Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Fantasy World - Graficzna Gra MMORPG

Salur

Pytanie

Opublikowano

logo.png

Projekt  gry MMORPG 2D

Gra tworzona jest w oparciu o technolognie takie jak: PHP, AJAX, Javascript oraz JQUERY.

Wykorzystujemy kilka bibliotek Javascript a większość funkcji gry napisana jest przez nas. Za silnik odpowiada język PHP,

natomiast za stronę klienta gry w przeglądarce Javascript.

• System Sterowania - posiadamy w pełni działający system poruszania się strzałkami, myszką oraz klawiszami WSAD (tylko, gdy gracz posiada wyłączony czat). Wszystkie te systemy działają integralnie względem siebie. Chodza również bardzo płynnie.

• Interakcja z innymi graczami - w grze zaimplementowaliśmy kilka możliwości komunikowania się z innymi graczami. Najważniejszą z nich jest to, że widzimy ich dynamiczne na mapie, wraz z animacją ich ruchu. Możemy także handlować, rozmawiać na czacie lub prywatnie, a także zaprosić ich do walki.

• System walki PvP, PvM - posiadamy rozbudowany system walk między graczem, a potworem oraz gracz vs gracz. Każdy potwór ma inne zdolności bojowe, a więc może używać czarów, jest szybszy niż inne, czy też może Cię zatruć! Ale.... Gracz również posiada mnóstwo opcji, dzięki którym na odpowiednim poziomie i z odpowiednimi statystykami może wygrać z każdym przeciwnikiem!

• Opcje gracza - każdy gracz wyposażony jest w menu na dole ekranu gry. Może tam wyświetlić w każdym momencie opcje klanowe, rozpoczęte misje, czy też swój ekwipunek i statystyki. Zakładki te są ciągle rozwijane, aby były jak najbardziej intuicyjne i odpowiednio ułożone.

• Rozbudowa systemów - ciągle rozbudowujemy systemy, które znajdują się w grze. Posiadamy już rozmowy, handel oraz system aukcji z danym NPC. Rozbudujemy także system questów, który nie będzie polegał tylko na otworzeniu skrzynki, ale także na czymś bardziej złożonym, co napewno zaciekawi najbardziej wymagających graczy.

• Interfejs gracza - Dzięki rozbudowanemu systemowi interfejsu, gracz może dostosować interfejs gry i wszystkie okna do swoich potrzeb. Wszystkie zakładki interfejsu są w pełni ruchome i zapisują się po wyjściu z gry.

• System klanów - Gracz ma możliwość dołączenia do klanu, przez co staje się potężniejszy. Jako rodzina klanowa może walczyć oraz zdobywać cenne doświadczenie i jeszcze większą radość z rozrywki.

• Duża ilość rozrywki - Dużo wspaniałych lokacji oraz ciekawych questów. Rozwinięty system umiejętności oraz osiągnięć i wiele wiele więcej.

Nie będzie już więcej beta-testów. Niedługo startuje oficjalna wersja gry.

Gorąco zapraszamy na nasze forum w celu dyskusji na temat gry.

Przydatne linki:

http://fantasy-world.pl/
http://fantasy-world.pl/?page=forum

SCREENY:

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

• Odpowiedzi 375
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngSalur Z chęcią zobacze jak będzie dużo ludzi online i czy serwer wytrzyma ;-) Trzymam kciuki za projekt i jestem jak najbardziej za. Pytanie 2 korzystaliście z darmowych grafik ? :)

hcq0.png

Opublikowano

Co do mapki, to na razie jest testowa. :)

I tak jest okej. ;P Jakiś gotowy silnik czy pisane od 0? Bardzo mi zależy na prawdzie więc pisz na PW jak coś. ;P 

Opublikowano

Pracowałem na socketach w hmm..C# , Node.JS z użyciem Socket.IO.

Wiem jak działają.

Wiem co to jest.

A teraz proszę Cię Ty uzupełnij swoją wiedze na temat tego jakim językiem jest PHP.

