Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ink™

WebMetin.pl  

637 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na serwerze?

• Tak
      548
    • Tak
      141

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[To nie jest hejt. To konstruktywna opinia]

Na początku serwer działał ładnie. Znaczy działa nadal, ale grywalność pozostawia wiele do życzenia.

Brak jasno postawionych sposobów zarobku, nudy, ciągłe kopanie rud. Nic więcej serwer nie oferuje.

Nawet sprzedać konta nie będzie szło, gdyż nikt tu nie będzie za pewien czas grał. 

(To nie jest reklama) - Asc**ial również jest serwerem medium/hard tylko tylko, że tam jest możliwość zarobku

na wszelakie sposoby. Od zmianek, po ulepki i inne pierdoły. Dlaczego ? Dlatego, że serwer ma na siebie pomysł.

Administracja ciągle coś ulepsza, naprawia, wprowadza, a tutaj... no nie ukrywając nic mnie nie zadowoliło.

Jakieś "Niebiańskie Monety" i inne pierdoły. Misje ciągle się powtarzające "kop to", "rozwal tego metina",

dropienie jakichś śmieciowych Notatek z mobów które lecą gorzej niż itemy do questów na serwerach które

są totalnie hard. Dodatkowo nagrody za te misje to jakiś żart.

||Argumentacja, że na serwerze nie ma co robić||

Na początku byli ludzie. Dlaczego ?

-NitroZyniak aka RudyAnorektyk zareklamował serwa

-ładna prezka na MPC

Dlaczego odeszli ?

-Nie ma co robić 

Teraz bedzie: "ale nadal gra dużo osób !!! xd"

No tak, wynik 400+ w dzień przy standardzie dzisiejszych

serwerów jest bardzo dobrym wynikiem. Tylko, że to nie 1500+ osób które

było na starcie gdyż serwer zapowiadał się epicko.

Gdyby dodać jakieś questy fabularne... i co ważniejsze dodać jakąś fabułę

oraz ciekawe misje + nagrody za nie to pewnie wiele osób by wróciło.

Oczywiście "Śląsk" można zostawić i te bonusy za rozwalanie metinów oraz kopanie.

Lecz na tym nie może się większość opierać. 

Gdyby obrócić ten serwer bardziej pod easy też byłoby bardzo fajnie.

Takie pomysły ode mnie których pewnie i tak nie wykorzystacie.

Serwer totalnie bez przyszłości moim zdaniem. Chyba, że administracja wprowadzi radykalne zmiany.

Życzę powodzenia z serwerem. Jeśli możesz odpowiedz na moją wiadomość i powiedz jak ją przyjąłeś 

i co na jej temat myślisz ;)

• Odpowiedzi 868
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Szanuję tą opinię lecz się nie zgodzę z tym do końca. Niebiańskie monety to odpowiednik sztabek złota. Trudno by się tu handlowało zmiankami skoro są u NPC. Wspomniany przez Ciebie serwer to zupełnie inny projekt. Nie mamy z nimi praktycznie nic wspólnego bo admini z tamtego serwera podeszli do serwera od zupełnie innej strony. Z informacji od graczy dostałem zupełnie inne informacje na temat misji. Nasi gracze nie spotkali się z takimi rozwiązaniami co u nas przykładowo napełnianie fiolki z krwią w % lub szukanie zwierzaka po mapie. Wszystkie questy się czymś charakteryzują a to że w końcu trzeba zabić jakiegoś moba etc. to normalne. Przecież celem misji nie będzie rozmowa z NPC. :P Nasz serwer jest zbyt świeży, by handel się tak rozwinął jak na wspomnianym przez Ciebie serwerze. U nas gracze narazie zdobywają itemy dla siebie. Nic dziwnego że tam po pół roku od startu jest nadmiar EQ i ludzie to wyprzedają - to normalne. Stale zdobywamy nowych graczy, którzy przywiązują się do naszego serwera co mnie ogromnie cieszy. My także wiele ulepszamy i zmieniamy, natomiast dla nas priorytetem były błędy na początku serwera. Teraz gdy je opanowaliśmy możemy bawić się razem z Wami w pisanie systemów, które gracze wymyślili. Teraz mamy na to czas i umiejętności. Mamy też wiele własnych pomysłów, których nie spotkaliście na innych serwerach. Grunt to dobry pomysł, a wykonanie należy do nas. Myślę, że na wielu większych serwerach było podobnie przykładowo Pandora. Tam na poczatku serwer przez całe wakacje dłuzej był offline niż online z powodu ataków DDoS. Teraz gdy serwer stoi stabilnie to wystarczy go rozkręcić, a od tego jesteśmy my i nasi znajomi z różnych zakątków świata. Przykładowo pan Kamer i jego mod jest tak popularny, że w walce z jego oprogramowaniem pomaga nam grupa adminów z węgierskiego serwera. Wkrótce będą tego efekty. Mnie cieszy jeszcze jeden fakt - nasi starzy gracze wracają z innych serwerów.

