Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ink™

WebMetin.pl  

637 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na serwerze?

• Tak
      548
    • Tak
      141

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer Padł? bo u mnie jest off na wszystkich ch a koledzy grający w dzień mówią ze grali. Nie rozumiem zagląda tam ktoś jeszcze?

Dziala i pewnie jeszcze dlugo nie zostanie zamkniety, ale wczyraj ok 18 bylo bodajze 110 online, takze zwyczajnie nie ma z kim grac i nie ma co robic... Zmudne expienei, eventow juz tez nie ma - bo dla kogo?

Server podupadl... niestety :( Byl abrdzo dobry

Ironiczny

LEGACY

• Odpowiedzi 868
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dziala i pewnie jeszcze dlugo nie zostanie zamkniety, ale wczyraj ok 18 bylo bodajze 110 online, takze zwyczajnie nie ma z kim grac i nie ma co robic... Zmudne expienei, eventow juz tez nie ma - bo dla kogo?

Server podupadl... niestety :( Byl abrdzo dobry

Spodziewałem się. Dobrze mówisz, serwer siekiera, ale nie ma z kim grać ;)

Nawet ruchu w temacie nie ma ;p

Opublikowano

Mi coś strona nie działa :D, serwer off ?

Teraz wszystko dziala, cale 116 online.. Moze miales u siebie jakis problem albo byla szybka offka :-)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Strona dalej coś mi nie działa :(!

U mnie ok o.O

Moze wyczsysc cookie albo zmien przegladarke - czasem to pomaga.. Strona jak najbardziej dziala, server zreszta tez. Mnie ciekawi jedynie co powie teraz Inku - co z jego reklama, obietnicami?

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Stronka działa, info potwierdzone sprawdzałem, licznik pokazuje 112 graczy.

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Nie rozumiem po co ludzie jeszcze są na tym serwerze. Zero zainteresowania ludzi, brak jakichkolwiek eventów oraz nowości. Nie ważne jak zaczynasz, ważne jak kończysz. Ponoć jest opłacony na rok, ale raczej niczego większego się nie spodziewam :)

Opublikowano

Serwer pod wzgledem technicznym byl swietnie zrobiony lecz niestety nie przyjal sie gatunkowo.Mam na mysli poziom trudnosci,ktory dawal sie we znaki juz po wbiciu 100lvl'a.

Zagralbym na identycznym serwerze z wiekszymi ratami :)

Srij9JT.png

Opublikowano

Serwer pod wzgledem technicznym byl swietnie zrobiony lecz niestety nie przyjal sie gatunkowo.Mam na mysli poziom trudnosci,ktory dawal sie we znaki juz po wbiciu 100lvl'a.

Zagralbym na identycznym serwerze z wiekszymi ratami :)

Idealnie dobrane słowa. Sądze to samo. Najlepsze jest to że mowilismy wszystko (poki nas troche na serwerze bylo) zeby pozmienial to, to bylo "NIE" ostrzegalismy ze wszyscy odejda bo to juz nie te czasy ze ktos bedzie siedzial przy expie, to "NIE" prosze bardzo, 18.46    126 graczy online na serwerze, bylo 800 osob online bez reklamy, z reklama doszlo ledwo 1.5k przez 3 h ? gdzie youtuber mial 299k subow, bardzo slaby wynik jak na taka reklame, Ink serwer olał taka prawda, i jak chce to sie sam zacznie expic tam to sie przekona :) .

Opublikowano

U mnie ok o.O

Moze wyczsysc cookie albo zmien przegladarke - czasem to pomaga.. Strona jak najbardziej dziala, server zreszta tez. Mnie ciekawi jedynie co powie teraz Inku - co z jego reklama, obietnicami?

Już zaspokajam Twoją ciekawość. Reklama zwyczajnie nie wypaliła. Nie udało nam się dotrzeć do tych osób co chcieliśmy - spóźniliśmy się. Nikt nie zajmuje się promocją 2 serwerów jednocześnie jeśli dba o swój biznes na YT - rozumiemy to. Cały czas pracujemy nad jakimiś nowościami i edytujemy obecne rzeczy (kto rozmawia ze mną na TS to doskonale o tym wie). W planach mieliśmy i w sumie nadal mamy wprowadzenie serwera na rynek EU tłumacząc cały serwer na język angielski, natomiast to niestety z przyczyn od nas niezależnych trochę trwa. Ilość tekstu do przetłumaczenia i korekty jest bardzo duża. W prezentacji podmieniliśmy kilka grafik i dodaliśmy nowe obrazujące nadchodzące zmiany. Przykładowo Loteria Fortuny, na którą wielu z Was narzekało. Serwer i strona cały czas działa, lecz nie będę tu nikomu mydlił oczu - ilość graczy w tym momencie jest żenująca jak na taki serwer. A co do tego, że opieraliśmy się zmianom proponowanym przez graczy - wprowadzaliśmy je ale stopniowo (mam na myśli zmiany w EXP i DMG postaci). Teraz w chwili obecnej (w sumie już od dobrego miesiąca) EXP jest dokładnie taki jak zapowiadaliśmy po zmianach. Balans będzie jeszcze lekko modyfikowany pod kątem konkretnych klas. Myślę, że zaspokoiłem Twoją ciekawość i zarazem ciekawość innych osób, natomiast my jeszcze nie powiedzieliśmy ostatniego słowa.

