Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ink™

WebMetin.pl  

637 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na serwerze?

• Tak
      548
    • Tak
      141

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

serwer postawiony pod is, bo od kiedy med/hard na 250lvl? o,O juz od 120 cięzko bez pd z is, a co dopiero pozniej dlatego ludzie odchodzą.

Pominę fakt, że gracze z TOP nie zainwestowali w sms, a posiadają wszystko z ItemShop. Jak? Zwyczajnie kupując SM od innych graczy w grze. Faktycznie, serwer MEGA pod IS, bo na którym innym serwerze Medium/Hard są dostępne w grze wszystkie itemy z IS? Podaj nazwę innego serwera, który jest typu Medium/Hard i też ma wszystkie itemy z IS dostępne dla zwykłego gracza, który nie inwestuje w IS. To może łatwiej, podaj nazwy 5 przedmiotów z IS (pomijając niektóre pety, fryzury, kostiumy, wierzchowce) które są w IS, a nie ma w grze. Sam nie potrafię wymienić 3. Faktycznie, serwer mega pod IS, gdzie PD 50% lecą z prawie każdego metina/bossa. To jest serwer, gdzie trzeba trochę pomachać mieczem, by coś osiągnąć, a my mamy masę update w głowie, które urozmaicą i umilą grę.

• Odpowiedzi 868
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pominę fakt, że gracze z TOP nie zainwestowali w sms, a posiadają wszystko z ItemShop. Jak? Zwyczajnie kupując SM od innych graczy w grze. Faktycznie, serwer MEGA pod IS, bo na którym innym serwerze Medium/Hard są dostępne w grze wszystkie itemy z IS? Podaj nazwę innego serwera, który jest typu Medium/Hard i też ma wszystkie itemy z IS dostępne dla zwykłego gracza, który nie inwestuje w IS. To może łatwiej, podaj nazwy 5 przedmiotów z IS (pomijając niektóre pety, fryzury, kostiumy, wierzchowce) które są w IS, a nie ma w grze. Sam nie potrafię wymienić 3. Faktycznie, serwer mega pod IS, gdzie PD 50% lecą z prawie każdego metina/bossa. To jest serwer, gdzie trzeba trochę pomachać mieczem, by coś osiągnąć, a my mamy masę update w głowie, które urozmaicą i umilą grę.

wiec tak;

-od 120 exp bez 2xpd leci jak krew z nosa,

-topka bez is? smieszne

-powiadasz, ze serw nie jest pod is, to czemu dodaliście kanal vip?

-owszem mozna kupic od innych, lecz eq tez kosztuje

btw nie chodzi mi o caly is tylko o pd'ki, bo bez nich leci bardzo slabo.

Opublikowano

wiec tak;

-od 120 exp bez 2xpd leci jak krew z nosa,

-topka bez is? smieszne

-powiadasz, ze serw nie jest pod is, to czemu dodaliście kanal vip?

-owszem mozna kupic od innych, lecz eq tez kosztuje

btw nie chodzi mi o caly is tylko o pd'ki, bo bez nich leci bardzo slabo.

- Skąd wiesz? Sprawdzałeś? Zwłaszcza, że to nie 120 lvl jest progiem po którym leci słabiej lecz 130.

- Wszystkie SM zostały kupione za Worki SM nabyte w grze od innych graczy.

- To dodatek. Dodaliśmy kanał ViP, a następnie dodatkowy zwykły kanał.

- Gracze na brak kasy nie narzekają.

PD 50% lecą z prawie każdego bosa lub metina. PD 100% dropią z każdego potwora z określoną szansą.

Opublikowano

Serwer pod is ? hahahahahahahahhahahahhahahahhaa dobre :D W najmniejszym stopniu niej est on stworzony pod IS, Serwer jest wykupiony na rok, wiec nie ma możliwości że padnie 

ThugLife !

Opublikowano

- Skąd wiesz? Sprawdzałeś? Zwłaszcza, że to nie 120 lvl jest progiem po którym leci słabiej lecz 130.

- Wszystkie SM zostały kupione za Worki SM nabyte w grze od innych graczy.

- To dodatek. Dodaliśmy kanał ViP, a następnie dodatkowy zwykły kanał.

- Gracze na brak kasy nie narzekają.

PD 50% lecą z prawie każdego bosa lub metina. PD 100% dropią z każdego potwora z określoną szansą.

Ja sprawdzilem, od 128 leci tragicznie :D

Kanal VIP mi nie przeszkadza, ktos placi to niech ma, i tak metka czy spota znalezc na nim trudniej niz na zwyklym.

