Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Metinek (Lajtowy Serwer) ~wejdź może warto!

Gość Sielu

758 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrasz na Serwerze?

• Tak
      692
    • Nie (Dlaczego)
      66
  2. 2. Beta serwera rozpocznie się w ten Piątek! O której godzinie ma wystartować?

• od 17:30
      283
    • od 18:30
      62
    • od 20:00
      129

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W takim tempie wpiszę sobie na MPC Hobby:"Odpisywanie na głupie posty"

Już się odnoszę :)

Bugi powstają przez maszynę-TEN PAN WYGRAŁ ŻYCIE,GRATULUJEMY MU ^.^ Tej nowości jeszcze nie słyszałem xDDDD

Zabezpieczeń brak?ha ha ha,czy kiedykolwiek któryś z moich serwerów chodź raz padł od ataków DDoS czy innych gówienek które puszczają gimbusy przez botnety?Bitch Please :)

Włam nastąpił kiedykolwiek przez moje zabezpieczenia na maszynie?-NIE :)

Serwery które padały zawsze padały z względu na głupotę nie doinformowanego technika który ma wiedzę tylko i wyłącznie z poradników na MpcForum...

Dlatego kolego postaram Ci się szczerze mocno doinformować na temat rzeczy jakie piszesz,bo głupoty wypisujesz i nie jesteś tego jak widać nawet świadomy...

Chodź wiele osób prosi mnie żebym na tego typu posty nie odpowiadał bo niema sensu,ja dalej brnę w to,i odpisuje nawet na takie głupie jak twoje.

Pozdrawiam,i czas się douczyć i doinformować na niektóre wątki w serwerach mt2....

True :)

Tak co 2; p

Udowodnij mu, że zadarł nie z tą osobą. ~ Kazdar...

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Niech ktoś napisze kiedy jest start abym zdążył pobrać wszystko i tak dalej :) Dobrze sie prezentuje szkoda ze bonusy nie max do których jestem przyzwyczajony.

Opublikowano

Niech ktoś napisze kiedy jest start abym zdążył pobrać wszystko i tak dalej :) Dobrze sie prezentuje szkoda ze bonusy nie max do których jestem przyzwyczajony.

Będzie informacja, poczytaj wyżej.

Do 2 dni i wszystko będziecie wiedzieli co do startu bety/ts itp.

Opublikowano

A takie pytanie w jakim czasie da rady wbić maksa level?

Już się wypowiadałem ale wszystko dla graczy..

Z moich testów takich wstępnych wyszło że będzie potrzeba nie więcej niż tydzień aby osiągnąć 200 poziom. 

Opublikowano

Już się wypowiadałem ale wszystko dla graczy..

Z moich testów takich wstępnych wyszło że będzie potrzeba nie więcej niż tydzień aby osiągnąć 200 poziom. 

Dzięki Wielkie :) Moim zdaniem idealny czas , fajnie że nie jest tak zrobione że maksa wbija sie w dwa dni.. :)

Opublikowano

Dzięki Wielkie :) Moim zdaniem idealny czas , fajnie że nie jest tak zrobione że maksa wbija sie w dwa dni.. :)

No tak :) będzie trzeba trochę expić żeby wbić największy poziom.

Ale nie będzie to takie trudne, na 100 poziomie bez pd za spota mamy prawie 0.90% a spota można brać z pomocami i eq +8 z samym hp. 

@ Nie dodałem ważnej informacji, ale one wszystkie pojawią sie w prezentacji.

Nie ma bonusów na Orki Mistyki Itp.

Na potwory od 1 do 90lv działa bonus: Silny Przeciwko Zwierzętom (na wszystkie potwory prócz bosów)

Na potwory od 90 do 200 działają bonusy na przemiennie: Silny Przeciwko Diabłom i Silny Przeciwko Nieumarłym.

Zrobiłem tak abyście nie musieli na każdej nowej mapie zmieniać eq.

Wystarczy że wbijecie w eq exp silny na diabły i nieumarłe i możecie expić do 200 :)

+ rosy można używać od 1 lv nie od 55 jak to było w zwykłych. 

PS: w każdym queście gdzie trzeba iść do npc po misję mamy opcję: teleportuj pod npc

sejpg_ensseqx.jpg

Kilka minut gry ;)

2jpg_ensswsr.jpg

################################

Kolejna ważna informacja której nie podałem.

Przykładowo mamy misję u biologa na 30 poziom a mamy już 100 lv.

Nie musimy robić dropa żeby dropnąć przedmiot do misji! Nawet na 100lv dropnie nam jeżeli mamy misję :) Myślę że ułatwi to rozgrywkę. 

Opublikowano

No tak :) będzie trzeba trochę expić żeby wbić największy poziom.