//Edit. Wszystko ładnie pięknie ale napisałeś, że nie ma fabuła podczas gdy ona jest i praktycznie wprowadzenie do niej pojawia się po utworzeniu postaci a następnie jest ciągnięta od 100 lvl do 250. Posiadasz złe informacje. A reklamy to dopiero początek. :D

Opublikowano

Wstaw ss'a z gry ile osób online, bo licznik coś podkręcony wydaje się.

chyba u Ciebie na serwerze, aż zaraz ściągne webmetina bo nie mam gdzie grać i Ci zrobie ss'a 

Opublikowano

Tak, największą zaletą tego serwera jest to, że nie działa mod Kamera który tym swoim urozmaiceniem do clienta w roku 2010 robił niezłą magię ;)

Mini Trade Hack, Dmg hacki i inne cholery nie z tej planety.

Pandora... co mam powiedzieć.

-PandoraMt2

-EliteMt2

-DragonMt2

Jedno i praktycznie to samo. Kiedy tam wprowadzali coś nowego co byłoby dużym urozmaiceniem? Nie pamiętam. Niby jest tam teraz 800+ osób. Nie wierzę.

Jeśli może pamiętasz świętej pamięci Csty2 albo Yt2Hame to jestem szczęśliwy.

To były moje początki z prvami. Oczywiście były jeszcze inne, ale te szczególnie zapadł w mej pamięci. Dlaczego ?

Prostota i nic więcej. Do dziś dzień szukam takiego serwera i chyba nie znajdę.

Możesz sobie znaleźć jakieś filmiki z tych serwerów. Dobra, ale wracając do Twojego serwera.

Wiem, że z Ascarialem nie masz nic wspólnego, ale jak sam wspomniałeś u Ciebie są zmianki w sklepie więc to odpada. 

"Niebiańskie Monety" to druga rzecz która mi się podoba, bo naprawdę te miliony sztabek przed oczami potrafią zabić.

Z tego co słyszałem (w grze) i z tego co czytałem ludzie też jakoś nie chwalą tego serwera za misje/dungeony.

Exp już mi się zdaje, że był łatwiejszy na Aslanie który też był serwerem medium.

Mnie ten serwer osobiście nie przekonał. Gdyby był bardziej nastawiony pod easy to naprawdę bym grał.

Nie ma co peszyć. Życzę Ci ponownie powodzenia

\\Edit: Reklamy początek ? Mam nadzieję, że nie tak jak na innych serwerach.

Tzn. wejście na inny serwer, pospamowanie adresem strony własnego, wyjście poprzez komendę /dc

Nie zarzucam wam tego, tylko podaję przykład głupoty ludzkiej.

Weź się za swój serwer bo też kulejesz ;P

Po drugie to jego serwer. Może to on Ci walnąć DDosa (nie grożę, informuję).

Jeśli chcesz takowego screena powinieneś poprosić.

Licznik podkręcony, faktycznie. Tylko szkoda, że u Ciebie.

Zamiast pisać głupie offtopy zajmij się swoim serwerem i jego zabezpieczeniami.

