Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Metinek (Lajtowy Serwer) ~wejdź może warto!

Gość Sielu

758 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrasz na Serwerze?

• Tak
      692
    • Nie (Dlaczego)
      66
  2. 2. Beta serwera rozpocznie się w ten Piątek! O której godzinie ma wystartować?

• od 17:30
      283
    • od 18:30
      62
    • od 20:00
      129

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzę ciekawy easy :P

Kilka map wygląda jak by były robione na odpierdol.

Nie jest tutaj naje*ane nie wiadomo czym więc jest fajnie

Powodzenia ;)

Nieregulaminowa sygnatura

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

0,90% bez PD na 100lv? Wyczuwam tutaj spore płacze jak serwer wystartuje. Przykładowo na serwerze Ast**** od 98 do 100 leciało 2,5-3% z PD za spot w AV2 i narzekania były dość duże. No i fakt faktem, ale exp się dłużył i był nudny ;)

Gdyby ciągle leciało 10% za spota ta gra nie miałaby najmniejszego sensu.

A 2-3% to i tak jest dużo, i powinno tak lecieć własnie jak się konczy expienie na danej mapie. 

Opublikowano

0,90% bez PD na 100lv? Wyczuwam tutaj spore płacze jak serwer wystartuje. Przykładowo na serwerze Ast**** od 98 do 100 leciało 2,5-3% z PD za spot w AV2 i narzekania były dość duże. No i fakt faktem, ale exp się dłużył i był nudny ;)

Słuchaj ja już wytłumaczyłem jaka jest sytuacja. Zmienić można wszystko kiedy się tylko chce.

Co to za problem zwiększyć ? :D Właśnie nie lubię jak ktoś "płacze" bo wystarczy napisać po ludzku jak człowiek i ja to zmienię . Ważne aby się to podobało wszystkim graczom a nie.

Wiem że nie da się każdemu dogodzić, ale tak to już jest.

Nie trzeba będzie tylko expić, można robić misje i też dostawać sporo expa.

Przynajmniej serwer się nie skończy w 3 dni, bo wbicie trochę zajmie. Eq jest łatwo zrobić.

2UP: Może dlatego że większość jest z L3DT. Robiłem je kiedyś jak miałem wolne dni.

3UP: Przepustki będą z bosów. Nie dodałem ich na ss ponieważ muszę zmienić stopień dropu. To zajmie max 5 minut żeby ładnie to dopasować.

W prezentacji się to pojawi. 

Dodam przepustki także do misji żeby nie było trudno. 

Opublikowano

Tak naturalnie że się zmieniają :)

Nawet jeżeli mamy 2kkk yang w eq, wystarczy się zalogować ponownie i yang wrócą + dostaniemy 1 bryłkę.

Bryłka kosztuje 50kk yang. (myślę że to ona będzie walutą między graczami)

@ Jest jeszcze inna opcja zmniejszenia waluty o 3x. 

To też może wejść w życie serwera, wtedy można by było sprzedawać eq w tobole. 

To była by o wiele lepsza opcja, bo jak się męczyć i pisać, żeby ktoś kupił to podziękuję.

Tak to sklepik i można dalej expic.

0.90% ze spota tak ? Ale spot regeneruje się co 5 sec i mamy kolejne 1% czy jak to jest liczone ? Ile % wbiję w powiedzmy 5 min ?

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Gdyby ciągle leciało 10% za spota ta gra nie miałaby najmniejszego sensu.

A 2-3% to i tak jest dużo, i powinno tak lecieć własnie jak się konczy expienie na danej mapie. 

Ast**** to Medium/Easy z przewagą na Medium, tutaj typ ''określony'' jest jako ''Lajtowo'', więc exp powinien się różnić, tak?

Słuchaj ja już wytłumaczyłem jaka jest sytuacja. Zmienić można wszystko kiedy się tylko chce.

Co to za problem zwiększyć ? :D Właśnie nie lubię jak ktoś "płacze" bo wystarczy napisać po ludzku jak człowiek i ja to zmienię . Ważne aby się to podobało wszystkim graczom a nie.

Wiem że nie da się każdemu dogodzić, ale tak to już jest.

Nie trzeba będzie tylko expić, można robić misje i też dostawać sporo expa.

Przynajmniej serwer się nie skończy w 3 dni, bo wbicie trochę zajmie. Eq jest łatwo zrobić.

2UP: Może dlatego że większość jest z L3DT. Robiłem je kiedyś jak miałem wolne dni.

3UP: Przepustki będą z bosów. Nie dodałem ich na ss ponieważ muszę zmienić stopień dropu. To zajmie max 5 minut żeby ładnie to dopasować.

