Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Fantasy World - Graficzna Gra MMORPG

Salur

Pytanie

Opublikowano

logo.png

Projekt  gry MMORPG 2D

Gra tworzona jest w oparciu o technolognie takie jak: PHP, AJAX, Javascript oraz JQUERY.

Wykorzystujemy kilka bibliotek Javascript a większość funkcji gry napisana jest przez nas. Za silnik odpowiada język PHP,

natomiast za stronę klienta gry w przeglądarce Javascript.

• System Sterowania - posiadamy w pełni działający system poruszania się strzałkami, myszką oraz klawiszami WSAD (tylko, gdy gracz posiada wyłączony czat). Wszystkie te systemy działają integralnie względem siebie. Chodza również bardzo płynnie.

• Interakcja z innymi graczami - w grze zaimplementowaliśmy kilka możliwości komunikowania się z innymi graczami. Najważniejszą z nich jest to, że widzimy ich dynamiczne na mapie, wraz z animacją ich ruchu. Możemy także handlować, rozmawiać na czacie lub prywatnie, a także zaprosić ich do walki.

• System walki PvP, PvM - posiadamy rozbudowany system walk między graczem, a potworem oraz gracz vs gracz. Każdy potwór ma inne zdolności bojowe, a więc może używać czarów, jest szybszy niż inne, czy też może Cię zatruć! Ale.... Gracz również posiada mnóstwo opcji, dzięki którym na odpowiednim poziomie i z odpowiednimi statystykami może wygrać z każdym przeciwnikiem!

• Opcje gracza - każdy gracz wyposażony jest w menu na dole ekranu gry. Może tam wyświetlić w każdym momencie opcje klanowe, rozpoczęte misje, czy też swój ekwipunek i statystyki. Zakładki te są ciągle rozwijane, aby były jak najbardziej intuicyjne i odpowiednio ułożone.

• Rozbudowa systemów - ciągle rozbudowujemy systemy, które znajdują się w grze. Posiadamy już rozmowy, handel oraz system aukcji z danym NPC. Rozbudujemy także system questów, który nie będzie polegał tylko na otworzeniu skrzynki, ale także na czymś bardziej złożonym, co napewno zaciekawi najbardziej wymagających graczy.

• Interfejs gracza - Dzięki rozbudowanemu systemowi interfejsu, gracz może dostosować interfejs gry i wszystkie okna do swoich potrzeb. Wszystkie zakładki interfejsu są w pełni ruchome i zapisują się po wyjściu z gry.

• System klanów - Gracz ma możliwość dołączenia do klanu, przez co staje się potężniejszy. Jako rodzina klanowa może walczyć oraz zdobywać cenne doświadczenie i jeszcze większą radość z rozrywki.

• Duża ilość rozrywki - Dużo wspaniałych lokacji oraz ciekawych questów. Rozwinięty system umiejętności oraz osiągnięć i wiele wiele więcej.

Nie będzie już więcej beta-testów. Niedługo startuje oficjalna wersja gry.

Gorąco zapraszamy na nasze forum w celu dyskusji na temat gry.

Przydatne linki:

http://fantasy-world.pl/
http://fantasy-world.pl/?page=forum

SCREENY:

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

• Odpowiedzi 375
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@damian1920

Serwer jest w pehapie to równie dobrze może na hostingu chodzić (o ile nie używa niestandardowych rozszerzeń). Pomyśl logicznie :P

Logicznie to może być logiczne... Ale czy sens ma pisanie serwera w pehapie? :D

wg. mnie nie opłaca się ale każdy ma swoje zdanie.

Opublikowano

Logicznie to może być logiczne... Ale czy sens ma pisanie serwera w pehapie? :D

wg. mnie nie opłaca się ale każdy ma swoje zdanie.

Jeśli uprzeć sie przy php to tylko PHP7 + Websockets.

gamedevmania.com

Opublikowano

Jeśli uprzeć sie przy php to tylko PHP7 + Websockets.

Co do Websockets to mój projekt, który rozwijam bez żadnych zapowiedzi jest w tym robiony i działa o niebo lepiej niż na Ajax :)

Co do fantasy-world, problem polega na tym, że nikt nie chce robić mi map, a to główna przyczyna dlaczego gra stoi.

bannerMPC.png

Opublikowano

Co do Websockets to mój projekt, który rozwijam bez żadnych zapowiedzi jest w tym robiony i działa o niebo lepiej niż na Ajax :)

Co do fantasy-world, problem polega na tym, że nikt nie chce robić mi map, a to główna przyczyna dlaczego gra stoi.

Może kogoś zatrudnij? Bo za free to wiesz, nikomu się nie chce :)

Opublikowano

Więc narobiłeś się, nikt ci nie chce pomóc, ciebie nie stać, żeby zapłacić... Gdyby ta gra była jakaś obiecująca to może jeszcze bym podłubał, ale nie....