Zgadując to pierwszy lepszy cheat zadziała. W sumie to już kilka testowałem i nie ma zarzutów.

I tak nie gram bo już prędzej WebMetin podbije moje serce niż ta Twoja skamielina.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAtai , z wieloma rzeczami się zgadzam, co do kilku mógłbym dyskutować. Wynika to głównie z tego że ja już nie gram w gry, bo nie mam na to czasu. Ty patrzysz na serwery jako gracz, ja już potrafię jako technik skanując poszczególne skrypty, systemu, questy etc. Przykładowo ty uznasz, że na jakimś serwerze są fajne pety, a ja będę się zastanawiał który to system i kto jest jego twórca. Patrze ile dany serwer ma autorskich pomysłów. To się raczej nie zmieni, dlatego teraz gdy mam czas zamierzam przeczytać wnikliwie każdą propozycję od graczy i je po kolei wdrążać na serwer. Nie widzę żadnych problemów z tym związanych. A co do reklamy, to wolimy swoje sposoby robiąc fajne kampanie promocyjne lub prosząc o pomoc znajomych z YT. Nie czerpiemy radości z wbijania się komuś na serwer i spamowania tam. Wg. mnie to bez sensu z jednego powodu. Każdy gracz decyduje jaki typ serwerów lubi. Choćbym spamował przez cały tydzień na danym serwerze, którego byś bardzo lubił to nie ma mowy bym Cię ściągnął do siebie. Wiele osób tego nie rozumie. Poza tym mamy zbyt wielu znajomych w różnych team, których lubimy i szanujemy. Takim osobom nie podkłada się tego typu świni. :)

Przepraszam, ale mój serwer nie działa na androidzie. Zapewniam Cię, że jutro ponownie dam Ci screena z mojego serwera. Szczerze? Ty poważnie masz problem z głową.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAtai , z wieloma rzeczami się zgadzam, co do kilku mógłbym dyskutować. Wynika to głównie z tego że ja już nie gram w gry, bo nie mam na to czasu. Ty patrzysz na serwery jako gracz, ja już potrafię jako technik skanując poszczególne skrypty, systemu, questy etc. Przykładowo ty uznasz, że na jakimś serwerze są fajne pety, a ja będę się zastanawiał który to system i kto jest jego twórca. Patrze ile dany serwer ma autorskich pomysłów. To się raczej nie zmieni, dlatego teraz gdy mam czas zamierzam przeczytać wnikliwie każdą propozycję od graczy i je po kolei wdrążać na serwer. Nie widzę żadnych problemów z tym związanych. A co do reklamy, to wolimy swoje sposoby robiąc fajne kampanie promocyjne lub prosząc o pomoc znajomych z YT. Nie czerpiemy radości z wbijania się komuś na serwer i spamowania tam. Wg. mnie to bez sensu z jednego powodu. Każdy gracz decyduje jaki typ serwerów lubi. Choćbym spamował przez cały tydzień na danym serwerze, którego byś bardzo lubił to nie ma mowy bym Cię ściągnął do siebie. Wiele osób tego nie rozumie. Poza tym mamy zbyt wielu znajomych w różnych team, których lubimy i szanujemy. Takim osobom nie podkłada się tego typu świni. :)

Przepraszam, ale mój serwer nie działa na androidzie. Zapewniam Cię, że jutro ponownie dam Ci screena z mojego serwera. Szczerze? Ty poważnie masz problem z głową.

przekonalem sie do serwera i zagram bo widze ze administrator jest w c**j dojrzaly i ogarnięty

te pilki dropią z metinow i mobow?

czy tylko z tych duzych pilek?

Opublikowano

przekonalem sie do serwera i zagram bo widze ze administrator jest w c**j dojrzaly i ogarnięty

Tak xD Na serio

@Inkscape

Zgadzam się, patrzysz jako ktoś kto głównie robi urozmaicenia na serwer, a nie z nich korzysta.

Jednak pomimo braku czasu polecam Ci wejść na jakiś nowy serwer z autorskimi pomysłami i nie tyle co

skopiować ich pomysł co do joty, ale zaczerpnąć weny twórczej.