"do generowania stron internetowych w czasie rzeczywistym." - cytat z wikipedii.

Więc to całe PHP.io zmienia tylko to ,że nie wysyła zapytania co sekunde do serwera ;)

Ps. Nie wiem co na celu miały Twoje pytania,chciałeś się pochwalić wiedzą ?

Opublikowano

Na pierwszy rzut oka: SUPER!!!! Polecam! 10/10.

Nie wiem jak się w to gra ale powiem że już mi się podoba! :)

Dziekujemy za miłe słowa.

Ps: caly czas sie staramy i pracujemy na gra.

//edit : przyciski sprawdze jutro bo na roznych przegladarkach moze byc to roznie interpretowane.

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Opublikowano

Napewno wygląda to lepiej od 50% gier na tym rynku ale co do ilości konkuręcji to nieźle będziecie musieli się spiąć. Powodzenia !

320X50_01_Learn_More.jpg

Opublikowano

Na jakim silniko dziala ta gra? Php i ?

Wszystko pisze w temacie.

Gra tworzona jest w oparciu o technolognie takie jak: PHP, AJAX, Javascript oraz JQUERY.

Za silnik odpowiada język PHP,

natomiast za stronę klienta gry w przeglądarce Javascript.

Opublikowano

Niedługo zostanie zmieniona szata graficzna strony glownej i interfesju w grze.

Odnośnie hejtow, jakoś sie nie przejmujemy, robimy swoje systematycznie i ciagle do przodu.

System dungeonow juz na ukończeniu. Pierwsza mapa gotowa, wystarczy oskryptowac i dac wydarzenia :)

Od lutego zamierzamy stworzyć nowy serwer na potrzeby nowych graczy bo wtedy ruszy kampania reklamowa.

Pozdrawiam zespół FW

Opublikowano

W wielu grach zazwyczaj otrzymuje się walutę premium albo przedmioty z IS. Tylko zazwyczaj warunkiem jest, aby osoba zaproszona coś osiągnęła w tej grze, np. 30 lvl. Bo jakby nie patrzeć, mógłbym sobie zaprosić 30 osób, zrobić im 1 lvl i miałbym wszystko co chce z IS, a raczej nie o to tu chodzi. :P

19.jpg

Opublikowano

Graficznie   brak kreatywności  pójście na łatwiznę  na zasadzie kopiuj wklej  dlatego gra  ani trochę mi się nie podoba 

co za sens  tłuczenie po raz  N-ty  jakiejś  gry na  basicowej grafie....  z przymusowym wciskaniem że  tym razem to będzie fajna gra 

Grafika to po części  charakter i klimat gry  ty ją powtarzasz a więc  nie robisz  nic nadzwyczajnego  Zero pomysłu na  gre...

Frozen  dziwię ci się  że nadal  masz ochotę przekonywać kogoś  kto nie jest  podatny  na sugestie, ja już dawno bym olał  takie  dziecinne przepychanki i zajął się swoimi sprawami :) 

syg.png

www.epicwargame.com 

Projekt klasycznej  przeglądarka gry strategicznej  opartej o świat Rycerzy, Orków i  Barbarzyńców 

Zapraszamy do śledzenia postępów nad  grą na  naszym Fanpagu

Opublikowano

5.png

A tutaj nowe zdjęcie z panelu przyjaciół... wygląda on coraz ładniej. Aktualnie pracujemy nad zakładką pomoc oraz ogólnymi zakładkami, w które może wejść gracz. Za niedługo dodamy także zdjęcia z walki PvM

Opublikowano

Może to kwestia gry? Ja o ile w pierwszym projekcie miałem jakiś problem ze znalezieniem ludzi, to w obecnym nie mam żadnego. No ale 3D FPP a 2D z pixelkami....

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Tak, dla gracza będzie bardzo istotne, czy gra będzie chodzić płynnie przy dużym online. Ale myślę, że o temacie można zapomnieć bo liczba graczy grających w twoje cudo na pewno nie obciąży odpowiednio serwera. Więc finalnie - będziesz miał świadomość, że spór wygrałeś.