Na brak kasy narzekaja, sam kupilem worki SM wiec nie mam za co ulepszyc eq :D

Co do tych pd 100% to tak szczerze ile na nie jest %? Bo do 129 i 60% droplem jedna sztuke ^_^

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Ilość graczy już wzrasta :) Polecam oczywiście

Pewnie, że wzrasta bo sam wróciłem dopiero do domu a przy takiej pogodzie to mało kto siedzi w domu :) 

0j6tj3h.png

Opublikowano

Pewnie, że wzrasta bo sam wróciłem dopiero do domu a przy takiej pogodzie to mało kto siedzi w domu :)

A jaka jest u Ciebie pogoda bo u mnie duzo chmur cumulonimbusow?

@ Nadal gra ~450 osob tak wiec nie jest to najlepszy wynik biorac pod uwage fakt,ze jeszcze tydz temu bylo tutaj 1k +

Wydaje mi sie ze wina lezy po stronie NitroZyniaka,ktory nawet na swoj serwer nie potrafi przyciagnac ludzi.

Srij9JT.png

Opublikowano

Nitro przyprowadził graczy , ale graczy którym po wbiciu 98 się odechciewa grać :)

Zgodzę się z tym. Coraz mniej ludzi, żaden youtuber typu Tream, Diiim2 czy Zabq nie nagrywa let's play, a bez tego nowi nie przychodzą.

Opublikowano

Teraz startują wakacyjne serwery na tydzień, które i tak szybko padną, a znając życie gracze i tak wrócą bo WebMetin stoi już miesiąc i jest stabilnym i pewnym serwerem.

0j6tj3h.png

Opublikowano

Teraz startują wakacyjne serwery na tydzień, które i tak szybko padną, a znając życie gracze i tak wrócą bo WebMetin stoi już miesiąc i jest stabilnym i pewnym serwerem.

Coś w tym może jest, lecz to nie jest jedyna przyczyna. Wiele osób obecnie wyjechało na wakacje, wiele jest zaganianych załatwiając sobie szkoły (mam na myśli osoby kończące gimnazjum i szkoły srednie). Wiele osób zniechęcił EXP, a właściwie to co pisały inne osoby, które jak sądzę są przyzwyczajone do EXPa typu Medium/Easy. U nas jest trochę ciężej i nie ma co ukrywać, ale to sprawia, że wbity lvl ma znaczenie. Przystopowaliśmy trochę z reklamą, bo priorytetem było przywrócenie stabilności, balans postaci i poprawa innych błędów. Teraz wracamy do rozreklamowania serwera.

Zgodzę się z tym. Coraz mniej ludzi, żaden youtuber typu Tream, Diiim2 czy Zabq nie nagrywa let's play, a bez tego nowi nie przychodzą.

Prawdę mówiąc nie znamy tych youtuberów. Dziś w nocy poprawiliśmy balans postaci, exp na niższych lvl. Obecnie kończymy testować Event na MŚ, który zaniedbaliśmy gdyż za ważniejsze uważaliśmy naprawić błędy. Kolejnym krokiem będzie napisanie DT od nowa wykorzystując nowo nabyte materiały.

Opublikowano

Inkscape, a ja mam pytanko. 

Niedawno wysłałem wam SS jak gracz z TOP'ki jedzie po mnie jak po szmacie, odebraliście wiadomość i napisaliście że coś z nim zrobicie. Zerkałem na pręgierz, patrzyłem codziennie czy jest online i może wyszedł z konta na godzinę, a tak to cały czas był online. Tak jak on mi powiedział "topke chcesz zbanować? haha" :) szczególnie że wszystkie VIPy w IS wykupione. 

lownfast

Opublikowano

Inkscape, a ja mam pytanko. 

Niedawno wysłałem wam SS jak gracz z TOP'ki jedzie po mnie jak po szmacie, odebraliście wiadomość i napisaliście że coś z nim zrobicie. Zerkałem na pręgierz, patrzyłem codziennie czy jest online i może wyszedł z konta na godzinę, a tak to cały czas był online. Tak jak on mi powiedział "topke chcesz zbanować? haha" :) szczególnie że wszystkie VIPy w IS wykupione. 

Gracz o którym wspomniałeś został nagrodzony pkt. ostrzeżeń w dn. 2014-06-22 02:10:53. Były to tylko pkt bez blokady konta, ponieważ to było pierwsze przewinienie tego gracza. Ani fakt, że ktoś jest TOP, ani wydana kasa w IS nie usprawiedliwia na tym serwerze nikogo z takiego zachowania.

Wspomniana przez Ciebie osoba z Top10 kupiła 500 sm za pomocą SMS (jeden z najtańszych sms) i 15 875 SM w postaci worków smoczych monet zakupionych za Yang w M1. To co następnie zrobił z taką pulą SM to już tylko i wyłącznie tej osoby sprawa, lecz fakt jest taki, że wydał ok. 7 zł, a miał SM za ok 220 zł. Można?