Oczywiście trzeba kierować się tym co piszą gracze, ale własną inicjatywą też można się wykazać. Lecz patrząc na "Niebiańskie Monety", (nigdy mi się nie znudzą xD)

WarpCenter i inne pierdoły tego typu to i tak prześcignąłeś inne serwery o rok. Co do tego co napisałem wyżej. Polecam spróbować :)

Opublikowano

Tak xD Na serio

@Inkscape

Zgadzam się, patrzysz jako ktoś kto głównie robi urozmaicenia na serwer, a nie z nich korzysta.

Jednak pomimo braku czasu polecam Ci wejść na jakiś nowy serwer z autorskimi pomysłami i nie tyle co

skopiować ich pomysł co do joty, ale zaczerpnąć weny twórczej.

Oczywiście trzeba kierować się tym co piszą gracze, ale własną inicjatywą też można się wykazać. Lecz patrząc na "Niebiańskie Monety", (nigdy mi się nie znudzą xD)

WarpCenter i inne pierdoły tego typu to i tak prześcignąłeś inne serwery o rok. Co do tego co napisałem wyżej. Polecam spróbować :)

lepszym pomyslem jest zrobienie "postaci testowej" i sprawdzenia czego brak co by dodac co by wypierdzielic itd.

wtedy by patrzyl z punktu gracza.

Opublikowano

lepszym pomyslem jest zrobienie "postaci testowej" i sprawdzenia czego brak co by dodac co by wypierdzielic itd.

Też bardzo fajny pomysł.

Oczywiście jeśli znalazłby więcej czasu mógłby zrobić cały Let's Play z serwera który

chcąc lub nie posłużyłby jako mała reklama :)

Jeden serwer aktualnie powoli umierający bardzo dobrze wybił się takim sposobem.

Oczywiście osoba która go kręciła to unikat. 

Opublikowano

Teraz gdy kończy się sesja to możemy się bawić. Ten serwer to dla nas rozrywka i odskocznia od codziennej pracy. Przykładem jest obecny event. Gracze chcieli coś z okazji Mundialu na wzór eventu z Pla, myślimy, że nasza wersja jest ciekawsza. :)

Opublikowano

Teraz gdy kończy się sesja to możemy się bawić. Ten serwer to dla nas rozrywka i odskocznia od codziennej pracy. Przykładem jest obecny event. Gracze chcieli coś z okazji Mundialu na wzór eventu z Pla, myślimy, że nasza wersja jest ciekawsza. :)

jest ciekawsza + ponawiam moje pytanie :p

Opublikowano

jest ciekawsza + ponawiam moje pytanie :P

Pilki leca z mobow i z duzych pilek. Z mobow po jednej a z pilek 1-5 (do mapy 100 wlacznie, wyzej nei moge jeszcze wbci :D ). Z tym ze za rozwalanie pilek masz tez sporo yang i niedkiedy pdka 100% na 30 min oraz punkty (te do rankingu, wiec rozwalajac pilki masz szanse zgarnac sm / konta premium).. :)

Graczy nadal jest duzo, dochodzi do ~600 wieczorami.

Dungi musza byc zmienione bo sie ich nie oplaca robic (nie liczac dt).

Exp - troche monotonny, ale bez tragedii. Wczoraj jak byly raty dobrego spotu na mapie 100 nie znalazlem :)

Nie jestem pewien czy balans jest juz dobrze wyrownany.. Wczoraj majac full eq, wachlarz na 130+8 i kd sury bilem w sure 130+ (nie pamietam dokladnie) po ok 8k ze skilli (czyli praktycznie nie ma mozliwosci zabic go), tak wiec cos jest nie tak nadal.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Serwer strasznie nudny jest. Powiedz mi Ink czemu dales mape 220lvl jak To graniczy cudem. Na 213 lvl bez rat 1% ledwo leci

Aha, to 1% to niby malo? Na 131 mi mniej leci, a tu placz o 213...