Opublikowano

Już zaspokajam Twoją ciekawość. Reklama zwyczajnie nie wypaliła. Nie udało nam się dotrzeć do tych osób co chcieliśmy - spóźniliśmy się. Nikt nie zajmuje się promocją 2 serwerów jednocześnie jeśli dba o swój biznes na YT - rozumiemy to. Cały czas pracujemy nad jakimiś nowościami i edytujemy obecne rzeczy (kto rozmawia ze mną na TS to doskonale o tym wie). W planach mieliśmy i w sumie nadal mamy wprowadzenie serwera na rynek EU tłumacząc cały serwer na język angielski, natomiast to niestety z przyczyn od nas niezależnych trochę trwa. Ilość tekstu do przetłumaczenia i korekty jest bardzo duża. W prezentacji podmieniliśmy kilka grafik i dodaliśmy nowe obrazujące nadchodzące zmiany. Przykładowo Loteria Fortuny, na którą wielu z Was narzekało. Serwer i strona cały czas działa, lecz nie będę tu nikomu mydlił oczu - ilość graczy w tym momencie jest żenująca jak na taki serwer. A co do tego, że opieraliśmy się zmianom proponowanym przez graczy - wprowadzaliśmy je ale stopniowo (mam na myśli zmiany w EXP i DMG postaci). Teraz w chwili obecnej (w sumie już od dobrego miesiąca) EXP jest dokładnie taki jak zapowiadaliśmy po zmianach. Balans będzie jeszcze lekko modyfikowany pod kątem konkretnych klas. Myślę, że zaspokoiłem Twoją ciekawość i zarazem ciekawość innych osób, natomiast my jeszcze nie powiedzieliśmy ostatniego słowa.

Mam dobrą radę.. wypuść Rivendel s2, dodaj pety i jakieś duperele i graczy będzie w ch.. xD

A co do WebMetina, grałem..chwilę. Serwer nie przypadł mi do gustu, ale doceniam to, że poświęcasz na niego tyle czasu..może jeszcze staniesz na szczycie, powodzenia.

10616653_1489419637980205_70507861520869

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz, po tygodniu... ^_^

Teraz pytanie - zdajesz sobie sprawe, ze tej "zenujacej liczby graczy" sam jestes sobie winien? Od poczatku servera pisalismy Ci co jest nie tak, co trzeba zmienic, prosilismy o reklame, twardo bylo "NIE" i wyje*ka na server. Teraz masz konsekwencje tego. I szczerze nie licz, ze jak sie zacznie rok szkolny to nagle graczy Ci przybedzie :)) A na rynek europejski... Hmm. No powodzenia, ale tu tez watpie, zeby to cos wiele dalo. Jak jzu sa max lvle, server troche stroi, to nie sadze zeby gracze sie tak latwo lapali, gdybys zrobil to na starcie - inna bajka. Za pozno mistrzu :)

Ironiczny

LEGACY

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam dobrą radę.. wypuść Rivendel s2, dodaj pety i jakieś duperele i graczy będzie w ch.. xD

A co do WebMetina, grałem..chwilę. Serwer nie przypadł mi do gustu, ale doceniam to, że poświęcasz na niego tyle czasu..może jeszcze staniesz na szczycie, powodzenia.

Oj tak, przydałby się znów taki Rivendel :D

Opublikowano

Niestety nie udało nam się uratować serwera. Nawet update, który mamy już gotowy nie poprawi sytuacji. Serwera nie wyłączamy, bo nie mamy takiej potrzeby, natomiast uratowanie tego projektu przekracza nasze możliwości. Wysoko podniesiona poprzeczka przez konkurencje w postaci serwera Ascarial oraz Ravia.eu oraz nasze błędy przyczyniły się do tego. Przepraszamy, że zawiedliśmy - mówię głownie za siebie.

Dostajemy wiele zapytań i próśb od graczy dotyczących stworzenia serwera typowo Medium (podobnego do Rivendel) lub Hard (zbliżonego do serwera Balmora lub Ravia S1 - chodzi o poziom trudności, lecz bardziej zaawansowanego) zamiast tego co było na WebMetin czyli hybrydy obu tych stylów. Musimy to jednak przemyśleć - nie mówimy nie, ponieważ trochę nas złości, że nie zdążyliśmy Wam pokazać wszystkiego co stworzyliśmy na serwer oraz pojawiły się możliwości współpracy z ciekawymi osobami, które sporo by wniosły w projekt. To jest jednak sprawa otwarta i zapewne będzie można się więcej dowiedzieć na TS naszym lub PompaSpeak (tam można mnie znaleźć). 

Pozwolę sobie zamknąć ten temat, bo poza hejtem nic sensownego nie zostanie tu napisane. Tak jak już pisałem serwer nadal będzie działał, więc jak ktoś chce się pobawić to nie ma z tym problemu. Wyłączymy też IS, by ktoś przez pomyłkę nie stracił kasy. Jeśli zdecydujemy się co do kontynuacji projektu w innej postaci to wszystkiego można się dowiadywać na naszych obu TeamSpeak3.

A i dla formalności żeby komuś nie przyszło do głowy, że zarobiliśmy swoje i się zwinęliśmy - na czysto nie zarobiliśmy nawet złotówki. Nie tylko Wy się bawiliście, my też i nie mamy z tym problemu, że serwer WebMetin okazał się nieopłacalną inwestycją. Możemy sobie pozwolić na takie wydatki. To by chyba było na tyle...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...