Opublikowano

Gracz o którym wspomniałeś został nagrodzony pkt. ostrzeżeń w dn. 2014-06-22 02:10:53. Były to tylko pkt bez blokady konta, ponieważ to było pierwsze przewinienie tego gracza. Ani fakt, że ktoś jest TOP, ani wydana kasa w IS nie usprawiedliwia na tym serwerze nikogo z takiego zachowania.

Wspomniana przez Ciebie osoba z Top10 kupiła 500 sm za pomocą SMS (jeden z najtańszych sms) i 15 875 SM w postaci worków smoczych monet zakupionych za Yang w M1. To co następnie zrobił z taką pulą SM to już tylko i wyłącznie tej osoby sprawa, lecz fakt jest taki, że wydał ok. 7 zł, a miał SM za ok 220 zł. Można?

Móc - można. Ale nie przedstawiaj tego w ten sposób. Im dluzej server stoi, tym tych workow jest MNIEJ i sa DROZSZE, a yangow na danym lvlu wcale nie ma sie wiecej, a wrecz rzeklbym ze mniej - bo ceny kd raczej spadaja, ulepow tez. Takze tutaj trzeba wybrac - albo kupujesz sm i expisz (bo expic da sie w podstawowym eq) albo robisz porzadne eq. Jednakze zapewne da sie to ogarnac :D Narazie nie narzekam, jedyny minus to ubywajacy gracze.. W sumie 300 online mniej z dnia na dzien. Dzis sie nieco sytuacja poprawila (550 bylo), zobaczymy co bedzie na dniach.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Móc - można. Ale nie przedstawiaj tego w ten sposób. Im dluzej server stoi, tym tych workow jest MNIEJ i sa DROZSZE, a yangow na danym lvlu wcale nie ma sie wiecej, a wrecz rzeklbym ze mniej - bo ceny kd raczej spadaja, ulepow tez. Takze tutaj trzeba wybrac - albo kupujesz sm i expisz (bo expic da sie w podstawowym eq) albo robisz porzadne eq. Jednakze zapewne da sie to ogarnac :D Narazie nie narzekam, jedyny minus to ubywajacy gracze.. W sumie 300 online mniej z dnia na dzien. Dzis sie nieco sytuacja poprawila (550 bylo), zobaczymy co bedzie na dniach.

Spokojnie, z tego co widziałem na forum, dziś startowały 2 lub 3 serwery, które już są wg. mnie trupami. My stoimy od prawie miesiąca i nic nie wskazuje na to, by to się miało zmienić. Po miesiącu nadal mamy ponad 2x więcej graczy online, niż dzisiejsze serwery razem wzięte miały w dn. startu. Nie panikowałbym jeśli chodzi o to. My nadal robimy swoje i to się nie zmieni. Nadal będziemy usprawniać grę, czynić ją ciekawszą. Nadal będziemy tworzyć nowe systemy na serwer oraz eventy, bo mamy masę pomysłów jak Wam umilić grę. Teraz, gdy serwer zdał test stabilności, możemy sobie na to pozwolić, bo wcześniej ważne były błędy, a nie autorskie rozwiązania.

Opublikowano

Nie można mieć odpalonego firefox'a jeśli chce uruchomić Waszego clienta?

Nigdy w sumie nie myśłałem że firefox może jakkolwiek z metinem mieć coś związanego.. xD

Opublikowano

Chyba masz racje Ink, po fail-startach konkurencji znow godzina 11 i ponad 500 online, wczoraj wiecorem tez bylo 550 bodajze. Dobrze ze jednak bedzie z kim grac :D
A co do poprawek, pisales ze poprawiliscie exp na mniejszych lvlach. Co miales na mysli, rozwin proszę.

Oraz kolejna prosba, bo robicie aktualizacje praktycznie co noc a kompletne zero informacji na ich temat.. Raz zrobilisci na forum temat w ktorym opisalsicie zmiany i tyle. Zauwazylem ze np obnizyliscie z 15 do 12. Natomiast w itemach JEST 8 / 10 / 12, ale przy mixowaniu da sie wbic tylko 8 / 12, 10 sie wbic nie da. Poprawcie to ^_^ No i tak jak pisalem, robcie za kazdym razem temat ze zmianami jakie wprowadzacie, a ne zebysmy sie musieli domyslac :)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

ogarnijcie te zabezpieczenia bo ja nie mogę mieć włączonej przeglądarki chrome i grac i tez nie mogę mieć włączonego Windows media player by słuchać muzy , przesadzacie ... i jak tu grać ???

1374492926-U975782.jpg

Opublikowano

ogarnijcie te zabezpieczenia bo ja nie mogę mieć włączonej przeglądarki chrome i grac i tez nie mogę mieć włączonego Windows media player by słuchać muzy , przesadzacie ... i jak tu grać ???

Wystarczy zaktualizować clienta patcherem. Jeśli to nie pomoże to zapraszam na TS, a Ci to odpalę.

Graczy online w tym momencie 670. Widać nasza reklama robi swoje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...