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Serwer strasznie nudny jest. Powiedz mi Ink czemu dales mape 220lvl jak To graniczy cudem. Na 213 lvl bez rat 1% ledwo leci

Hmmm pomyślmy czemu na 213 lvlu leci tylko 1% (lub aż 1%)... bo to jest serwer medium/hard? :P A co do dungeonów mamy kilka pomysłów co do nich. Wedle obietnicy w najbliższych dniach napiszemy DT od nowa z naszymi potworami i zadaniami do wykonania. Myślimy, że DT będzie ciekawsze oraz optymalniejsze dla osób ze słabszymi komputerami. Następnie zajmiemy się urozmaiceniem nagród z pozostałych dungeonów i poprawimy licznik czasu na Bramach Piekieł (jakaś literówka tam pozostała).

Opublikowano

Naprawdę nie mam gdzie grać, a serwer na który czekam jest aktualnie w fazie beta testów.

Zagram, nabity ten 45lvl, ale proszę Cię. Popraw misię z Notatkami na 40 albo 45. Nie pamiętam.

Wydropić te informacje z mobów to masakra. 

Dobije ten 100lvl min. i wtedy napisze Ci recenzję. Będę miał więcej doświadczeń z serwerem ;)

TO jakiś bug ?

.1539314045723321190482.png

P.S. u pręgierze możesz dodać powody banów ;)

Opublikowano

Sporo czasu nie wchodziłem na serwer. Dzisiaj się loguję a tu nie ma połowy eq. WTF?!

Gram aktywnie i nic mi nie zginęło. Z takimi problemami raczej nie na tym forum. Zgłoś się do Administracji.

Opublikowano

Co tak spadla ilosc online? niedawno jak patrzylem bylo nawet 800-1k a tera 400 w wakacje, co sie stalo?

To ja się wypowiem w tej sprawie.

Poczekaj do końca wakacji aż skończy się era = Stawiam serwer na miesiąc/2 mam pieniążki.

Po wakacjach się okaże gdzie warto było grać a gdzie nie ;)

Co do samego serwera już poleciłem, lecz widzę że serwer ciągle się rozwija i polecam tym co lubią ciężką rozgrywkę. 

@Dodam że nie chce obrażać żadnego nowego serwera w którym widać własny wkład. Wręcz przeciwnie, ale chyba każdy wie jakie serwery mam na myśli. 

Opublikowano

@Inkscape wielki minus za te itemy z is z eventu. 

Ja akurat otrzymałem wierzchowca. Czas leci od chwili otrzymania

co jest bardzo niewygodną rzeczą. 

Opublikowano

@Inkscape wielki minus za te itemy z is z eventu. 

Ja akurat otrzymałem wierzchowca. Czas leci od chwili otrzymania

co jest bardzo niewygodną rzeczą. 

Wez pod uwage, ze Ty go otrzymales za free... A ludzie wydaja na to sporo kasy i i tak im ten czas tak leci. Fryzy / kositumy to powinny byc na stale, a wierzchowce na x godzin ale leca one tylko jak sie jezdzi.

Ink pytanie do Cb - pisales ze druga czesc reklamy ruszy, ze macie jeszcze sporo asow w rekawie... Moze juz pora na to? Liczba graczy nie przekracza teraz juz nawet 500, chyba pora sie wziac za ratowanie servera pod wzgledem liczby online. Nie sadzisz? :/

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Wez pod uwage, ze Ty go otrzymales za free... A ludzie wydaja na to sporo kasy i i tak im ten czas tak leci. Fryzy / kositumy to powinny byc na stale, a wierzchowce na x godzin ale leca one tylko jak sie jezdzi.

Ink pytanie do Cb - pisales ze druga czesc reklamy ruszy, ze macie jeszcze sporo asow w rekawie... Moze juz pora na to? Liczba graczy nie przekracza teraz juz nawet 500, chyba pora sie wziac za ratowanie servera pod wzgledem liczby online. Nie sadzisz? :/

Tak, ale event jest to okazja do zdobycia ich za free. I czas na wierzchowcu leci od chwili otrzymania go, a nie tylko podczas używania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...