Opublikowano

Na jakim silniko dziala ta gra? Php i ?

pewnie JavaScripcie na PW się spytaj

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Opublikowano

Na jakim silniko dziala ta gra? Php i ?

Wszystko pisze w temacie.

Gra tworzona jest w oparciu o technolognie takie jak: PHP, AJAX, Javascript oraz JQUERY.

Za silnik odpowiada język PHP,

natomiast za stronę klienta gry w przeglądarce Javascript.

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Opublikowano

Jak postępy ?

Cały czas pracujemy. Obecnie poprawiamy (graficznie) zakładki oraz w miedzy czasie uzupełniamy mapy.

Łapcie:

klan.jpg

Opublikowano

Jakieś postępy nad grą są już? Oczekuje jakiejś nowej gry takiego typu bo na margonem i innych takich nie da się już gdzie nie gdzie grać.

Opublikowano

Jakieś postępy nad grą są już? Oczekuje jakiejś nowej gry takiego typu bo na margonem i innych takich nie da się już gdzie nie gdzie grać.

Witaj, cały czas pracujemy, zdaje się Wam że wolno, ale jest tyle rzeczy do przetestowania/sprawdzenia oraz poprawienia, że nie jest to kwestia tygodnia. Chcemy abyście w dniu oficjalnego otwarcia doświadczyli pełni rozrywki, a nie totalnej klapy lub zbugowanej gry. Dodam, że jesteśmy na etapie pisania questów oraz dodawania opisów do itemów. Więcej nie mogę powiedzieć, będzie to niespodzianka.

Opublikowano

A dużo ludzi przewidujecie na starcie?

Nikt nie jest w stanie tego przewidzieć. 

Opublikowano

Nikt nie jest w stanie tego przewidzieć.

Kurde naprawde bardzo dlugo pracujecie nad tym projektem ile to? 2 lata? Mimo wszystko nie wazne co z tego wyjdzie gratuluje wytrwalosci i zaparcia, nie wazne na jakim poziomie gra bedzie, ale widac ze nie odpuszczacie i nie poddajecie sie, naprawde gratulacje i podziwiam! Mam nadzieje, ze tez i ja bede mial tyle wytrwalosci w moim projekcie, bacznie bede obserwowal jak prace postepuja ^^, zagrac nie zagram(nie moje klimaty).Jedyne co mi zostalo, to zyczyc powodzenia i dalszej wytrwalosci ! Obyscie skonczyli ten projekt.

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Kurde naprawde bardzo dlugo pracujecie nad tym projektem ile to? 2 lata? Mimo wszystko nie wazne co z tego wyjdzie gratuluje wytrwalosci i zaparcia, nie wazne na jakim poziomie gra bedzie, ale widac ze nie odpuszczacie i nie poddajecie sie, naprawde gratulacje i podziwiam! Mam nadzieje, ze tez i ja bede mial tyle wytrwalosci w moim projekcie, bacznie bede obserwowal jak prace postepuja ^^, zagrac nie zagram(nie moje klimaty).Jedyne co mi zostalo, to zyczyc powodzenia i dalszej wytrwalosci ! Obyscie skonczyli ten projekt.

Długo nam schodzi, ponieważ wszystko robimy sami we dwóch, grafikę, itemy, moby i ogólnie wszystko. Chcemy aby gra była bardzo rozwinięta, do tego potrzebny jest czas.

Opublikowano

No, gra dobrze się prezentuje. Margonem mnie denerwuje, szukanie herosów nie jest dla mnie. Jak skończycie to może wejdę i oblukam trochę.

Lubię gry o tego typu grafice. Fajnie, że ktoś to jeszcze robi.

19.jpg

Opublikowano

Jako, że niektóre komputery są "słabe" opcja dopasowywania okna gry będzie domyślnie wyłączona. Będzie ją można włączyć na stronie ustawień konta. Gra bez tej opcji prezentuje się tak:

7.png

bannerMPC.png

Opublikowano

Jako, że niektóre komputery są "słabe" opcja dopasowywania okna gry będzie domyślnie wyłączona. Będzie ją można włączyć na stronie ustawień konta. Gra bez tej opcji prezentuje się tak:

Dodany obrazek

bardzo fajnie wygląda. Może pogram kiedyś

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Opublikowano

7.png

To wydajcie appke, ale i tak słabe na 2D?  To pomyślałbym nad optymalizacją..

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

Moglibyście poprawić wygląd tych wszystkich tabeli ..

Tych wszystkich TABELI ? Jakich tabeli ?  Wyglądają okej, pasuję do klimatu gry

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...