Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Metinek (Lajtowy Serwer) ~wejdź może warto!

Gość Sielu

758 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrasz na Serwerze?

• Tak
      692
    • Nie (Dlaczego)
      66
  2. 2. Beta serwera rozpocznie się w ten Piątek! O której godzinie ma wystartować?

• od 17:30
      283
    • od 18:30
      62
    • od 20:00
      129

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No na pewno będą duże sumy, ponieważ bedą dropić sztabki :)

Spokojnie to się zmniejszy ich wartość tak jak wszystkiego :)

Opublikowano

Spokojnie to się zmniejszy ich wartość tak jak wszystkiego :)

zamiast sztabki 2kk daj 200k ;D

bb68.png

Opublikowano

zamiast sztabki 2kk daj 200k ;D

Będzie zmniejszone :) Jeszcze zaraz szybko to zrobię. Wszystkie sumy / 8 

Co do ulepszaczy na bete. Będzie sklep u handlarki: BETA

W nim znajdą się wszystkie ulepszacze za 1 yang + 200 bryłek za 1 yang.

Ale to dopiero 2/3 dni w trakcie bety. Pierw trzeba dopasować żeby wszystko było ok. 

Opublikowano
Nie będzie banów, po co mam kogoś banować? Nawet nie ma cenzury, to gracz odpowiada za swoje zachowanie a nie my.

Rozumiem, że bany jednak będą ale tylko za cheatowanie, bo jak nawet dla cziterów by miało banów nie być to trochę lipka ;p

Mam nadzieję, że dacie fajnego biologa żeby było warto go robić, bo na połowie serwerów ma się już max lvl i dopiero zaczyna się robić biologa -,-

Ogólnie to wygląda mi to na serwer "nie pod IS" ;) Co bardzo mnie cieszy, bo im mniej is'a tym więcej graczy ;)

Opublikowano
Nie będzie banów, po co mam kogoś banować? Nawet nie ma cenzury, to gracz odpowiada za swoje zachowanie a nie my.

Rozumiem, że bany jednak będą ale tylko za cheatowanie, bo jak nawet dla cziterów by miało banów nie być to trochę lipka ;p

Mam nadzieję, że dacie fajnego biologa żeby było warto go robić, bo na połowie serwerów ma się już max lvl i dopiero zaczyna się robić biologa -,-

Ogólnie to wygląda mi to na serwer "nie pod IS" ;) Co bardzo mnie cieszy, bo im mniej is'a tym więcej graczy ;)

Za "czitowanie" będą bany :) Lecz nie za pierwszym razem. Pierw ja lub członek zespołu poprosi o legalne granie delikwenta. Gdy się go złapie drugi raz konto zostanie zablokowane. 

Mam tu na myśli większe poziomy np: 90

20/30lv od razu będą miały blokadę. 

Opublikowano

Za "czitowanie" będą bany :) Lecz nie za pierwszym razem. Pierw ja lub członek zespołu poprosi o legalne granie delikwenta. Gdy się go złapie drugi raz konto zostanie zablokowane. 

Mam tu na myśli większe poziomy np: 90

20/30lv od razu będą miały blokadę. 

nie lepiej ban ip?

bb68.png

Opublikowano

Apropo misji... Mam nadzieję, że nie robicie misji za które nagrodami będą bonusy (np: bo na ludzi/moby/klasy/odprności itp) te misje mają tendencję do bugowania się. Lepiej zrobić Misje z ulepkami, lub przedmiotami unikalnymi. Bony wystarczy dodać do eq :)

Co do Bety, Kiedy wrzucicie Klienta?? Część graczy w tym ja ma dość wolne łącze przez co nie pobierze Clienta w 30 min :)

Ban IP ?? wg mnie lepiej nie :) chyba że... Pojedyńcze IP dostanie bana na więcej niż 3 konta :)

RÓŻNICĄ W PRACY Z JASNO WYZNACZONYM CELEM I BEZ NIEGO JEST REZULTAT

Opublikowano

Apropo misji... Mam nadzieję, że nie robicie misji za które nagrodami będą bonusy (np: bo na ludzi/moby/klasy/odprności itp) te misje mają tendencję do bugowania się. Lepiej zrobić Misje z ulepkami, lub przedmiotami unikalnymi. Bony wystarczy dodać do eq :)

Co do Bety, Kiedy wrzucicie Klienta?? Część graczy w tym ja ma dość wolne łącze przez co nie pobierze Clienta w 30 min :)

Ban IP ?? wg mnie lepiej nie :) chyba że... Pojedyńcze IP dostanie bana na więcej niż 3 konta :)

Hym? Możesz określić jaśniej jaki bug? Takie misje będą na bonusy.

Wieczorem/w nocy dzisiaj bo czekam na coś + trzeba dodać czas wrzucania go bo też moje łącze w uploadzie nie jest dobre.

Na ip nie, nic takiego nie będzie. Jedynie konto które zostało złapane. 

Opublikowano

Hym? Możesz określić jaśniej jaki bug? Takie misje będą na bonusy.

Wieczorem/w nocy dzisiaj bo czekam na coś + trzeba dodać czas wrzucania go bo też moje łącze w uploadzie nie jest dobre.

Na ip nie, nic takiego nie będzie. Jedynie konto które zostało złapane. 

Chodzi mu oto że po prostu tych bonusów nie daje misja choć powinna.

KsdzBq1.jpg

Opublikowano

albo da zamaist 10% to 30% ;)

bb68.png

Opublikowano

albo da zamaist 10% to 30% ;)

Pierwsze słyszę ;)

Nic takiego nie będzie, nawet będzie można sprawdzić w tabeli bonusów że dany bonus jest i zostanie.

