili by sobie eq aha i w tym jest problem za mało ekwipunku za mało umiejętności i ogółem niedopracowane pvp jak dorobicie więcej przedmiotów umiejętnośći potworów itp to więcej ludzi będzie grało ale z margonem szczerze i tak szans nie macie nie to nie reklama margonem 

Opublikowano

Jest dużo błędów na którę administracja nie może poradzić bynajmniej tak to wygląda 

http://fantasy-world.pl/?page=forum&action=temat&zakladka=5&id=58

Aha nie wiem czy on myślał że ja będę kampił na sklepie i patrzał czy się cena zmienia a pozatym post napisał20 a sklep był 18 czynny ! Gratuluję mózgu i ja nadal statystyk nie mam zresetowanych 

Jak zobaczyłęm że nie mam statystyk to odrazu napisałem na forum i wyszedłem z gry może to ja jestem głupi nie nie sprawdziłem sklepu? A może pomyślałem że admini mi zresetują .... 

Opublikowano

Jeśli chodzi o hosting to mamy pokrycie, więc nie trzeba się martwić o pieniądze, w lutym startuje nowy serwer, który będzie miał wyeliminowane błędy, które były na serwerze Fantasia. Gracze wychwytują coraz mniej niedociągnięć a nowy content jest ciągle dodawany i rozbudowany.

Byście darowali sobie porównywanie Margonem do naszej gry, która jest jeszcze we wczesnej fazie. Jeśli ktoś porównuje te dwie produkcję, to naprawdę jest amebą umysłową i nie chciałbym go spotkać w życiu realnym.

@MentolMen - każdy kto chciał to zresetował statystyki w tamten dzień, a Gitu chyba działał w tej sprawie, bo nikt nie miał błędów oprócz Ciebie.

Więcej pogody ducha gracze, bo nowości cd.

Ps. niedługo do gry wejdą dungeony.

Opublikowano

silnik rpg maker,grafiki z rpg makera, jezeli niemacje licencji dostaniecie zaraz pozew ja tego dopilnuje ;)

gra identycza praktycznie do margonem nie widzę tu nic innego oprócz troche zmienionego interfejsu.

przepisanie przez programiste gry z eprgmakera to koszt mysle ze kolo 500-1000zl 

wiec jak ktoś ma kasę i chce zrobić klona margonem typu tego shitu to polecam napisać na jakimś forum ale wpierw zrób coś w erpgmakerze zeby mial programista co przepisać :D ostatecznie jest jeszcze silnik który sie kompiluje na jsona i można odpalić normalnie przez przegladarke ale samemu juz trzeba dopisac logowanei itp pozdro @KaszanaLubiZryć  :D

Opublikowano

silnik rpg maker,grafiki z rpg makera, jezeli niemacje licencji dostaniecie zaraz pozew ja tego dopilnuje ;)

gra identycza praktycznie do margonem nie widzę tu nic innego oprócz troche zmienionego interfejsu.

przepisanie przez programiste gry z eprgmakera to koszt mysle ze kolo 500-1000zl 

wiec jak ktoś ma kasę i chce zrobić klona margonem typu tego shitu to polecam napisać na jakimś forum ale wpierw zrób coś w erpgmakerze zeby mial programista co przepisać :D ostatecznie jest jeszcze silnik który sie kompiluje na jsona i można odpalić normalnie przez przegladarke ale samemu juz trzeba dopisac logowanei itp pozdro @KaszanaLubiZryć  :D

Dlaczego porównujecie gry tego typu do pierdolonego RPG Makera albo Margonem... To już zaczyna robić się nudne, skąd wiesz że grafika nie jest ich?

PS. Oni pisali grę od 0 widać że nie umiesz czytać :)

Opublikowano

Niedługo zostanie zmieniona szata graficzna strony glownej i interfesju w grze.

Odnośnie hejtow, jakoś sie nie przejmujemy, robimy swoje systematycznie i ciagle do przodu.

System dungeonow juz na ukończeniu. Pierwsza mapa gotowa, wystarczy oskryptowac i dac wydarzenia :)

Od lutego zamierzamy stworzyć nowy serwer na potrzeby nowych graczy bo wtedy ruszy kampania reklamowa.

Pozdrawiam zespół FW

Opublikowano

Kolejny s**t oparty na Margonem... Błagam.. Nawet Panel Przyjaciół jest wizualnie podobny do tego jak w Margonem tylko zmieniona grafika.. 

Tak, konstruktywna krytyka - pozdrawiam. Zastrzeżenia na pw :) 

Opublikowano

Spokojnie, daj tej grze skonać po cichu zamiast odświeżać temat. Taki koniec był wiadomy od samego początku projektu. Na forum Margonem już tą grę wyśmiali, więcej autorowi nie trzeba.

Opublikowano

Spokojnie, daj tej grze skonać po cichu zamiast odświeżać temat. Taki koniec był wiadomy od samego początku projektu. Na forum Margonem już tą grę wyśmiali, więcej autorowi nie trzeba.