Widzisz, my tu dyskutujemy o tym, jak coś POWINNO się robić i porównujemy to z rzeczywistością, gdzie tacy, jak ty 'wiedzą lepiej' i robią po swojemu. Jestem pewien, że nigdy nie znajdziesz się w sytuacji twórców margo. Powodem tego jest twoje krótkowzroczne myślenie - robienie klona czegoś co odniosło sukces (no bo jak margo się udało, to czemu tobie miało by się nie udać?)

Dużym problemem jest natomiast twoje zapatrzenie się w siebie i swoje racje. Kompletny brak wyobraźni. Ale to twój problem i twoich ewentualnych graczy. których życzę ci tysiące. Szczerze życzę, bo przy dużym online ta twoja gierka wyjebie się na ryj.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Na jakim silniko dziala ta gra? Php i ?

pewnie JavaScripcie na PW się spytaj

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Opublikowano

Ile powstaje klonów margo i ile z nich odniosło sukces? Chodzi o to, że twórca margo zrobił coś w miarę oryginalnego, co teraz wielu domorosłych programistów stara się nieskutecznie skopiować.

Nie boję się takiej konkurencji, daleko jej do mojej ligi. Z 'konkurencją', która trzyma jakiś sensowny poziom żyję całkiem dobrze i w zgodzie.

Po co mam robić coś podobnego? Kolejnego klona margo? Musiał bym się na łby pozamieniać z sam-wiesz-czym. Wystarczy, że robię coś, czego pod względem jakości wykonania i wydajności nigdy nie dogonicie.

Niezbadane są ścieżki, którymi błądzisz...

Przynajmniej twórca margonem dał sobie spokój z PHP.

Cytat z wywiadu:

Więc ten cytat to chyba podsumowanie, że gier nie robi się w PHP.

Zadajmy sobie pytanie, który język programowania jest rozwijany najbardziej? :)

Przytoczę fb :D

Opublikowano

Ogloszenia dalem na roznych forach, co bedzie zobaczymy. W najgorszym wypadku bedzie trzeba sie samemu wziac do roboty :)

Opublikowano

@Writen

Trochę zabrzmiałeś w ostatnim poście jakbyś klasyfikował siebie i Frozena jako królów MPC.

Z resztą się zgodzę, PHP to słaby wybór i autor pewnie się o tym przekona prędzej czy później. Już nawet pomijając wydajność, nie jest to najmilszy język do pisania w nim dużych projektów.

Opublikowano

Witajcie,

dawno nic tutaj nie pisałem. Pewnie myślicie, że projekt dawno umarł? Nic z tego. Aktualnie silnik gry przepisywany jest na websockety, a sama gra jest udoskonalana.

new_engine.png

bannerMPC.png

Opublikowano

przycisk zaloguj zachodzi na szybką rejestrację/jest zbyt blisko

Swoją drogą, czy nie łatwiej dla graczy byłoby logować się za pomocą swojego emaila? Przydałoby się pole powtórzenia hasła.

Przycisk zaloguj poprawi się jutro.

Co do logowania za pomocą e-mail to tez dobry pomysł. Z samego rana go dodam.

A co chodzi z powtórzeniemi hasła?

bannerMPC.png

Opublikowano

@bnmbb

akurat fabuły jeszcze nie mamy, to jest coś co będzie uzgodnione dopiero po napisaniu do końca systemu rozmów z NPC oraz jakichś tutoriali czy tym podobnych. Mozliwe też, że członkowie tj. map makerzy i graficy pomogą nam w tym.

@foxbond`

huja mnie to obchodzi, wypierdalaj z mojego tematu ze swoją zjebaną grą, która nigdy nie wystartuje, udowodniłeś tylko, że jesteś pajacem, bo po co reklamujesz swoją grę w moim temacie? Nie jest to temat o Tobie, więc skończ z tą dziecinadą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...