W prezentacji się to pojawi. 

Dodam przepustki także do misji żeby nie było trudno. 

Myślę, że gdyby exp na ostatnich levelach na danej mapie leciał po około 3,5-4% bez PD była by to dobra opcja, oczywiście trzeba by było to zbalansować, żeby powiedzmy na mapie 100 i na 180 na ostatnich levelach nie leciało tyle samo ;) 

Opublikowano

To była by o wiele lepsza opcja, bo jak się męczyć i pisać, żeby ktoś kupił to podziękuję.

Tak to sklepik i można dalej expic.

0.90% ze spota tak ? Ale spot regeneruje się co 5 sec i mamy kolejne 1% czy jak to jest liczone ? Ile % wbiję w powiedzmy 5 min ?

Na 100 lv w 5 minut bez pd wbijesz z 40%

Szybko leci, na każdej mapie 100lv +  są 2 rodzaje grup potworów. Przykład:

mapa 100 1 grupa: Ich lv są od 100 do 105

mapa 100 2 grupa: Ich lv są od 110 do 115

Opublikowano

Na 100 lv w 5 minut bez pd wbijesz z 40%

Szybko leci, na każdej mapie 100% są 2 rodzaje grup potworów. Przykład:

mapa 100 1 grupa: Ich lv są od 100 do 105

mapa 100 2 grupa: Ich lv są od 110 do 115

Ahm, ok. Nie doczytałem tego, że spoty regenerują się co 5 sec. Zignoruj post u góry :)

Opublikowano

Resp co 5 sec tak ?

Tak, na każdej mapie resp trwa równe 5 sekund :)

Co do metków i bosów zmieniłem.

Łatwe metki = resp co 10 minut

Średnie metki = resp co 12 minut.

Trudne metki = resp co 20 minut.

Expert metki = resp co 25 minut.

Bosy się respią nie dłużej niż 35 minut. 

PS: proszę nie denerwować pani  <3

Beztytuup_ensapwe.png

Opublikowano

Nakręcisz dzisiaj drop z all metków albo bossów ?

Właśnie nie dam rady, nie mam takiej możliwości. Myślałem że będę mógł ale.. Na becie będą kręcone filmiki. (sprawa jakości nagrania) 

@DOWN:

Nie odpowiem dzisiaj, układam sprawy. Myślę że jutro będę widział. 

Opublikowano

Ja bym zmienił jedynie to żebyście dodali magiczne kamienie/metale do npc. :D i te bony 10/15 jak na easy to powinno odrazu maxy wchodzić no ale okej . :P

Opublikowano

Ja bym zmienił jedynie to żebyście dodali magiczne kamienie/metale do npc. :D i te bony 10/15 jak na easy to powinno odrazu maxy wchodzić no ale okej . :P

Własnie wydaje mi się że lepiej jak się coś dropnie, bo gdybym dał to do npc to po co grać?

Własnie sens tej gry to między innymi  drop :P (śmieci w dropnie nie ma)

Opublikowano

Serwer zapowiada się ciekawie, natomiast postarałbym się odbugować to wywalanie przedmiotów. Zawale sobie cały ekwipunek to później muszę pół godziny stać i "palić" itemy...

empty

Opublikowano

Nieee, trzeba będzie się trochę pomęczyć właśnie z tymi bonusami.

Jest bs to chyba nie problem wbić max ?

Też jestem za tym wyrzucaniem, bo nienawidzę takiego czegoś, bynajmniej ja.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Serwer zapowiada się ciekawie, natomiast postarałbym się odbugować to wywalanie przedmiotów. Zawale sobie cały ekwipunek to później muszę pół godziny stać i "palić" itemy...

Pomyślę nad tym. Co do itemów nie można wywalić tylko tych które można kupić u npc. Wszystkie inne można (raczej to doczytałeś)

Opublikowano

Hmm.. zagram napewno, radziłbym zmienić nazwy królestw, aby nie było że wszyscy grają w Jinno itp. xD

3adb6317fc.png

Opublikowano

Hmm.. zagram napewno, radziłbym zmienić nazwy królestw, aby nie było że wszyscy grają w Jinno itp. xD

Nie powinno tak być :P Wszystkie są inne niż standardowe.

Co do wywalania przedmiotów, zostanie to zmienione. Mam już sposób, bedzie można wszystko wywalać na ziemię lecz dalej żadnego przedmiotu w grze nie będzie można sprzedać u npc!

W tobole można sprzedać wszystko prócz obrączki ślubnej. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...