Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ink™

WebMetin.pl  

637 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na serwerze?

• Tak
      548
    • Tak
      141

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 868
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Opisał by ktoś server? Czy są jakieś bugi, wady zalety i oczywiscie czy jest tam balans klas.

Balans klas jest moim zdaniem idealny.

Bugów nie ma, możliwe że na początku były małe 'niedociągnięcia' ale nie wpływały one na grę.

Wada - czas rzeczy z is leci zawsze

Zalety - dużo misji, dużo graczy, przyjemny exp, nowe misje, dungeony i wiele wiele więcej..

517981403547547309333.jpeg

Opublikowano

Zmianą wkoncu ten czas? 

Bo to jest niedorzeczne ze gdy nie gram to leci mi czas  WTF ?  

wolf.gif

Opublikowano

Opisał by ktoś server? Czy są jakieś bugi, wady zalety i oczywiscie czy jest tam balans klas.

Śmieszne pytanie, chodzi mi o balans klas jak to ująłeś. Kto stawiając serwer, robi każdą profesje mniej lub bardziej silną ? Przecież to chyba normalne że główną rzeczą są pojedynki i to na pierwszym miejscu jest bilansowane.

Opublikowano

Balans klas jest moim zdaniem idealny.

Bugów nie ma, możliwe że na początku były małe 'niedociągnięcia' ale nie wpływały one na grę.

Wada - czas rzeczy z is leci zawsze

Zalety - dużo misji, dużo graczy, przyjemny exp, nowe misje, dungeony i wiele wiele więcej..

Zmianą wkoncu ten czas? 

Bo to jest niedorzeczne ze gdy nie gram to leci mi czas  WTF ?  

Administrator wypowiedział się na forum na temat upływającego czasu w itemach z is.

Płakać i nabijać posty na MPC ma kto, ale forum to już nikt nie czyta.

Opublikowano

Administrator wypowiedział się na forum na temat upływającego czasu w itemach z is.

Płakać i nabijać posty na MPC ma kto, ale forum to już nikt nie czyta.

Przemyślimy jeszcze kwestie kostiumów tak, by to miało ręce i nogi. Naszą propozycję przedstawimy Wam na naszym forum zapewne w ankiecie.

Opublikowano

Czy mi sie wydaje ale graczy chyba Ubywa zamiast Przybywać ;)

zle ci sie wydaje , ja sledze poczynania serwera dlatego moge stwierdzic ze jest innaczej niz ty piszesz , znaczy ze przybywa dowodem tego jest codzienna ilosc bitych rekordow graczy online cos jeszcze? po. sklepach w jinno tez widac jest juz ich naprawde sporo

Opublikowano

zle ci sie wydaje , ja sledze poczynania serwera dlatego moge stwierdzic ze jest innaczej niz ty piszesz , znaczy ze przybywa dowodem tego jest codzienna ilosc bitych rekordow graczy online cos jeszcze? po. sklepach w jinno tez widac jest juz ich naprawde sporo

moglbys wrzucuc ss'a z iloscia tych sklepow? Jestem ciekaw ile ''osob'' gra,w ciemno raczej nie pobieram :p

Srij9JT.png

Opublikowano

moglbys wrzucuc ss'a z iloscia tych sklepow? Jestem ciekaw ile ''osob'' gra,w ciemno raczej nie pobieram :P

Licznik zawyża i to strasznie, zaraz wrzuce ss. 

/edit 

Screeny z miast:

46355564151947383147.jpg

64330477343508685538.jpg

23894223184740046658.jpg

PS jak dla mnie to na serwerach gdzie gra po 300-400 osob wyglądają tak m1, gdy startowaly inne serwery i mialy po 700 osob, czy tam 800 to m1 byly wypelnione po brzegi :) 

lownfast

Opublikowano

Liczba sklepow nie jest tutaj wyznacznikiem ilosci graczy, bo nie ma narazie co sprzedawac. Polecam udac sie na spoty w v2 i grocie i poszukac wolnego spota...

@escaperz.lordm screen nie jest z krolestwa gdzie gra najwiecej graczy....

Opublikowano

Nie jest wyznacznikiem? To sprawdź sobie jak wygląda każdy serwer po starcie po 2-3 dniach m1 są pełne sklepów (oczywiście jak jest 600-700) osób, obstawiam że tu jest maksymalnie 450.  