Ale że ja się niby czymś przejmuję? Robię to co lubię i tyle. To że ktoś się śmieje to rzecz oczywista. Gdyby każdy patrzył na zdanie innego to nikt by nie osiągnął sukcesu.

bannerMPC.png

Opublikowano

Nowy czat: 

alg1rJt.png?1Odświeżony wygląd Tygrysiego kanionu:

iqJsmHG.png?1

A tutaj jeszcze nowy Port fantasii i zaktualizowana minimapa:

2LvZkGl.png

DH0ezcz.png

Poza tym doszło paręnaście poprawek.

Opublikowano

Witajcie,

dawno nic tutaj nie pisałem. Pewnie myślicie, że projekt dawno umarł? Nic z tego. Aktualnie silnik gry przepisywany jest na websockety, a sama gra jest udoskonalana.

new_engine.png

bannerMPC.png

Opublikowano

Klon margonem czym sie chwalisz pajacu nikt na tym gownie grac nie bedzie chocbyscie doplacali.w pon napisze do tworcow grafik RPG MAKERA bo z tego co sie orientuje nie mozna ich grafik uzywac poza gra napisana w rpg makerze.

Umiecie zynac czyjes pomysly na gre bo sami jestescie pusci po piwie.iloraz inteligencji nie przerasta gowna lezacego na ziemi ani tego sie nie kopie lepiej przejsc z dala i nie miec stycznosci zegnam geniusze marsa

Kiedy dodacie nowe lokacje moby?

I moglibtscie lepsze te grafiki robic? Bo naprawde sa strasznie badziewne

I dajcie jakies info co macie w planach donkonca tego roku.bo wam umiera powoli ten serwer no chyba ze sie myle

@Revizor wspolczuje twoim rodzica ze takie cos im sie urodzilo i sie dziwic ze cie oddaja do psychiatryka na leczenie... serio tego potrzebuhesz powinnes tam czesc zycia spedzic

Opublikowano

@KaszanaLubiZryćKaszana ale z Ciebie dziecko, idź do piaskownicy i tam pisz swój serwer. I polecałbym zmiane lekarza ; ))

@KaszanaLubiZryćKaszanaLubiZryć

Mnie chociaż na świat poczeli ludzie, a Cb to chyba kosmici albo małpy. Także jeszcze raz polecam zmianę lekarza, lub zmiane leków na mocniejsze. Brandonku mój 

Opublikowano

Kaszana widzę, że głęboka analiza żywotności serwera, szkoda, że interesujesz się na tyle, że nie wiesz co aktualnie się dzieje. Uwielbiam konstruktywną krytykę :)

Mamy coraz więcej kodu w nowym silniku i będziemy zbliżać się do pierwszych testów.

Opublikowano
4 godziny temu, VerRes napisał:

Kaszana widzę, że głęboka analiza żywotności serwera, szkoda, że interesujesz się na tyle, że nie wiesz co aktualnie się dzieje. Uwielbiam konstruktywną krytykę :)

Mamy coraz więcej kodu w nowym silniku i będziemy zbliżać się do pierwszych testów.

Czekaj, czekaj... Jakich pierwszych testów skoro już ich milion było? :D

PS. 0 zmian

Opublikowano

To w co możecie zagrać nie jest już wspierane z jednego względu, stara technologia i przerzucamy się na nowy silnik, który ułatwi nam pracę nad tytułem i cała rozgrywka będzie zaczynać się od nowa.

Testy miałem na myśli, nowej wersji gry 2.0, która nie będzie miała nic wspólnego z pierwowzorem. Nie udostępniamy newsów, bo chcemy dać ogólną zapowiedź. Ci co wchodzą na czat gry mogą zobaczyć nowości, ale niestety Ci co wchodzą od tak nic nowego nie ujrzą.

Co mogę więcej zdradzić pewnie to, że gra zmieni się o 180% względem gameplayu i dynamizmu. 

Opublikowano

Na etapie developerskim jaki jest sens udostępniać newsy?

Ma to być większa zapowiedź przed wersją grywalną, która na pewno nie będzie tylko marnym newsem na stronie głównej. 

Opublikowano

Jest taki sam sens jak w przypadku wszystkich innych produkcji. Czy to gry, czy filmy. Powstają zapowiedzi, trailery, wysyłane są informacje prasowe, budowana jest społeczność odbiorców.

Opublikowano

Dlatego stawiamy na pokazanie "konkretów" a nie newsów typu, dodaliśmy 1 mapę i postawiliśmy NPC w miastach, bo to mało kogo interesuje. Będzie zapowiedź, trailer i reklama na różnych forach, portalach.

Opublikowano
Dnia 12.08.2017 o 14:52, Revizor napisał:

W jakim języku serwer nowy piszecie? Mam nadzieje nie PHP, to w ogóle nie pod gry real-time...

Jak oni sie pewnie na Jave przerzucili takie inteligenty jestem kur*a pewien :/ Wszyscy ich ostrzegali jak to się skończy ale oni nie - oni to w PHP napiszą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...