Ale nie będzie to takie trudne, na 100 poziomie bez pd za spota mamy prawie 0.90% a spota można brać z pomocami i eq +8 z samym hp. 

@ Nie dodałem ważnej informacji, ale one wszystkie pojawią sie w prezentacji.

Nie ma bonusów na Orki Mistyki Itp.

Na potwory od 1 do 90lv działa bonus: Silny Przeciwko Zwierzętom (na wszystkie potwory prócz bosów)

Na potwory od 90 do 200 działają bonusy na przemiennie: Silny Przeciwko Diabłom i Silny Przeciwko Nieumarłym.

Zrobiłem tak abyście nie musieli na każdej nowej mapie zmieniać eq.

Wystarczy że wbijecie w eq exp silny na diabły i nieumarłe i możecie expić do 200 :)

+ rosy można używać od 1 lv nie od 55 jak to było w zwykłych. 

PS: w każdym queście gdzie trzeba iść do npc po misję mamy opcję: teleportuj pod npc

sejpg_ensseqx.jpg

Kilka minut gry ;)

2jpg_ensswsr.jpg

################################

Kolejna ważna informacja której nie podałem.

Przykładowo mamy misję u biologa na 30 poziom a mamy już 100 lv.

Nie musimy robić dropa żeby dropnąć przedmiot do misji! Nawet na 100lv dropnie nam jeżeli mamy misję :) Myślę że ułatwi to rozgrywkę. 

Plus za tebo biologa.

Zrób jeszcze jak Ci pisałem na gg zeby sztaby do EQ wpadały i bedzie miodzio

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie sztabek w jakim nominałach one są ? 

Po ile szt dropi rosek/dłoni itp z metków  ?

Czy duży % jest na wydropienie metalu z metka ? 

Bardzo ciekawa zapowiedz :)

Nick Metin:Qrs/Battlefield Heros:EVEG                                                                              GoLGis : )

1699886561.png

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie sztabek w jakim nominałach one są ? 

Po ile szt dropi rosek/słoni itp z metków i czy roski są z max wartościami ?

Czy duży % jest na wydropienie metalu z metka ? 

Bardzo ciekawa zapowiedz :)

Sztabki są: 500k/1kk/2kk

Jeżeli chodzi o rosy zależy od stopnia metina. Np z metin chciwości (5lv) leci do 2 rosek. Natomiast z metka upadku (60lv) leci do 6 rosek ze zwiększonym % szansy na drop.

Rosy łatwo zdobyć nawet ze szkaty przygody. Leci po 5 sztuk dosyć często.

Na metal jest duży % sam zobacz jaki jest drop z metka duszy na (40lv)

rrjpg_enssahw.jpg

Opublikowano

Widze sporo yang leci, zmieniaja sie one w bryłke, whatever po osiagnieciu 2kkk? 

Tak naturalnie że się zmieniają :)

Nawet jeżeli mamy 2kkk yang w eq, wystarczy się zalogować ponownie i yang wrócą + dostaniemy 1 bryłkę.

Bryłka kosztuje 50kk yang. (myślę że to ona będzie walutą między graczami)

@ Jest jeszcze inna opcja zmniejszenia waluty o 3x. 

To też może wejść w życie serwera, wtedy można by było sprzedawać eq w tobole. 

Opublikowano

A jeszcze pytanko co do sztabek wpadają do eq czy trzeba zbierać ?

Bryłki tylko 50kk ? 

Proponuję na końcu prezentacji dodać info co do rosek/metali/sztabek bo to każdego będzie ciekawiło. :)

Nick Metin:Qrs/Battlefield Heros:EVEG                                                                              GoLGis : )

1699886561.png

Opublikowano

Up- Wydaje mi się, że wymienia się samemu :D pod yang masz opcje kup bryłe ;)

A jeszcze pytanko co do sztabek wpadają do eq czy trzeba zbierać ?

Proponuję na końcu prezentacji dodać info co do rosek/metali/sztabek bo to każdego będzie ciekawiło. :)

Tak sztabki już wpadają do eq.

Hym, dodałem ss co można dropnąć z metków są rosy w ss :P

@UP: tak 50kk. Też pomyślałem że za mało więc się zwiększy do 200kk

Opublikowano

Tak naturalnie że się zmieniają :)

Nawet jeżeli mamy 2kkk yang w eq, wystarczy się zalogować ponownie i yang wrócą + dostaniemy 1 bryłkę.

Bryłka kosztuje 50kk yang. (myślę że to ona będzie walutą między graczami)

@ Jest jeszcze inna opcja zmniejszenia waluty o 3x. 

To też może wejść w życie serwera, wtedy można by było sprzedawać eq w tobole. 

Własnie przydałby się handel normalny, w tobole. Chyba, ze byś dodał opcje kupowania za bryłki i yangi. 