Nawet jeżeli misja się zbuguje i będzie można ją wykonać jeszcze raz to nagroda nie będzie już przyznana. Można ja wykonać ale za darmo bo system zapisze informacje że misja była już wykonana.

Opublikowano

To można dodać przecież opcje u biologa lub innego mpc ''odbuguj biologa''  i nie będzie problemu.

Nick Metin:Qrs/Battlefield Heros:EVEG                                                                              GoLGis : )

1699886561.png

Opublikowano

Ja 3mam kciuki :) a dobrze, że mam tu Dexa ;) Ten Facet wie ocb :D przynajmniej tłumaczyć nie muszę...

A jest jeszcze sprawa, czy bonusy z danej misji nie zniknął po 2-3 miesiącach, a także czy np: jeśli powiedzmy fryzek da 30 na ludzi i minie po miesiącu to czy przy ponownym jego użyciu nie "zapomni" dodać bonusu :) to tylko hipotetyczny przykład

Opublikowano

Ja 3mam kciuki :) a dobrze, że mam tu Dexa ;) Ten Facet wie ocb :D przynajmniej tłumaczyć nie muszę...

A jest jeszcze sprawa, czy bonusy z danej misji nie zniknął po 2-3 miesiącach, a także czy np: jeśli powiedzmy fryzek da 30 na ludzi i minie po miesiącu to czy przy ponownym jego użyciu nie "zapomni" dodać bonusu :) to tylko hipotetyczny przykład

Bonusy nie znikną bo będą dawane na 100lat. Więc za tyle już pewnie nikt z nas nie będzie żył :C

Nie nie zapomni, działanie na zasadzie pierścienia. Czyli leci czas gdy fryz jest założony, tak samo z bonusami. 

Opublikowano

To może, fryzury zrób zakładane i ściągane w oknie kostiumów ??? czy nie będziesz tego dodawał ??

Opublikowano

To może, fryzury zrób zakładane i ściągane w oknie kostiumów ??? czy nie będziesz tego dodawał ??

Prawdopodobnie tak będą zrobione iż jest to ten sam typ.

Opublikowano

Ja już nie mogę doczekać się startu. ;) Mam pytania bo nie chce przeglądąć tych wszystkich 33 stron po kolei.

Ile się respi bossów/metinów na mapach?

Czy na dungeonach są do zdobycia te same ulepki co z bossów i metinów na mapach?

Opublikowano

Ciekawi mnie jak będą wyglądać DMG broni co za czym idzie postaci , widzę że jest roska na magię czyli może być trudno z dobrym zbilansowaniem pvp postaci zakładając że DMG będą różne dla każdej postaci przekraczające 1000. A co do popularności zapowiedzi są tego plusy jak i minusy , myślę że może być lekki problem na starcie konkurencja za pewne nie śpi a widząc popularność i rzetelność serwera zapowiada się ciekawie.

Opublikowano

Ja już nie mogę doczekać się startu. ;) Mam pytania bo nie chce przeglądąć tych wszystkich 33 stron po Ile się respi bossów/metinów na mapach?

Czy na dungeonach są do zdobycia te same ulepki co z bossów i metinów na mapach?

resp metinów i bossów oscyluje w granicach od 15 do 35 minut.

O której godzinie start bety?

Start bety odbędzie się o godzinie 17:30

1-01-800x200.jpg

Opublikowano
 resp metinów i bossów oscyluje od 15 do 35 minut.

Źle zrozumiałeś. Chodzi mi ile sztuk metinów i bossów respi się na mapach nie co jaki czas. :)

Opublikowano

A to przepraszam. Z tego co mi wiadomo w samym red lesie są 3 bossy

Aczkolwiek co do reszty to niemam pewności, więc się nie wypowiadam. Nie chce Cie wprowadzić w błąd; )

1-01-800x200.jpg

Opublikowano

Źle zrozumiałeś. Chodzi mi ile sztuk metinów i bossów respi się na mapach nie co jaki czas. :)

Zależy od mapy. Na 1 mapie może być resp nawet 4 boosów co 15 minut np.

Ciekawi mnie jak będą wyglądać DMG broni co za czym idzie postaci , widzę że jest roska na magię czyli może być trudno z dobrym zbilansowaniem pvp postaci zakładając że DMG będą różne dla każdej postaci przekraczające 1000. A co do popularności zapowiedzi są tego plusy jak i minusy , myślę że może być lekki problem na starcie konkurencja za pewne nie śpi a widząc popularność i rzetelność serwera zapowiada się ciekawie.

Roska ma 10 na magie, na becie wszystko się sprawdzi żeby było ok.

Ja już nie mogę doczekać się startu. ;) Mam pytania bo nie chce przeglądąć tych wszystkich 33 stron po kolei.

Ile się respi bossów/metinów na mapach?

Nie tylko ;) Moga to być duże ilości np. Np z metka boosa zwykłego na mapie lotnie: 10 ulepków

Na dungeonie może polecieć z 25 lub więcej. Zależy jaki ulepszacz. Dodatkowo będą dropały szkaty które można sprzedawać małym lv. 

Opublikowano

Witam. Ja jeszcze co do bonusów. Jak np. jakiś pierścień daje 10 na moby to daj żeby z misji dawało 11 na moby. Bo na jednym serwerze, na ktoróm nadal mam postać jak były takie same wartości z misji i w pierścieniu to sie bugowało. Chodzi tu o jeden z serwerów True. Jak to zmienili to już wsystko bylo dobrze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...