/ W królestwach poza jinno nie ma życia, na wołaczu ostatnią wiadomość w shinsoo wysłał ktoś z 15 minut temu :)

@Wreav screeny są 3 z 3 m1 :)

lownfast

Opublikowano

Nie jest wyznacznikiem? To sprawdź sobie jak wygląda każdy serwer po starcie po 2-3 dniach m1 są pełne sklepów (oczywiście jak jest 600-700) osób, obstawiam że tu jest maksymalnie 450. 

To jest serwer easy gracze niemaja co wystawiac na sklepie , gdy ludzie powbijaja 100+ zacznie sie handel bo z tych mapek dropia juz ulepszacze na epiki ,

Po drugie licznik nie zawyza , daj dowod na to ze zawyza ! , niema spotow wolnych na zadnym ch w v2 , w av2 to samo najlepsze spoty pozajmowane wszedzie ,

ale to jest twoje zdanie wiec je szanuje chociaz jest mylne

Opublikowano

@elvermorcka to wystarczy spojrzeć na wołaj królestw zawsze ludzie coś piszą bo zawsze znajdzie sie ktoś taki, niestety tutaj tego nie ma, chyba że w jinno bo w innych królestwach pustki bo właśnie sprawdzam :) Nie mam zamiaru już sie kłocic w tym temacie, screeny do własnej interpretacji 

lownfast

Opublikowano

@elvermorcka to wystarczy spojrzeć na wołaj królestw zawsze ludzie coś piszą bo zawsze znajdzie sie ktoś taki, niestety tutaj tego nie ma, chyba że w jinno bo w innych królestwach pustki bo właśnie sprawdzam :) Nie mam zamiaru już sie kłocic w tym temacie, screeny do własnej interpretacji 

Idz do groty/v2 gdzie na każdym spocie po 3 osoby sie klepią... wtedy pisz, że jest mało osób.

Licznik nie jest podkręcony ale nie jest idealny bo pokazuje +/- bo jest bodajże 5minut opóźnienia, ale graczy jest pełno. ;)

Serwer jest na tyle dobrze zrobiony, ze tutaj stanie w m1 to strata czasu, bo zawsze jest co robic, a to exp, a to misje a to coś... :)

Opublikowano

Ogarneliście już sławny problem z internetem z sieci Plus? ;)

Już dawno. :P Przyczyną był widget w aplikacji iplus.exe pokazujący zużyty transfer.

Licznik jest prawidłowy, jeśli w to nie wierzysz to policz zielone kropki w rankingu - tylko się nie pomyl.

Jeśli chodzi o ilość sklepów w M1... Po pierwsze jeśli na danym serwerze po 5 dniach od startu serwera gracze nudzą się w M1 zamiast expić na mapach, zdobywać ulepszacze etc. to nie wiem czy jest to dobre. Serwer nie ma jeszcze tygodnia, więc normalnym jest, że wszyscy walczą o TOP1. Rywalizacja jest fajna, stale TOP 10 się zmienia. Na obecnie 6 CH trzeba walczyć o spoty na niektórych mapach, bo gracze u nas są na mapach do expa, a nie w M1. Trzeba też wziąć pod uwagę, że mamy koniec czerwca, wiele osób poprawia w tym momencie swoją sytuację w szkole.

Obecnie tworzymy zabezpieczenia przeciw WH, DH, BS, KamerMod oraz NOK. Gdy to zrobimy (myślę, że starczy nam 48 godzin na to) to będziemy dalej kontynuować naszą reklamę, która dopiero się rozkręca. Prawdziwa zabawa na tym serwerze zaczyna się od 100 lvl.

Opublikowano

Już dawno. :P Przyczyną był widget w aplikacji iplus.exe pokazujący zużyty transfer.

Licznik jest prawidłowy, jeśli w to nie wierzysz to policz zielone kropki w rankingu - tylko się nie pomyl.

Jeśli chodzi o ilość sklepów w M1... Po pierwsze jeśli na danym serwerze po 5 dniach od startu serwera gracze nudzą się w M1 zamiast expić na mapach, zdobywać ulepszacze etc. to nie wiem czy jest to dobre. Serwer nie ma jeszcze tygodnia, więc normalnym jest, że wszyscy walczą o TOP1. Rywalizacja jest fajna, stale TOP 10 się zmienia. Na obecnie 6 CH trzeba walczyć o spoty na niektórych mapach, bo gracze u nas są na mapach do expa, a nie w M1. Trzeba też wziąć pod uwagę, że mamy koniec czerwca, wiele osób poprawia w tym momencie swoją sytuację w szkole.