Opublikowano

Własnie przydałby się handel normalny, w tobole. Chyba, ze byś dodał opcje kupowania za bryłki i yangi. 

Nie ma problemu, albo dodam wymianę albo zmniejszę yang ;)

Zmniejszenie wydaje się bardziej rozsądne, wtedy yang będą coś warte a nie kupimy coś za 200 bryłek. 

Na becie wszystko będzie zmienione.

@ pytania na ox są wszystkie nowe. Jest ich ponad 200. Sam je pisałem i są one tylko z życia serwera.

Nie ma pytań pułapek...

Opublikowano

Tak sztabki już wpadają do eq.

Hym, dodałem ss co można dropnąć z metków są rosy w ss :P

Tak wiem, ale chodzi mi o ile szt :D Bo to jest dosyć ciekawe po obejrzeniu zapowiedzi ile ich dropi, czy max bony w roskach etc :D wiesz o co chodzi ^ ^ 

Czy dropem ze szkaty przyrody będzie można handlować tzn. setkami, medalami ?

Pierścień anty exp blokuje całkowicie expa czy jak to się zdarza na niektórych serwach, że nie daje rady zatrzymać expa przy większym spocie ?:]

1699886561.png

Opublikowano

Tak wiem, ale chodzi mi o ile szt :D Bo to jest dosyć ciekawe po obejrzeniu zapowiedzi ile ich dropi, czy max bony w roskach etc :D wiesz o co chodzi ^ ^ 

Czy dropem ze szkaty przyrody będzie można handlować tzn. setkami, medalami ?

Pierścień anty exp blokuje całkowicie expa czy jak to się zdarza na niektórych serwach, że nie daje rady zatrzymać expa przy większym spocie ?:]

Ok rozumiem, wieczorem dodam ile sztuk :) 

Wszystkim można handlować, jedynie nie itemami typu obrączka ślubna co teleportuje do 2 postaci.

Wszystko można ściągać i zakładać ponownie. Przedmioty typu PD na 1h itp.

Tak blokuje całkowicie expa nie usuwając expa który już mamy. Można bić 15 spotów a exp będzie usuwany dynamicznie. 

Opublikowano

Ten "True" z Dreikona?

Prezentacja ładna, nie jest jakaś przesadzona. Interface klienta przejrzysty. Świetny pomysł z szybką zmianą CH. Co do bonusów, jak miło, że nie ma tylu wartości przy int, zr., itd. Pisze się "Szansa na otrucie", nie "otrÓcie" :D Super, że jest strzała, która nie kończy się. Mapa eventowa - to powinno być na każdym serwerze, bez dodatkowych tekstur, przedmiotów typu drzewa, skały, itd.

Podobają mi się wachlarze, w szczególności na 100 i 140 lv. Zbroje są ok, jest jeden Hwang, co w zupełności wystarczy, do tego szata na 130 i 150lv jest rewelacyjna!

Ogólnie serwer/prezentacja robi dobre wrażenie, zapowiada się ciekawie. Nazwa serwera też fajna, przynajmniej kojarzy się typowo z Metinem globalem :D

Powodzenia.

Opublikowano

Ten "True" z Dreikona?

Prezentacja ładna, nie jest jakaś przesadzona. Interface klienta przejrzysty. Świetny pomysł z szybką zmianą CH. Co do bonusów, jak miło, że nie ma tylu wartości przy int, zr., itd. Pisze się "Szansa na otrucie", nie "otrÓcie" :D Super, że jest strzała, która nie kończy się. Mapa eventowa - to powinno być na każdym serwerze, bez dodatkowych tekstur, przedmiotów typu drzewa, skały, itd.

Podobają mi się wachlarze, w szczególności na 100 i 140 lv. Zbroje są ok, jest jeden Hwang, co w zupełności wystarczy, do tego szata na 130 i 150lv jest rewelacyjna!

Ogólnie serwer/prezentacja robi dobre wrażenie, zapowiada się ciekawie. Nazwa serwera też fajna, przynajmniej kojarzy się typowo z Metinem globalem :D

Powodzenia.

Tak ten true.

Dzięki za miłe słowa.

No tak racja, mój błąd: Już został poprawiony (Otrucie)

Opublikowano

0,90% bez PD na 100lv? Wyczuwam tutaj spore płacze jak serwer wystartuje. Przykładowo na serwerze Ast**** od 98 do 100 leciało 2,5-3% z PD za spot w AV2 i narzekania były dość duże. No i fakt faktem, ale exp się dłużył i był nudny ;)

Opublikowano

Przejrzałem kolejny raz zapowiedz  i chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób można zdobyć przepustki na dungeony: np. maska mocy. Nie widzę w dropie ze szkat a z dropu metków trudno określić z ss czy jest tam jakaś przepustka :D

1699886561.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...