Obecnie tworzymy zabezpieczenia przeciw WH, DH, BS, KamerMod oraz NOK. Gdy to zrobimy (myślę, że starczy nam 48 godzin na to) to będziemy dalej kontynuować naszą reklamę, która dopiero się rozkręca. Prawdziwa zabawa na tym serwerze zaczyna się od 100 lvl.

i właśnie przez wasze wymyślanie zabezpieczeń przeciwko Bs nie zagram, jak dla mnie bs powinien być legalny, no ale cóż powodzenia. 

xD 

Opublikowano

i właśnie przez wasze wymyślanie zabezpieczeń przeciwko Bs nie zagram, jak dla mnie bs powinien być legalny, no ale cóż powodzenia. 

BS to program typu BOT. Naszym zadaniem tak jak i każdej innej administracji serwerów Metin2 jest takie oprogramowanie eliminować. To że inni tego nie robią i chcąc wyjść z twarzą zezwalają na używanie BS lub sami go dodają do Clienta to inna sprawa - my tacy nie jesteśmy. Poza tym teraz blokujemy globalnie działanie cheatów, bo wreszcie uruchomimy HackShield, który obecnie kończymy konfigurować. Dopóki będziemy mieli pomysły jak tego typu programy blokować dopóty będziemy to robić.

Opublikowano

BS to program typu BOT. Naszym zadaniem tak jak i każdej innej administracji serwerów Metin2 jest takie oprogramowanie eliminować. To że inni tego nie robią i chcąc wyjść z twarzą zezwalają na używanie BS lub sami go dodają do Clienta to inna sprawa - my tacy nie jesteśmy. Poza tym teraz blokujemy globalnie działanie cheatów, bo wreszcie uruchomimy HackShield, który obecnie kończymy konfigurować. Dopóki będziemy mieli pomysły jak tego typu programy blokować dopóty będziemy to robić.

Nie zmienia to faktu, że jak robicie już zabezpieczenia to nie powinniście też tym samym utrudniać gry normalnym graczom.

Mówię tutaj o tym, że teraz nie dość, że trzeba zmieniać wolno(dla mnie wolno), bo pokazuje się komunikat żeby zmienić za sekundę to jeszcze wyskakuje to okienko z BS'em mimo, że go nie posiadam.

Dla mnie jest to uciążliwe żeby co .. nie wiem.. 20 sekund klikać enter i jechać zmianki z zawrotną prędkością jednej na sekundę.

Opublikowano

Nie zmienia to faktu, że jak robicie już zabezpieczenia to nie powinniście też tym samym utrudniać gry normalnym graczom.

Mówię tutaj o tym, że teraz nie dość, że trzeba zmieniać wolno(dla mnie wolno), bo pokazuje się komunikat żeby zmienić za sekundę to jeszcze wyskakuje to okienko z BS'em mimo, że go nie posiadam.

Dla mnie jest to uciążliwe żeby co .. nie wiem.. 20 sekund klikać enter i jechać zmianki z zawrotną prędkością jednej na sekundę.

Jak zauważyłeś stało się to uciążliwe dla graczy i nie działa najlepiej. To dlatego zmieniamy trochę cały system za to odpowiedzialny.

Opublikowano

Wbicie tutaj 4x 15 to jest kwestia 20minut ręcznie, więc nie pierdzielcie, ze BS chcecie...

Bedzie jakis event lub raty na czas mistrzostw?

Opublikowano

Wbicie tutaj 4x 15 to jest kwestia 20minut ręcznie, więc nie pierdzielcie, ze BS chcecie...

Bedzie jakis event lub raty na czas mistrzostw?

Mamy przygotowanych dla Was obecnie 6 eventów. Będziemy je zapowiadać, gdy uznamy, że sobie na nich poradzicie. Później eventy będą w miarę regularne. Co do mistrzostw to obecnie testuje event na testowym serwerze. Zapewne w weekend znów "coś" się będzie działo na naszym serwerze, a szczegóły pojawia się wkrótce w kalendarzu na stronie głównej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...